2023-07-17
餐廳位於蘇豪區伊利近街,由於有半山扶手電梯連接,唔會覺得太遠,中環街市過去都係大概五分鐘,還可接受。餐廳以藝術作為主題,牆壁掛滿不同畫作,不懂藝術嘅我純粹覺得幾靚幾有特色,打下卡都真心唔錯。餐廳售多國菜,幾有Fusion感覺,而蘇豪區嘅餐廳售酒及Cocktail也是必須的,Happy Hour都幾Chill......Yakult Martini ($118): 即使Base係Martini,但由於加左乳酸飲品,呢款Cocktail口味偏甜,就好似加左酒味嘅益力多,酒精味道唔會太重,唔會有Martini果種Dry或澀味。Beef Taco ($98/2 pcs): 墨西哥香辣牛肉餅,除左香辣牛肉,仲有紅洋蔥及香菜,再加多少少青檸汁,口味酸甜帶辣,肉碎味濃,非常惹味。Hamachi Ceviche ($198): 青檸汁醃油甘魚,係一款傳統嘅墨西哥菜,微酸帶甜嘅青檸汁拌油甘魚、青瓜,以及紅洋蔥等等,口味清新Refreshing,係一款唔錯嘅特色開胃菜。Mac Daddy and Cheese ($98): 令人又愛又恨,既邪惡(高熱量),但又極為美味嘅選擇,表面有一層金黃酥脆嘅芝士,再加
Mac Daddy and Cheese ($98): 令人又愛又恨,既邪惡(高熱量),但又極為美味嘅選擇,表面有一層金黃酥脆嘅芝士,再加上香濃芝士醬汁,每一口通心粉都充滿芝香,十分奶滑美味。
Fried Chicken ($158): 雞件無骨,酥香可口,肉汁澎湃,咬落去爆曬汁,醬汁惹味,口味微辣。