2019-08-18
夜晚諗住係多附近食下日本野 search openrice 元朗區就見到呢間日本野 見評語都唔錯 又話高質 諗住一試 見知好鬼失望!去到見幾多人排隊 諗住應該都唔差!同埋當日星期六 到到都要排隊 點知一等 等左成一個半鐘。入面分左兩層 下面係吧枱 上面都唔大 環境偏細 到叫野食,餐牌價錢適中, 我地就叫左一個燒雞泡魚乾、幾款壽司、一個刺身拼盤、兩串牛舌、一串冬菇、一杯梅酒先講火灸三文魚、芥末八爪魚、鰻魚,冇咩特別正常貨色,冇驚喜。個火灸三文魚腩係完全冇味咁 係好彩有啲沙拉醬咁 食落先冇咁難頂!到個個刺身拼盤$108先係重點!特別難食,一上黎都已經見到三文魚色澤唔新鮮,可想而知味道係點,睇埋個甜蝦蝦頭同埋吞拿魚顏色,成碟野都唔知想點,唔講以為自己食緊啲爛鬼放題,求其俾你,食落三文魚係可以完全冇味,甜蝦有一舊仲有啲腥!.之後黎嘅野食都冇咩心機再影相!🔸雞泡魚干 正正常常 係某幾舊特別硬🔸串燒-冬菇 一串有三舊 可以有兩舊就燒到好dry 似冬菇乾🔸串燒-牛舌 都幾好味,係成餐入面 我評價為最好食嘅一樣 🔸梅酒 見佢寫話咩no.1 諗住試下 $45一杯 一黎到 入面一大舊球咁大嘅冰 梅酒真係
之後黎嘅野食都冇咩心機再影相!
🔸雞泡魚干 正正常常 係某幾舊特別硬
🔸串燒-牛舌 都幾好味,係成餐入面 我評價為最好食嘅一樣
🔸梅酒 見佢寫話咩no.1 諗住試下 $45一杯 一黎到 入面一大舊球咁大嘅冰 梅酒真係大啖飲兩啖都飲哂 完全有搵笨感覺!
總結:哂成粒幾鐘冇冷氣咁等,埋單食埋四百蚊,咁嘅質素真係好唔掂👎🏻👎🏻👎🏻 雖然唔係貴,但係差唔多樣樣都唔好食咁制,未食過佢啲拉麵、和食,唔知其他味道如何,但真係唔會有下次,真心唔明白咁多嘅好評係點黎,定抑或系以前好好食,而家水平下降。同埋係咁過黎收野,一食完最後一舊就急急腳過黎收哂所有筷子、碟,呢點令人好唔舒服,因為其實食左都冇一粒鐘,走個陣都冇人等位,冇下次。