2024-12-17 1486 views
為慶祝朋友攞第一,一於去食好野,我哋揀咗灣仔既「尚文潮州菜」,貪佢交通方便,而我哋又想食下潮州菜。服務員態度非常好,經常走過嚟幫我哋斟茶、換碟。經理又會問吓我哋啲菜好唔好食,真係好貼心嘅服務呀。而且坐低左一陣已經座無虛席。佢仲提供4間房,最低消費視乎房間大小由五千至一萬。功夫茶一坐下來侍應做送上熱乎乎的功夫茶,味道似特濃的香片。招牌紅燒翅 $420好足料,每一啖都係滿滿的翅,味道特濃,完全非常十分之滿足😌,食到舔舔脷,值!碧綠川椒雞球 $168雞肉的調味偏淡,但雞肉好滑,最驚喜係個伴菜,炸得好透,好似食緊紫菜的口感,超正👍🏻蠔皇原隻鮑魚(三頭一隻)$338蠔皇汁香味四溢,鮑魚淋滑可口又帶有香濃的蠔皇汁,冬菇嫩滑,西蘭花🥦新鮮海參 $150平時食過既海參都係爽口的,但今次食既海參係漿口的,查詢經理,他說是因為炆煮過,才有這個口感,真係好考功夫啊!滷水鵝片(鵝肝兩片、鵝腸)$350知道滷水鵝片係招牌菜,點會唔試吓,鵝片不肥,味道適中,我覺得沾醬會好食啲。鵝肝唔會覺得肥膩,口感順暢綿密,因為是慢煮才有這種口感。鵝腸爽脆,非常驚喜。福果綠豆爽食完濃味餸菜後,吃個清甜綠豆爽,滋潤養顏,為這頓晚餐
佢仲提供4間房,最低消費視乎房間大小由五千至一萬。

功夫茶
一坐下來侍應做送上熱乎乎的功夫茶,味道似特濃的香片。

招牌紅燒翅

招牌紅燒翅 $420

碧綠川椒雞球 $168

蠔皇原隻鮑魚(三頭一隻)$338  +  海參$150

蠔皇原隻鮑魚(三頭一隻)$338
海參 $150

滷水鵝片(鵝肝兩片、鵝腸)

滷水鵝片(鵝肝兩片、鵝腸)$350

福果綠豆爽
食完濃味餸菜後,吃個清甜綠豆爽,滋潤養顏,為這頓晚餐畫上完美句號。

2024-12-12
Type of Meal
Dinner
招牌紅燒翅
蠔皇原隻鮑魚(三頭一隻)$338  +  海參$150
滷水鵝片(鵝肝兩片、鵝腸)
  • 蠔皇原隻鮑魚
  • 海參
2025-01-28 0 views
今天中午我和老公相約在灣仔品嚐一頓美味的潮州菜,名叫尚文潮州菜,地點選址方便,餐廳環境十分優雅,中環裝潢具傳統古典風,座位寬敞舒適,絕對是一家大小,親朋好友聚餐的好地方。😋😋我們點了幾道招牌菜🥢🥢勇哥傳統炒蠔爽✨✨勇哥炒蠔爽鑊氣十足,炒得剛剛好,蠔仔肥美鮮甜,保持了海鮮的鮮味,配上生菜包吃,健康之選。發財卷✨✨發財卷鬆脆的外層包裹醬香噴噴的餡料,由蝦膠和髮菜做餡料,特色小菜,口感豐富。滷水淨鵝片✨✨滷水蒸鵝片是筆者最愛,鵝皮薄而不膩,鵝肉嫩滑,配上豆腐及特製的醬料,真是絕配。胡椒鹹菜豬肚湯✨✨鹹菜豬肚湯胡椒味十足,豬肚爽口彈牙,配上酸酸甜甜的咸菜,有多重層次感。十分滿足暖胃。糖醋伊麵✨✨糖醋伊麵煎得香脆,內裏煙靭無比,有別於一般的食法,配上砂糖,豉油及醋一起點來吃,好好吃!潮州蒸粉果及潮式蝦餃王✨✨最後是潮州菜必點的中式點心,點心外皮薄透,餡料鮮味。

我們點了幾道招牌菜🥢🥢

勇哥傳統炒蠔爽✨✨

發財卷✨✨

滷水淨鵝片✨✨

胡椒鹹菜豬肚湯✨✨

糖醋伊麵✨✨

潮州蒸粉果及潮式蝦餃王✨✨
最後是潮州菜必點的中式點心,點心外皮薄透,餡料鮮味。

2025-01-28
$500 (Lunch)
  • 滷水淨鵝片
尚文潮州菜 (灣仔)灣仔盧押道23號THE PHOENIX 2樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:鹵水淨鵝片加鵝肝(2片) $240,沙茶牛肉炒芥蘭 $168,高湯雞燉翅$380, 潮州蒸粉果 $48鹵水淨鵝片加鵝肝:鵝片鵝肝外觀色澤紅潤,鵝肉片切厚薄而均勻,排列整齊,配以光滑的鵝肝,味道鮮美,肉質鮮嫩,鹵水的醬香撲鼻而來,是鹵水美食的極品!😄😄😄沙茶牛肉炒芥蘭:這道菜色彩鮮豔,牛肉片呈現誘人的棕紅色,與翠綠的芥蘭形成鮮明對比,沙茶醬的香氣濃郁,帶有微微的甜味,與牛肉的鮮嫩相得益彰!👍👍👍高湯雞燉翅:外觀呈現金黃色,味道鮮美,雞翅在長時間的燉煮中吸收了高湯的精華,肉質滑嫩,湯汁醇厚,加進少許醋及香茜後更散發出誘人的香氣,每一口都是暖心的滋味!😍😍😍潮州蒸粉果:外觀呈現半透明的薄皮,讓人可以隱約看到內部色彩繽紛的餡料,口感滑嫩,沾點辣椒油,更添豐富口感!😋😋😋
尚文潮州菜 (灣仔)
灣仔盧押道23號THE PHOENIX 2樓

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

朋友從英國返嚟,話好掛住食中餐,我哋就試呢間名人飯堂。 一入到去,環境有格調,雖然走中高檔路線,但餐牌上都有唔少大眾化嘅選擇。一坐底店員就送上功夫茶,即刻打開個胃。經理仲主動介紹招牌菜,又不時幫手斟茶,問下啲菜合不合口味,服務周到。 潮州粉果有驚喜!我平時唔算好鍾意食,但佢外皮好薄透,餡料豐富,有韭菜、木耳、豬肉碎等等,食落鮮美又清爽。 招牌嘅鹵水鵝片配墨魚都唔錯,鵝片肥瘦適中,肉嫩又有濃郁鵝味,帶啲鵝油香,蘸埋醬汁,層次豐富。墨魚彈牙,炸豆腐吸滿鹵水味,嫩滑可口,推介。 酥炸蝦丸金黃香脆,搭配桔柚醬汁,一甜一鮮,味道幾夾。主角~堂灼海螺盞好大塊,螺片好新鮮,配埋香橙片同芽菜,食落好爽口。勇哥傳統炒蚝爽就每枱必點,火候控制得啱啱好,蠔仔肥嘟嘟,鮮味十足,用生菜包起嚟食,一啲都唔覺膩。 呢間潮州菜既有傳統潮州菜嘅風味,又有創新嘅菜式,值得一試。
朋友從英國返嚟,話好掛住食中餐,我哋就試呢間名人飯堂。

酥炸蝦丸金黃香脆,搭配桔柚醬汁,一甜一鮮,味道幾夾。

呢間潮州菜既有傳統潮州菜嘅風味,又有創新嘅菜式,值得一試。
2025-01-23
$500 (Lunch)
  • 鹵水鵝片配墨魚
  • 勇哥傳統炒蚝爽
  • 堂灼海螺盞
2025-01-20 331 views
每年都同呢個朋友一齊提早食團年飯,今年都唔例外。朋友今次帶我去咗喺灣仔嘅尚文潮州菜招牌紅燒翅(每位$420 x 2位):唔係講笑,佢個湯真係做得好濃郁。而翅嘅份量都好多。魚翅吸收曬濃湯嘅味道,點會唔好食。我就食到一滴都冇得剩,hehe.凍魚飯(原條馬友$400):馬友好鮮味。喺佢嘅魚肉度睇到佢有黃油,魚香味十足。食落感覺濕潤。肉質有彈性,唔會死實實。潮州蒸粉果($48):呢個粉果,比起我哋一般喺中式茶樓食到嘅粉果皮更加軟熟透亮。配埋潮州辣椒油就更加惹味。潮式蝦餃皇($60):呢個蝦餃嘅包法同我哋一般見到嘅唔一樣,幾特別。蝦肉大隻得來好彈牙爽口。餐前小食- 鹹菜($20),潮州椒醬肉($30):佢嘅鹹酸菜爽口,鹹甜適中。第一次食椒醬肉,內有小豆乾,豬肉粒,同埋菜脯,無論口感定係味道層次都好豐富。配埋潮州粥食就啱晒!

2025-01-11 495 views
今天中午,我和朋友相約在灣仔,品嘗了一頓美味的潮州菜,餐廳名叫尚文潮州菜。這裡的環境優雅,讓我們一進門就感受到濃厚的潮州文化氛圍。我們點了幾道招牌菜,首先上桌的是潮州蒸粉果,外皮薄透,內餡鮮美,讓人一口接一口。接著是發財卷,酥脆的外層包裹著香噴噴的餡料,口感十分豐富。然後是鵝片鵝肝,鵝片滑嫩,搭配鵝肝的濃郁,簡直是絕配。最讓我們驚喜的是招牌紅燒翅,魚翅足料真材實料,味道濃厚,令人陶醉。而勇哥傳統炒蠔爽則是另一道亮點,炒得剛剛好,保留了海鮮的鮮甜,配生菜包著,每一口都充滿了鮮味。整體來說,這頓午餐大滿足,也讓我們在繁忙的生活中享受了一段悠閒的時光。下次一定會再來,品嚐更多的潮州美食!

2025-01-05 561 views
✳️今次同老婆去咗灣仔PHOENIX 2樓嘅尚文潮州菜,試吓佢哋嘅港式高級潮州菜。✨值得一讚的是店員殷勤先奉上4杯功夫開胃茶,真的有消滞效果。第一道菜系招牌紅燒翅,$420一位。紅燒翅嘅湯底濃郁香甜,翅質滑嫩,食落口感一流。跟住試咗鹵水鵝肉(連骨)同鵝腸,$250。鹵水味道入味,鵝肉同鵝腸都非常嫩滑,食得出用心制作。✨最驚喜嘅係潮州凍大紅蟹,$1,440。呢個價錢有點偏高,蟹肉鮮味不過不失。幸好,另一道菜~勇哥傳統炒螃爽,$188,炒得好香,螃蟹肉鮮嫩,值得推薦。✨我們點了一壺茶菊花茗茶,每位$26,清熱解渴,名目齒留香。✨總體嚟講,呢次喺尚文潮州菜嘅用餐體驗滿意。

✨總體嚟講,呢次喺尚文潮州菜嘅用餐體驗滿意。

2024-12-30 706 views
月尾出咗糧,約好友撐枱腳食好啲,去咗灣仔新開不久的尚文潮州菜,開開心心,食咗招牌紅燒翅,非常滿意,值得介紹:招牌紅燒翅,每位 $420,味道非常好,因為落咗豬油,食起上嚟質感更加黏稠條,感覺好多骨膠原,幼細嘅魚翅半溶口感,極之滑溜,每一口都是享受。另外必吃滷水鵝片鵝肝掌翼三拼仲有豆腐等於四拼,鵝肝夠粉嫩,滷水汁清香唔會過鹹,高級潮州菜嘅做法。中午食咗兩款點心,潮州蒸粉果皮薄餡靚,潮州煎韭菜粿煎得香口。餐前有潮州茶及鹹菜小食,水滾茶靚,傳統潮州菜館佈置,光猛企理,服務態度好好。

中午食咗兩款點心,潮州蒸粉果皮薄餡靚,
潮州煎韭菜粿煎得香口。

2024-12-18 938 views
相約在灣仔上班的朋友午餐,他帶我到這間「尚文潮洲菜」飲茶,這是我第一次到潮州菜館飲茶,體驗令我印象深刻。~潮川蒸粉果:豐富的餡料和薄而不破的粉皮很好吃,餡料口感脆爽帶汁,鹹鮮味美。~潮式蝦餃皇:晶瑩剔透的外皮和新鮮爽滑的蝦肉,一試就愛上。~潮洲糯米捲:煙煙韌甜甜的口感和豐富的層次,真的是不錯的傳統小吃。~潮州蠔仔泡粥:清鮮甜美的蠔仔和鮮甜多汁的口感,展現了潮州粥品的獨特風味。~鹵水鵝肉配鵝腸:非常以入味且鬆軟的鵝肉和爽脆的鵝腸,令人回味無窮。整體而言,尚文潮洲菜的午餐展現了潮州菜的精緻與地道,是一次味覺上的享受,朋友的確好介紹。

~潮式蝦餃皇:晶瑩剔透的外皮和新鮮爽滑的蝦肉,一試就愛上。

2024-12-16 846 views
睇食評個個都讚呢間最近開張嘅尚文。可能當晚我哋食嘅嘢太普通,所以唔覺得特別出色。川椒葉炸得酥脆,吸油能力亦成正比。雞肉大塊都算滑,但皮厚,醬汁唔入味。潮州炸大腸同一般炸大腸冇分別,只係多咗紅色蕎頭作配菜。淋淋哋,個人喜歡乾身有少少脆,好在夠新鮮、冇雪味,蕎頭醒胃。好少食潮州魚粥,熱辣辣的上湯粥底清甜。幾片鯧魚肉,幾滑唔腥。肉碎較少,可能唔想搶鯧魚啲味。潮州沙爹醬,好多花生粒,再香濃啲更好!芥蘭爽脆,牛肉大塊入味,略嫌冇啲還未炒熟整體來講,因為新開張,環境及服務都很好。會再嚟試吓凍蟹、魚翅等出名菜式

酥炸豬大腸

鯧魚片肉碎泡粥

好少食潮州魚粥,熱辣辣的上湯粥底清甜
。幾片鯧魚肉,幾滑唔腥。肉碎較少,可能唔想搶鯧魚啲味

沙茶牛肉炒芥蘭

酥炸豬大腸
鯧魚片肉碎泡粥
2024-12-12 830 views
尚文潮州菜:高雅環境中的精緻潮州盛宴第一次來灣仔尚文潮州菜,完全被餐廳的高質潮州菜所驚艷到裝修設計高雅,環境舒適,是商務宴請或親友聚會的理想場所。而且每道菜都做得精緻出色、有水準,讓人十分欣賞。滷水鵝片、鵝腸首先上桌的是滷水鵝片和鵝腸。這裡的滷水香氣撲鼻,鵝片肉質緊實入味,肥瘦相間,入口即化,滷水味道香而不膩,十分出色。鵝腸處理得非常乾淨,口感爽脆,毫無腥味,個人超喜歡。滷水的味道恰到好處,不會過鹹或過甜,展現了潮州滷水菜的精髓,高質之作。..南瓜九肚魚烙南瓜九肚魚烙,這道菜的搭配十分巧妙。九肚魚烙煎得金黃酥脆,內裡魚肉依然保持嫩滑,搭配南瓜的香甜,口感豐富,層次分明。這道菜不僅味道好,可見廚師的用心,個人超喜歡。--潮州粉果潮州粉果也是必點的精緻點心。晶瑩剔透的外皮包裹著豐富的餡料,一口咬下去,口感軟糯Q彈,內餡鮮美多汁,味道恰到好處,讓人回味無窮。這道傳統潮州點心呈現出高水準的製作工藝,十分欣賞。-潮州韭菜粿潮州韭菜粿外皮Q彈,內餡韭菜粿香甜, 口感豐富有層次。做得十分有水準。-川椒雞最後一道是川椒雞,這道菜的香氣濃郁,雞肉帶微微麻辣鮮香,味道十分到位。辣度恰到好處,不會過於刺激,
尚文潮州菜:高雅環境中的精緻潮州盛宴
第一次來灣仔尚文潮州菜,
完全被餐廳的高質潮州菜所驚艷到
裝修設計高雅,環境舒適,
是商務宴請或親友聚會的理想場所。
而且每道菜都做得精緻出色、有水準,讓人十分欣賞。

滷水鵝片、鵝腸

首先上桌的是滷水鵝片和鵝腸。

這裡的滷水香氣撲鼻,鵝片肉質緊實入味,肥瘦相間,入口即化,

滷水味道香而不膩,十分出色。

鵝腸處理得非常乾淨,口感爽脆,毫無腥味,個人超喜歡。
滷水的味道恰到好處,不會過鹹或過甜,
展現了潮州滷水菜的精髓,高質之作。
南瓜九肚魚烙

南瓜九肚魚烙,這道菜的搭配十分巧妙。

九肚魚烙煎得金黃酥脆,內裡魚肉依然保持嫩滑,

搭配南瓜的香甜,口感豐富,層次分明。
這道菜不僅味道好,可見廚師的用心,個人超喜歡。
潮州粉果

潮州粉果也是必點的精緻點心。晶瑩剔透的外皮包裹著豐富的餡料

,一口咬下去,口感軟糯Q彈,
內餡鮮美多汁,味道恰到好處,讓人回味無窮。

這道傳統潮州點心呈現出高水準的製作工藝,十分欣賞。
潮州韭菜粿

潮州韭菜粿外皮Q彈,內餡韭菜粿香甜, 口感豐富有層次。

做得十分有水準。
川椒雞

辣度恰到好處,不會過於刺激,又能充分展現川菜的特色,讓人食慾大開,超讚!

香港灣仔盧押道23號The Phoenix 2樓

#尚文潮州菜 #潮州菜 #香港美食 #商務宴請 #朋友聚會 #高質 #精緻 #美食 #灣仔美食
2024-12-11 846 views
今天晚上,我和朋友在灣仔,享用了一頓美味的高級潮州晚餐,餐廳名叫尚文潮州菜。這裡的氛圍熱闹而輕鬆舒適,讓我們期待著接下來的美食。我們點了幾道招牌菜,首先上桌的是招牌红烧翅,這個翅很足料,汁又香濃,令我朋友大大讚賞。接著是潮州凍大紅蟹,蟹肉鮮甜,搭配特製的醬汁,吃起來清爽無比,讓人忍不住一口接一口。另外,我們還點了勇哥傳統炒蠔爽,這道菜的蠔肉鮮美大隻,搭配生菜葉包著吃,口感極佳,讓人回味無窮。而潮州炒魚麵則是色香味俱全,魚面條像長長的魚滑片,麵條彈牙,口感一流,是潮州的經典之作。整體來說,這次用餐體驗非常愉快,朋友也對這些美食讚不絕口。我們在享受美味的同時,也聊得很開心,為這個美好的夜晚添上了更多的色彩。若有機會,我們一定會再來光顧這間餐廳,品嚐更多的潮州美食。

2024-12-09 860 views
✳️周五放工同老婆去咗間高級潮州菜,心情特別期待!一入去,環境靚到不得了,感覺好有氣氛。✨首先,餐前嘅鹹菜$20,味道清新,咸香恰到好處,開胃得來又唔會搶咗主菜嘅風頭。接住就試咗潮州椒醬肉$30,椒香四溢,肉質鮮嫩,真係一口接一口,根本停唔落嚟。✨一入座,我們就品嚐了濃香功夫茶,茶香撲鼻,喝落去回甘無比,配埋食物更加無敵。然後,就嚟最驚喜嘅潮州凍大紅蟹,價錢高達$2,500,但食落去真係一試成主顧!蟹肉鮮甜,配上特製醬汁,簡直係人間美味。✨高湯雞燉翅$760,雞肉滑嫩,湯底鮮甜,真係好暖心,兩個人分享正正好。之後嘅潮州小炒皇$148,色香味俱全,鮮蝦、豬肉同筍絲炒得恰到好處,口感多層次。✨最後,沙茶牛肉炒河$138,炒得香氣四溢,牛肉嫩滑,河粉吸滿咗沙茶醬,真係好味到爆!⭐️總體嚟講,今次嘅潮州菜之旅真係食到心滿意足,老婆都讚不絕口,返下次一定要再嚟!

• 高湯雞燉翅
2024-12-07 776 views
📍尚文潮州菜 (灣仔)📍灣仔盧押道23號THE PHOENIX 2樓🟡招牌紅燒翅(2位)$840.0🟡金瓜九肚魚烙$148🟡芝麻炆魚鰾$328🟡炆鵝掌煲$180🟡白飯$18🟡清心丸綠豆爽(2位)$100🟡中國茗茶(2位)$44🟡鹹菜$20尚文潮州菜菜式用料講究,烹調手法細緻,真心一試難忘!首先一坐低就已經有4杯細既中國茗茶,突顯潮州菜的細膩同講究!招牌紅燒翅超級足料,味道層次豐富,啖啖都係精華,見到基本上每一台都會叫,絕對係必試之選!金瓜九肚魚烙將金瓜的自然甜味與九肚魚的鮮香結合,外層煎得香脆,味道有點像潮州版的韓國海鮮煎餅,令人回味無窮。 芝麻炆魚鰾令人驚喜,魚鰾口感彈牙,炆煮的醬汁滲透每一部分,無論主菜還是配菜都同樣出色,層次分明。炆鵝掌煲口感彈牙又不會太腍,湯汁滲透菜和冬菇,尤其冬菇厚實有咬口,味道濃郁,好正!甜品方面,清心丸綠豆爽既清甜又滋潤,口感滑嫩之餘能帶來一份輕盈的完結感。尚文潮州菜係味道、用料還是烹調上,都展現咗好高的水平,下次會叫埋嫲嫲嚟食~
📍尚文潮州菜 (灣仔)
📍灣仔盧押道23號THE PHOENIX 2樓

2024-11-23
Type of Meal
Dinner
2024-12-04 841 views
今日帶家人前往位於灣仔的尚文潮州菜。 餐廳的環境新正,且高貴典雅。座位闊落舒適。 星期一都幾乎全院滿座。非常多一家人一圍圍前往進食 餐牌有多款潮州經典美食。 下次要同多d 人黎食,試埋其他經典潮州菜。 1.招牌紅燒翅($420)紅燒翅非常濃郁且鮮美,翅的份量勁多,每一口都有滿滿的翅。可以加入紅醋,豐富口感和提升鮮味。2.鹵水鵝肉(連骨)(鵝腸)($310)食潮州菜當然不得不叫潮汕經典滷水鵝。鹵水鵝肉嫩滑入味,配上爽口彈牙的鵝腸,入口即化的鵝肝和嫩滑入味的豆腐。必食!3.鯧魚片肉碎泡粥(一碗)($80)滿滿餡料的一道粥,內有多款食材提昇粥的鮮味。有蝦干和魚干,大量爽口彈牙的鯧魚片, 無骨架,仲有不同的菇類,非常鮮甜。4.勇哥傳統炒蠔爽($188)第一次食炒蠔爽。蠔仔的份量好多且非常飽滿肥美。加入冬菇粒和菜炒,再用生菜包包住食,可以中和油膩感,有點似食煎蠔餅一樣。5.油泡鮮魷($188)鮮魷非常新鮮,且爽口彈牙。 第一次食油泡鮮魷,不會太油膩,好食。
今日帶家人前往位於灣仔的尚文潮州菜。
餐廳的環境新正,且高貴典雅。
座位闊落舒適。

星期一都幾乎全院滿座。非常多一家人一圍圍前往進食
餐牌有多款潮州經典美食。
下次要同多d 人黎食,試埋其他經典潮州菜。
1.招牌紅燒翅($420)
紅燒翅非常濃郁且鮮美,翅的份量勁多,每一口都有滿滿的翅。
可以加入紅醋,豐富口感和提升鮮味。
2.鹵水鵝肉(連骨)(鵝腸)($310)
食潮州菜當然不得不叫潮汕經典滷水鵝。
鹵水鵝肉嫩滑入味,配上爽口彈牙的鵝腸,
入口即化的鵝肝和嫩滑入味的豆腐。
必食!

3.鯧魚片肉碎泡粥(一碗)($80)
滿滿餡料的一道粥,內有多款食材提昇粥的鮮味。
4.勇哥傳統炒蠔爽($188)
第一次食炒蠔爽。蠔仔的份量好多且非常飽滿肥美。
加入冬菇粒和菜炒,再用生菜包包住食,
可以中和油膩感,有點似食煎蠔餅一樣。
5.油泡鮮魷($188)
鮮魷非常新鮮,且爽口彈牙。
第一次食油泡鮮魷,不會太油膩,好食。
$500 (Dinner)