2016-06-20
問灣仔番工既朋友,星期六下午有咩好食餐廳仲開。 佢推介我食Trafalgar. 位於駱克道博匯大廈內,樓下大堂裝修埋,15/16仲上唔上去好,最後都係上左去睇睇原來係一間樓上bar, 有閣樓露天位, happy hour 時間唔多人,而且天氣甘熱,都係坐入面好d. 但坐坐下都會聞到一陣陣臭味,似係d 發霉臭抹布味Orange Squash無酒精飲品。味道偏淡,似係橙汁+soda 水, 有d 失望,早知叫杯橙汁仲好Kamikaze中文譯做神風。主要係Vodka 加青檸。其實好想問點解呢杯野叫 Kamikaze.......杯野飲酒精唔多,女仔都岩飲。主角出場~Club Sandwich呢個係我食話過最好食既club Sandwich! 上層係cheddar cheese 夾ham, 有cheddar cheese 既sandwich 真係無敵,超夾超好食,而下層係生菜, 蕃茄仲有煙肉加埋沙律醬,好清新。 side dise 有薯條, 薯條係厚切,新鮮炸起,而且超長!我好好奇邊度揾甘大個薯仔呢個club sandwich 真係超級邪惡,食完又唔知要肥幾多磅但好食都係值得,一定會番黎
位於駱克道博匯大廈內,樓下大堂裝修埋,15/16仲上唔上去好,最後都係上左去睇睇 原來係一間樓上bar, 有閣樓露天位, happy hour 時間唔多人,而且天氣甘熱,都係坐入面好d. 但坐坐下都會聞到一陣陣臭味,似係d 發霉臭抹布味 Orange Squash無酒精飲品。味道偏淡,似係橙汁+soda 水, 有d 失望,早知叫杯橙汁仲好 Kamikaze中文譯做神風。主要係Vodka 加青檸。其實好想問點解呢杯野叫 Kamikaze.......杯野飲酒精唔多,女仔都岩飲。 主角出場~Club Sandwich呢個係我食話
呢個club sandwich 真係超級邪惡,食完又唔知要肥幾多磅但好食都係值得,一定會番黎encore!