Restaurant: Uncle Fong Hotpot Restaurant (The L. Place)
Terms & Details:
Was guiding foreign friend to have an authentic visit in Hong Kong and wanted to bring him to enjoy the hotpot with a relaxing environment. Here on Uncle Fong, the decoration is modern and decent, while each table have enough space and their own seasoning corner. But the seats were not separated far enough (We had half of our meal "enjoying" the drama on the adjacent table😂).---When you arrive, the staff would first welcome you with a nice sweet soup, while picking the soup base and ingredients.
---
When you arrive, the staff would first welcome you with a nice sweet soup, while picking the soup base and ingredients. Most of the dishes were offered with half-potioned option which we could try more different items yet still enough to be shared by 3 people.
---
The spicy Chongqing broth looks ultra hot, but actually it's full of layer of flavors, from numbness, umami to the not over-powered spicyness, that blent well with the ingredients. While the mushroom broth was clear and fresh, as well as being a good way to maintain the original fresh taste of meat and veggie.
🤩👍🏽 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 :
▪️稻田毛肚 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒓𝒊𝒑𝒆
▪️美國𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 牛小排 𝑼.𝑺. 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒆 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑺𝒉𝒐𝒓𝒕 𝑹𝒊𝒃
▪️嫩牛肉 𝑻𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓 𝑩𝒆𝒆𝒇
▪️現炸豆皮 𝑫𝒆𝒆𝒑 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑺𝒐𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒌𝒊𝒏
▪️鮮竹笙手打蝦滑 𝑯𝒐𝒎𝒆-𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑬𝒃𝒊𝒌𝒐 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑩𝒂𝒎𝒃𝒐𝒐 𝑭𝒖𝒏𝒈𝒖𝒔
Spending : ~$300 / person
Dinner
稻田毛肚 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒓𝒊𝒑𝒆
現炸豆皮 𝑫𝒆𝒆𝒑 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑺𝒐𝒚 𝑩𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒌𝒊𝒏
2023-07-24 44 views
方叔叔重慶老火鍋真係性價比超級高 除左價錢平之外 食物質素好高 服務亦都好好🥰🍀麻辣九宮格辣椒同花椒嘅份量超級多 每一格受熱嘅溫度都唔同 適合淥吾同食材😛 辣嘅程度 就由你親自試下啦🌶️ 餐廳活動黎 「你敢挑戰!我敢免費!」🍀鮮活海蟶半份有六隻 淥5分鐘就食得😉 新鮮彈牙 吸埋麻辣嘅味道好好食👅🍀嫩牛肉肉質軟嫩 而且超級滑身 口感好好 好有驚興🤩 🍀美國Prime牛小排 牛肉味幾濃郁 滾幾秒就食得 有嚼勁 吸埋麻辣湯底好好食😋🍀牛舌厚薄適中 爽口彈牙 好有咬口🐮🍀功夫萵筍片淥30秒就食得 好爽口 萵筍味道清香☺️🍀黑松露手打墨魚滑墨魚滑整左做樹葉形狀🦑 口感夠彈牙 黑松露味冇話好濃 岩岩好😚🍀紅糖爆漿糍耙 上枱即刻食 口感對比強烈 外脆內軟 糯米口感好好😍🍀生津止渴楊梅汁勁大杯 食幾多辣都唔怕啦😉

🍀麻辣九宮格

上枱即刻食 口感對比強烈 外脆內軟 糯米口感好好😍

🍀生津止渴楊梅汁
勁大杯 食幾多辣都唔怕啦😉
2023-07-20 64 views
中環The L Place 方叔叔重慶老火鍋坐低即刻用手機掃 code 點餐。話咁快啲火鍋料已經嚟哂。鴛鴦鍋底皮蛋香菜配山珍菌湯清清哋健康又有益。方叔叔好細心每樣食物都有個牌仔提醒你淥幾多分鐘,咁當然有埋個計時⌛️比你。唔怕淥到啲食物過咗火喉唔好食😆鮮活海蟶(一份)大隻鮮味食落爽甜好好食😋美國桶蠔(一份)桶蠔淥完都唔會縮水,蠔身飽滿食落口感豐富。大滿足😋手釣鮮魷(半份)打邊爐淥鮮魷真係要留意火喉。今次有哂計時⌛️器,就真係唔會失手,鮮魷食落爽彈。好正😋鰻魚(白鱔)半份肉質爽口新鮮美味😋洛神花鮮橙特飲(凍)水仙烏龍檸檬茶(凍)大大杯好抵飲仲坐到個角落窗口位自成一角。食得好自在。
中環The L Place
方叔叔重慶老火鍋

坐低即刻用手機掃 code 點餐。
話咁快啲火鍋料已經嚟哂。

鴛鴦鍋底
皮蛋香菜配山珍菌湯
清清哋健康又有益。

大隻鮮味食落爽甜好好食😋

美國桶蠔(一份)

桶蠔淥完都唔會縮水,蠔身飽滿食落口感豐富。大滿足😋

手釣鮮魷(半份)

鰻魚(白鱔)半份

肉質爽口新鮮美味😋

洛神花鮮橙特飲(凍)
水仙烏龍檸檬茶(凍)
大大杯好抵飲

仲坐到個角落窗口位自成一角。食得好自在。

2023-07-19 53 views
第一次跟朋友来方叔叔。一直听说很正宗,这次亲自去体验………没得说………好正!环境-很干净!无论是入口、用餐地方、后厨甚或厕所都很及时清洁,让客人有很舒服的用餐环境锅底-是一个很温柔但又有个性的麻辣锅底。食材-很新鲜和贴心地可以点半分。牛肉、牛骨髓、牛舌、鸡肾(有惊喜)备有计时器方便大家掌握时间。特饮也是大大杯非常可以为大家降温,然后好好的享受美味的食物。服务非常到位,适当地给客人推介,又有温馨提示调料瓶使用时要注意的地方,很细心😃
锅底-是一个很温柔但又有个性的麻辣锅底。
备有计时器方便大家掌握时间。
2023-07-19
$500 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 鸡肾
  • 龙躉片
2023-07-12 1920 views
我同男朋友都超愛打邊爐,今日揀左方叔叔,一試不得了!即刻榮登我最喜愛火鍋店榜首唔係講笑🫶🏻🫶🏻🔥🔥🔥💜 雙拼鴛鴦鍋🔸重慶辣+養生花膠雞鍋 (+$20/位)花膠雞鍋湯底清甜,直接可以當湯飲,我覺得非常值得加小小錢試下😄😄至於個重慶辣食辣既朋友一定唔可以錯過,朋友話個湯底越食越辣,越食越過癮,果然係無錯,我絕對會因為呢個湯底再來食🔥🔥🔥💜火鍋配料呢到叫餐非常貼心,可以揀半份同一份嗌,我地兩個人可以叫半份,咁就唔怕食唔哂同埋可以試多D配料啦😇🔸稻田毛肚(半份)招牌必試,按時間灼熟,非常爽脆🔸 包漿豆腐(半份)切成一塊塊上,豆味香濃,值得一試。🔹唐生菜(半份)🔸娃娃菜(半份)🔹油麥菜(半份)三款蔬菜都好新鮮,每樣都encore左半份哈哈😄🔸藕片(半份)🔹土豆片(半份)煮完一個爽脆,一個軟綿粉,一樣掛汁😍🔸鮮竹笙(半份)🔹黃金針菇(半份)兩個都好掛汁,超級推介🤩🤩🤩🔸珊瑚蚌(半份)🔹桂花蚌(半份)🔸鮮活海蟶(一份) 🔹5頭南日鮮鮑我覺得呢度d海鮮簡直係物超所值,唔使$100就可以食到新鮮既海鮮🦞食完你就知道有幾抵😆 尤其係海蟶,爽口彈牙,又食得出鮮甜。🔸手打四寶丸(半份)🔹鮮竹笙手打蝦滑(半份)

💜 雙拼鴛鴦鍋
🔸重慶辣+養生花膠雞鍋 (+$20/位)

💜火鍋配料

🔸稻田毛肚(半份)
招牌必試,按時間灼熟,非常爽脆
🔸 包漿豆腐(半份)
切成一塊塊上,豆味香濃,值得一試。

🔹唐生菜(半份)
🔸娃娃菜(半份)
🔹油麥菜(半份)
三款蔬菜都好新鮮,每樣都encore左半份哈哈😄

🔸藕片(半份)
🔹土豆片(半份)
煮完一個爽脆,一個軟綿粉,一樣掛汁😍

🔸鮮竹笙(半份)
🔹黃金針菇(半份)
兩個都好掛汁,超級推介🤩🤩🤩

🔸珊瑚蚌(半份)
🔹桂花蚌(半份)
🔸鮮活海蟶(一份)
🔹5頭南日鮮鮑

🔸手打四寶丸(半份)
🔹鮮竹笙手打蝦滑(半份)
🔸武隆苕粉(半份)
🔹功夫萵筍片(半份)

呢四款配料我都十分推介,我個人最中意食既係鮮竹笙手打蝦滑,竹笙包住蝦滑好有口感,完全諗唔到可以咁夾。我地仲叫左杯水仙烏龍檸檬茶解辣。🤣🤣

呢間火鍋店已經真係食物高質,價錢相宜,環境舒服,大家認真要去會一會😆😆🫶🏻🫶🏻🔥🔥

#hkfood #hkhotpot #sichuanhotpot #unclefong #spicyhotpot #方叔叔
#重慶麻辣火鍋 #麻辣火鍋 #火鍋 #中環火鍋
#zoeincentral
2023-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
  • 水仙烏龍檸檬茶
2023-07-11 45 views
無辣不歡嘅我成日都好想喺香港搵好正宗嘅重慶火鍋,但係通常都係失望多🥲今次見到方叔叔新出左麻辣九宮格挑戰🌶話只要敢挑戰就會免費!而我就梗係揀重慶辣嚟挑戰啦😎😎😎話說我宜家先知原來每一格都有適合煮嘅嘢😮而我就點咗「九宮格麻辣挑戰」套餐再另外單點左啲食物😋打邊爐就一定要食牛!今次叫咗手切牛肉🐮放落去幾秒就食得好有牛味而且肉質都好滑嫩!另外佢依度海鮮都超級新鮮!個人認為桂花蚌係每一次必叫😉另外今次試咗重慶耗兒魚🐟係我未食過嘅魚😂我麻麻哋食骨嘅人來講我竟然食晒成條!另外仲叫咗時令推介嘅鮮活海蟶😋的小蟶子新鮮嘅程度係我用筷子掂一掂佢就會好似怕羞草咁縮埋,搞到我都唔忍心放佢落去打邊爐🥹今次仲試咗中環店限定嘅無骨鴨掌!無骨鳳爪就聽得多,無骨鴨掌就真係第一次試😌比我想像中好食!另外食辣嘅點可以冇鴨血?依度嘅鴨血同我喺台灣食嘅鴨血冇分別好好食😋最尾就梗係叫嘢飲!平時打邊爐都可能最少要飲兩三罐,而到$58超級大杯又好飲真係勁抵!最欣賞佢係出到門口,有一部智能火鍋除味機🎛用完之後身上完全冇咗打邊爐浸味感覺非常良好😎
今次見到方叔叔新出左麻辣九宮格挑戰🌶
話只要敢挑戰就會免費!
而我就梗係揀重慶辣嚟挑戰啦😎😎😎

另外佢依度海鮮都超級新鮮!個人認為桂花蚌係每一次必叫😉

2023-07-04 67 views
中環呢一間火鍋店,✨真係幾舒服。 ٩(❛ัᴗ❛ั⁎)裝修高檔,而且品種都好多選擇,我同朋友最鍾意佢嘅配料可以叫半份。.因為一次過可以試多種,(^∇^*)食物夠曬有新意。🐮佢哋嘅牛肉更加係必選,我都忍唔住點咗兩款,攞嚟打邊爐就最正。.美國prime牛小排,🥩好新鮮,可以見到油花相間,啱啱熟咗之後,🥢有少少牛油香,又有肉嘅質感,🌶放落麻辣鍋入邊,更加香口。.鮮活海蟶,👍原來打邊爐都可以食呢款海鮮,細細隻,都幾嫩肉。😙咬開,勁多汁。

2023-07-02 40 views
今日又黎到方叔叔食重慶麻辣火鍋啦!今次揀既係麻辣九宮格火鍋。佢哋嘅湯底真係超正,用左純正既牛格製成!湯底裡面有好多香料同辣椒,仲有微微甜咁嘅味道,真係成日都停唔到口!而九宮格每格既溫度都有所不同,煮食材時,要根據佢哋既性質黎放入唔同既格入面,真係好有心思!✨大刀牛肝一直都唔太食肝臟,覺得好難掌握火喉資源,質感又好乾。但係呢度嘅牛並並唔會,2分鐘嘅烹煮時間啱啱好,再加上牛肝會加埋蛋黃撈埋,食落口感好滑好嫩,而且一啲都唔腥!✨鮮活海蟶海蟶真係超級新鮮,雖然睇落細細隻,但係肉質好肥美,識落口感彈牙,味道鮮美。而且一碟嘅份量都唔少,有成12隻。用嚟打邊爐都非常合適!✨鮮竹笙手打蝦滑蝦滑釀入竹笙入面,成舊蝦滑都幾大條,蝦滑嘅質地好彈牙,而且鮮味。而外面嘅竹笙,吸收晒啲湯汁,食落爽口,一條簡簡單單嘅蝦滑都可以做到唔同層次嘅口感同味道,值得推介!

✨大刀牛肝

✨鮮活海蟶

✨鮮竹笙手打蝦滑
2023-07-01 41 views
方叔叔出名食麻辣火鍋,但我都系第一次挑戰🌶️九宮格重慶麻辣鍋,餐廳做緊優惠,有免費湯底好抵。🥘麻辣鍋紅卜卜,好多辣椒,辣得刺激又夠香。🍶🥃月桂冠完熟梅酒原酒食辣野配杯酒,爽😍🥓美國Prime牛小排每次必點。🐃嫩牛肉第一次試,原來甘滑,配麻辣鍋超夾。🦐鮮竹笙手打蝦滑蝦滑釀入竹笙,外面爽口裏面彈牙👍🐟鮮龍躉片肥美嫩滑。🌟期間限定:現剝海蟶鮮活海蟶🥰時令海鮮, 有殼同無殼兩款都叫曬,非常新鮮,飽滿鮮甜。🤩小水母第一次見所以叫來試下,口感同平時啲海蜇差不多。🥢 特色迷你燕餃細細粒幾好食。🥬蔬菜:萵筍條甜玉米乾貢菜🍧🍨甜品:每人一紅糖冰粉,冰涼解辣。❤️

🥘麻辣鍋紅卜卜,好多辣椒,辣得刺激又夠香。

🍶🥃月桂冠完熟梅酒原酒

食辣野配杯酒,爽😍

🥓美國Prime牛小排

每次必點。

🐃嫩牛肉

第一次試,原來甘滑,配麻辣鍋超夾。

🦐鮮竹笙手打蝦滑

蝦滑釀入竹笙,外面爽口裏面彈牙👍

🐟鮮龍躉片

肥美嫩滑。

🌟期間限定:

現剝海蟶

鮮活海蟶

🥰時令海鮮, 有殼同無殼兩款都叫曬,非常新鮮,飽滿鮮甜。

🤩小水母

第一次見所以叫來試下,口感同平時啲海蜇差不多。

🥢 特色迷你燕餃

細細粒幾好食。

🥬蔬菜:

萵筍條

甜玉米

乾貢菜

🍧🍨甜品

每人一紅糖冰粉,冰涼解辣。❤️

2023-06-25
🥢 好耐冇打邊爐啦,好掛住自己最愛嘅麻辣邊爐,中環收工之後去左L Place嘅方叔叔食餐飽!方叔叔前名係渝味曉宇,2022年方叔叔轉為直接經營品牌,最出名一定係佢哋嘅九宮格麻辣鍋!而家午市湯底仲要免費添!麻辣愛好者萬勿錯過! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 九宮格麻辣大紅鍋 $0 (午市免費)紅紅嘅湯底非常濃郁刺激,可以自行分配食材位置揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 鮮活海蟶 (半份) $45現為當造時節,鮮味十足多汁,清潔得都算乾淨揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 美國Prime牛小排 (半份) $158油脂分佈均勻,輕輕一灼,牛味濃郁,肉質滑嫩揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 麻辣牛肉 (半份) $58全塊牛肉都係辣椒片,落到喉嚨辣返上黎超過癮揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 5頭南日鮮鮑 $88餐廳預切好,只需10秒就品嚐到非常彈牙嘅鮮鮑揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 手切牛肉 (半份) $258牛肉厚薄平均,涮一涮大概6成熟入口肉質嫩滑揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 黑松露手打墨魚滑 (半份) $68黑松露同墨魚都好足料,口感非常Q彈爽口,讚!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 九宮格麻辣大紅鍋 $0 (午市免費)
紅紅嘅湯底非常濃郁刺激,可以自行分配食材位置

✨ 鮮活海蟶 (半份) $45
現為當造時節,鮮味十足多汁,清潔得都算乾淨
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 美國Prime牛小排 (半份) $158
油脂分佈均勻,輕輕一灼,牛味濃郁,肉質滑嫩

✨ 麻辣牛肉 (半份) $58
全塊牛肉都係辣椒片,落到喉嚨辣返上黎超過癮

✨ 5頭南日鮮鮑 $88
餐廳預切好,只需10秒就品嚐到非常彈牙嘅鮮鮑

✨ 手切牛肉 (半份) $258
牛肉厚薄平均,涮一涮大概6成熟入口肉質嫩滑

✨ 黑松露手打墨魚滑 (半份) $68
黑松露同墨魚都好足料,口感非常Q彈爽口,讚!
TakeAway
  • 嫩牛肉
「方叔叔重慶老火鍋」主打重慶麻辣火鍋,選用重慶石柱紅頭茬辣椒、漢源花椒,再加上等牛油及郫縣豆瓣醬、雲南黃口老薑等幾十種香料,經 40 分鐘不斷炒料熬製成火鍋湯底。職員服務態度良好又友善,奉上餐前糖水:紅棗雪耳糖水,滋潤下火!「雙拼鴛鴦鍋(麻辣鍋 x 養生花膠雞鍋)」花膠雞鍋底真材實料,建議先品嚐花膠湯 😋 湯底鮮甜且花膠軟腍,雞件份量多又滑嫩;麻辣鍋用材十足且充滿牛油香,辣度愈吃愈過癮,正!貴花蚌(半份)$98零膽固醇及脂肪的貴花蚌,充滿膠原蛋白,爽脆彈牙又鮮甜,絕對是火鍋必食配料之一!鮮活海蟶(一份)$904 月至 8 月限定的鮮活海蟶一口一隻,肉質肥美,嫩滑且鮮甜👍🏻鮮龍躉片(半份)$88半份有四片,無骨且厚肉,適合想食魚但又不喜歡魚骨的朋友!黑豚腩肉(半份)$68層次分明油脂清爽不黏不膩,肉味香濃,肉質富彈性不會過軟或過硬。手切牛肉(半份)$258半份份量都好多,牛肉牛味濃郁,油花分布均勻,肉質鮮嫩!黑松露手打墨魚滑(半份)$68滿滿黑松露味道,淥熟後仍保持黑松露香,墨魚滑混有粒粒墨魚肉,嚼勁十足。串鮮蝦(半份)$68鮮蝦串新鮮,厚實蝦肉,碰上滋潤養顏的花膠雞湯,鮮味更上一層樓!
「方叔叔重慶老火鍋

雙拼鴛鴦鍋(麻辣鍋 x 養生花膠雞鍋)
「雙拼鴛鴦鍋(麻辣鍋 x 養生花膠雞鍋)」

貴花蚌(半份)$98
鮮活海蟶(一份)$90

鮮龍躉片(半份)$88
半份有四片,無骨且厚肉,適合想食魚但又不喜歡魚骨的朋友!
黑豚腩肉(半份)
黑豚腩肉(半份)$68
手切牛肉(半份)
手切牛肉(半份)$258
半份份量都好多,牛肉牛味濃郁,油花分布均勻,肉質鮮嫩!

黑松露手打墨魚滑(半份)$68
串鮮蝦(半份)
串鮮蝦(半份)$68

紅糖爆漿粑(半份)$48
可愛圓潤的金黃色外形,口感 QQ 彈牙煙韌,咬開糍粑熱騰騰的紅糖漿一湧而上😋

洛神花鮮橙特飲(凍)$58
特飲除了是特製飲品外,更是特大份量!具有養顏美容、降膽固醇的洛神花,茶飲酸酸甜甜,生津止渴且解有助消化及解辣!

衝上雲霄百香果雞尾酒(含酒精)$58
同樣是特大份量的百香果雞尾酒,酒味剛好不太濃,配上有助清腸消脂且低 GI 的百香果,味道好夾!

✨✨✨
2023 年 6 月 19 日起,推廣期內更有 8 折優惠
2 人套餐折實價只需 $435(中環店 $475)
4 人套餐折實價只需 $1,008(中環店 $1,120)

此外,6 月 19 日起,推廣期內「方叔叔重慶老火鍋」各門店同時舉辦「九宮格遊戲卡挑戰」,顧客有機會贏取免費「九宮格麻辣大紅鍋底」!
2023-06-13
$400 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
雙拼鴛鴦鍋(麻辣鍋 x 養生花膠雞鍋)
鮮活海蟶(一份)
黑豚腩肉(半份)
手切牛肉(半份)
串鮮蝦(半份)
  • 鮮活海蟶
  • 紅糖爆漿粑
2023-06-23 43 views
見到呢個九宮格火鍋即刻俾佢吸引住😍原來分成九格就會有唔同嘅溫度,每格都適合煮唔同嘅食材✨唔使驚唔識🤣啲Staff都超Nice,勁有耐心講解,方叔叔呢度嘅服務態度真係一流👍🏻每張枱都有個小小調味區🤪好方便唔使行出行入✨餐廳勁貼心咁喺我哋食火鍋之前提供雪耳紅棗糖水🥹先幫我哋墊下個胃,唔使即刻食辣嘢咁傷!九宮格麻辣大紅鍋上台勁有氣勢🤣真係紅噹噹,就算我食唔到大辣,我都睇到流晒口水🤤美國Prime牛小排(半份)$158美國牛板腱(一份)$208黑豚腩肉(一份)$128紐西蘭精品羊肉卷(半份)$68潮汕手打牛筋丸(半份)$38啲肉比我想像中大份!!兩個女仔食到超飽🤣真係好新鮮,肥瘦均勻👍🏻啲紋理好好睇,打邊爐啖啖肉真係好滿足😋其他蔬菜、主食都冇得頂👍🏻份量啱啱好,兩個女仔每人$500已經食到攬住個肚返屋企🤣🤣太幸福了,會再encore✨

九宮格麻辣大紅鍋

美國Prime牛小排(半份)$158
美國牛板腱(一份)$208
黑豚腩肉(一份)$128
紐西蘭精品羊肉卷(半份)$68
潮汕手打牛筋丸(半份)$38

座位寬敞,空間感很大,餐前還會有一碗紅棗雪耳湯水護胃,店家還很體貼,餐桌上都有紙巾提供,吃辣的火鍋少不了🤣九宮格麻辣大紅鍋~每格均設不同辣度,可依食物的種類而放到不同的格內,吃起來香辣,蠻好吃~鮮鮑魚~很新鮮,都還在動的,鮑魚又厚又大隻~鮮龍躉片~魚片完全沒腥味,煮後的魚脂味還相當豐富,很肥美~鵝腸~很爽脆,清洗得很乾淨,都亮晶晶的~重慶耗兒魚~魚肉味濃,吃起來容易,魚骨完整一排,魚肉一夾便起~鮮活海蟶~味道鮮甜,蟶子肥美脹卜卜,吃火鍋一流~

鮮鮑魚~很新鮮,都還在動的,鮑魚又厚又大隻~

鮮龍躉片~魚片完全沒腥味,煮後的魚脂味還相當豐富,很肥美~

鵝腸~很爽脆,清洗得很乾淨,都亮晶晶的~

鮮活海蟶~味道鮮甜,蟶子肥美脹卜卜,吃火鍋一流~
2023-06-18 72 views
店內環境寬敞,坐得舒服,與朋友各自點了一人火鍋,自選愛吃的火鍋湯料✨午市一人火鍋套餐($138)鴛鴦火鍋(蕃茄湯、山珍菌湯)雪耳紅棗糖水嫩牛肉x4-5鮮蝦x1海蟶x2蟹柳x2牛丸x1芝士丸x1午餐肉x2蔬菜盤(冬菇、金菇、豆腐、粟米、萵筍、生菜、娃娃菜)稻庭烏冬玻璃樽裝可樂店員會先送上糖水暖暖胃,一人套餐分量十分豐富,湯底鮮美,牛肉嫩滑大份,蝦和海蟶很鮮甜,而海蟶是4-8月的季節限定,隻隻都好肥美,蔬菜丸類款式多,總有幾款合你口味,烏冬口感彈牙。每桌都設有醬料區,不用走動勁方便,食材新鮮,種類豐富,服務態度也很好

✨午市一人火鍋套餐($138)
鴛鴦火鍋(蕃茄湯、山珍菌湯)
雪耳紅棗糖水
嫩牛肉x4-5
鮮蝦x1
海蟶x2
蟹柳x2
牛丸x1
芝士丸x1
午餐肉x2
蔬菜盤(冬菇、金菇、豆腐、粟米、萵筍、生菜、娃娃菜)
稻庭烏冬
玻璃樽裝可樂

$160 (Lunch)
  • 嫩牛肉
2023-06-06 54 views
😆你永遠都無法叫醒一個裝睡的人,但火鍋就可以喇!尤其係聞到麻辣香味就特別醒神!🌶️食麻辣火鍋我鐘意去「方叔叔重慶老火鍋」,呢度嘅湯底麻辣鮮香,除咗正宗之外,火鍋配料可以叫半份,兩個人食都可以試唔同款式,的確好滿足 !❤️餐前仲有紅棗雪耳糖水送,少少甜好滋潤!🥘湯底揀咗鴛鴦鍋 麻辣🌶️同養生花膠雞🐔湯底麻辣鍋唔使多講,淨睇色水就知有勁啦!新出既花膠雞湯都非常足料(+$20/位),飲落濃郁鮮甜,仲有好多花膠,雞肉夠嫩滑好味!🥢手切牛肉($258)紐西蘭精品羊肉卷($68)鮮竹笙手打蝦滑($68)五頭南日鮮鮑($88)珊瑚蚌($78)麻辣牛肉($58)淮山條($28)甜粟米($28)紅糖爆漿粑($48)洛神花鮮橙特飲($58)😋呢度上菜速度好快,食材又新鮮,牛肉、羊肉有質素,係必點之一,珊瑚蚌爽口彈牙,最尾既紅糖爆漿粑香軟好味,洛神花鮮橙特飲大大杯,酸甜解辣好好飲呀!門口仲有部除味機,食完都唔怕個身有味。
😆

🌶️

❤️
餐前仲有紅棗雪耳糖水送,少少甜好滋潤!

🥘
湯底揀咗鴛鴦鍋
麻辣🌶️同養生花膠雞🐔湯底
麻辣鍋唔使多講,淨睇色水就知有勁啦!

🥢
手切牛肉($258)

紐西蘭精品羊肉卷($68)

鮮竹笙手打蝦滑($68)
五頭南日鮮鮑($88)
珊瑚蚌($78)

麻辣牛肉($58)

淮山條($28)
甜粟米($28)
紅糖爆漿粑($48)
洛神花鮮橙特飲($58)

😋