餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-07-31 39 views
呢一間餃子店經過見幾多人食,就即刻入去試下啦🥳.韭菜豬肉較(煎餃)(大碗)x2 $120我自己比較鍾意食煎餃😛,外皮超級香脆,而且韭菜豬肉嘅餡料都好足料,特別香口🤤.四川涼麵(小辣) $30涼麵好有麻辣嘅香味😎,配上麻醬都好搭配😝.上湯松茸時蔬 $32.麻辣松花皮蛋 $25另一個涼拌菜式😍,麻辣香味配上皮蛋真係好搭配😗.蜜餞機翼(大) $32機翼有蜜糖嘅香味❤️,而雞肉都好嫩滑👍.飲品:薏米水 $28
呢一間餃子店經過見幾多人食,就即刻入去試下啦🥳
韭菜豬肉較(煎餃)(大碗)x2 $120
四川涼麵(小辣) $30
涼麵好有麻辣嘅香味😎,配上麻醬都好搭配😝
上湯松茸時蔬 $32
麻辣松花皮蛋 $25
另一個涼拌菜式😍,麻辣香味配上皮蛋真係好搭配😗
蜜餞機翼(大) $32
機翼有蜜糖嘅香味❤️,而雞肉都好嫩滑👍
飲品:薏米水 $28
上星期上寶琳見到呢個餃子店好似幾吸引所以就坐低咗🥢-韭菜煎餃$60.00餃子煎到啱啱好 入面非常juicy🥟韭菜味道特出 啱唒中意食韭菜嘅朋友🌱-芫荽煎餃 $65.00餃子皮超薄 餡又多🥟芫荽味非常香濃🌱-四川涼皮 $32.00四川涼皮又麻又辣 我仲加咗多啲辣椒醬令佢更惹味🌶️-上湯松茸時蔬 $32.00為咗健康而叫的 菜心夠新鮮爽口🥬-麻辣松花皮蛋 $25.00皮蛋好香 配上四川涼皮一齊食好正-自家制山楂雪梨水(支) $28.00味道似屋企煲嗰啲🏡 飲得出係無添加😚-豆漿(冷)$15.00解辣一流🤣
上星期上寶琳見到呢個餃子店好似幾吸引所以就坐低咗🥢

飲得出係無添加😚
豆漿(冷)$15.00
解辣一流🤣

2022-07-20 48 views
忙碌的一周,終於到左星期五,一段時間無食餃子啦,來到將軍澳新都城餃掂晚餐。之前食過外賣食過,味道唔錯,所以決定食新開分店。回味手拍青瓜開胃之選,爽口清新。雲耳椰菜餃(7隻)*跟狀元九鼎湯健康好味之選,湯好喝不含味精,餃子皮薄餡鮮味。至尊松茸餃(8隻)*煎餃獨創有新意,煎得金黃香脆,四川涼皮微辣,夏天食幾好,涼涼地又香滑。四川涼麵份量多,性價比高甚高,微辣,面質口感佳。蜜檸薏米水和山楂雪梨水祛濕又健康,外間少有。整體而言,高性價比,餃子控值得一餃!

回味手拍青瓜
開胃之選,爽口清新。

雲耳椰菜餃(7隻)*跟狀元九鼎湯
健康好味之選,湯好喝不含味精,餃子皮薄餡鮮味。

至尊松茸餃(8隻)*煎餃
獨創有新意,煎得金黃香脆,

四川涼皮
微辣,夏天食幾好,涼涼地又香滑。

四川涼麵
份量多,性價比高甚高,微辣,面質口感佳。

蜜檸薏米水和山楂雪梨水
祛濕又健康,外間少有。
整體而言,高性價比,餃子控值得一餃!

2022-07-20 19 views
好朋友美國返嚟探親朋好友,雖然第一餐已在我家一家人食了一餐超豊富的火鍋。但我地兩個都要有撐枱腳時間的。因為我地兩個都好鐘意食餃子,所以就近近地到新都城餃掂餃子專門店。雖然店舖比較細,但座位都不算迫。每兩位有隔板。檸檬薏米水$28每人一支,清香檸檬味,加上蜂蜜更加突出薏米檸檬味。而且甜度適中野味唐芹拌豆筋$32豆筋豆味濃,少少辣,配上芹菜,芹菜爽脆狀元九鼎湯$20狀元九鼎湯即是粉葛鯪魚湯,湯是沒有湯渣的。飲落完全沒有味精,但我覺得比較淡,如果味道濃郁一些就更加好松茸素餃(灼餃)7隻$52松茸餃皮薄包上香菇素菜,每隻餃子賬卜卜元貝豬肉餃(煎餃)7隻$54新鮮豬肉加上元貝,餃子皮煎到金黃色,香脆野味。口感豊富重慶鮮肉雲吞(中辣)12隻$42一碗12隻,細細粒,一粒一啖仲要讚所有職員, 超好禮貌
檸檬薏米水$28
野味唐芹拌豆筋$32
豆筋豆味濃,少少辣,配上芹菜,芹菜爽脆
狀元九鼎湯$20
松茸素餃(灼餃)7隻$52
松茸餃皮薄包上香菇素菜,每隻餃子賬卜卜
元貝豬肉餃(煎餃)7隻$54
新鮮豬肉加上元貝,餃子皮煎到金黃色,香脆野味。口感豊富
重慶鮮肉雲吞(中辣)12隻$42
一碗12隻,細細粒,一粒一啖
仲要讚所有職員, 超好禮貌
$130 (Dinner)
2022-07-20 22 views
今日去食餃子,上菜速度很快,10分鐘內就可以上枱。一咬就有一股濃濃的芝士味!🤪不過吃起來味道就淡些,整體很好吃啦~外皮煎得香脆,而內餡煎過後,芝士香氣變得更濃郁。上來是辣辣的湯底配上鮮肉小雲吞,滿好吃的,湯頭實辣辣地好開胃。小雲吞皮薄,味道鮮美。蜜餞雞翼外皮香甜,裡面的肉肉鮮嫩多汁,口感層次非常豐富。雞翼嫩而不油。👍🏻👍🏻🌈我們嘗試了好幾款菜品,煎餃同雲吞等也都很不錯!!值得推薦❤️❤️
今日去食餃子,上菜速度很快,10分鐘內就可以上枱。

2022-07-16 15 views
最近餃掂變左最新食堂日日食番碗好似好平常一件事🤤今次試龍鳳餃(有兩款)$138 有12隻一款係松茸菇 濃濃肉汁岩晒喜歡食補的人另一邊係黑松露餃 其實都唔會太濃味易入口狀元九鼎湯係必試的 (淨湯餃會附上)單點湯$20 碗粉葛、靚魚、赤小豆、陳皮、紅蘿蔔等等材料熬製而成,仲不含味精🥰怕唔夠飽可以揀湯麵餃,但我唔建議因為個湯同狀元湯係唔同,只係普通麵底(跟6隻餃 $58)比起元貝餃,我推薦芫荽餃更鮮味🤤仲叫左d菜同小食~
最近餃掂變左最新食堂
日日食番碗好似好平常一件事🤤
今次試龍鳳餃(有兩款)$138 有12隻

一款係松茸菇 濃濃肉汁
岩晒喜歡食補的人
另一邊係黑松露餃 其實都唔會太濃味易入口
狀元九鼎湯係必試的 (淨湯餃會附上)
單點湯$20 碗

怕唔夠飽可以揀湯麵餃,但我唔建議
因為個湯同狀元湯係唔同,只係普通麵底(跟6隻餃 $58)

比起元貝餃,我推薦芫荽餃更鮮味🤤
仲叫左d菜同小食~

My favourite Nom Nom Dumpling❤️🥟🥟🥟🥢..有時想食得簡單點,就會諗起食餃子🥟,簡單好味湯餃 or 煎餃都可以,而且味道選擇多元化又足料豐富! 而想食餃子,我會推薦吃餃掂🤗‼️ 7間分店,港九新界都有分店,最近都係將軍澳開左新分店,咁方便當然要去回味一下吧!🔸雙拼湯餃子 $65 10隻(韭菜豬肉 & 芫茜豬肉) 🥟皮薄餡多,夾起不易破且滿滿肉汁💦,而且餐廳標榜用新鮮豬肉,吃起沒有雪味 / 豬羶味,同配料味道好夾! 簡單既韭菜 & 芫茜,2款帶獨特香味已經好好吃了。跟上元九鼎湯🍲,一款粉葛鯪魚赤小豆湯水,呈奶白色,喝出魚鮮味而質感濃郁,原汁原味,自行加添鹽後🧂 味道更特出喔!🔸粟米豬肉餃 $60 10隻🔸龍鳳松茸餃 $98 7隻另外2款煎餃🥟,同樣香口惹味,粟米🌽帶甜另 & 松茸味道濃濃帶出豬肉香,煎香脆之選。🔸蜂蜜檸檬薏米水 $20🍹清潤解喝之選,薏米煲至溶化,酸甜開胃。🔸蜜餞雞翼 $23^3隻 $32^5隻雞翼外皮夠滑帶蜜味,但內裡今次不夠入味喔。🔸四川涼麵 (小辣) $30夏天食一流,涼麵帶煙韌🍜 配胡麻醬,很滋味。最後餐廳醬料:ll 亦不容錯過😍,餃子蘸

🔸雙拼湯餃子 $65 10隻

🔸粟米豬肉餃 $60 10隻
🔸龍鳳松茸餃 $98 7隻

🔸蜂蜜檸檬薏米水 $20
🍹清潤解喝之選,薏米煲至溶化,酸甜開胃。

🔸蜜餞雞翼 $23^3隻 $32^5隻
雞翼外皮夠滑帶蜜味,但內裡今次不夠入味喔。

🔸四川涼麵 (小辣) $30
夏天食一流,涼麵帶煙韌🍜 配胡麻醬,很滋味。

最後餐廳醬料:l[菜甫豆豉辣椒醬]l 亦不容錯過😍,餃子蘸點同吃更惹味呢!

吃好吃既餃子。。就是有一種簡單的幸福!呢間餃掂一直係我食餃子既心水推介🥰🥰🥰!
×××[餃掂手工餃子雲吞專門店]×××
©將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2037號舖
2022-07-14 19 views
將軍澳新開餃掂,餃子愛好者又來試吓🤓前菜叫咗拍青瓜同埋麻辣松花蛋,兩個都係好開胃嘅小菜,味道正常✨除咗餃子之外呢度,仲有一啲自家製嘅涼水飲品,十分推薦山楂雪梨水(留意番懷孕中或者經期中嘅女士就唔好飲啦),味道酸酸甜甜,健脾開胃龍鳳蛋其實就係醬油溏心蛋,流心的蛋黃,濃稠微甜,蛋白還保持著Q彈的口感,一啖一個冇難度。配上黑松露醬/松茸,好香,之後仲encore 咗! 至尊松茸豬肉餡餃子滿滿的🍄菌菇味,松茸味道又香又濃,每吃一口都能感受到每一個餃子🥟里的鮮味,吃完口齒留香🥰 有一粒粒的松茸,口感豐富!香濃的松茸味up up!
將軍澳新開餃掂,餃子愛好者又來試吓🤓

至尊松茸豬肉餡餃子
2022-07-08
$50 (Dinner)
  • 龍鳳蛋
2022-07-14 17 views
精選高質餃子,朋友說這店子的全部也大件抵吃,煎餃、湯餃也有,有特別餡料,也可以打包返屋企吃便安全!龍鳳松茸雙餃中國餃子的歷史淵源流長,傳統美食,這款創新的松茸雙煎餃。招牌松茸餃,棒芫荽豬肉餃香濃芫荽配上新鮮嫩滑豬肉,香氣四溢,煮出來肉汁好,清香脫俗。美味餃子之外,最大賣點是以狀元九鼎湯,以九種名貴食材,及秘製古方餚製而成。湯中之首,狀元之選!沒有味精,少鹽少油,熱騰騰時入口甜鮮可口。而且此湯據說有很多的功效,對滋補很好,味道清甜,每次也飲至碗底朝天~狀元九鼎湯,用粉葛、鯪魚、活鰂魚這些做,特別,餃子以新鮮食材自家包製,皮薄軟熟,餡料鮑滿。豬肉選八成瘦,口味清香而經典,不花巧,令人懷念。自家製酸蘿蔔 通過醃製之後,保留營養價值,隨時可以吃用。醃製蘿蔔可以促進腸道消化~ 軟心芝士豬肉流心芝士豬肉,金黃鬆脆。白菜湯餃餃子皮是滑溜,湯底清甜,不會油。 湯底襯餃子,餃子有韭菜豬肉、雲耳椰菜豬肉和白菜豬肉,餃子店出品有家常窩心味道的。
龍鳳松茸雙餃

芫荽豬肉餃

自家製酸蘿蔔
軟心芝士豬肉
流心芝士豬肉,金黃鬆脆。

白菜湯餃
餃子皮是滑溜,湯底清甜,不會油。

一入舖頭就呢個絕無味精嘅湯吸引住~ 狀元九鼎湯:材料有粉葛、順德活鯪魚、鯽魚、紅蘿蔔🥕、扁豆、赤小豆、陳皮、蜜棗、排骨等等魚湯嘅奶白色好吸引,個湯嘅味道好濃,對於鍾意飲魚湯嘅我覺得好吸引!自己好少煲,因為平時太少去街市🤣買唔到新鮮靚鯇魚!$20有碗靚湯飲連電費都慳返🤣功效可以提升免疫力、滋潤腸道、養顏保健、溫腎益氣~~ 飲完又真係覺得唔頸渴餃掂係專做手工餃子,即日包製!餃子皮混合左加拿大麵粉,口感好煙銀,有少少似食糯米糍嘅感覺。平時好少見到餃子有野生松茸作為餡料,因為咁貴嘅食材通常出面都唔會係呢個價錢。今次叫咗個野生松茸素餃$75/10,煎餃夠晒香,我哋配以菜脯豆豉醬同埋四川麻辣醬食,麻麻辣辣好過癮!我哋仲叫咗元貝豬肉餃,呢款煎餃子包含乾瑤柱、芹菜、金針菇同埋豬肉,啖啖肉啱晒食肉獸😋值得一讚佢嘅蜜餞雞翼,醃得好入味,蜜糖味道好出👍🏻雞翼表皮煎得金黃香脆,入面嘅肉甜味恰到好處黃金原味皮蛋$28,流心皮蛋不嬲都賣得貴,簡單用陳醋、香蔥作調味已經足夠四川涼皮中辣$32,價錢唔算貴,😆涼皮滑捋捋,配以青瓜、蔥絲、花生碎撈埋秘製醬汁對於我勁鍾意食辣嘅人嚟講,下次要嗌大辣下次想試埋至尊松茸豬肉餃,

餃掂係專做手工餃子,即日包製!

對於我勁鍾意食辣嘅人嚟講,下次要嗌大辣

下次想試埋至尊松茸豬肉餃,餃子會跟埋狀元九鼎湯添🤭
2022-07-09 25 views
龍鳳松茸雙煎餃 $98龍鳳分別為白松露和黑松露,兩種食材通常都用喺西餐,今次竟然可以係中式嘅餐店上,有一種fusion嘅感覺。白松露配合豬肉,有種淡淡的清香。黑松露味道香濃,外層煎得香脆,不用醬料,已經好突出。軟心芝士餃 $57同樣好有特色,一咬落去又爆漿芝士,同埋香甜粟米,仲可以做到拉絲效果,相信小朋友一定好鍾意食。壽喜燒牛肉餃 $54日式同中式嘅混合,冇諗過壽喜燒嘅醬油香味,甜甜地,配合牛肉,意想不到咁夾。呈現日式味道,好特別。黃金原味皮蛋 $28川味突出,金黃色嘅表皮令人胃口大開,流心蛋黃,滋味非常。
龍鳳松茸雙煎餃 $98

軟心芝士餃 $57

壽喜燒牛肉餃 $54

黃金原味皮蛋 $28
川味突出,金黃色嘅表皮令人胃口大開,流心蛋黃,滋味非常。
2022-07-08 31 views
爸爸同我我一向都好鍾意食餃子。有時兩父女撐台腳,可以每人各食一打餃子🥟當晚餐。 今晚我們又到屋企附近間餃子飯堂😬😬 位於將軍澳新都城的「餃掂手工餃子雲吞專門店」質素唔錯,深得街坊歡迎👏🏻-今晚我同爸爸點了最愛幾款這裡的餃子出名飽滿,皮薄餡多。 每款餃子都可以選擇湯餃抑或是煎餃。每枱都擺放著自家製的「菜脯豆豉醬」及「四川辣椒醬」,味道有特色,必試! -🥟野生松茸素湯餃 這款餃子味道相對其餘兩款味道,會較為清淡,所以先作品嚐。 晶瑩透亮的餃子皮令豐滿的香菇素菜若隱若現。 除了賣相吸引,口感亦不錯。 素菜口感爽脆,松茸香氣吸引。-🥟元貝豬肉煎餃 這款味道較為濃味,元貝與豬肉餡味道略帶咸香惹味。 餃子皮煎得色澤金黃,令人涶涎。-🥟韮菜豬肉煎餃 最後這款是我的至愛😍。 每次點韮菜餃,都愛點煎的。除了煎得外皮金黃香脆,更能令韮菜散發獨有的香氣。一口咬下的澎湃韮菜香,總是令人回味。-最後點了兩杯「自家製山楂雪梨水」及「蜂蜜檸檬薏米水 」,味道不會偏甜,解渴又解膩。
今晚我同爸爸點了最愛幾款

🥟野生松茸素湯餃

🥟元貝豬肉煎餃

🥟韮菜豬肉煎餃

2022-06-30 46 views
今日做到八點幾收工,趕頭趕命求其去食間餃子舖,點知遇上驚喜。首先佢餃子嘅款式非常之多,有分煎餃同湯餃,另外仲有好多小食,除咗食餃子之餘,真係好多款式。首先我嗌咗一隻糖心蛋,佢仲有黑白松露,真係唔簡單,一邊黑松露一邊白松露,一口一口咁試,松露味配埋糖心蛋真係不得之了。之後嗌咗個涼拌粉皮,粉皮非常之滑溜,加埋個酸酸辣辣嘅汁,零舍開胃。到主角餃子啦,隻隻都咁大隻,真係眼闊肚窄,我哋嗌咗三個口味去試試。首先嗌咗個壽喜燒牛肉餃,呢個肉質非常之Juicy,仲有好香燒牛肉味,煎餃皮就唔使講外脆內軟。另外芫荽豬肉餃,更勝一籌,因為芫荽嘅香氣配埋豬肉,係餃子中嘅LV。粟米豬肉呢又係另一個感覺,粟米嘅清甜配埋滿滿嘅豬肉,無論大人同小朋友都會好鍾意。
2022-06-26
Type of Meal
Dinner
2022-06-27 33 views
【醃蘿蔔】嚟餃掂食餃子,呢度嘅酸蘿蔔都係必食酸甜爽脆,幾開胃~想食就叫店員俾份酸蘿蔔試下咁樣比起放喺度自己夾衛生得多【回味手拍青瓜】辣辣地,消暑一流幾適合夏天食嘅涼拌小菜【元貝餃】咬開真係有瑤柱嘅香氣味道都幾鮮甜濃郁,真材實料【煎餃】餡料十分豐富煎到金金黄黄脆卜卜好好食香口嘢無得輸😋【招牌至尊松茸餃配狀元九鼎湯】朋友想飲湯就點咗呢個狀元九鼎湯用粉葛、鯪魚、活鰂魚、紅蘿蔔、新會陳皮、蜜棗、排骨等熬製,不加味精!養顏保健而且可以增加免疫力最啱而家呢啲時候飲啦 💪🏻松茸醬味道非常香難怪係呢度嘅招牌餃子 😚

【醃蘿蔔】
嚟餃掂食餃子,呢度嘅酸蘿蔔都係必食
酸甜爽脆,幾開胃~
想食就叫店員俾份酸蘿蔔試下
咁樣比起放喺度自己夾衛生得多

【回味手拍青瓜】
辣辣地,消暑一流
幾適合夏天食嘅涼拌小菜

【元貝餃】
咬開真係有瑤柱嘅香氣
味道都幾鮮甜濃郁,真材實料

【煎餃】

最啱而家呢啲時候飲啦 💪🏻

松茸醬味道非常香
難怪係呢度嘅招牌餃子 😚

2022-06-25 54 views
餃掂港九新界都有分店,總有一間在附近,想食的話隨時都可以品嘗到😋😋 是夜收工懶得煮飯,就來吃晚餐啦前菜先叫了一份惹味酸辣雲耳,酸酸辣辣非常開胃,而且雲耳含豐富鐵質,健康又好食👍🏻點了一份這裡的招牌至尊松茸餃,這裡點湯餃的話會配特製的狀元九鼎湯。豬肉餃配松茸醬,濃濃的松茸香氣,增加了不少層次感另點了一份煎的元貝餃,即叫即煎,脆卜卜~ 吃餃子強烈建議點一些菜脯豆豉醬一起吃,超惹味!天氣炎熱,點了杯凍的山楂雪梨水,酸甜解渴,很清新呢💦

惹味酸辣雲耳

招牌至尊松茸餃

豬肉餃配松茸醬,濃濃的松茸香氣,增加了不少層次感

元貝餃

另點了一份煎的元貝餃,即叫即煎,脆卜卜~

吃餃子強烈建議點一些菜脯豆豉醬一起吃,超惹味!

山楂雪梨水

天氣炎熱,點了杯凍的山楂雪梨水,酸甜解渴,很清新呢💦
惹味酸辣雲耳
招牌至尊松茸餃