一早BOOK左牛大人台灣火鍋吃到飽,收工後同朋友準時到就有得入座!想食既記得要BOOK定位啦~沙田分店都坐得幾舒服,卡位夠闊落。每次都揀極上和牛吃到飽套餐!有得任食澳洲和牛M5牛肩卷、北海道十勝豚等等,勁正!!湯底揀阿嬤養生濃湯鍋,好多新鮮蔬菜烹製,食落清香回味,比較岩女仔~掃QR CODE落單環保又方便,另設食品、飲品自助區,有大量台灣直送食品、自家製花茶等等。澳洲和牛M5牛肩卷脂肪平均又夠肉汁,而且牛味十分濃郁~安格斯特選牛板腱富油花且肉質嫩,略帶嚼勁,細嫩又多汁北海道十勝豚豬肉味道濃郁,脂肪平均分佈,口感好軟腍,食落有自然清甜味~大推套餐送既和牛牛丸,彈牙又帶肉香,濃厚脂香,彈力十足~漿類同樣推薦,尤其蟹籽墨汁漿,鮮美彈牙,爽口又有咬口,正。私房鴨血滑嫩又入味,飽滿好多汁!最後食埋免費送既雪糕杯,超級滿足~
一早BOOK左牛大人台灣火鍋吃到飽,
收工後同朋友準時到就有得入座!
想食既記得要BOOK定位啦~

沙田分店都坐得幾舒服,卡位夠闊落。

每次都揀極上和牛吃到飽套餐!
有得任食澳洲和牛M5牛肩卷、
北海道十勝豚等等,勁正!!

湯底揀阿嬤養生濃湯鍋,
好多新鮮蔬菜烹製,
食落清香回味,比較岩女仔~

掃QR CODE落單環保又方便,
另設食品、飲品自助區,
有大量台灣直送食品、自家製花茶等等。

澳洲和牛M5牛肩卷
脂肪平均又夠肉汁,而且牛味十分濃郁~

安格斯特選牛板腱
富油花且肉質嫩,略帶嚼勁,細嫩又多汁

北海道十勝豚
豬肉味道濃郁,脂肪平均分佈,
口感好軟腍,食落有自然清甜味~

大推套餐送既和牛牛丸,
彈牙又帶肉香,濃厚脂香,彈力十足~

漿類同樣推薦,尤其蟹籽墨汁漿,
鮮美彈牙,爽口又有咬口,正。

私房鴨血滑嫩又入味,飽滿好多汁!

最後食埋免費送既雪糕杯,超級滿足~

2022-08-08
2022-08-09 109 views
今日去開沙田 見到有間舖頭好多人排隊 發現原來係牛大人🐮心郁郁想食下牛 又想食佢個甜品 所以就入去打個邊爐🫕澳洲極上和牛餐 澳洲和牛M5牛肩卷呢個牛肩卷嚟到已經覺得佢嘅肉質好靚 放落個鍋到第後 唔使等好耐好快就熟咗🥰 佢帶有少少油脂 所以咬落好淋😋 而且仲好重牛肉味 所以我地都不停encore😁澳洲和牛牛丸呢個係咁多樣野食中既MVP 牛味好濃郁😋牛丸仲好juicy添 咬落唔會話好實啱啱好🤤可惜佢每人只限兩粒 如果唔係應該會係咁食😆北海道十勝豚呢個十勝豚係限定既 都幾好味😋因為佢肥肥地 所以食落好淋 而且佢既豬味仲好濃添🤤紐西蘭羊肉卷佢嘅羊肉卷都係薄身 所以好快就熟🤩雖然佢係薄薄地 但佢既羊肉味都幾濃 唔會有陣怪味 而且咬落都係好淋😆台中仙草凍每次去牛大人我都係必食佢 因為真係幾好味😍今次仲有芋圓 口感唔會好硬唔錯👍🏻 裏面既仙草好爽 打完邊爐食就啱晒🤩撥雲霧見蓬萊仙島呢啤酒🍺另外加嘅 大大杯真係好正 味道微甜 幾容易入口😆 配埋火鍋一齊食啱晒🤤

澳洲極上和牛餐

澳洲和牛牛丸

紐西蘭羊肉卷

台中仙草凍

撥雲霧見蓬萊仙島
2022-08-06 101 views
想食台灣小食又想食火鍋🍲牛大人一次過滿足囇兩個願望🤩呢度嘅火銅套餐食物款式種類繁多🥘而且性價比高💰就算要排隊入座都值得👍🏻🔸2小時澳洲極上和牛吃到飽套餐📆星期一至四🕠17:00~21:30👨🏻成人($318/位)👦🏻小童($218/位)♦ 台灣鍋底 ♦🐔台中蒜頭雞鍋朋友同我都係蒜頭控🥰排隊見到呢款湯底時就已經好想試💫湯底蒜頭味非常香濃🧄鍋內亦有原隻鮮雞🐓配上紹興酒提味🥃味道瞬間昇華不少❣️P.S.湯底款式共有十款之多🔟總有一款啱你口味👀♦ 肉類 ♦🐮安格斯特選牛板腱、北海道十勝豚、紐西蘭羊卷肉、西班牙豬梅肉片、西班牙豬五花片、花雕酒雞件個人認為安格斯特選牛板腱最為吸引🥩肉質係眾多款肉類中最軟腍嘅😋油花分布均勻✨牛肉味特別濃厚👏🏻而且入口即溶💋其次係紐西蘭羊卷肉🐏肉質嫩滑🎉羊味濃郁而不羶🎖令人無法抗拒😝♦ 海鮮類 ♦🐠台灣鱸魚片、新鮮沙白、鮮甜海蝦、脆肉鯇魚腩、脆肉鯇魚片、美人花膠海鮮方面不得不提沙白、海蝦同鯇魚片💁🏻‍♀️蝦隻體型相當有驚喜🦐質感爽彈味道鮮甜⚡️沙白鮮味十足🐚大隻且冇沙😻鯇魚片肉質厚實🐟香滑脆口😃高質推介🆙♦ 丸類/漿類/滑類 ♦🍡澳洲和牛牛丸、章魚珍珠漿、乾貝鮮魚漿、蟹籽墨

🔸2小時澳洲極上和牛吃到飽套餐
📆星期一至四
🕠17:00~21:30
👨🏻成人($318/位)
👦🏻小童($218/位)

♦ 台灣鍋底 ♦
🐔台中蒜頭雞鍋

P.S.湯底款式共有十款之多🔟總有一款啱你口味👀

♦ 肉類 ♦

♦ 海鮮類 ♦

♦ 丸類/漿類/滑類 ♦
🍡澳洲和牛牛丸、章魚珍珠漿、乾貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿、順德鯪魚球

牛丸入口充滿油脂香🐄肉汁豐富口感扎實彈牙🦷鮮魚漿魚肉味香濃😊咬落去有爆汁嘅感覺💦值得一試✅

♦ 餃類 ♦
🥟台式蝦餃

每粒手工蝦餃裏面有原隻鮮蝦😺配搭濃郁嘅湯汁同惹味胡椒🤘🏻味道層次相當吸引💥

♦ 特色小吃 ♦
🍠梅甘酥脆薯、爽脆炸魚皮、手工大黑輪、魚香皮蛋豆腐、山水滑豆腐、士林鹽酥雞

難得嚟到台式火鍋專門店☄️梗係要點番幾款台灣小食滿足一下自己🙆🏻‍♀️每款小食都各具特色🎊令人回想起台灣街頭小食嘅地道風味☀️誠意推介 — 士林鹽酥雞🐥鹹香惹味帶微辣🌶非常開胃😚

甜品
🍦士多啤梨雪糕、車厘子黑莓味雪糕

幾時都話🤫食甜品有另一個胃🗯幼滑雪糕配上啖啖真果肉🍓果味香濃之餘更昇華口感享受⬆️令人一試愛上😽

♦ 飲品 ♦
🧃桂花烏龍、白桃烏龍、洛神花茶、酸梅汁

牛大人飲品選擇相當多💃🏼除咗一般嘅罐裝飲品👉🏻更有健康熱飲、手調特飲同自家冷泡茶🍵冷泡茶茶香味濃而不澀✌🏻可謂心思之作💜
2022-08-05 140 views
今日經開沙田,又想食打邊爐,諗起這裡有間牛大人仲可以訂座,決定食早17:00來吃,最後2人食最平果個餐連加一$436,整體有點失望,感覺平時食開的荃灣店質素會好點。肉頭一二轉仲好好食,肉味不錯,之後再叫已變成一大片,不講仲以為食豬肉。養生湯底味道不錯,不會太咸或太淡,出面的菜都幾新鮮和牛大人平日必飲茶類飲品,用電話點的柑桔檸檬沒想到有梅,味道有點咸,付款後可叫甜品,雪糕反而有4款選擇或台式甜品,2款甜品都好味道。

2022-08-02 141 views
牛大人真係從來都未令我失望過啊已經漸漸變咗每個,話都要必食嘅餐廳了!今次都係經OpenRice book位,方便快捷。首先我哋揀好咗個湯底,今次係食蒜頭雞一坐低,已經即刻叫咗個澳洲和牛M5牛肩同個湯底好match呀,只需要擺喺湯底大約10秒,牛嘅熟度就啱啱好,再配埋喺出面嘅自助醬料,心情簡直大喜悅呀!仲有炸魚皮,炸午餐肉,鴨血,當然唔少得就係王子麵啦!然後再食咗個北海道十勝豚,估唔到啲牛咁出色,啲豬都好好食,完全今晚變咗食肉獸。每樣小食都必須要落單,皮蛋豆腐,鹽酥雞,台灣腸,真係每次嚟都必備,仲有好難喺出面食到嘅蔬菜水蓮,果然係牛大人先會食到呢啲咁特別嘅台灣蔬菜。必須要encore!牛大人台灣火鍋世一丫
牛大人真係從來都未令我失望過啊

已經漸漸變咗每個,話都要必食嘅餐廳了!
今次都係經OpenRice book位,方便快捷。

首先我哋揀好咗個湯底,
今次係食蒜頭雞
一坐低,已經即刻叫咗個澳洲和牛M5牛肩

仲有炸魚皮,炸午餐肉,鴨血,當然唔少得就係王子麵啦!

每樣小食都必須要落單,

必須要encore!牛大人台灣火鍋世一丫
2022-07-28 1620 views
香港台式火鍋世一今日終於食到牛大人啦!話說其實上次食完一次之後都好想再食多次,因為佢既食物選擇都幾多之餘,其實我同男朋友都覺得個鴨血相當吾錯。今次我地早左一個星期預約早段時間去,原因晚飯時間真係滿座無得預約,而咁岩男朋友係石門放工過黎都好近。大概等左5分鍾左右,會由職員帶入座並解答有咩新既限定湯底,不過其實我地都幾OLD SCHOOL,叫返D大眾野。我地兩個人坐卡位夠哂寬敞舒服,ORDER左個 極上和牛吃到飽套餐!任食澳洲和牛M5牛肩卷,岩晒食肉獸既需求。除咗掃QR CODE落單之外,出面仲有自助區FOR調醬料,可以任食台灣直送食品同飲品。坐低無耐職員會比每人兩粒和牛牛丸,勁多汁﹐好重牛味。和牛M5牛肩卷好鮮嫩又多汁~ENCORE 左好多碟食吾定口!!海蝦新鮮鮮甜肉質扎實…。手打墨魚滑都好香墨魚味…吾錯。台灣手工啤,幾好飲。金桔椰果~😋。最後會有一人一個甜品,可以揀雪糕/仙草。而台式火鍋放題黎講,佢都算係香港世一。
香港台式火鍋世一

坐低無耐職員會比每人兩粒和牛牛丸,勁多汁﹐好重牛味。

海蝦新鮮鮮甜肉質扎實…。手打墨魚滑都好香墨魚味…吾錯。

台灣手工啤,幾好飲。

金桔椰果~😋。

最後會有一人一個甜品,可以揀雪糕/仙草。

而台式火鍋放題黎講,佢都算係香港世一。
2022-07-19
  • 墨魚滑
  • 鴨血
  • 台灣手工啤
2022-07-27 89 views
成日都心絲絲想打邊爐就近近地去附近牛大人食任食任飲加上空間又夠大 食得舒服我哋最鍾意『$198嘅極上和牛吃到飽』湯底叫咗麻辣中辣好香濃又夠辣 仲有香麻花椒味 正!.套餐火鍋料:🔸 安格斯牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、上腹牛五花、牛柳粒:牛肉油花均勻、入口好鬆軟、牛肉味明顯。牛柳粒有嚼頭,一口一粒。🔸西班牙文豬肉片、花雕醉雞件、羊肉片:豬肉片肉味香濃,肉質軟滑。雞件大件,帶微微酒香,幾好食。🔸鴨血:好滑溜,我鍾意加入麻辣湯煮耐啲先食,會好入味。🔸滷牛筋牛肚、豬大腸:口感幾煙韌。🔸墨魚滑、干貝滑、蝦滑:火鍋必點,墨魚滑好彈牙,中間仲有啲墨魚肉,好味!🔸台灣夜市小食:鹽酥雞、台灣腸,好有夜市風味。.自助區:🔹有自家養生茶、汽水、紙包茶,選擇多。🔹熱茶有紅棗桂圓茶、綠茶,健康!🔹蔬菜有十幾款選擇。🔹台灣直送丸類,有花枝丸、貢丸、芝心丸等,貢丸好好食!又彈又香,配沙茶醬正!
成日都心絲絲想打邊爐
就近近地去附近牛大人食
任食任飲
加上空間又夠大 食得舒服
我哋最鍾意『$198嘅極上和牛吃到飽』
湯底叫咗麻辣中辣
好香濃又夠辣 仲有香麻花椒味 正!
套餐火鍋料:
🔸 安格斯牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、上腹牛五花、牛柳粒:
🔸西班牙文豬肉片、花雕醉雞件、羊肉片:
豬肉片肉味香濃,肉質軟滑。雞件大件,帶微微酒香,幾好食。
🔸鴨血:
好滑溜,我鍾意加入麻辣湯煮耐啲先食,會好入味。
🔸滷牛筋牛肚、豬大腸:
口感幾煙韌。
🔸墨魚滑、干貝滑、蝦滑:
火鍋必點,墨魚滑好彈牙,中間仲有啲墨魚肉,好味!
🔸台灣夜市小食:
鹽酥雞、台灣腸,好有夜市風味。
自助區:
🔹有自家養生茶、汽水、紙包茶,選擇多。
🔹熱茶有紅棗桂圓茶、綠茶,健康!
🔹蔬菜有十幾款選擇。
2022-07-25 134 views
雖然天氣真係好熱 但仍然無阻我地想打邊爐嘅決心🤣 每次打邊爐首選一定係牛大人🤪 照舊都係食「120分鐘澳洲極上和牛吃到飽」套餐 可以食到最多肉 性價比超高!想食健康少少 所以今次湯底揀咗「台灣濃香蕃茄鍋」🍅 好濃嘅茄湯 酸酸甜甜好開胃🤩食勻曬咁多款牛 最推薦係澳洲和牛M5牛肩卷 牛味濃郁 肉質軟嫩 色澤又靚每人會送兩粒澳洲M9和牛牛丸(原價$58/3粒!) 彈牙多汁😋免費飲品有多款選擇 除咗冷泡茶同烏梅汁之外 今次仲試咗佢嘅熱養生桂圓紅棗茶♥️ 好濃而且有紅棗碎 太熱嘅關係叫咗杯啤酒gur一gur佢🍻 呢杯「撥雲霧見蓬萊仙島」($68) 果味好香易入口 清涼口感夏天啱晒💦 不過酒精濃度唔可以低估🤣 平時飲得嘅朋友 飲完一杯都少少wing🫣其他配料方面 極力推薦芋頭肉丸、寬粉、豬頸肉、甘酥脆薯、台灣膠同炸午餐肉🤪最後甜品可以揀一杯雪糕或者芋圓涼粉 我地照舊揀芋圓🥰 小芋圓、紅豆、椰果、涼粉、花奶同花生 真係好足料好好味💯

炸午餐肉

炸午餐肉
2022-07-25 134 views
打邊爐識揀一定係揀牛大人吃到飽火鍋,用料新鮮,性價比高🤭今次揀咗澳洲極上和牛套餐,而個湯底就揀咗個比較濃味嘅“牛大人紅燒牛骨鍋”個鍋一上枱已經聞到香噴噴嘅紅燒牛肉湯味,即刻流晒口水🤤肉類、海鮮同熟食都係用QR Code 點,種類都好多,當然仲有啲收費食物可以揀,而我就被呢一杯台灣啤酒吸引咗🤭酉鬼啤酒-撥雲霧見蓬萊仙島 400ml $68杯佢係台灣直送的手工啤,每啖飲落都有好香好濃的果味,好易入口,而且唔苦,容易接受!澳洲M9和牛牛丸每位贈送2粒,牛肉味極濃,油脂好香,爽口彈牙,正!澳洲和牛M5牛肩卷 油脂分布平均,肉質口感又唔韌,牛味出安格斯牛小排 比起牛肩卷滑身,食落充滿牛脂香味,入口腍、肉質軟嫩,好食!北海道十勝豚肉質嫩滑,濃香豚味,豚肉薄切,食多幾塊都唔覺得膩海鮮沙白新鮮、海蝦鮮甜大隻,脆肉鯇魚腩爽口,款款都好新鮮!蔬菜最欣賞係水蓮,口感特別,有啲似通菜,爽爽的,而且唔係度度都有得食!娃娃菜、油麥菜、唐生菜等等全部都好新鮮飲品各種汽水、冷泡茶都有,就連 AnsonLo 的零糖汽水都有,啱晒減甜人士,好貼心!甜品 除咗有Movenpick 雪糕,仲有仙草凍,味道唔錯,打完邊爐再食返
打邊爐識揀一定係揀牛大人吃到飽火鍋,用料新鮮,性價比高🤭

酉鬼啤酒-撥雲霧見蓬萊仙島 400ml $68杯

澳洲M9和牛牛丸
每位贈送2粒,牛肉味極濃,油脂好香,爽口彈牙,正!

澳洲和牛M5牛肩卷
油脂分布平均,肉質口感又唔韌,牛味出

安格斯牛小排
比起牛肩卷滑身,食落充滿牛脂香味,入口腍、肉質軟嫩,好食!

北海道十勝豚
肉質嫩滑,濃香豚味,豚肉薄切,食多幾塊都唔覺得膩

海鮮
沙白新鮮、海蝦鮮甜大隻,脆肉鯇魚腩爽口,款款都好新鮮!

蔬菜

飲品

甜品
除咗有Movenpick 雪糕,仲有仙草凍,味道唔錯,打完邊爐再食返碗仙草凍,即刻涼透心,好滿足呀!
2022-07-24
  • 安格斯牛小排
2022-07-25 1075 views
📍牛大人台灣火鍋終於去試呢間火鍋啦 其實都已經紅咗好耐 但因為長期full 成日都book唔到枱 所以一直都未試到😭有成10款湯底揀 鍾意食辣又得唔辣又得養生啲都得😛我就叫咗個養生鍋清清地😆澳洲極上和牛套餐$318每位會送兩粒M9和牛牛丸 外貌同一般牛丸冇咩分別 食完之後終於知點解佢只係送兩粒🤣勁juicy 真係食得出係和牛既感覺 好好食😳肉類方面 我個人對封門柳印象最深刻 好濃肉味 又好淋 比起薄切嚟得有口感好多😝其他嘅牛肩肉、牛五花質素都ok 不過我個人都係主力食封門柳🤤好奇點左少少海鮮 沙白、海蝦、脆肉鯇 質素幾新鮮 絕對冇伏 可以一試 丸類我幾中意蟹籽墨汁漿 好鍾意入面有啲墨魚咬下 煙煙韌韌 另外仲可以order台灣鴨血 呢個真係必食 因為好滑😋 另外自助區都有一般食到嘅芝士丸、百頁豆腐、芝士腸等 打邊爐對我嚟講一定唔少得蔬菜 呢度蔬菜質素都OK 洗得乾淨 唔會有好多爛嘅菜 店員有挑選過 蔬菜種類都幾足 南瓜、蕃茄、蘿蔔、芋頭、娃娃菜、生菜、皇帝菜等 另外仲試咗台灣水蓮 幾得意 飲品無糖茶都係任拎 有洛神花茶、白桃烏龍或其他罐裝紙包飲品揀 醬料都好重要‼️呢度有齊晒咁多款配料俾大
📍牛大人台灣火鍋

澳洲極上和牛套餐$318

醬料都好重要‼️呢度有齊晒咁多款配料俾大家自己混醬 竟然有蘿蔔蓉 好啱我 因為食落冇咁熱氣🤪

呢間整體嚟講質素都算唔錯 可以encore😙比起其他火鍋放題會食物質素會新鮮啲👍🏼
2022-07-21
2022-07-24 120 views
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) 星期日嘅🐮牛大人5點入座已經好多人,連自助區都要排隊。我哋揀咗✨澳洲極上和牛 120分鐘吃到飽套餐(19:30前埋單 $278;假日附加費$10)。得呢個套餐有跟每人兩粒澳洲M9和牛牛丸咋。🥢台灣鳳梨雞鍋除咗有半隻雞之外仲有唔少魚乾仔。雖然🍍鳳梨嘅味道唔明顯,但味道鮮甜,配搭肉類同蔬菜都好夾。🥢北海道十勝豚🥢澳洲和牛M5牛肩卷我哋每種肉都叫咗嚟試,最後得呢兩款會encore🤔。十勝豚口感軟嫩,仲有啲天然豬肉甜味,喺邊爐豬嚟講質素超高😍。和牛M5牛肩卷肉味勁香,油脂唔多。🥢章魚珍珠漿🥟餃類、漿類質素都好高🤩。呢款極鮮甜又有超多花枝粒,比起平時食開嘅墨魚滑濃得多。🥢台中仙草凍每位可以揀一杯Haagen Daz雪糕/一碗仙草凍。仙草滑溜清香,加埋配料口感豐富。一人一碗啱啱好😋。🥢撥雲霧見 蓬萊仙島 $68果味濃郁,口感清爽。啤酒花苦味幾出,有啲回甘。但隨住打邊爐溫度上升,會變得越嚟越苦😇。
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心)

🥢台灣鳳梨雞鍋

🥢北海道十勝豚
🥢澳洲和牛M5牛肩卷

🥢章魚珍珠漿

🥢台中仙草凍

🥢撥雲霧見 蓬萊仙島 $68

2022-07-24 107 views
今次到沙田牛大人分店吃和牛火鍋,晚市要早一點來排隊,店內環境寬敞,座位足夠,抽氣做得好,不會太悶焗,蔬瓜類和飲品類以自助形式,自行調配心水醬汁。阿嬤養生濃湯鍋一定要飲湯,藥材味不重,清甜易入口極上和牛吃到飽澳洲和牛M5牛肩卷脂肪比例少,不會油膩,口感幼滑,要食足25碟限定北海道十勝豚 脂肪比例少,肉味濃,入口香滑細嫩澳州和牛牛丸有口感,豐富油脂香手打旗魚漿 口感幼滑,無腥味鮮甜海蝦爽口彈牙台灣小食最鍾意士林鹽酥雞、梅甘酥脆薯、即炸午餐肉讚好專頁免費送冰荷青桔梳打台灣手工啤 酉鬼啤酒 消暑一流,飲燒仙草爽,甜品配埋台中仙草凍,消暑又爽滑

阿嬤養生濃湯鍋
一定要飲湯,藥材味不重,清甜易入口

極上和牛吃到飽

限定北海道十勝豚
脂肪比例少,肉味濃,入口香滑細嫩

澳州和牛牛丸有口感,豐富油脂香

手打旗魚漿 口感幼滑,無腥味

鮮甜海蝦爽口彈牙

台灣小食最鍾意士林鹽酥雞、梅甘酥脆薯、即炸午餐肉

讚好專頁免費送冰荷青桔梳打

2022-07-20
2022-07-24 96 views
生日當天逛街後,便到沙田牛大人分店吃至愛和牛火鍋,任食更滿足阿嬤養生濃湯鍋全家都啱飲,淡淡藥材味,湯頭清甜順喉極上和牛吃到飽晚市可以慢慢食,澳洲和牛M5牛肩卷油花分布比例少,入口鮮嫩幼滑,食多點都不膩安格斯牛小排油花比例平均,肉質細嫩,滿口油脂香,唔錯台灣手工啤酉鬼啤酒消暑一流,帶有鳳梨、西柚、檸檬等熱帶水果嘅濃郁香氣澳州和牛牛丸肉質彈牙,有咬口,丸內有豐富和牛油脂新鮮沙白大隻無砂,肉質鮮甜手工大黑輪外型像鴨咀,金黃色,口感煙韌,中間似年糕台灣小食即食又惹味甜品今次不要雪糕,要台中仙草凍,口感爽滑,配料豐富,大滿足!

阿嬤養生濃湯鍋
全家都啱飲,淡淡藥材味,湯頭清甜順喉

極上和牛吃到飽

安格斯牛小排
油花比例平均,肉質細嫩,滿口油脂香,唔錯

台灣手工啤酉鬼啤酒
消暑一流,帶有鳳梨、西柚、檸檬等熱帶水果嘅濃郁香氣

澳州和牛牛丸
肉質彈牙,有咬口,丸內有豐富和牛油脂

新鮮沙白大隻無砂,肉質鮮甜

手工大黑輪
外型像鴨咀,金黃色,口感煙韌,中間似年糕

台灣小食即食又惹味

2022-07-20
Dinner
牛大人話咁快已經開到全港有成8間分店~ 今次黎到都算新開既沙田偉華分店 好似唔算太多人知道 大大增加左walk-in既成功率!今日星期日夜晚黎食 第一轉下午五點就開始 七點半前離座仲有優惠價~ 第一次食我地揀左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 原價$318一位 宜家$278 星期五、六日、假期同前夕 每位再+$10。湯底我地揀左招牌牛大人紅燒牛骨鍋 偏濃味同埋帶微辣 好惹味🌶️ 呢款套餐每位仲贈送澳洲M9和牛牛丸2粒 咬落爆juicy 好鮮幾好食👍🏻 而其他所有自助火鍋配料吧同肉類都係無限量供應㗎!肉類方面推介大家必試安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷🐂 呢兩款都係牛香味夠濃而且帶油脂感 好高質~ 另外仲有紐西蘭羊卷肉、蟹籽墨汁漿都值得一試 羊肉味唔羶 不過對我黎講就有少少唔夠濃味🥲 除左用qr code落單 唔好唔記得出去自助區睇下 有超級多丸類選擇同埋大量蔬菜🥬而飲品推薦大家+$68 試下台灣直送既撥雲霧見蓬萊仙島HAZY IPA 果香味超濃 飲落帶微微酸甜 好refreshing 夏天飲真係好爽!如果唔想飲酒可以揀金桔椰果 qq好有口感~ 臨埋單前記得order埋份甜品 有雪糕或者仙

而飲品推薦大家+$68 試下台灣直送既撥雲霧見蓬萊仙島HAZY IPA 果香味超濃 飲落帶微微酸甜 好refreshing 夏天飲真係好爽!如果唔想飲酒可以揀金桔椰果 qq好有口感~ 臨埋單前記得order埋份甜品 有雪糕或者仙草揀 食台灣嘢跟係要有仙草作結 食完即刻覺得冇咁熱氣添呀🔥 整體超級滿足 一定一定再encore!
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 安格斯牛小排
2022-07-21 554 views
牛大人係近兩年火鍋放題至愛!阿嬤養生湯底有娃娃菜、韭菜、枸杞、龍眼肉、紅棗等等呢啲養生材料,清淡中帶營養!食食吓有驚喜,見到有桃膠!佢個湯底係豬骨湯,所以就算係最青嘅湯底之一,佢嘅味道都有既!本身送既特別牛丸,依個好正!真係好似瀨尿牛丸咁樣,好多汁,每人得兩粒㗎咋!自助吧嗰度有齊所有蔬菜、肉丸、響鈴等等。有海結帶、蘿蔔、粟米、黑木耳、冬菇、金菇、皇帝菜之外,仲有娃娃菜、萵筍依類菜。水蓮就要自己落單嘅!之前試過會賣晒,今日就幾好彩,可以食多幾轉!但今日7:00已經冇晒台灣蛋餃啦!北海道十勝豚幾唔錯,因為佢薄切嘅關係,好快熟好快可以食!無蘇味,日本豬係唔同既!澳洲和牛M5牛肩卷狂叫!牛味超級重,同埋唔係好多肥,可以食多啲!手切封門柳依個必食!佢食落去嘅口感會晏啲實淨啲,但係介乎喺牛展同埋牛片肉之間。新鮮沙白同海蝦今日嘅38一粒沙都冇,每一粒都好甜好飽滿!海蝦都爽口既!鯇魚片都唔錯,湯底比紅燒肉個啲清,但更提到魚先炸魚皮係必叫,響鈴好姐妹!小食仲有糖醋甜不辣、鹽酥雞、皮蛋豆腐熟食都好出色,唔馬虎!糖醋甜不辣係第一次叫,估𠸝唔到味道剛好,有咬勁!士林豬血糕同私房鴨血差啲唔記得叫,哈哈!台灣火鍋
牛大人係近兩年火鍋放題至愛!

阿嬤養生湯底

自助吧嗰度有齊所有蔬菜、肉丸、響鈴等等。

澳洲和牛M5牛肩卷
狂叫!牛味超級重,同埋唔係好多肥,可以食多啲!

手切封門柳

新鮮沙白同海蝦
今日嘅38一粒沙都冇,每一粒都好甜好飽滿!海蝦都爽口既!

鯇魚片
都唔錯,湯底比紅燒肉個啲清,但更提到魚先

炸魚皮係必叫,響鈴好姐妹!

小食仲有糖醋甜不辣、鹽酥雞、皮蛋豆腐

士林豬血糕同私房鴨血差啲唔記得叫,哈哈!台灣火鍋邊少得呢!鴨血奇嫩同少許辣,老少都會handle到嫁!

另外都有啲飲品例如烏梅汁同柑桔汁,如果有返珍珠奶茶就好啦!

撥雲霧見蓬萊仙島,手工beer帶荔枝味道,近期當造喔!