2023-11-02
1盅2件🥢絕對係香港人最愛,我當然都唔例外~而環境優美坐得舒服😌點心又有水準,咁就最👍🏻👍🏻講環境「棽粵」呢度望住個靚靚維港,無敵海景飽覽無遺✨✨至於點心方面,午市除咗散叫之外仲有點心套餐~好似我今次帶媽媽嚟飲茶🫖/ 同啲朋友靜靜地傾吓偈都非常適合~「🥢中午點心套餐」呢個套餐包羅萬有,由點心到粉麵甜品~款式方面仲可以二選一有唔同選擇~今次我地就點左「菜苗帶子餃&筍尖鮮蝦餃」/ 「百花釀魚肚」/「蜜汁叉燒腸」/ 「海鮮酥」/「鍋燒和牛生煎包」/「魚翅灌湯餃」/「黑松露蛋白炒飯」/「清香竹葉角&新疆紅棗糕」由頭好食到尾😋而且一定飽肚~個人覺得特別啲嘅推介有「海鮮酥」/「鍋燒和牛生煎包」/「魚翅灌湯餃」~海鮮酥入面係滿滿嘅蟹肉,外面酥脆,內裏鮮甜~和牛生煎包熱辣辣上枱,和牛餡微辣又冧又香,配埋包嘅甜味,甜甜辣辣好惹味~至於魚翅灌湯餃,久違了嘅味道👅,一個靚嘅灌湯餃係唔需要點醋,味道都已經好香好濃,而且個餃皮薄餡靚,再三回味~而最後作為收尾嘅甜品,兩款都軟軟糯糯,又唔會太甜,正😋
1盅2件🥢絕對係香港人最愛,我當然都唔例外~
而環境優美坐得舒服😌點心又有水準,咁就最👍🏻👍🏻
講環境「棽粵」呢度望住個靚靚維港,無敵海景飽覽無遺✨✨
至於點心方面,午市除咗散叫之外仲有點心套餐~
「🥢中午點心套餐」
呢個套餐包羅萬有,由點心到粉麵甜品~
款式方面仲可以二選一有唔同選擇~
由頭好食到尾😋而且一定飽肚~
海鮮酥入面係滿滿嘅蟹肉,外面酥脆,內裏鮮甜~
而最後作為收尾嘅甜品,兩款都軟軟糯糯,又唔會太甜,正😋