觀塘隱世居酒屋|響 居酒屋@hkhibiki 意想不到觀塘都有別樹一格嘅日式居酒屋🏮響 居酒屋喺工廠大廈樓上鋪,樓底好高,地方闊落,成個氛圍都好舒服💕 我係lunch hour去,都有個好舒服又大嘅卡位坐,大家walk in相信都冇問題👍🏻lunch set有前菜、味噌湯、熱飲、主食同甜品,好豐富❤️午市套餐🍽人均:$100🕰時間:12:30-14:00(⭕️walk-in)🍡前菜:黑椒甜蕃茄🍅蘋果🍎🍣三文魚壽司(跟餐加$20)三文魚好長一條😋跟餐有咁高質真係一流!🍛 日式咖哩吉列豬扒 $78(轉烏冬+$10)咖喱我揀咗多汁🥘吉列豬扒一塊有成8件,好夠飽👍🏻烏冬真係估唔到咁大碗!仲要有好多海帶,大滿足😍🍱 蔥吞拿魚腩蓉魚生飯,配帶子 $98同豬扒一樣,份量同樣大,帶子大大粒👍🏻吞拿魚成半個碗咁多,攪勻成個丼飯,好有味,大推薦😋🍨甜品:豆乳奶凍❤️Bible rating: 8.5/10📍地址:響 居酒屋 (觀塘)觀塘鴻圖道90號6樓
觀塘隱世居酒屋|響 居酒屋
@hkhibiki

午市套餐
🍽人均:$100
🕰時間:12:30-14:00(⭕️walk-in)

🍡前菜:黑椒甜蕃茄🍅蘋果🍎

🍣三文魚壽司(跟餐加$20)
三文魚好長一條😋跟餐有咁高質真係一流!

🍛 日式咖哩吉列豬扒 $78(轉烏冬+$10)

🍱 蔥吞拿魚腩蓉魚生飯,配帶子 $98

🍨甜品:豆乳奶凍❤️

Bible rating: 8.5/10

📍地址:響 居酒屋 (觀塘)
三文魚壽司
蔥吞拿魚腩蓉魚生飯
2023-03-16
$100 (Lunch)
三文魚壽司
蔥吞拿魚腩蓉魚生飯
2023-03-13 121 views
[ 響 居酒屋 ]今日嚟到鴻圖道呢邊搵野食,樓下見到呢間日式午餐價錢相宜,上去試吓先。✿ A3. 照燒九洲雞扒飯 $78照燒雞扒肉質鮮嫩多汁,照燒醬汁濃郁,配白飯食一流。✿ A2 日式咖哩吉列豬扒飯🍛🍛 $78吉列豬扒喺經典嘅日式菜餚,日式咖哩醬汁味道香濃,屬於唔辣嘅咖哩,食唔到辣嘅朋友都可以食。吉列豬扒炸得外脆內軟😋份量充足。✿ 巨峰乳酸梳打🍇 跟餐 +$8巨峰乳酸梳打口感清爽,啖啖氣泡感🫧,好爽呀😄總結🫦食物質素不錯,價格合理,而且仲可以選擇多/少飯,多/少汁,非常貼心。鍾意食日式料理嘅可以試吓🍱✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿響 居酒屋地址: 觀塘鴻圖道90號6樓電話: 23893899✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 響 居酒屋 ]

✿ A3. 照燒九洲雞扒飯 $78
照燒雞扒肉質鮮嫩多汁,照燒醬汁濃郁,配白飯食一流。

✿ A2 日式咖哩吉列豬扒飯🍛🍛 $78

✿ 巨峰乳酸梳打🍇 跟餐 +$8
巨峰乳酸梳打口感清爽,啖啖氣泡感🫧,好爽呀😄

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
響 居酒屋
地址: 觀塘鴻圖道90號6樓
電話: 23893899
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-03-10 157 views
餐廳位於觀塘,還算方便快捷,主打的就是日本料理,居酒屋是也。這晚在朋友的帶領之下前往了這間餐廳,沒想到他居然安排了一頓,吞拿魚盛宴。原條吞拿魚在你面前,有一位資深講者介紹,有一名大廚分割,期望每一位客人也能得到相應的份量。食物方面,前菜的枝豆,真的令我滿意,慢慢長夜之中,也有陪伴,更可前往清酒機點算自己喜愛的。在慢慢長夜之下,更可以細味我們的人生。清酒機的選擇有很多,有常見的,也有小眾的,最喜愛就是這種自助的選擇,更能透過程式得知其清酒的味道簡介。我只不過吞拿魚上場了,食物新鮮當然不在話下,但我在這裏吃的不只是食物,是欣賞一場表演秀。
今日去左個巨型藍鯨吞拿解體宴,呢啲吞拿魚解體show唔係成日有㗎,今日可以同好友一齊欣賞到師傅精湛嘅劏魚技術,超興奮😆師傅一路解體吞拿魚,一路講解每一個吞拿魚嘅部份,學到唔少嘢🥰師傅真心勁,不消一會就食到新鮮劏嘅本鮪藍鯨呑拿魚😋小食會有枝豆,炸物吞拿魚壽司三味刺身 大拖羅,中拖羅,赤身當然最愛就係大拖羅,入口即化,鮮甜滿足,赤身相對上中質較實,魚味較重,中拖羅口感介乎兩者之間,整體都好食。Sukiyaki汁燒A4和牛佐涼拌茄子牛肉燒得剛好,切開粉嫩,肉質軟腍,好有牛味,芝麻醬茄子都好食!特別部位塩燒魚眼、腦天、眼球肉、面頰,呢啲稀有部位要抽籤先至有得品嘗到。如果想食火炙背鰭分身,吞拿魚腩蓉手卷,就自己岀去排隊攞,顧客仲可以親自去刮吞拿魚骨之間「中落」即赤身嘅部份,蘸上香蔥豉油,鮮味滿滿💕蕪茸雜菌湯食咗刺身壽司最啱就飲返碗熱辣辣嘅湯,清甜暖胃,正!響亦擁有全港最大嘅清酒機,有30多款清酒俾你揀,今次解體宴包左二十枚代幣,揀啱酒後只需要掃一掃手機上面嘅QR code,系統就會扣減嗰款清酒所需嘅代幣,仲有國際酒匠教埋你Food pairing,選擇最適合嘅清酒去配搭美食!三月做promoti
師傅真心勁,不消一會就食到新鮮劏嘅本鮪藍鯨呑拿魚😋

小食會有枝豆,炸物

刺身
大拖羅,中拖羅,赤身

Sukiyaki汁燒A4和牛佐涼拌茄子

特別部位

蕪茸雜菌湯
食咗刺身壽司最啱就飲返碗熱辣辣嘅湯,清甜暖胃,正!

響亦擁有全港最大嘅清酒機,有30多款清酒俾你揀,今次解體宴包左二十枚代幣,揀啱酒後只需要掃一掃手機上面嘅QR code,系統就會扣減嗰款清酒所需嘅代幣,仲有國際酒匠教埋你Food pairing,選擇最適合嘅清酒去配搭美食!三月做promotion, top up $500送$500, 即$500可以飲到50杯酒@30ml, 鐘意清酒嘅話超抵😆

可以近距離欣賞刺身師傅解體吞拿魚精湛嘅技術,又可以品嘗到咁多款嘅清酒,真係一次好特別嘅體驗!
2023-03-02 143 views
今日lunch time要陪屋企人去觀塘覆診,落車就行左去呢間出名經濟嘅居酒屋食個飯先過去😋有湯有飯有前菜,仲有個小小甜品🍮🤤🤤真係好抵食👍佢個甜品好好食,超級滑溜又重奶香味🥰🥰而且佢哋嘅地方好大,座位寬闊舒服🤩照燒雞扒飯配日式燒肉汁 $68雞扒燒到個皮好薄身,帶有少少焦脆😊而且肉質仲系keep到嫩滑😋日式咖哩配吉列豬扒 $78呢個吉列豬扒望落好邪惡🤭不過炸到金黃香脆,真係忍唔到口🤤🤤豬扒外脆內軟,加上日式咖喱非常送飯😆👍我仲加左兩款小食,包括帆立貝刺身及日式豆腐魚餅👍超推個魚餅🤤🤤 lunch set仲有其他可以點

有湯有飯有前菜,仲有個小小甜品🍮🤤🤤真係好抵食👍
佢個甜品好好食,超級滑溜又重奶香味🥰🥰

而且佢哋嘅地方好大,座位寬闊舒服🤩

照燒雞扒飯配日式燒肉汁 $68

雞扒燒到個皮好薄身,帶有少少焦脆😊
而且肉質仲系keep到嫩滑😋

日式咖哩配吉列豬扒 $78
呢個吉列豬扒望落好邪惡🤭不過炸到金黃香脆,真係忍唔到口🤤🤤
豬扒外脆內軟,加上日式咖喱非常送飯😆👍

lunch set仲有其他可以點

2023-02-23
  • 照燒雞扒飯配日式燒肉汁
  • 日式咖哩配吉列豬扒
  • 日式豆腐魚餅
日本好hit 嘅吞拿魚解體show 通常係特別日子/慶典先會出現~今次超開心可以係香港就可以睇到,位於觀塘一間大型居酒屋 響居酒屋 在二月開始會定期舉辦巨型藍鰭吞拿魚解體宴$1288/位餐廳環境闊落,部分座位仲望海景觀,岩晒朋友過黎飲酒gathering 啦!!可親嚐特稀有部位,如塩燒魚眼、腦天、眼球肉、面頰等巨型藍鰭吞拿魚解體宴以自助形式:本鮪中落、吞拿魚腩手卷、火炙背鰭分身 環節佐酒小食藍青口、枝豆炸物吞拿魚山掛、火炙背鰭分身刺身:魚骹拖羅、大拖羅、中拖羅、赤身吞拿魚壽司三味吸物舞茸雜菌湯Sukiyaki 汁燒A4黑毛和牛涼拌茄子、塩燒吞拿魚下顎價錢已包清酒導賞日本清酒機代幣20枚店內添設全港最大 自助清酒機,可以同一時間品嚐到36種清酒分爽、薰、醇、熟4種類別!只要用手機掃QR code就飲得,餐廳現場仲有註場國際酒匠介紹番~2-3月買$500送$500 (一個代幣$10,2個代幣換30ml)
在二月開始會定期舉辦
巨型藍鰭吞拿魚解體宴
$1288/位
可親嚐特稀有部位,如塩燒魚眼、腦天、眼球肉、面頰等
巨型藍鰭吞拿魚解體宴
以自助形式:
本鮪中落、吞拿魚腩手卷、火炙背鰭分身 環節
佐酒小食
藍青口、枝豆

炸物
吞拿魚山掛、火炙背鰭分身
刺身
魚骹拖羅、大拖羅、中拖羅、赤身
吸物
舞茸雜菌湯
Sukiyaki 汁燒A4黑毛和牛涼拌茄子、塩燒吞拿魚下顎
價錢已包清酒導賞
日本清酒機代幣20枚
2023-02-22 1493 views
食晏唔想同人迫, 我同同事都會12:30前去呢個位於鴻圖道既響居酒屋食, 上到去見佢地間舖勁大, 枱與枱之間又闊落, 卡位仲有大大既窗, 望到出面車來車往既情景, 好relax。一路食一路傾下計, 真係好悠閒舒適。望下餐牌, $68左右就食到日本野, 好抵呀。居酒屋門口, 已經見到好搶眼嘅清酒自販機, 店員話可以用QR code當token, 而且當創建左自己account以後, 可以留有買酒紀錄, 下次可作參考再選擇自己鐘意嘅酒。一入座店員就隨即為我倆每人送上沙律菜🥗, 一碗味噌湯, 非常窩心, 湯身熱辣辣, 內有豆腐和海帶,飲完成身暖笠笠。沙律菜係麻醬茄子菇粒。我哋叫左2個set lunch , 套餐有沙律菜、味噌湯、甜品同熱飲, 或者加錢轉凍飲或特飲。和風牛肉飯配溫泉蛋 $88一上枱已被滿滿嘅牛肉吸引住啦, 超香牛肉味。如果鍾意重口味既你, 可以自助下單時選擇多汁, 和風牛肉飯嘅牛唔會肥, 啱啱好, 加上牛肉汁同煮腍咗嘅洋蔥, 好match好好味, 配上温泉蛋拌匀食用, 一個字正。👍🏻👍🏻日式咖喱飯漢堡扒轉烏冬 - $68+$10我好鐘意食烏冬, 又鐘意食咖喱漢堡排, 好在呢度

和風牛肉飯配溫泉蛋 $88

日式咖喱飯漢堡扒轉烏冬 - $68+$10
我好鐘意食烏冬, 又鐘意食咖喱漢堡排, 好在呢度啲飯餐可以加錢轉烏冬。佢個咖喱🍛🍜係日式偏甜不太辣, 仲有幾舊好稔好入味嘅蘿蔔薯仔。漢堡排都幾厚身, 又鬆軟, 一啲都唔’鞋’。烏冬份量都多呀! 全個餐食完都真係幾飽。

飲品叫咗一杯熱檸菜☕, 一杯巨峰乳酸梳打🍹 (+$8), 食完飯, 店員仲會送上和菓子做甜品, 好有驚喜!和菓子水準唔錯, 味道清爽, 甜度適中, 真係唔錯。

上次同阿仔阿女去觀塘炑八親子餐廳時,已經發現咗呢間係6️⃣樓叫響嘅居酒屋。當日我曾經入去望過下🤭,發現地方好大,又有望窗🪟梳化位🛋,已經決定搵日嚟試下😆。今日終於有機會嚟試下啦,和朋友行到門口,聽到入面好嘈,心諗唔係7點已經爆哂呀😱?入到去,第一眼發現咗上次見唔到嘅自助清酒售賣機😮,之後行多兩步,第二眼發現一條好巨型嘅藍鰭吞拿魚放咗係張長枱度😳,目測超過一米。原來居酒屋今日有個show😮,細問之下,原來呢度會定期舉行今日呢個巨型藍鰭吞拿魚🐋解體宴,價錢每位$1288,除咗可以觀賞到刺身師傅嘅技術、瞭解吞拿魚各個部位,試到大中拖羅外,連稀有部位 (好似魚眼、腦天、眼球肉、面頰等)都有機會試下☺️,唔單止咁,客人更加可以親自嘗試自己刮魚骨間嘅「中落」赤身 (即所謂Negitoro)🥰。店員🙎‍♀️同我講雖然解體宴就full咗,但今日仲有少量walk in 位,都可以欣賞師傅嘅表演,咁難得當然要去睇下啦😍。未開始表演之前,店員介紹呢部不久前才運到,而且係全港最大部嘅自助清酒售賣機🍶,可以一次過品嚐3️⃣6️⃣款清酒,揀啱自己鍾意嘅濃度口味,用手機QR code一掃就飲得,超級方便👍!購買流程簡單方便,先用手

未開始表演之前,店員介紹呢部不久前才運到,而且係全港最大部嘅自助清酒售賣機🍶,可以一次過品嚐3️⃣6️⃣款清酒,揀啱自己鍾意嘅濃度口味,用手機QR code一掃就飲得,超級方便👍!購買流程簡單方便,先用手機掃描桌上的QR Code、申請或登入賬號,再於清酒機前選擇想購買的酒類,在酒杯旁掃描手機📱上的QR code,系統則會扣減該款清酒所需的代幣,清酒就即時從機內傾注到杯中。(1️⃣個代幣$10,2️⃣個代幣換一杯30ML)當代幣用完,再登入賬號增值便可。客人更可以利用手機程式詳細了解清酒的詳細資料亦可翻查之前飲過嘅記錄。就算你係冇飲開清酒,都可以搵居酒屋註場國際酒匠🤵‍♂️幫手揀㗎。

難得有機會飲咁多唔同嘅清洒🍶,我地當然點咗啲佐洒小食,好似枝頭🫛、芝士🧀等,正好作為前菜🥰。

吞拿魚山掛
吞拿魚粒配上淮山蓉,口感特別幾好味😋。

炸魚肉豆腐
豆腐外層炸得香脆,但內層魚肉🐟和豆腐都保持十分嫩滑😋。

刺身(大拖羅、中拖羅、赤身,各x2)
大拖羅入口即溶☺️,魚油香味重、中拖羅非常甘香😋、赤身亦非常新鮮🥰。

舞茸雜菌湯
湯入面有好多唔同菇類🍄,所以好香菇味,非常好飲😋。

吞拿魚壽司三味
三味包括,赤身醬油漬、中拖羅和火炙拖羅,各2件,醬油淺漬過嘅赤身,正好帶出其蘊藏著的鮮味、中施羅依舊甘香、被火🔥炙過的拖羅逼出了魚脂香味,半熟的肉質令口感更佳😋。

汁燒A4黑毛和牛佐涼拌茄子
和牛🐂燒得剛剛好,約5️⃣成熟,入面還是粉嫩的,非常好味😋。至於茄子🍆,就是一個驚喜😍,質感不軟爛,醬汁非常美味,連我個唔鍾意食茄子嘅朋友,都一口接一口停唔到口😂。

鰻魚炒飯
炒飯🍚非常乾身,粒粒分明,每粒都充滿了醬油嘅香味,再加上鰻魚粒,超愛這個炒飯😋。

後記:問過居酒屋老闆,佢話遲啲每個月都會有一至兩場藍鰭吞拿魚解體宴可以比公眾預約,不過而家已經full book到4月了🥲。

總括而言,雖然今試唔到即劏嘅藍鰭吞拿魚,但居酒居本身食物水準非常高,而且地方大,坐得舒服,又有部咁正嘅自助清酒機,真係啱哂一大班朋友gathering。講開部清酒機,居酒屋2至3月做緊promo,充值$500會送多$500,即係$500可以飲到50杯30ML嘅清酒,正😍。咁我唔頭都唔得啦😆。
Dinner
  • 藍鰭吞拿解體宴
  • 汁燒A4黑毛和牛佐涼拌茄子
  • 鰻魚炒飯
  • 刺身拼盤
得到朋友邀請參加左觀塘響居酒屋嘅巨型藍鯨吞拿魚解體宴有專人講解吞拿魚解體步驟然後即場食到最新鮮嘅吞拿魚美食同場仲有全港最大型嘅清酒自販機而吞拿魚宴入面包左10杯清酒可以自己揀喜歡嘅清酒作wine pairing活動有得玩,有得食又有得飲!超級開心!一入居酒屋已經見到好搶眼嘅清酒自販機作為全港最大型嘅同類自販機共有36種清酒可供選擇每款清酒都有清晰標示酒精濃度、酸度、精米步合呢部仲用上雲端操作可以用QR code當token而且當創建左自己account以後可以留有買酒紀錄又可以為自己試過嘅清酒做notes記下自己喜愛嘅味道咁下次就可以再次品嘗非常適合喜歡淺嚐同嘗試多種清酒口味嘅朋友揀唔到飲乜好?現場都有唎酒師駐場可以幫大家揀到心水清酒再深入內部就見到好多人圍住影相原來我地今晚嘅主角巨型藍鯨吞拿魚已經準備好出場呢條藍鯨吞拿係最高級別嘅黑鮪重60kg甚至比負責解體嘅師傅仲要重!當師傅一路解體嘅時候仲有專人一直講解鎂光燈真係閃過不停呀~超油潤師傅一直處理刺身我地都一直有不同菜式上枱有好適合佐酒嘅枝豆生和牛他他吞拿魚山掛炸豆腐魚餅等嘅前菜三點刺身赤身,中拖羅,大拖羅魚油豐富Sukiyaki 汁
得到朋友邀請
參加左觀塘響居酒屋嘅巨型藍鯨吞拿魚解體宴
有專人講解吞拿魚解體步驟
然後即場食到最新鮮嘅吞拿魚美食
同場仲有全港最大型嘅清酒自販機
而吞拿魚宴入面包左10杯清酒
可以自己揀喜歡嘅清酒作wine pairing
活動有得玩,有得食又有得飲!
超級開心!

一入居酒屋
已經見到好搶眼嘅清酒自販機
作為全港最大型嘅同類自販機
共有36種清酒可供選擇
每款清酒都有清晰標示酒精濃度、酸度、精米步合
呢部仲用上雲端操作

再深入內部就見到好多人圍住影相
原來我地今晚嘅主角巨型藍鯨吞拿魚已經準備好出場
呢條藍鯨吞拿係最高級別嘅黑鮪
重60kg
甚至比負責解體嘅師傅仲要重!
當師傅一路解體嘅時候
仲有專人一直講解

鎂光燈真係閃過不停呀~

超油潤

師傅一直處理刺身
我地都一直有不同菜式上枱

有好適合佐酒嘅枝豆

生和牛他他

吞拿魚山掛
炸豆腐魚餅等嘅前菜

三點刺身
赤身,中拖羅,大拖羅
魚油豐富

我地可以嘗試用匙羹自行刮出
然後夾師傅預先準備嘅蔥一齊入口
味道鮮甜

而到宴會中段仲有抽獎環節
大家都好興奮呀!
得獎者可以試到藍旗吞拿嘅稀有部份
例如魚眼,眼球肉同腦天等等
好想試呀,可惜抽唔中我🫣🫣

成晚都超好玩超級high
埸地夠大
好啱朋友gathering
開開心心過一晚

呢個藍旗吞拿魚解體宴每月會定期舉辦
最快都book到去4月
有興趣去嘅朋友快手留位喇!
Dinner
2023-02-16 145 views
今日lunch同同事出左去食揀左呢間公司附近嘅日本野🤭🤭午市套餐好抵食 又快靚正🫶🏻套餐仲送埋沙律菜、味噌湯、甜品同熱飲添-🐷🥚和風豬軟骨飯配溫泉蛋 $68轉拉麵 或 烏冬 +$10呢個豬軟骨夠晒淋同埋入味😍加埋隻温泉蛋勁正😋不過拉麵就嫌浸淋左啲 大家可以試下烏冬或者白飯~-🍣🍚特選魚生飯 $88(甜蝦、三文魚、油甘魚、芥末八爪魚)魚生飯有超多款😍每樣都試到少少 啱晒選擇困難嘅我😝啲飯溝左啲醋 比例啱啱好😋好味~-🥟日式炸餃子(3件) +$20叫左午市套餐加$20就有十幾款小食可以揀~我地叫左個炸餃子~熱辣辣又塞滿晒料架🤤🤤

今日lunch同同事出左去食
揀左呢間公司附近嘅日本野🤭🤭
午市套餐好抵食 又快靚正🫶🏻
套餐仲送埋沙律菜、味噌湯、甜品同熱飲添

🐷🥚和風豬軟骨飯配溫泉蛋 $68
轉拉麵 或 烏冬 +$10
呢個豬軟骨夠晒淋同埋入味😍
加埋隻温泉蛋勁正😋
不過拉麵就嫌浸淋左啲
大家可以試下烏冬或者白飯~

🍣🍚特選魚生飯 $88
(甜蝦、三文魚、油甘魚、芥末八爪魚)
魚生飯有超多款😍每樣都試到少少
啱晒選擇困難嘅我😝
啲飯溝左啲醋 比例啱啱好😋好味~

🥟日式炸餃子(3件) +$20
叫左午市套餐加$20就有十幾款小食可以揀~
我地叫左個炸餃子~
熱辣辣又塞滿晒料架🤤🤤

2023-02-14
$90 (Lunch)
今日👷🏻‍♀️細孖出去同人食飯,book左枱食呢間午市定食,由$6x - $ 138不等,包麵豉湯、沙律、主菜同甜品(香芋雪米糍)🥢火炙魚生飯 💰98✨好大碗丼飯,唔係得個碗大㗎,刺身同珍珠米都好足,應該叫少飯唔好浪費😅✨有蟹籽、三文魚、油甘魚、鰈魚邊,廚師一塊塊刺身鋪喺飯上,仲有薑同wasabi 比你點😄刺身算新鮮,魚油非常夠。食完有啲飽😄👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️👭🏻回頭指數:🌸🌸🌸🌸👭🏻環境評分:🌈🌈🌈🌈👭🏻服務評分:🍀🍀🍀🍀🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹💰人均消費:$100 - $200

🥢火炙魚生飯 💰98

👭🏻服務評分:🍀🍀🍀🍀

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$100 - $200
2022-10-29
$107 (Lunch)
2022-06-30 1859 views
今日去左呢個位於鴻圖道既 #響居酒屋 🏮食lunch🍴上到去見佢地間舖勁大,枱與枱之間勁闊落🤩卡位仲有大大既窗,望到出面車來車往既情景,好relax😁我哋叫左2個set lunch 加左一份小食同壽司🍣埋單都係$200有找🫣cp值幾高🥰和風牛肉飯配溫泉蛋 $88一上枱已被滿滿嘅牛肉吸引眼球😁😁配上温泉蛋拌匀食用,一個字正😋😋如果鍾意重口味既你,可以自助下單時選擇多汁🤤🤤和風豬軟骨飯配溫泉蛋 $68豬軟骨煮到超入味及軟身,配上新鮮日式溫泉蛋超級惹味😋😋以上套餐都包含麵豉湯一碗及沙律🥗仲包飲品一杯🥰及小甜點三文魚壽司🍣 +$20飯的大小剛好,而且師傅好刀工😊將三文魚🍣𠝹了幾刀,增添視覺美感☺️日式豆腐魚餅 +$20豆腐魚餅係用炸既方法製作,咬落外脆內軟,口感好正☺️👍📌 響 居酒屋 (觀塘)觀塘鴻圖道90號6樓#居酒屋 #日式料理 #性價比高 #餐廳推介 #美食推介 #觀塘美食 #鴻圖道 #CP值高 #溫泉蛋 #牛肉飯 #豬軟骨飯 #yummy #japanfood #foodie #hkblogger #抵食 #hongkong #kuwntong #food

和風牛肉飯配溫泉蛋 $88
和風牛肉飯

和風豬軟骨飯配溫泉蛋 $68
豬軟骨煮到超入味及軟身,配上新鮮日式溫泉蛋超級惹味😋😋

以上套餐都包含麵豉湯一碗及沙律🥗仲包飲品一杯🥰及小甜點

三文魚壽司🍣 +$20

日式豆腐魚餅 +$20
豆腐魚餅係用炸既方法製作,咬落外脆內軟,口感好正☺️👍

📌 響 居酒屋 (觀塘)

2022-06-28
$98 (Lunch)
和風牛肉飯
  • 和風豬軟骨配溫泉蛋飯
  • 日式豆腐魚餅
2022-06-27 967 views
🍣 #觀塘 #響居酒屋今日lunch同同事又嚟到觀塘鴻圖道嘅呢間居酒屋食嘢😋 呢度嘅lunch好味,而且$68就食到,環境闊落坐得舒適,選擇都唔少👍🏻🍱 原條蒲燒鰻魚飯 ($98)同事揀咗呢個鰻魚飯比較貴,但有一條原條嘅鰻魚,抵食!😋 個鰻魚係開咗二嘅,我哋share食都好方便😋 鰻魚汁甜度啱啱好,又夠晒香,仲有啲白芝麻,提升咗香度☺️🐥 照燒雞扒飯配燒肉汁 ($68,轉烏冬+$10)雞扒好大塊好厚肉!就咁食其實都唔會dry,個皮仲脆脆哋嘅添😋 雞扒仲另外配咗照雞汁,沾嚟食更香口😚 烏冬鹹淡適宜,仲好滑溜🤭 仲有兩塊名門卷添🥳
🍣 #觀塘 #響居酒屋

🍱 原條蒲燒鰻魚飯 ($98)

🐥 照燒雞扒飯配燒肉汁 ($68,轉烏冬+$10)
2022-06-27
2022-06-23 651 views
觀塘工廠大廈出名多嘢食 今日就發掘左呢間隱世居酒屋 餐廳同地鐵站有一段距離 不過就方便附近嘅上班族上黎食碗大大碗嘅日式丼飯 再返辦公室搏殺入到餐廳環境好寬敞 空間感好大 仲有大玻璃窗分別嗌咗兩碗丼飯套餐 有前菜沙律 麵豉湯同埋餐飲 好豐富首先係必叫嘅原條蒲燒鰻魚飯 丼飯份量充足 鰻魚口感好嫩 再配上甜甜嘅鰻魚汁 送飯一流 cp值高 推介第二碗係蔥吞拿魚腩魚生飯 佢係可以喺玉子 三文魚 油甘魚三款刺身再選一款 我就選擇左油甘魚 整體刺身都新鮮 油甘魚都好鮮甜 但相對上份量就冇鰻魚飯咁大 如果刺身份量再多少少就好啦去到最後 每個餐都有一粒和果子作結 作為一個小小嘅甜品 食完全個套餐都好滿足響 居酒屋 (觀塘)觀塘鴻圖道90號6樓

入到餐廳環境好寬敞 空間感好大 仲有大玻璃窗

分別嗌咗兩碗丼飯套餐 有前菜沙律 麵豉湯同埋餐飲 好豐富

響 居酒屋 (觀塘)
2022-06-23 660 views
觀塘食午飯時間, 就好似打仗一樣, 趕時間, 趕爭位, 想安安樂樂靜靜地食一餐晏晝飯, 真係廢盡腦汁! 🤔今日同同事去咗一間位於鴻圖道街尾, 可以望到海嘅居酒屋食飯, 地方寬敞, 環境舒適, 仲有一排卡位! 望下餐牌價錢💰午餐唔算貴, 又$50幾去到$140都有👍🏻 每個餐都包一個小沙律菜🥗, 一個豆腐海帶湯🥣, 和菓子甜品🍮, 加$5可以要咖啡奶茶🥤🍵☕ , 或者加$8要一啲特別嘅飲品🍹餐牌有三個系列, 有和風咖哩, 燒物, 仲有廚師發辦😍及自選海鮮丼🍱日式咖喱飯配漢堡扒 - $68我叫咗一個日式咖喱飯配漢堡扒🍛, 我好鐘意佢嘅咖喱, 都幾多新鮮嘅薯仔🥔🥕紅蘿蔔, 漢堡扒又唔'鞋', 又厚身! 角切魚生飯 - $88朋友叫咗呢個角切魚生飯, 呢個價錢食到魚生飯都算唔錯, 裡面有甜蝦, 🦐三文魚粒, 油甘魚粒, 玉子粒, 三文魚子, 望落去都覺得好豐富, 材料又新鮮! 😋👍🏻總括嚟講可以值得再去試! 😋🈵舖名: 響 居酒屋 地址: 觀塘鴻圖道90號6樓#hkfood#hkfoodie#kwuntong#觀塘美食#日本菜#觀塘日本菜#日本料理#平價午餐#午餐#響居酒屋#hibik

日式咖喱飯配漢堡扒 - $68

角切魚生飯 - $88

總括嚟講可以值得再去試! 😋🈵

舖名: 響 居酒屋
地址: 觀塘鴻圖道90號6樓

#hkfood#hkfoodie#kwuntong#觀塘美食#日本菜#觀塘日本菜#日本料理#平價午餐#午餐#響居酒屋#hibikijapanese
2022-06-23