Restaurant: U IZAKAYA
Terms & Details:
2023-04-17 50 views
呢間專食海膽嘅餐廳留意左好耐🤩🤩情人節就同男朋友去食🥰🥰佢有個情人節SET DINNER不過我地本身都係想試佢地嘅海膽所以就食海膽SET DINNER再加幾樣想試嘅食物☺️☺️但其實佢個餐好多野食我地食完超級滿足超級飽😛😛❤️牛油果虎蝦沙律配黑松露蜜糖🦐正常嘅沙律,幾開胃❤️刺身壽司盛🍣刺身--三文魚,油甘魚,磯煮鮑魚壽司--吞拿魚腩,松葉蟹肉,火炙左口魚邊呢個好豐富,刺身係厚切全部都好鮮味,鮑魚又唔會韌👍🏻👍🏻👍🏻❤️串燒--雞肉大蔥,雞軟骨,蘋果豚肉卷🐔🐷串燒燒得好香蘋果豚肉卷幾有驚喜估唔到都好夾😛😛❤️雲丹三點😍😍😍日本海膽味噌甲羅燒,海膽炸豆腐,海膽忌廉餅海膽重頭戲呀,全部都好好味🤤🤤🤤三樣野黎到都熱辣辣,好有海膽味❤️黑蒜椰菜仔🥦正常發揮無咩特別❤️黑毛豬肩肉🐷好冧好軟熟,幾好味❤️烏魚籽墨汁魷魚意粉🍝食到成個口都黑晒嘅意粉有好香嘅烏魚籽味❤️鵝肝多士配無花果醬🍞超級好味嘅配搭,推介❤️唐揚免治雞肉海膽流心蛋🥚有厚厚嘅免治雞肉,味道正常無咩特別
呢間專食海膽嘅餐廳留意左好耐🤩🤩
我地食完超級滿足超級飽😛😛

❤️牛油果虎蝦沙律配黑松露蜜糖🦐
正常嘅沙律,幾開胃

❤️刺身壽司盛🍣
刺身--三文魚,油甘魚,磯煮鮑魚
壽司--吞拿魚腩,松葉蟹肉,火炙左口魚邊
呢個好豐富,刺身係厚切
全部都好鮮味,鮑魚又唔會韌👍🏻👍🏻👍🏻

❤️串燒--雞肉大蔥,雞軟骨,蘋果豚肉卷🐔🐷
串燒燒得好香
蘋果豚肉卷幾有驚喜
估唔到都好夾😛😛

❤️雲丹三點😍😍😍
日本海膽味噌甲羅燒,海膽炸豆腐,海膽忌廉餅
海膽重頭戲呀,全部都好好味🤤🤤🤤
三樣野黎到都熱辣辣,好有海膽味

❤️黑蒜椰菜仔🥦
正常發揮無咩特別

❤️黑毛豬肩肉🐷
好冧好軟熟,幾好味

❤️烏魚籽墨汁魷魚意粉🍝
食到成個口都黑晒嘅意粉
有好香嘅烏魚籽味

❤️鵝肝多士配無花果醬🍞
超級好味嘅配搭,推介

❤️唐揚免治雞肉海膽流心蛋🥚
有厚厚嘅免治雞肉,味道正常無咩特別
今日喺銅鑼灣見完客已經5點幾,就去接埋老公收工,然後-齊去食個early dinner,老公知我鍾意食海膽,提議去U Izakaya, 我哋冇book枱6:00上到去好彩有位,一坐低就叫咗兩杯冇酒精飲品,Love Fire同Sweet Land, 正👍,好fresh,好飲啊!我order了竹炭包配海膽醬'炸免治雞肉海膽流心蛋,油甘魚薄切刺身配無花果松露油海膽魚子醬帶子意粉,炸軟殼蟹,黑松露帶子壽司和牡丹蝦壽司,樣樣都好好味,好新鮮,好Juice。鍾意食肉嘅老公就叫咗豚肉蠔卷,豚肉蘆筍卷,博燒牛舌,蒜香橫橫肌,全部都燒得好色香味,其實已經好飽,但係見佢啲甜品好靚,所以就忍唔住叫咗一個蘋果說吧和一個黑糖蘋果紅豆杯,兩個甜品都好清新唔係好甜,食完反而冇咁飽,呢餐真係大滿足。
2023-04-13 53 views
今日放工晚飯Book咗呢間日本嘢位置幾方便 地鐵站出幾分鐘就到室內設計坐位同氣氛都幾唔錯 好舒服一坐低叫完嘢食 好快就嚟咗個前菜係一個鯷魚醬配蔬果切條食落都幾fresh配醬咸味 十分開胃第一道上咗個磯煮鮑魚糖心好甜好入味 剩係叫咗一個 唔夠喉第二道上咗個刺身盛合我地叫咗五款刺身 新鮮唔腥 幾鮮甜第三道係火炙吞拿魚腩同黑松露帶子壽司正常發揮 下次會試埋其他壽司第四道係雞心元同厚切牛舌心串燒燒得幾唔錯 時間控制得好 兩款都好爽好香後上咗個味噌燒蠔最愛蠔的我覺得幾正 調味幾好 仲echo多咗一碟最後上咗個海膽魚子醬帶子意粉配搭豪華 食材味道互相配合得好好最後讚一讚佢地侍應 服務太過周到了經常會幫我地換碟同埋加水 客人食得好舒服
今日放工晚飯Book咗呢間日本嘢

配搭豪華 食材味道互相配合得好好

最後讚一讚佢地侍應 服務太過周到了
經常會幫我地換碟同埋加水 客人食得好舒服
2023-04-12 43 views
💚慢煮雞胸雜菌意粉定食 ($128)意粉煮得剛剛好🍝已吸滿醬汁 很夠味 不油膩多肉粒 不錯👍🏻.💚前菜(定食餐).💚馬賽魚湯(定食餐)魚 蝦 紅蘿蔔湯鮮味濃郁 正❣️.💚風乾火腿芝士米纸卷 ($128)米紙皮薄包著很多新鮮蔬菜 火腿還有4種芝士🧀味道很豐富 很特別🙌🏻.💚海膽茶碗蒸 ($108)好精緻蛋很滑 蛋味濃🍳蛋上有海膽汁還有飽滿海膽和魚子好味😋.💚伯爵茶 ($38)/餐廳多窗自然光線充滿很舒服☺️/
💚慢煮雞胸雜菌意粉定食 ($128)
意粉煮得剛剛好🍝
已吸滿醬汁
很夠味 不油膩
多肉粒 不錯👍🏻
💚前菜(定食餐)
💚馬賽魚湯(定食餐)
魚 蝦 紅蘿蔔湯
鮮味濃郁 正❣️
💚風乾火腿芝士米纸卷 ($128)
米紙皮薄
包著很多新鮮蔬菜 火腿
還有4種芝士🧀
味道很豐富 很特別🙌🏻
💚海膽茶碗蒸 ($108)
好精緻
蛋很滑 蛋味濃🍳
蛋上有海膽汁
還有飽滿海膽和魚子
好味😋
💚伯爵茶 ($38)
餐廳多窗
自然光線充滿
很舒服☺️
2023-04-12 33 views
今日同男友紀念日 決定試試朋友推薦的餐廳😛餐廳環境整體都唔錯,餐具都睇得出係用心揀過的,全部都好靚🥰磯煮鮑魚好鮮甜好味刺身盛合 五款食材都好新鮮火炙吞拿魚腩筋壽司 黑松露帶孒壽司第一次食火炙吞拿魚腩筋幾特別🤣厚切牛舌心牛舌燒得好香 配埋啲蒜片一流👍🏻海膽魚子醬帶子意粉好香海膽味 海膽同帶子既份量都比得好足 好味😋Love Fire唔錯,幾好飲,唔會太甜椰子雪葩 & 蘋果雪葩2款都好好味!個人偏好椰子味 個味真係好出 必點!因為book枱既時候有講係紀念日 餐廳仲有幫我哋寫咗happy anniversary 🤣🤣🤣餐廳整體食物質素同環境都唔錯,推薦平日都可以同朋友上嚟chill下😆Menu:
今日同男友紀念日 決定試試朋友推薦的餐廳😛

餐廳環境整體都唔錯,餐具都睇得出係用心揀過的,全部都好靚🥰

磯煮鮑魚

牛舌燒得好香 配埋啲蒜片一流👍🏻

海膽魚子醬帶子意粉
好香海膽味 海膽同帶子既份量都比得好足 好味😋

Love Fire
唔錯,幾好飲,唔會太甜

椰子雪葩 & 蘋果雪葩
2款都好好味!個人偏好椰子味 個味真係好出 必點!

Menu:
銅鑼灣新開日式fusion餐廳🇯🇵有室内同戶外座位😆一覽銅鑼灣嘅夜景🌃➖📌三文魚籽海膽杯 $298分別有黃海膽同赤海膽🤤偏淺色嘅係黃海膽,味道偏鮮甜;而偏深色嘅係赤海膽,口感較濃郁。➖📌海膽炸豆腐 $188頗有驚喜嘅一道小吃,選用日本大分縣豆腐,口感嫩滑。外脆內軟嘅炸豆腐配新鮮嘅海膽,口感豐富🤭➖📌油甘魚薄切刺身 $128刺身新鮮爽口,份量亦頗多。➖📌黑松露帶子壽司 $84📌火炙左口魚邊壽司 $136壽司有兩款,黑松露帶子鮮甜,火炙左口魚邊好香,魚油係口腔交替,不會很膩🐟➖📌燒虎蝦 $38📌味噌燒半殼蠔 $48📌蒜香橫膈膜 $38📌厚切牛舌心 $74📌蘋果豚肉卷 $38📌豚肉蘆筍卷 $32燒物一共有六款,每款食材都好新鮮😍,燒得啱啱好,調味亦能帶岀每款食材嘅鮮味,令每款燒物錦上添花💮值得一提嘅係蘋果豚肉卷🫔,選用富士蘋果配豚肉,爽甜嘅蘋果中和豚肉嘅油膩🍎➖📌海膽魚子醬帶子意粉 $238Fusion菜式🍽️每條意粉都沾上滿滿鮮甜嘅海膽醬,配合火灸帆立貝、新鮮海膽同魚子醬😍口感豐富有驚喜👍🏻➖📌海膽雪糕 $68📌黑糖蘋果紅豆杯 $48最後當然唔少得甜品啦🍨海膽雪糕好特別,海膽鮮甜嘅味道配合雪

📌三文魚籽海膽杯 $298

📌海膽炸豆腐 $188

📌油甘魚薄切刺身 $128
刺身新鮮爽口,份量亦頗多。

📌黑松露帶子壽司 $84

📌豚肉蘆筍卷 $32

📌海膽魚子醬帶子意粉 $238

📌海膽雪糕 $68
📌黑糖蘋果紅豆杯 $48
最後當然唔少得甜品啦🍨海膽雪糕好特別,海膽鮮甜嘅味道配合雪糕冰凍嘅口感🧊

📌熱情果乳酸梳打 $48
📌 BLACKPINK $88

收工想同朋友傾吓計食吓日本嘢搵到呢間日本餐廳U IZAKAYA主打多款海膽創意美食餐廳有室內同室外我地揀咗室外位置都坐得好舒服可以對住銅鑼灣鬧市嘅城市景食飯嚟到日本餐廳點可以唔食刺身前菜叫左碟油甘魚薄切刺身配無花果油甘魚色澤白中透紅,口感細滑,油甘魚的油脂比較少,食落都不油膩餐廳以海膽為主題梗係要叫返幾份海膽創意美食啦三文魚籽海膽杯用上赤海膽及黃海膽混合而成簡直將海膽的鮮味和甜味發揮得淋漓盡致撈埋三文魚籽一齊食,口感豐富無比海膽炸豆腐真係第一次食豆腐炸到金黃色,裏面軟嫩柔滑如布丁配埋新鮮甜美嘅海膽,真係夠晒有創意👍小食串燒燒虎蝦原隻去皮燒配埋香蔥及蒜片夠晒入味終於可以唔使自己剝蝦殼👍👍蒜香橫隔肌蒜香味極濃,完全滲入熱騰騰的牛肉之中好惹味😎厚切牛舌心真係好夠厚,食落啖啖肉蘋果豚肉卷及豚肉露筍卷用豚肉包住蘋果及蘆筍呢個組合夠晒新鮮爽口壽司方面松露油黑松露帶子壽司帶子大大粒包住壽司飯,配上松露的香味一啖一粒,份量啱啱好😎😎火炙左口魚邊壽司左口魚邊燒到岩岩好,食落啖啖魚油香海膽魚子醬帶子意粉用上餐廳自家調製海膽汁烹煮,醬汁掛麵仲有濃濃海膽鮮味,意粉面鋪滿新鮮海膽和大大粒嘅帶子配埋意大利魚子醬,

收工想同朋友傾吓計食吓日本嘢
搵到呢間日本餐廳U IZAKAYA
主打多款海膽創意美食
餐廳有室內同室外
我地揀咗室外位置都坐得好舒服
可以對住銅鑼灣鬧市嘅城市景食飯

嚟到日本餐廳點可以唔食刺身
前菜叫左碟油甘魚薄切刺身配無花果
油甘魚色澤白中透紅,口感細滑,
油甘魚的油脂比較少,食落都不油膩

餐廳以海膽為主題
梗係要叫返幾份海膽創意美食啦
三文魚籽海膽杯用上赤海膽及黃海膽混合而成
簡直將海膽的鮮味和甜味發揮得淋漓盡致
撈埋三文魚籽一齊食,口感豐富無比

海膽炸豆腐真係第一次食
豆腐炸到金黃色,裏面軟嫩柔滑如布丁
配埋新鮮甜美嘅海膽,真係夠晒有創意👍

小食串燒
燒虎蝦原隻去皮燒配埋香蔥及蒜片夠晒入味
終於可以唔使自己剝蝦殼👍👍

蒜香橫隔肌
蒜香味極濃,完全滲入熱騰騰的牛肉之中
好惹味😎

厚切牛舌心
真係好夠厚,食落啖啖肉

蘋果豚肉卷及豚肉露筍卷
用豚肉包住蘋果及蘆筍
呢個組合夠晒新鮮爽口

壽司方面
松露油黑松露帶子壽司
帶子大大粒包住壽司飯,配上松露的香味
一啖一粒,份量啱啱好😎😎

火炙左口魚邊壽司
左口魚邊燒到岩岩好,食落啖啖魚油香

海膽魚子醬帶子意粉
用上餐廳自家調製海膽汁烹煮,醬汁掛麵
仲有濃濃海膽鮮味,意粉面鋪滿新鮮海膽和大大粒嘅帶子配埋意大利魚子醬,食落好有層次

最後甜品一定要叫海膽雪糕
將海膽融入喺雪糕又調配得幾好
味道甜中帶鹹,奶香味濃郁

黑糖蘋果紅豆杯
粒粒蘋果肉喺底配埋黑糖紅豆cream
呢個配搭都幾特別

食日本菜仲可以叫杯西式Cocktail
店員推薦我哋飲Backpink
係荔枝味嘅Cocktail,粉紅色好有少女心
酒精味亦唔算太濃🥰

唔飲酒嘅我叫咗杯熱情果乳酸梳打
可以中和下食咗咁多海膽同魚生嘅飽肚感
2023-04-02 24 views
朋友話帶我黎呢間食,之前已經期待左好耐,睇相睇MEAU已經覺得好吸引!!餐廳環境好舒服,仲有戶外,地點都好方便~係平時有好多酒吧既ZING~一入到去店員都好NICE同推薦我地有咩選擇~~生蠔Set $348生蠔法國聖馬田&美國黃寶石,店員介紹叫我地食左美國先再食法國,由蠔味淡到濃,大隻又新鮮,生蠔爽口最後帶點鮮甜~油甘魚薄切刺身配無花果松落油 $128油甘魚好鮮嫩~好新鮮,薄切得黎又有口感,必叫!!原隻活每膽(1隻)$288賣相勁吸引同精緻~一入口果然無失望~有附紫菜,海膽撈埋三文魚子,吞拿魚蓉勁鮮味,又有層次,高質!!!厚切牛舌心(串)$74牛舌十分厚切,好有口感,又惹味新彄風橫隔肌 $38調味唔錯!!黑毛豬肩肉 $48表面有梅子同蒜,味道幾有層次,肉都嫩~豚肉露筍卷 $32豚肉包住露筍,露筍好爽脆又夠香,中和左豚肉既油,配埋一齊好好食!!!燒芝士年糕 $48芝士拉到絲,好香濃!!好食海膽炸豆腐 $188海膽炸豆腐,上面海膽好有心思甘分左日本海膽同韓國海膽,一次過試到兩款海膽都幾好,海膽味好濃加埋外脆內軟既豆腐,個人覺得都係必叫!!!烏魚籽墨汁魷魚意粉🍝 $168一食完個咀黑左但係意

一入到去店員都好NICE同推薦我地有咩選擇~~

生蠔Set $348

油甘魚薄切刺身配無花果松落油 $128
油甘魚好鮮嫩~好新鮮,薄切得黎又有口感,必叫!!

原隻活每膽(1隻)$288

厚切牛舌心(串)$74
牛舌十分厚切,好有口感,又惹味

新彄風橫隔肌 $38
調味唔錯!!

黑毛豬肩肉 $48
表面有梅子同蒜,味道幾有層次,肉都嫩~

豚肉露筍卷 $32

燒芝士年糕 $48
芝士拉到絲,好香濃!!好食

海膽炸豆腐 $188

烏魚籽墨汁魷魚意粉🍝 $168
一食完個咀黑左但係意粉好掛汁,醬汁幾好味同配埋好多墨魚,足料~唔錯!!!

黑糖蘋果紅豆杯 $48
蘋果食落有少少似蘋果批既味道,黑糖幾香~

海瞻雪糕 🍦 $68
海瞻味既雪糕好特別,淡淡既海瞻味,唔太甜,值得一試

整體食物真係有心思同精緻,價錢又合理,下次會再黎!!!

U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓
2023-04-01 35 views
餐廳位於銅鑼灣,分別設有室外及室內用餐區,餐廳室內的中庭有吧枱,環境chill有格調~前菜蔬菜條配鯷魚醬,鮮味十足,配上爽脆的蔬菜條,更突顯鮮味🥕🥒一人一隻生蠔🦪加拿大生蠔同日本生蠔各一隻,新鮮。午市套餐有沙律及餐湯,沙律入面有羽衣甘藍同蕃茄乾,好fresh好開胃💕🥗🥣馬賽魚湯勁濃郁,有啲似龍蝦湯咁好好味~🔸壽司八貫🍣壽司分別有左口魚魚邊、鰻魚、牡丹蝦、蟹肉、黑松露帶子、吞拿魚、油甘魚、三文魚。除咗賣相吸引,每件都厚切而且非常新鮮😍🔸刺身盛四點配迷你烏冬🍱朋友食完都話好搞4質,刺身新鮮。串燒有雞軟骨同牛橫隔肌,好惹味好juicy💕仲有超級好味嘅海膽炸豆腐😍🙌🏻分別有黃海膽同赤海膽兩款海膽都呈橙黃色色澤,味道濃郁而且口感Creamy,連豆腐都有海膽鮮甜味道,非常鬆脆,真係好正💕coctails 🍸:揀咗杯 earth同backpink,感覺好清新容易入口,好啱女士們飲。

一人一隻生蠔🦪

加拿大生蠔同日本生蠔各一隻,新鮮。

🥣馬賽魚湯勁濃郁,有啲似龍蝦湯咁好好味~

🔸壽司八貫🍣

🔸刺身盛四點配迷你烏冬🍱

朋友食完都話好搞4質,刺身新鮮。

串燒有雞軟骨同牛橫隔肌,好惹味好juicy💕

仲有超級好味嘅海膽炸豆腐😍🙌🏻

分別有黃海膽同赤海膽

coctails 🍸:

2023-03-29 33 views
今天來到銅鑼灣以海膽為主題既居酒屋,餐廳裝修型格時尚,仲有戶外位置非常優閒。❤️🥕前菜:蔬菜條配鯷魚醬,用多春魚及沙甸魚製作,充滿鹹香。🍸🍹先來杯coctails chill一chill,揀咗杯earth,入面有vodka, gin同菠蘿汁,酒味不重。😍朋友的backpink看來也不錯。午市套餐有沙律及餐湯,馬賽魚湯勁濃郁,好味道😋🥢刺身盛四點配迷你烏冬刺身有赤蝦、帆立貝、油甘魚及三文魚,每件都厚切,蝦好大隻,非常新鮮。烏冬份量剛好,十分彈牙。🍣朋友揀咗壽司八貫,望落好新鮮。另外追加幾款小食。🦪加拿大生蠔同日本生蠔各一隻,我食嘅日本生蠔鮮甜爽脆。串燒:雞軟骨、蒜香橫隔肌幾及蜜糖芥辣橫膈肌。💖❤️海膽炸豆腐一試愛上,分別有黃海膽同赤海膽,豆腐鬆脆,連豆腐都有海膽鮮甜味道。👍推介❤️

🥕前菜:蔬菜條配鯷魚醬,用多春魚及沙甸魚製作,充滿鹹香。

午市套餐有沙律及餐湯,馬賽魚湯勁濃郁,好味道😋

🥢刺身盛四點配迷你烏冬

🍣朋友揀咗壽司八貫,望落好新鮮。

另外追加幾款小食。

🦪加拿大生蠔同日本生蠔各一隻,我食嘅日本生蠔鮮甜爽脆。

串燒:

雞軟骨、蒜香橫隔肌幾及蜜糖芥辣橫膈肌。

2023-03-29
餐廳非常寬敞又企理,幾有格調,如果想同朋友或同事搵地方食個lunch,或者放工後想坐低慢慢吹下水飲下嘢,呢度都幾啱 🥂今次我同朋友去食lunch,價錢都唔算話好貴,但一定飽肚 😆午市定食套餐 🍚套餐包括:沙律🥗、湯品🍲、咖啡或茶☕沙律夠鮮,特別係車厘茄,好清甜,平時我好怕酸,少少酸都唔太掂,但呢度幾甜,又開胃 😄是日餐湯:馬賽魚湯 🐟湯煮得不錯,應該係加咗龍蝦 🤔 所以夠鮮味濃郁!兩碟飯都好大碟又足料!🍛 帶子三文魚蟹膏炒飯 $108配料有三文魚同蝦肉,切粒切得好好,粒粒都好平均!蟹膏都好鮮味,用嚟炒飯真係一流,香噴噴又惹味!帶子鮮甜肉彈,配埋蟹籽嘅卜卜口感,個炒飯啖啖擺入口都會有配料,口感層次一樣豐富 🥰🍱 蒲燒鰻魚二重丼 $168二重丼即係碗飯配搭咗兩款不同嘅魚:穴子 (海水魚) 及 鰻魚 (淡水魚)鰻魚好大條 😮 燒得肥美,口感結實,味道濃郁 🤤穴子相對味道較淡dd,因為油脂冇鰻魚咁多,所以薄身d,同埋嫰滑d,但一樣燒得好香!😍兩種醬汁燒魚嘅不同口感,配埋勁多邪惡嘅蛋絲 🤩食哂個丼飯真係好滿足呀!🥰可以優惠價 追加小食:🦪 吉列炸蠔 2件 (+$20)因為我唔食生蠔,所以叫炸蠔試

午市定食套餐 🍚
套餐包括:沙律🥗、湯品🍲、咖啡或茶☕

是日餐湯:馬賽魚湯 🐟
馬賽魚湯

湯煮得不錯,應該係加咗龍蝦 🤔 所以夠鮮味濃郁!

兩碟飯都好大碟又足料!

🍛 帶子三文魚蟹膏炒飯 $108

🍱 蒲燒鰻魚二重丼 $168
蒲燒鰻魚二重丼

鰻魚好大條 😮 燒得肥美,口感結實,味道濃郁 🤤
兩種醬汁燒魚嘅不同口感,配埋勁多邪惡嘅蛋絲 🤩
食哂個丼飯真係好滿足呀!🥰

可以優惠價 追加小食:

🦪 吉列炸蠔 2件 (+$20)
吉列炸蠔

因為我唔食生蠔,所以叫炸蠔試下啦。
即刻炸好就即上檯,熱辣辣,蠔肉好鮮 🤩
炸粉如果落少dd就更好 🙂
但2件好似唔係幾夠喉 😂

🍢 雞軟骨 2串 (+$20)
雞軟骨

軟骨比較細,唔駛話咬入口要咬勁耐,要咬到碎一碎先吞,幾好,醃到肉味幾出,幾香口 💕

叫咗2杯特飲:

🍹Backpink (cocktail類) $88
Vodka | Lychee Syrup | Acid | Lime | Cranberry Juice | Soda
朋友叫的,佢覺得酒味唔算重,甜甜地都易入口,不過不失吧。

🍸Love Fire (mocktail類) $68
Lychee Syrup | Lychee Puree | Soda | Pineapple Juice
因為荔枝同菠蘿味兩者本身都比較甜,所以個人覺得味道偏甜,如果梳打氣再多d,或加青檸/薄荷中和一下味道會更佳。

服務方面唔錯,遇上生日或紀念日慶祝,如需要嘅話,可以向餐廳request喺甜品度加祝福字句 😁
(視乎當日甜品造型而定)

是日甜品:焦糖布甸蛋糕 🥧
蛋糕質地綿滑,雖然甜咗少少,但因為細細件,食哂都唔覺漏,咁樣淺嚐幾口,又滿足到食甜點嘅滋味,不錯呢!😄

💵 加一服務費
🪑 設有戶外露台座位區,可望到跑馬地馬場 🐎

2023-03-10
Type of Meal
Lunch
雞軟骨
呢度係銅鑼灣地鐵A出口時代廣場後邊嗰條街仔,酒吧街中間有一棟Zing!都唔難搵~上到黎有種酒吧同居酒屋mix既感覺~枱與枱之間有啲距離唔會太近,坐得都幾舒服😌仲有戶外,好chill~黎呢度傾下計都唔錯👍🏻-佢地夜晚有啲Set都唔錯,有$1888 for two or $1480 per,不過睇到有啲想食既野套餐冇,所以最後我地散叫😉-油甘魚薄切刺身配無花果松落油 $128肉質有彈性鮮甜又嫩無花果松落油酸酸地味道醒神又開胃🥰-生蠔🦪Set $348店員會講解一下🦪美國 黃寶石 3隻美國淡味啲海水味好重再滲出鮮甜味🦪法國 聖馬田 3隻法國味道重啲爽口更鮮甜☺️-原隻活海膽 $288整隻上好吸引😍當中有海膽、三文魚子仲有啲榨菜脆脆地撈吞拿魚蓉包埋紫菜食好鮮甜一啲都唔腥超新鮮🥰-海膽炸豆腐 $188黃海膽口感細滑味道濃郁鮮甜啲-赤海膽一樣口感細滑味道濃郁但後勁冇黃咁鮮甜多左種清新感豆腐外層好酥脆內裡好滑溜夾著好香海膽味😚-豚肉露筍卷 $32蘆筍脆口豚肉肉味好香濃☺️-黑毛豬肩肉 $48表面有啲鹹鹹地酸酸地嘅梅子仲有啲蒜片調味唔錯幾夾~-新疆風橫隔肌 $38聽個名幾特別孜然粉做調味肉質唔鞋好入味-厚
上到黎有種酒吧同居酒屋mix既感覺~
油甘魚薄切刺身配無花果松落油 $128

法國味道重啲
爽口更鮮甜☺️

原隻活海膽 $288
整隻上好吸引😍
當中有海膽、三文魚子
仲有啲榨菜脆脆地撈吞拿魚蓉

係果甜果種
面頭啲cream好輕盈既滑
紅豆都起晒沙❤️

2023-03-19 50 views
召喚海膽控📣 銅鑼灣新派居酒屋🏮,裝潢新潮,仲有戶外座位,開陽又舒適😌 呢度仲提供多款海膽菜式😍海膽天婦羅一共有四件,兩件用紫蘇葉包海膽,另外兩塊用紫菜包。 以天婦羅做法,外層炸至酥脆又不油膩,入口脆卜卜,然後會軟滑又甘甜的海膽在口中爆發🥰 兩款都各有特色而午餐都好抵食,我揀咗~慢煮雞胸雜菌意粉定食,包括沙律、湯品、飲品都是$128 餐湯用馬賽魚及龍蝦頭煮成,濃郁又鮮味;而沙律菜份量都幾多,新鮮爽甜,做前菜好適合。 主菜慢煮雞胸雜菌意粉,醬汁濃而不膩,雞肉軟腍,仲有多香菇,意粉軟硬適中,做到掛汁。刺身盛四點配迷你烏冬仲有刺身套餐,有三文魚、油甘魚、帶子同牡丹蝦,擺盤精緻美觀,刺身好新鮮,味道爽甜,同時配有一碗熱辣辣的迷你烏冬雞軟骨串炸芝士年糕另外亦可加$20 追加小食,芝士年糕炸至金黃色,外脆內軟,芝士仲好流心Love Fire (mocktail)橙紅色的,加了荔枝糖水,荔枝果茸,梳打及菠蘿汁Backpink (cocktail)粉紅色少女心,有伏特加,荔枝糖水,乳酸,青檸汁,紅梅汁,梳打

召喚海膽控📣

海膽天婦羅

刺身盛四點配迷你烏冬

雞軟骨串
炸芝士年糕

Love Fire (mocktail)
橙紅色的,加了荔枝糖水,荔枝果茸,梳打及菠蘿汁

Backpink (cocktail)

2023-03-16 68 views
今日約咗個朋友食個快lunch,揀咗呢間喺銅鑼灣嘅日式西餐廳,餐廳提供日本傳統居酒屋食品同菜式,我哋就試左兩個Lunch Set,有沙律,湯品,咖啡或茶✨-帶子三文魚蟹膏炒飯-蒲燒鰻魚二重丼追加小食-雞軟骨-吉列炸蠔-焦糖布甸蛋糕-Backpink-Love Fire帶子三文魚蟹膏炒飯好足料,帶子煎到好香,三文魚粒同蟹膏好夾,入口多重口感,飯又夠熱,好味😋 蒲燒鰻魚二重丼賣相吸引,除咗有鰻魚仲有穴子,兩者都燒得好香口,厚肉肥美,醬汁嘅份量都啱啱好。另外值得一讚嘅係👍🏻朋友生日,甜品主動加上生日字句同蠟燭,貼心度💯,下次要夜晚再嚟食,因為呢度除咗🈶️居酒屋嘢食之外,餐廳重有超過20款海膽菜式🤤

-帶子三文魚蟹膏炒飯

-Love Fire

2023-03-10
Type of Meal
Lunch
搵咗間好好嘅餐廳同朋友仔一齊食午餐個午餐有雜菜沙律,馬賽魚湯呢個湯好特別,好鮮味💕叫咗個慢煮雞胸雜菌意粉,佢哋個意粉係天使麵嚟嘅整得好好味,慢煮雞胸份量好多,而且肉質好滑仲叫咗刺身盛四點配迷你烏冬刺身分別有三文魚、帶子、油甘魚同埋牡丹蝦四款刺身都好新鮮,同埋大大件💕而佢哋夠迷你烏冬,其實都唔迷你一個人份量係食到嘅,仲叫咗兩款小食一款係雞軟骨串燒,另外一個係炸芝士年糕! 即叫即整熱辣辣,之前亦都見到啲人講話海膽天婦羅好好食,所以都叫咗一份,一件用紫蘇葉爆一件用紫菜包 ,真係好好味,真係值得一試! 另外仲叫咗兩款飲品,有酒精backpink同冇酒精love fire !
搵咗間好好嘅餐廳同朋友仔一齊食午餐

個午餐有雜菜沙律,馬賽魚湯呢個湯好特別,好鮮味💕

仲叫咗刺身盛四點配迷你烏冬

一件用紫蘇葉爆一件用紫菜包 ,真係好好味,真係值得一試!

2023-03-13
$420 (Lunch)