2024-09-30
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》約朋友食飯,西班牙菜都係一個唔錯嘅選擇😏今次去咗間喺西營盤嘅餐廳,環境氣氛都好好而且食物都好有水準😙喺附近返工嘅如果想放工食餐好啲,不仿去試吓西班牙風味烤三文治 $98🍞多士烘到香脆,配芝士、伊比利亞火腿同黑松露,鹹香味加上煙韌嘅cheese🧀值得一試呑拿魚他他 $188👍好開胃嘅前菜,呑拿魚他他食落酸酸哋仲好有鮮味😍最正係塊墨魚汁飯脆脆,炸到好香脆配埋呑拿魚一齊食好夾好好味西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯 $468 👍嚟食西班牙菜梗係要食西班牙燴飯🤭我對呢個墨魚汁燴飯好有興趣😏超大碟一睇就知材料好豐富,有蝦🦐、原隻青口同蜆,飯入面仲有墨魚肉🐙配墨汁香😋飯粒食落去軟硬適中,鍋底仲有一層飯焦增添口感傳統西班牙炸脆條配巧克力醬及雲呢拿雪糕 $88甜品試吓經典西班牙炸脆條🤭每條都炸到好脆有淡淡嘅玉桂味,沾滿砂糖再點上朱古力醬,仲有雲呢拿雪糕🍦White Sangria $98 👍最鍾意西班牙菜有Sangria🥂酒底係白酒加入新鮮水果,有果香味又有酒味人均價錢: $500味道:8/10環境:8/10服務:8/10回頭率:8/10👍=必食*所有價錢以餐廳
西班牙風味烤三文治 $98
呑拿魚他他 $188👍