2024-03-28 28 views
拉麵Jo地址: 銅鑼灣加路連山道3號地舖!夜晚約左班朋友係銅鑼灣飲酒,放工之後一個人要打定底,一定要揀油份足夠的美食。最後搵到間銅鑼灣加路連山道既拉麵Jo。入到餐廳見,先知原來係米芝連推薦過,唔怪得近七點鐘入去坐低沒耐,外面已經排緊人龍。首先,叫左個 特製魚介豚骨拉麵 $105。個面來到,第一眼最吸引既,係個隻深燈色既糖心蛋。薄切豚肉,配合粗麵,口感剛剛好。魚介湯底,濃得來唔會太咸,加埋筍片,幾好食。平日太叫食菜,叫左碟涼拌菠菜 $28。上面一層木魚絲,菠菜有陣淡淡的日式鼓油味,頗清新再來一碟蔥花牛舌 $70。薄薄幾塊,好咬口。加埋檸檬汁,原來同碗拉面好夾。然後,炸雞軟骨 $48。炸出來外層金黃色,仲要熱辣辣。叫埋一罐日本蜜桃汁 $22,25%果汁入面,原來仲有果肉,係幾好飲。
拉麵Jo

地址: 銅鑼灣加路連山道3號地舖

突然好想食拉麵,係朋友推介下搵到依間係加路連山道既拉麵店~平時行街冇咩特別都唔會經過依條路今次都係朋友介紹先識搵過嚟 拉麵選擇都唔少,有阿婆最愛既沾麵又有雞白湯系列拉麵、豚骨系列拉麵同低溫叉燒拉麵~係特製沾麵同低溫叉燒拉麵之間掙扎左陣,最後決定全都要~所以叫左依個特製低温叉燒沾麵沾麵湯夠濃稠,有木魚獨有的風味~配粗身拉麵,微曲線條更掛湯,揀冷麵亦更有咬口👍🏻拉麵係扁麵,感覺似係手切麵條咁好有feel叉燒有手掌咁大塊因為低溫慢煮既關係,所以肉質亦好水潤軟淋肉味都鎖住晒比普通叉燒香雖然佈滿蔥花,但冇我最怕既蔥腥味應該係比醬油同味噌既味道蓋過左牛舌肉質夠嫩夠爽脆習慣性地夾走左大部分蔥花,表示食得好開心餃子皮炸得香脆,不油膩內餡也多汁,加左七味粉一齊食更惹味
今次都係朋友介紹先識搵過嚟

拉麵選擇都唔少,有阿婆最愛既沾麵

特製低温叉燒沾麵
好有feel
叉燒有手掌咁大塊
因為低溫慢煮既關係,所以肉質亦好水潤軟淋
肉味都鎖住晒比普通叉燒香

蔥花牛舌
雖然佈滿蔥花,但冇我最怕既蔥腥味
應該係比醬油同味噌既味道蓋過左
牛舌肉質夠嫩夠爽脆
習慣性地夾走左大部分蔥花,表示食得好開心

雞皮餃子
餃子皮炸得香脆,不油膩
內餡也多汁,加左七味粉一齊食更惹味

2024-03-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
特製低温叉燒沾麵
雞皮餃子
2024-03-19 31 views
店名: 拉麵Jo 地址:銅鑼灣加路連山道3號地舖銅鑼灣站F1出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5拉麵Jo,相信大家就算未食過,都可能聽過佢地既大名,拉麵Jo於2013年開業,由局港日本人蒲谷康成開設,蒲谷康成出身於拉麵世家,其媽媽係香港第一間拉麵店 「麵屋一平安」 創辦人,拉麵Jo其一主打係豬骨湯拉麵,豬骨清潔乾淨後,會再熬16小時,湯頭濃而不濁😍麵條則由工場每日新鮮製造,新鮮程度得到保證,拉麵Jo隨後連續8年獲得登上米芝蓮,對於拉麵Jo黎講等於得到左國際肯定,而拉麵Jo店主之一卓銘然更曾表示,國際巨星奇洛李維斯曾光顧該店兩次🤩拉麵Jo現時於全港有兩間分店,分別位於銅鑼灣同元朗😚特製低溫叉燒沾麵❤️❤️❤️❤️❤️$125特製低溫叉燒沾麵,使用左特製既方法,就係用低溫去調理叉燒,令到叉燒口感嫩滑🥰而麵條本身比較粗身,令到麵條更容易掛汁,汁方面都有清香感覺,加上溏心蛋,同另外加$10竹筍,筍方面脆口清香,食落去非常滿足😝特製低溫叉燒麵 ❤️❤️❤️❤️$118特製低溫叉燒麵味道同材料非常接近特製低溫叉燒沾麵,不過哩款拉麵採用左幼身麵條,令到麵條大大吸收左湯汁😍而湯底本身非常濃厚,哩款麵
店名: 拉麵Jo

地址:銅鑼灣加路連山道3號地舖
銅鑼灣站F1出口,行5分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

特製低溫叉燒沾麵❤️❤️❤️❤️❤️

特製低溫叉燒麵 ❤️❤️❤️❤️
特製低溫叉燒麵味道同材料非常接近特製低溫叉燒沾麵,不過哩款拉麵採用左幼身麵條,令到麵條大大吸收左湯汁😍而湯底本身非常濃厚,哩款麵都加左椰菜,份量都頗多,大家不妨試試🤩

蔥花牛舌❤️❤️❤️❤️
牛舌方面採用薄切,令到牛舌本身更易入味,亦爽口彈牙,加上蔥花調味,推薦大家試試🥳

雞皮餃子❤️❤️❤️❤️
雞皮餃子以雞皮做外皮,口感嫩滑,而咬落去亦有汁流出,特別而又值得一試既小食~😙

迷你叉燒黑松露飯❤️❤️❤️❤️❤️
迷你叉燒黑松露飯,以叉燒搭配黑松露,雖然名有迷你二字,但份量十分充足,叉燒嫩滑😋黑松露份量亦多,加上溏心蛋,十分好食,極度推薦大家食用~😝

2024-03-17 28 views
朋友知我鐘意食拉麵 特登帶我黎南華會附近嘅拉麵Jo一入去就見到掛左好多個米芝蓮推介嘅牌 令人好期待🤩.🌟特製低溫叉燒沾麵 ($125)沾麵最緊要係個汁 仲有肉絲同椰菜絲粗麵好掛湯 所以好易就品嚐到濃郁嘅湯😋而且低溫叉燒亦都好軟腍 加埋溫泉蛋就係完美嘅組合🥚.🌟特製魚介豚骨拉麵 ($105)呢個拉麵本身已經有低溫叉燒同雞胸我再+$15 追加二枚叉燒加購嘅叉燒同低溫叉燒唔一樣 😳長條形 而且好香油脂味 同傳統嘅日式叉燒較為相似紫菜上面仲放左魚仔粉 加左落湯成碗拉麵魚味突出🐟.🌟自製餃子(5個) $48餃子皮薄 餡料仲有肉汁🥟調味好好 點埋餃子汁更加好味.🌟炸八爪魚球 $52好耐冇食過八爪魚球所以忍唔住點左口感唔錯 唔會成口都係粉 而且仲有大大粒八爪魚🐙.🌟炸雞肉配明太子醬 ($65)有四大件炸雞 件件都熱辣辣仲好Juicy😍上面加左滿滿嘅明太子醬同紫菜更添變化 .🌟可樂/ 日本蜜桃汁 $10/$22可樂同蜜桃汁呢啲甜甜嘅飲品真係同拉麵好夾蜜桃汁仲有粒粒果肉🍑.店舖位置唔多 主要係Bar枱圍住廚房但係就令店舖更加特色 可以一邊等食 一邊睇到師傅嘅廚藝店員大部分都係講英文 但係餐廳有落單紙所以
朋友知我鐘意食拉麵 特登帶我黎南華會附近嘅拉麵Jo

一入去就見到掛左好多個米芝蓮推介嘅牌 令人好期待🤩

🌟特製低溫叉燒沾麵 ($125)

沾麵最緊要係個汁 仲有肉絲同椰菜絲
粗麵好掛湯 所以好易就品嚐到濃郁嘅湯😋

而且低溫叉燒亦都好軟腍 加埋溫泉蛋就係完美嘅組合🥚
🌟特製魚介豚骨拉麵 ($105)

呢個拉麵本身已經有低溫叉燒同雞胸

調味好好 點埋餃子汁更加好味
🌟炸八爪魚球 $52

好耐冇食過八爪魚球所以忍唔住點左
口感唔錯 唔會成口都係粉 而且仲有大大粒八爪魚🐙
🌟炸雞肉配明太子醬 ($65)

有四大件炸雞 件件都熱辣辣仲好Juicy😍
上面加左滿滿嘅明太子醬同紫菜更添變化
🌟可樂/ 日本蜜桃汁 $10/$22

可樂同蜜桃汁呢啲甜甜嘅飲品真係同拉麵好夾
蜜桃汁仲有粒粒果肉🍑

店舖位置唔多 主要係Bar枱圍住廚房
但係就令店舖更加特色 可以一邊等食 一邊睇到師傅嘅廚藝
店員大部分都係講英文 但係餐廳有落單紙所以點餐完全無難道!😎
2024-03-06 31 views
拉麵Jo🍜銅鑼灣加路連山道3號地舖經開銅鑼灣想食拉麵,老友推介南華體育會附近的拉麵Jo,入去嘆吓先。😽雞白湯拉麵湯底鮮甜,味道香濃,配料的精華溶入湯中,真材實料,沒有味精,我把湯底喝光了😋。面層放了洋蔥和蔥花提升層次。餐廳用料新鮮,雞叉燒好過癮,估唔佢個口感淋身,肉汁豐富又夠滑。😻叉燒經過慢煮低溫烹調,香嫩入味。溏心蛋處理得恰到好處,流心蛋黃好creamy,拉麵煙韌彈牙,沒有鹼水味,大滿足!🤤蔥花牛舌大廚即叫即製,牛舌肉汁豐富,口感煙韌,香氣四溢,吃到中段加新鮮檸檬汁味道更佳。😍自家製煎餃子即叫即煎,上菜後要趁熱食,外層香脆,餡料入味,可以加醬汁提升層次,好味道。😚🍑食完飲返罐日本白桃汁,好舒暢。😸拉麵Jo🍜 真材實料,沒有味精,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
拉麵Jo🍜

銅鑼灣加路連山道3號地舖

雞白湯拉麵

😍

自家製煎餃子

🍑食完飲返罐日本白桃汁,好舒暢。😸

2024-03-05
原來喺銅鑼彎有間小小既拉麵店,連續四年獲得米芝蓮推介,連奇洛李維斯🧔🏻都曾經幫襯過😳 🇯🇵餐廳係日本人開辦,其媽媽和婆婆更加創立咗香港第一間嘅拉麵店,話佢係拉麵世家都不為過🐷秘製既豬骨湯味道濃郁但又保持到湯體夠清,唔會過份膩口,豬骨更加係足料熬足16小時🥹🍜雞白湯羅勒青醬拉麵 $98原本想試豬骨湯,但見到有青醬雞白湯既西日fushion就忍唔住試下,好驚喜🥹意大利羅勒同巴馬臣芝士融合得好好,雞白湯濃郁得來又有浸清新嘅herbal 香+芝士嘅少少鹹香🥹 第一啖已經令人好滿意,食到最後都唔覺得膩口🥰 咁高質都係$100有找,下次去一定會再encore 另外半熟蛋都有種淡淡香氣,後來先知師傅會用叉燒濃汁將蛋浸煮,令佢軟熟得來又有陣香氣,心思十足加咗$10 竹筍,成碗上好重手🤣🍜名古屋辛味沾麵 熱 $99.00極粗麵、特製豬肉碎辛味汁、叉燒、芽菜、韮菜、日本熟蛋特製麵條有唔同嘅硬度選擇,而且係每日新鮮自家製,好彈牙叉燒嫩滑而且有淡淡醬油香沾麵嘅碎豬肉汁都幾辣,對於平時食清湯嘅我嚟講,要飲多幾啖水平衡吓,同樣唔食得辣嘅朋友最好試其他款🍚迷你叉燒黑松露飯 $68香香的,叉燒肥瘦適中,燒得脆香加埋

🍜雞白湯羅勒青醬拉麵 $98

加咗$10 竹筍,成碗上好重手🤣

🍜名古屋辛味沾麵 熱 $99.00
極粗麵、特製豬肉碎辛味汁、叉燒、芽菜、韮菜、日本熟蛋

特製麵條有唔同嘅硬度選擇,而且係每日新鮮自家製,好彈牙

叉燒嫩滑而且有淡淡醬油香

🍚迷你叉燒黑松露飯 $68
香香的,叉燒肥瘦適中,燒得脆香
加埋黑松露層次更豐富,如果人數唔多唔會share食,都係建議一人一款拉麵

蔥花牛舌 $70.00
雞皮 $48.00
兩款小食都唔錯,牛舌唔係厚切,但係嫩滑同埋燒得香🥰

餐廳得10幾個位,最好係坐吧枱,可以見到師傅即席預備拉麵,有得睇有得食😋 更加係實實在在地感受到每碗拉麵背後既心機同師傅滿滿既誠意

見到推出咗期間限定羅勒拉麵就想食!雞白湯羅勒青醬拉麵雞白湯同新鮮的羅勒葉散發著獨特的香氣仲有意大利橄欖油同芝士粉相結合,形成了一道令人驚艷嘅湯底拉麵的麵條彈牙有嚼勁,增添了食物的口感層次配料豐富有嫩滑雞肉, 美味叉燒同溫泉蛋食完非常滿足雞白湯拉麵以其濃郁的湯底和彈牙的麵條而聞名雞白湯經過長時間的熬煮,湯底鮮香濃郁麵條煮得剛好有嚼勁,入口滑順小食推薦:雞軟骨炸到好乾身, 香脆惹味雞皮餃子:餃子的酥脆外皮鎖住肉餡的口感、味道層次豐富蔥花牛舌:牛舌嫩滑, 不過如果牛舌厚身啲蔥花再多啲應該更美味
見到推出咗期間限定羅勒拉麵就想食!

雞白湯羅勒青醬拉麵
雞白湯同新鮮的羅勒葉散發著獨特的香氣
仲有意大利橄欖油同芝士粉相結合,形成了一道令人驚艷嘅湯底
拉麵的麵條彈牙有嚼勁,增添了食物的口感層次
配料豐富有嫩滑雞肉, 美味叉燒同溫泉蛋
食完非常滿足

雞白湯拉麵
以其濃郁的湯底和彈牙的麵條而聞名
雞白湯經過長時間的熬煮,湯底鮮香濃郁
麵條煮得剛好有嚼勁,入口滑順

小食推薦:
雞軟骨炸到好乾身, 香脆惹味

雞皮餃子:
餃子的酥脆外皮鎖住肉餡的口感、味道層次豐富

蔥花牛舌:
牛舌嫩滑, 不過如果牛舌厚身啲蔥花再多啲應該更美味
$210 (Dinner)
拉麵Jo📍 3 Caroline Hill Rd, So Kon Po, Causeway Bay低溫叉燒沾麵今次食左粗沾麵(冷麵),第一啖就試左個湯,個湯好濃郁又唔會油膩,如果食得鹹味少少,唔加清湯都可以飲個湯。至於個麵好彈牙,浸落個湯到,掛湯能力都相當好,每啖都食到麵同湯既融和一齊既味道。哩個低溫慢煮既叉燒,同平時食開既日式叉燒好唔同,第一下食落口係覺得好juicy(多肉汁),十分驚艷。雞白拉麵至於呢個雞白湯既湯頭都非常濃郁,加埋拉麵都係非常彈牙,完全可以直接清空個碗❤️細黑松露叉燒飯呢個飯既叉燒肥而不膩,而且比較香口。而個飯上面有蛋黃同黑松露,撈勻曬啲飯黎食,每一啖飯都有蛋黃同黑松露既香味,哩兩種味道互相輝映,昇華左個飯。餃子呢度個餃子都好出色,外表焦脆,內裡juicy,可以一試😋#拉麵 #日本拉麵 #日式拉麵 #拉麵jo #銅鑼灣 #銅鑼灣拉麵 #拉麵推介
拉麵Jo

低溫叉燒沾麵

雞白拉麵

細黑松露叉燒飯

餃子
呢度個餃子都好出色,外表焦脆,內裡juicy,可以一試😋

• 自家製餃子
2024-02-15 65 views
今日揀左le間超人氣既拉麵店🍜渡過情人節,餐廳人龍不斷,好彩早左去☺️拉麵及小食整體十分高質,選擇種類多,鐘意食拉麵既必試!🌟🌟#特製低溫叉燒拉麵 (醬油豚肉)份量十足,低溫製作既叉燒微咸嫩滑,湯底帶濃濃油香同醬油香氣,幼麵身彈牙入味,大推!🌟🌟#特製沾麵 (熱)麵條粗身,煙韌有口感之餘,扭紋形狀讓醬汁均匀黏係上面,每一口都充滿味道濃厚既沾汁,正!沾麵附既叉燒較厚身,肥瘦平衡,帶烟熏香氣~🌟🌟#雞皮餃子炸得十分香脆既雞皮包住Juicy既餃子餡料,食到停唔到口~🌟🌟#雞軟骨雞軟骨十分酥脆,炸漿係經典唐揚風,炸得剛剛好再加上調味,咸香開胃~🌟#日本蜜桃汁le度有入le一款真係好有眼光,估唔到香甜既桃汁同濃味既拉麵咁夾~#ramenjo #銅鑼灣美食 #美食日記 #香港必食 #香港美食攻略 #香港打卡 #性價比高 #香港旅遊攻略 #香港拉麵 #香港沾麵

🌟🌟#特製低溫叉燒拉麵 (醬油豚肉)

🌟🌟#特製沾麵 (熱)

🌟🌟#雞皮餃子
炸得十分香脆既雞皮包住Juicy既餃子餡料,食到停唔到口~

🌟🌟#雞軟骨

🌟#日本蜜桃汁

2024-02-14 41 views
平時都好鐘意周圍食拉面既我,今次誤打誤撞入左間拉面鋪,竟然係大有來頭。坐底先發現原來佢係米芝蓮推介既餐廳! 面豉湯拉面湯底有好濃郁既面豉味,但唔會食到苦。拉面質地係幼面,彈牙又吸湯。叉燒係半肥瘦,食落唔會覺得好油膩,反而好香!特製沾面用左凍粗面底,更加掛汁,沾麵汁唔會過鹹! 推介!佢有好多款小食都好吸引,今次都叫左好多。餃子好juicy,一咬就流曬D肉汁出黎! 薯仔沙律睇落平凡簡單,但係食落好開胃,薯蓉都好香滑。炸雞配明太子醬呢個好正,外皮好脆,但同時雞肉好嫩,好多汁,食個陣要小心唔好比D汁熱到辣到嘴! 必食mini叉燒黑松露飯超香! 叉燒煙薰感好重,配埋重口味既黑松露,撈埋隻蛋黃落飯到真係一流!!

面豉湯拉面

特製沾面
用左凍粗面底,更加掛汁,沾麵汁唔會過鹹! 推介!

薯仔沙律
睇落平凡簡單,但係食落好開胃,薯蓉都好香滑。
炸雞配明太子醬

必食mini叉燒黑松露飯
2024-02-11 11 views
📍銅鑼灣-拉麵Jo @ramenjo 琴日終於試咗位於銅鑼灣米芝蓮推介嘅拉麵店!佢哋都開咗好多年🥹🥹真係老字號 但係都keep到水準🥰✨同大家推介吓!🐷 特製低温叉焼麵 $118我覺得佢哋嘅低溫叉燒真係必叫🥹❤️超級嫩口(///▽///)另外湯底都係超級濃郁!呢一碗真係好值得試🐖特製低温叉焼沾麵 $125個人嚟講我鍾意食沾麵多過拉麵 因為個湯會比起拉麵更加濃郁❤️✨呢間嘅沾麵都唔例外!超級掛湯 另外沾麵嘅面身比較煙靭😍😍真係好好食!🥟雞皮餃子 $48外皮炸得超級脆!入邊嘅涵超級滿🥹❤️係好嫩嘅雞肉!♪( ´θ`)ノ🐔炸雞軟骨 $48呢一個未免太高,性價比得啩!🥹😨 $48有一大堆😂😂😂超好食!因為炸粉唔會話好厚 同時又炸得好脆口 正!🐙炸八爪魚球 $52 跟住叫咗八爪魚球 即係章魚燒!食落去外脆內軟 超有日本食嘅嗰一種feel🇯🇵🏯✨明太子炸雞 $65食完雞皮餃子 食完炸雞軟骨 都仲係覺得唔夠喉!因為佢哋嘅炸雞實在太出色 所以就叫咗一個明太子炸雞🐔❤️🥰我想講雞嘅口感超級嫩!加埋明太子醬簡直係100分!————-📍銅鑼灣-拉麵Jo @ramenjo #拉麵jo 地址: 銅鑼灣加路連山道3號地舖
📍銅鑼灣-拉麵Jo @ramenjo

✨明太子炸雞 $65
————-
📍銅鑼灣-拉麵Jo @ramenjo #拉麵jo
地址: 銅鑼灣加路連山道3號地舖
黎到多年獲得米米大獎,位於銅鑼灣老字號日式拉麵店,鍾意食拉麵嘅~ 都應該知道吧😎🥢雞白湯拉麵拉麵再加了半熟蛋~ 雞白湯打出獨有的泡沫,令每啖拉麵入口更綿滑。店員介紹原本的魚介湯底加入了特製雞汁,拉麵掛湯同時食得出淡淡清甜香味。雞胸肉都夠嫩滑。 口感猶豫低溫煮熟嘅豚肉~🥢特製低温叉燒拉麵朋友最鍾意食原味拉麵。叉燒舖滿整個碗~ 魚介湯底香濃又唔會死咸。拉麵掛湯入口,回味無窮🥢蔥花牛舌大量蔥花混埋超薄片牛舌,令到口感彈牙又脆口。香口美味🥢雞皮餃子係比較少見,用上整塊雞皮去包住內涵嘅餃子,雞皮煙韌帶脆,好味🥤日本蜜桃汁/ Mitsuya Cider兩款來自日本嘅汽水~ 桃汁似足原隻鮮榨入樽,Cider就似乳酸味汽水~ 兩款外面都比較少見,值得試試

🥢雞白湯拉麵

🥢特製低温叉燒拉麵

🥢蔥花牛舌
大量蔥花混埋超薄片牛舌,令到口感彈牙又脆口。香口美味

🥢雞皮餃子

🥤日本蜜桃汁/ Mitsuya Cider
2024-02-01
Type of Meal
Dinner
2024-02-05 23 views
呢度既沾麵都有幾多不同款式既選擇,我今次食呢個係辣味沾麵。沾麵最重要就係湯底,沾湯汁都夠稠,做到掛汁效果,一邊食一邊慢慢滲啲辣味出黎,味道好香辣,好入味👏🏻做到掛汁亦因為沾麵麵條好煙韌,硬硬地質感好好。配料方面有一大塊豚腩肉,腩肉做到軟嫩腍身,肥瘦相間,口感味道都一流,點少少沾麵汁去食就更加香,而且都真係幾大塊幾抵食🫶🏻呢度唯一唔好係鋪面比較細,坐得有啲逼,但係整體感覺都係好既,出餐亦好快,唔駛等好耐!
呢度既沾麵都有幾多不同款式既選擇,我今次食呢個係辣味沾麵。

《拉麵JO》🔆 銅鑼灣店 - 2/2/2024🔆 米芝蓮推介 🔆 香港第一間拉麵店《一平安》姊妹店〰️〰️〰️〰️🍜 雞白湯拉麵 $98▪️ 泡沫系拉麵,師傅會用blender將湯底打到起泡,賦予呢個雞白湯多一份棉密嘅口感,鮮甜濃厚嘅程度喺好似一啖放咗成隻雞入口甘,好有驚喜好有記憶點,必須全清無負擔!▪️ 麵方面用咗我最鍾意嘅粗太麵,毫無鹼水味, 恰到好處嘅軟硬度,掛到湯,正!▪️ 半熟蛋default跟半隻 (加一隻 +$15),蛋黃半流心,蛋白有穿透嘅醬汁色,醬漬味同蛋香共存,唔會過鹹偏淡,喺捉到我味蕾嘅完美狀態。▪️ 配料有低溫慢煮豬 x 2 同雞 x 3, 雞胸肉味濃,有厚度得嚟軟腍,毫無纖維感,豬梅頭用味濃而唔騷,有咬口得嚟嫩,唔鞋唔韌,喺用時間交換返嚟嘅美味,滿足!〰️〰️〰️〰️💸 埋單 $113,加一❌️
《拉麵JO》

2024-02-02
Type of Meal
Dinner
  • 雞白湯拉麵
有點像拉麵店x居酒屋 ,適合同朋友聚腳嘅地方~ 店內十多個位,可以看著日本拉麵師傅一心一意地準備每碗拉麵-//雞白湯拉麵 湯底用上原隻雞隻煮,飲落質感順滑而不膩~ 每碗會配上低溫慢煮雞胸肉以及溏心蛋 雞肉就做得幾嫩口,麵條亦幾有咬口!*//辣油豚骨拉麵 除了每天新鮮熬煮的豬骨湯底,湯底味道唔會過重,容易入口,麵條吸左湯再食更過癮!有豬腩肉嘅香味餘韻~而且灸燒過的豬腩肉很吸引,係用日本醬油把豬腩肉醃製達五小時,甚有口感。*//雞皮餃子煎得夠哂脆身,而入面嘅餡料好香韮菜味~

//雞白湯拉麵
//辣油豚骨拉麵
//雞皮餃子
煎得夠哂脆身,而入面嘅餡料好香韮菜味~
2024-01-22
$200 (Dinner)