2022-05-03
In short, 🆈🅴🆂! 👍🏻///疫情關係餐廳容易左book,輕易地打一次電話就成功book到一星期後食Sukiyaki Mori 😜 我地揀左Lunch Courses - Sukiyaki Set (Beef),套餐包括前菜、蒸物、野菜、Sukiyaki (4片牛肉)、御飯、甜品和餐飲。正常食量既話食完應該食唔落Dinner,性價比超高啊🥹🥹前菜為螢光魷魚同准山🦑有少少腥,同朋友都無咩點食到🫣蒸物為櫻花蝦茶碗蒸🦐 味道正常👌🏼緊接著就係主角Sukiyaki既環節😗 師傅會係食客面前煮同serve所有美食,仲會好personalized咁問清楚個人喜好,例如想健康啲可以要求少糖🤌🏼Lunch Courses 會推供兩款指定部位既A4和牛,分別為肉眼同牛肩肉,加了白糖烘烤焦糖化後令牛肉口感更豐富,沾著食用蛋液包裹著吃既感覺好滿足好幸福🥰 雖然食到第三片牛已經開始飽,但有野菜(大蔥、香菇、芋絲等)減低油膩感🤓另外,亦額外點了牛舌,薄切加上蔥花,口感不錯😆御飯為滑蛋牛肉飯,和牛肉碎同蛋味香濃亦非常嫩滑🥚💯最後湯同甜品都太飽食唔落🫣Overall,Lunch Sukiyaki Set
///
前菜為螢光魷魚同准山🦑有少少腥,同朋友都無咩點食到🫣
蒸物為櫻花蝦茶碗蒸🦐 味道正常👌🏼
另外,亦額外點了牛舌,薄切加上蔥花,口感不錯😆
御飯為滑蛋牛肉飯,和牛肉碎同蛋味香濃亦非常嫩滑🥚💯
最後湯同甜品都太飽食唔落🫣
Overall,Lunch Sukiyaki Set HK$580 真係好抵食🤩師傅有提到晚餐既分別係多幾款前菜(可以不了🤫)同和牛部位有四款(午餐只有兩款),但份量一樣,所以有時間食lunch真係非常推介🤗🤗🤗
📍: Sukiyaki Mori - Central, HK
💰: HK$580 +10% (Lunch Sukiyaki Set)
🎖: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)