2019-05-15 180 views
環境不錯,未算好大但每張桌子都有一定距離,坐得舒適。點了炎之丼,一番拖羅丼,黑松露玉子燒一向吃壽司都喜歡點選火灸,而且炎之丼的種類亦多(當中有左口魚邊、帆立貝、帶子)左口魚邊表面被微微燒烘,更重魚油香味 入口好易就融化!!!帶子鮮甜亦足夠彈牙其餘的三文魚、拖羅蓉等等刺身都覺得新鮮,火侯控制得剛好另外,比較驚喜的還有蟹膏豆腐 (第一次吃~感覺好新鮮~)一番拖羅丼包括了大鮪魚腩、中鮪魚腩,還有火灸和碎蔥拌的,可以滿足不同口感!每塊拖羅的厚度平均,入口有啖啖魚肉與油脂,而且中間有個蛋黃作點綴。蔥花較清新配上魚蓉特別合拍,喜歡旁邊的漬物以冬菇醃製更加濃郁惹味!小食方面選擇了玉子燒,一上檯已經好重黑松露香味,一定要襯熱吃!每件都好厚好足料,中間是輕微凝固了的蛋漿和滿滿的黑松露。食物的款式配搭比想像中多
環境不錯,未算好大但每張桌子都有一定距離,坐得舒適。

點了炎之丼,一番拖羅丼,黑松露玉子燒
其餘的三文魚、拖羅蓉等等刺身都覺得新鮮,火侯控制得剛好
另外,比較驚喜的還有蟹膏豆腐 (第一次吃~感覺好新鮮~)

每件都好厚好足料,中間是輕微凝固了的蛋漿和滿滿的黑松露。
食物的款式配搭比想像中多
2018-10-22
  • 一番拖羅丼
  • 炎之丼
2019-05-12 161 views
依家食日本野新鮮、高質係必要嘅!就算貴少少都唔緊要!今次竟然俾我哋喺土瓜灣都搵咗間高質嘅丼飯入面環境都幾靚,乾淨企理。壽司師傅都熱心推介是日精選。客人不多。花錦魚生丼~刺身鮮甜~丼飯已經撈好咗醬油汁,好入味,又唔會太咸~份量足炎之丼~刺身燒得剛好~仲好juicy 同鮮甜~燒到逼晒啲魚油出嚟,所以飯特別香滑,不過就濕左少少二重他他~三文魚同吞拿魚刺身鮮甜點整都好食~調味啱啱好~他他打得夠晒溶麵豉湯~個set 有埋麵豉湯,連個湯都好好味!值得一讚總括嚟講,雖然有少少貴,但係都係物有所值嘅!下次會試吓呢度最著名嘅夢之丼!

花錦魚生丼
刺身鮮甜
~丼飯已經撈好咗醬油汁,好入味,又唔會太咸
~份量足

炎之丼
刺身燒得剛好
~仲好juicy 同鮮甜
~燒到逼晒啲魚油出嚟,所以飯特別香滑,不過就濕左少少

二重他他
~三文魚同吞拿魚刺身鮮甜點整都好食
~調味啱啱好
~他他打得夠晒溶

麵豉湯
~個set 有埋麵豉湯,連個湯都好好味!值得一讚

2019-05-09
$230 (Dinner)
2019-05-11 205 views
午餐時間打算黎食,超級多人!好彩有訂位先有得坐係師傅前面咋!入左去五分鐘都冇,呢度嘅空位就俾人坐埋,坐到滿一滿,好多一個人黎食都坐到完全冇位,所以記得要訂位。其中一個原因一定係午市有八折!所有丼都有㗎!高質丼好抵食!先要左個漬物拼盤漬蒜同牛蒡都係朋友最愛,我唯有只吃酸酸的瓜,不過異常爽口,有點鹹,令人胃口大增呢!兩個丼都以餐的形式上桌,看看有兩小碟,分別是一口甜薯和燉雜菜,有點像關東煮的味道。拖羅丼三片的拖羅加一片灸燒過的拖羅和兩片漬過的赤身,還有醬油漬的蛋黃。用的是赤醋飯!好有誠意!不是很多餐廳有做了!可惜我的蛋黃爆開了我還未吃呢!!不過拌飯是一流的!大拖羅!!好正喔 真係入口即溶!肉味當然唔會重,拖羅就係要食口感!二重親子丼二重的是蟹和三文魚和他們的籽。三文魚已成蓉,並灸燒過,入口油香十足,而三文魚籽更是漬得美極,完全沒有腥味,卻有豐富的魚鮮味。而蟹肉蟹膏和黃金蟹籽就是另一個親子組合,蟹膏令成件事味道口感大提升!I am in heaven!!不得不提的是,他們的麵豉湯超級好飲!真的用海鮮作主要材料,配合蔬菜,清新又鮮味。

先要左個漬物拼盤

拖羅丼

用的是赤醋飯!好有誠意!不是很多餐廳有做了!

可惜我的蛋黃爆開了
我還未吃呢!!不過拌飯是一流的!

大拖羅!!好正喔
真係入口即溶!肉味當然唔會重,拖羅就係要食口感!

二重親子丼

二重的是蟹和三文魚和他們的籽。

2019-05-08 162 views
一番拖羅丼 ($368) +1大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎蔥鮪魚腩丶火炙大鮪魚腩、赤身漬、玉子漬~魚生片每塊肥美鮮甜脂肪分佈平均,厚厚的份量也相當足夠,而且還配有麵豉湯等🤤店內所使用的七星米配合赤醋,食落開胃與魚生相當配搭👍🏻醬油漬蛋黃(玉子漬)金黃的色澤,濃濃的蛋黃香配飯一流😋Taste: 8.5/10炎の丼 ($198) +1三文魚拖羅蓉、左口魚邊、帆立貝、海膽醬蝦蓉、蟹膏豆腐~魚生以火炙為主,令魚脂&火炙香咪浸入醋飯~味道方面因有火炙所以比拖羅丼更加香口🥰Taste: 9/10黑松露玉子燒 ($68) +1玉子燒燒得剛剛好再加上芝士,內裏滑身外面夠挺的玉子燒帶出香濃的蛋香也不失黑松露的味道😆Taste: 9/10P.S 餐廳個廁所係我最喜歡的日本電子坐廁板,雖然對我用途不大😂
一番拖羅丼 ($368) +1
店內所使用的七星米配合赤醋,食落開胃與魚生相當配搭👍🏻
醬油漬蛋黃(玉子漬)金黃的色澤,濃濃的蛋黃香配飯一流😋
Taste: 8.5/10
炎の丼 ($198) +1
Taste: 9/10
黑松露玉子燒 ($68) +1
Taste: 9/10
2019-05-06
$350 (Dinner)
  • 炎の丼
2019-04-22 195 views
平日唔會係土瓜灣食到lunch,今日咁啱經過!佢係大街的轉角位,如果唔覺意就會錯過。一入去,小店的裝修好舒服,可以慢慢嘆一餐lunch!lunch 的套餐價錢比較平民,$88可以知道兩款!今次我就揀左一甜一咸,玉子鰻魚飯+四色丼🥳🥳🥳鰻魚甜甜地,四色丼的三文魚整到好碎,入口即融,仲有帶子,蝦!可以一個套餐滿足到2種口味,最啱選擇障礙的人!🥰🥰如果有朋友一齊食,一次過試曬所有款!我欣賞店主的設計,連屋頂上面都整個有層次的裝飾品。這裏食的一餐飯,不只是味覺的享受,視覺亦會跟著滿足!
2019-04-18
$88 (Lunch)
2019-03-29 194 views
純粹同朋友想食日本野,所以就試這間隱蔽的日本餐廳! 一進餐廳,都覺得餐廳幾有特色,裝潢都有花心思! 我地點了兩個午餐。$88蚊,可以揀一熱一凍食的丼,一次滿足我地想食刺身同埋鰻魚的慾望。佢地既湯 係有蜆肉,不是平時的麵豉湯! 而且兩個丼,感覺細細個,但我地兩個女仔都食唔曬! 太飽了! 值得一提的是,佢地既丼飯不是白飯,而係有用醬油撈過的! 第一次食👍🏻👍🏻味道也不錯! 埋單 都差不多都要$100蚊個午餐,但偶爾食下都幾推薦👍🏻👍🏻👍🏻
純粹同朋友想食日本野,所以就試這間隱蔽的日本餐廳!

一進餐廳,都覺得餐廳幾有特色,裝潢都有花心思!

佢地既湯 係有蜆肉,不是平時的麵豉湯!

而且兩個丼,感覺細細個,但我地兩個女仔都食唔曬! 太飽了!

$97 (Lunch)
2019-03-27 151 views
月中收到公司通知,會食一次公司員工限定嘅新年飯。今次食得特色D, 唔係酒樓食中菜,而係選址喺之前同事推介食過嘅依間夢の丼食。確實十分驚喜。公司預早留左位,就喺店內最入面嘅兩排長枱,令大家都可以近距離,開開心心食大餐,氣氛相當好。先試一輪清清酒、朱古力酒、芒果酒、佐酒小食。之後都係飲清酒,就如相中所見,對我嚟講確實係一個不一樣的年飯,感恩。蟹膏豆腐,蟹膏再經過調味,令味道相當濃郁,真的一試難忘。新鮮魚生海鮮拼盤,美味又滿足。當晚進行埋大抽獎之後先離開,因公司找數,唔知幾錢。推薦為公司飯聚也不錯。
, 唔係酒樓食中菜,而係選址喺之前同事推介食過
嘅依間夢の丼食
。確實十分驚喜
,氣氛相當好。先試一輪清清酒
、朱古力酒
、芒果酒
、佐酒小食
,感恩
。蟹膏豆腐,蟹膏再經過調味,令味道相當濃郁
,因公司找數,唔知幾錢
。推薦為公司飯聚也不錯
2019-03-22 129 views
紅磡人覓食覓到土瓜灣!土瓜灣真係比較小去因為餐廳又唔算好多,不過今次就睇下有無發掘啲咩啦~丼丼飯,我至愛。因為一碗飯有齊咗我自己鍾意食嘅嘢!就睇下300幾400蚊有咩水準 ^_^同朋友一人叫咗個拖羅同海膽TRY TRY. 整體都幾鮮,海膽無異味,而且拖羅都嘗算肥美,啖啖肉,份量都好大配,仲有甜薯仔加綠茶醬做甜品。價錢係偏貴。間唔中一次食好喇,食完銀包大出血哈哈~💸💸💸💸💸

$400 (Dinner)
  • 一番拖羅丼
!!!個人認為這是絕對物超所值的一餐!!!海鮮日本直送,吃得出優質鮮美,每一口都令人感到幸福。我覺得這裡的丼飯特別在廚師有按食材進行不同程度的料理,食法也有講究,唔淨係放舊刺身在飯面。賣相就更加係靚到唔捨得食,擺盤設計非常有心思有誠意!丼飯均附前菜、味噌湯及甜品,加上和式雅淨的環境,應該係我近來吃的最開心滿意的一餐日本菜。-餐牌上的招牌夢の丼有齊我最喜歡吃的海鮮!極度吸引,不過這個丼食材會按不同季節改變,有點廚師發辦的味道。我來這天沒有海膽,但就有松葉蟹肉、鮮味十足的魚子、舖上金箔漲卜卜的蠔、塗上海膽醬的鮮甜肥美牡丹蝦、厚切的帆立貝、送飯一流、帶洋蔥香的灸燒三文魚蓉、及一片新鮮甘甜的油金魚,其實連那幾片冬菇漬也很好吃。飯是以赤醋調味好的,所以每口都是濃郁的滋味。食法方面,店員建議我先呷一口橙醋,然後把橙汁滴在帆立貝上,增加鮮味。-至於一番拖羅丼($338),有大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎蔥鮪魚腩、火灸大鮪魚腩、赤身漬,近乎入口即溶,魚香四溢,而且更有較少見的玉子漬(即是醬油漬蛋黃)!非常豐富,色澤漂亮誘人!這天的前菜是漬大豆芽,甜品是香甜好吃的抹茶醬迷你一口蕃薯。我們還點了小食黑松露芝士玉子

這天的前菜是漬大豆芽,甜品是香甜好吃的抹茶醬迷你一口蕃薯。

我們還點了小食黑松露芝士玉子燒($68),是很有日本味道的甜蛋!味道較甜,熱辣辣又滑溜溜包裹着黑松露的獨突香味,配上溶化的芝士和新鮮青蔥,也是令人齒頰留香。

最後廚師還送了我們每人一粒靜岡士多啤梨,我真的覺得擺盤和賣相能令一粒好吃的士多啤梨更好吃!感謝廚師

總結我覺得因為呢度係土瓜灣,才能用這個價錢享受到呢個食物質素和餐飲體驗,同等價錢在尖沙咀銅鑼灣應吃不到了!值得再訪!
2019-03-11 2470 views
有時兩個人食飯好似好多野都食唔到咁,叫到成枱菜又食唔哂,而家通常都會去d可以叫一人一個餐既餐廳食飯就最好,我自己就鍾情於日本料理,但屋企附近選擇唔多,而唯獨依間既丼飯我特別喜歡,前排黎食完就愛上左,因為食材用料新鮮,只係平民價可以食到高質刺身丼飯,真係會食上癮炎之丼上次食過招牌夢之丼,今次就叫左個炙燒丼,總共有七款食材係入面,有三文魚、拖羅蓉、帆立貝、海膽醬、海老、左口魚邊同蟹膏豆腐全部都有輕微火炙過以半熟為主,丼飯底係經調味過既醬油飯,食個時連火炙食材食帶好香炙燒味,入口有少少焦香味,唔錯每個丼飯都有連蝦頭麵豉湯、前菜沙律,而份量亦幾多,食半碗已有飽意,如果超肚餓應該會食哂一番拖羅丼賣相超正既拖羅丼真係不得了,面頭鋪左大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎蔥鮪魚腩、火炙大鮪魚腩同中間既玉子漬片片都肥美鮮甜,魚味非常突出,入口幾乎入口即溶,油甘香好出,丼飯底一樣都係醬油飯,非常推介明太子雞翼本身超愛明太子既我,忍唔住叫左一客過下口癮,炸得好香,外皮脆口,帶少許肉汁,明太子味道幾出,正!

炎之丼

一番拖羅丼

明太子雞翼

2019-02-27 1637 views
此間主打日式丼飯的店子,在其剛開業之時小弟並不看好她的前景,原因是其丼飯之定價著實有點偏貴,動輒吃一個便要索價二至三百大洋,若再加上小食及啤酒飲料的話,每人閒閒哋就要幾嚿水落樓了。雖說土記區內消費力近年的提昇速度可是越見厲害,但始終對大部份區內的貧苦大眾來講,如不是有任何特別事要慶祝的話,睇怕都不會貿貿然找進來的....不過於我這個典型的為食貓來講,一時的價錢倒不是甚麼大問題。最重要倒是可以一嚐這間可說是區內唯一的丼飯店出品的滋味....難得來到,自然就想一試和店名同一樣稱謂的招牌夢の丼了....太太說不想花太多錢,所以就點了便宜一些的二重親子丼....每一款丼上桌之前都例牌先跟有一兩味前菜。平常在其他地方遇到的大多只是普通的醃菜酸瓜而已,但在這裡,除了有這些"行"嘢之外,還多添了一味較少有少做的紅豆酒盜芝士....芝士入口鹹香軟滑,加上日本紅豆的甜以及酒盜的酒香,絕對是屬送酒佳品兼非一般的前食 (雖然是夜我倆皆沒大肆宣飲)....醃青瓜甚爽脆,面頭舖上一小撮的納豆,當堂變得非常的和風....更特別的是店奉上的橙味酒醋,用來開胃兼消膩是一流的....不過我倆最欣賞的,上面的統統都不是,

太太說不想花太多錢,所以就點了便宜一些的二重親子丼....

更特別的是店奉上的橙味酒醋,用來開胃兼消膩是一流的....

不過我倆最欣賞的,上面的統統都不是,而是簡簡單單的一碗蝦味味噌湯....

眼前的這碗麵豉湯,蝦味濃郁而不死鹹且還留有一層蝦油浮游在湯面上,入口只感到一服濃烈的鮮甜而不膩口久久不散。怪不得太太喝了一口,只是驚呼一聲後便將整碗湯咕嚕咕嚕喝清光....

好了,是時候嚐嚐招牌丼了....

一眾材料滿滿的舖在飯上,光看到那份量極多的松葉蟹肉就已流口水。咬一口,蟹肉比想像中的濕潤及甜;蟹膏自然亦滑溜甘甜;IKURA一咬之下在口腔內發出卜卜聲,甜汁亦乘勢爆出一點都不腥,水準非常好....

至於我的夢の丼,基本上您可想像得到,大部份的高檔海產都可在內找到....

數一數,計有牡丹蝦、廣島蠔、帶子、海膽、TORO蓉、三文魚及IKURA。全部東西滿置於丼中,您說怎不能讓人高興 ?

蝦是一如預料中的質地糯甜,蝦肉上更是奢侈地塗上了少許的海膽醬,入嘴時自然是甜上加甜了;蠔肉上面灑上了點點的金箔雖更顯矝貴但於我而言卻是有點多餘,對整體味道的改進作用是近乎等於零;帶子外層包有薄薄一片的昆布,挺特別不過味卻沒如預料中的鮮甜;UNI沒有一股怪腥氣,CREAMY之外甜度亦夠;其餘的TORO及三文或魚子,新鮮度皆是在九十分以上,特別是TORO,近乎是入口即溶的,魚香四溢....

特別要一提這兒用的飯,是加進了赤醋弄成的,吃下去味溫醇,不會一味的酸到死....

吃得高興,最後竟不理太太之勸告點了一道和丼無關痛癢的炸雞。這炸雞的外皮竟是偏濕帶糊,裡面又是爛茸茸粉粉的。儘管肉本身沒有大問題,但水準卻因這糟糕的外皮炸漿拖垮了....

好端端在吃著好食的DON,為什麼無情情走去叫個炸物來幹嗎 ?
$300 (Dinner)
2019-02-19 1118 views
今天來到土瓜灣,朋友強烈推介她的至愛"夢の丼",食店位於主要街道旁,好容易搵到。店內裝修主要用木作材料,和式風格,一邊進食可以一邊聽住日文歌,感覺很輕鬆。餐牌上有好幾款不同類型的丼,每個都好吸引,大家諗嚟諗去討論咗好耐食边个丼好,結果我哋揀咗一番拖羅丼同二重親子丼,此外,多叫一個黑松露芝士玉子燒,等待的時候特別緊張,尤其是望住師傅們即席烹製。 一番拖羅丼,材料包括大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎葱鮪魚腩、火炙大鮪魚腩及玉子漬,火炙鮪魚腩更覺魚油香味。每件魚生都極度肥美,鮪魚腩勁新鮮,脂肪分佈均勻,入口即溶。每個套餐都包括麵豉湯、前菜及甜品,這個麵豉湯不得了,是個海鮮麵豉湯,相信係由蝦頭餚成嘅湯底,感覺像龍蝦湯味(資深廚師話我知:蝦湯其實係油蝦頭餙成)。好欣賞個飯已經調好味,味道啱啱好,愈食愈開胃,油漬蛋好香,送飯一流。最後食埋個甜品,是蕃薯配綠茶醬,甜絲絲的感覺,完滿極了。二重親子丼,材料包括三文魚、三文魚子、拖羅蓉、松葉蟹蟹肉、松葉蟹蟹子及蟹膏豆腐,整個丼食落有幾層口感,最喜歡個蟹肉及蟹膏豆腐,好濃蟹味,松葉蟹蟹子粒粒脆卜卜,口裏面用牙咬落去蟹子嘅感覺真係好美妙,三文魚粒及拖羅蓉拌飯堅正。黑松

每件魚生都極度肥美,鮪魚腩勁新鮮,脂肪分佈均勻,入口即溶。

最後食埋個甜品,是蕃薯配綠茶醬,甜絲絲的感覺,完滿極了。

整個丼食落有幾層口感,最喜歡個蟹肉及蟹膏豆腐,好濃蟹味,

松葉蟹蟹子粒粒脆卜卜,口裏面用牙咬落去蟹子嘅感覺真係好美妙
,三文魚粒及拖羅蓉拌飯堅正。

黑松露芝士玉子燒,上菜時聞到黑松露勁香,店員建議要趁熱食,因為芝士要溶溶哋才好吃啊!

呢度有酒牌,都啱喜歡飲酒嘅朋友。
2019-02-18
2019-02-18 157 views
朋友超愛吃日本菜,今日揾埋我專程來到土瓜灣,會一會傳說中的"夢の丼",試一試有多厲害,食店位於主要街道旁,好容易搵到。店內裝修主要是和式格調,還可以一邊進食一邊聽住日文歌,感覺好舒服。打開餐牌,選擇困難症上身,諗嚟諗去我哋揀咗一番拖羅丼同二重親子丼,另外加多個黑松露芝士玉子燒,落完單師傅立刻炮製。一番拖羅丼,內容包括大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎葱鮪魚腩、火炙大鮪魚腩及玉子漬,極度肥美,鮪魚腩勁新鮮,入口即溶,二重親子丼,內容包括三文魚、三文魚子、拖羅蓉、松葉蟹蟹肉、松葉蟹蟹子及蟹膏豆腐,黑松露芝士玉子燒,熱辣辣送上,黑松露好香,芝士燒溶了要趁熱食啊!

2019-02-18
2019-02-15 1050 views
土瓜灣甚多隱世美食, 今晚約左friend 拜年聚会嚟到近譚公道有幾間bar ,  打算搵地方食完嘢先再飲野。就喺街頭見到有間丼專門店, 中菜之外最佳選擇也!未到晚飯時間餐廳入面已有八成入坐, 相當熱鬧, 似係熟客街坊, 應該唔會中伏喇, 跟住我哋就放心豪食~有幾款精選嘅丼都難以取捨。。 就揀最豐富嗰個先。漁師云丹丼$368個丼份量真係嚇一跳!成個盤咁大, 上面嘅刺身排到滿滿的。 點都要畀相機食先!個friend勁鍾意三文魚子, 份量超多, 啱曬佢。 甜蝦亦非常大隻, 新鮮甜美無雪味。海膽日本直送,雖小但非常鮮甜。旁邊仲有高湯啫喱凍, 鋪上矜貴嘅金箔, 再舀入丼裏, 令米饭嘅味道又添另一層滋味~自己選了鎮店之選 - 夢之丼 $298前菜有爽脆的芽菜,带少少辣粉。實物和圖片一樣。 店員介紹先喝一口橙醋打開味蕾, 再把橙醋蘸在碗邊渗入飯中。先吃北海道帆立貝, 起初以為係石斑塊,極其厚身, 肉爽,鮮甜! 吃完一隻超滿足, 另外嗰隻share畀個friend食, 佢都勁贊! 海膽完整排好,非常新鲜甘甜。 壽司飯加咗味, 所以唔需要下醬油 一樣滋味。 吞拿魚蓉铺上生洋蔥碎, 配搭夠惹味辛辣。牡丹

就喺街頭見到有間丼專門店
, 中菜之外最佳選擇也!

有幾款精選嘅丼都難以取捨。。 就揀最豐富嗰個先。
漁師云丹丼

漁師云丹丼$368
海膽日本直送,雖小但非常鮮甜。

自己選了鎮店之選 - 夢之丼 $298

夢之丼

前菜有爽脆的芽菜,带少少辣粉。

牡丹蝦已剝殼, 並把蛤膏鋪在蝦肉上, 將鮮味再提升, 果然蝦肉鮮甜無比。

生蠔咬落感到已入味煮過, 但仍嘗到蠔的鮮味,係丼之中最濃味一款,可留到最後吃。

附設的味噌湯有濃濃的蝦味, 丰富足料又美味!

每款套餐也附帶甜品 -- 甜蕃薯,軟溝香甜!

牛肉湯烏冬
估唔到個丼份量颇大, 仲叫咗碗 牛肉湯烏冬俾小朋友。 雪白的湯底好清甜, 稻庭烏冬煙靭幼滑!

餐廳好快滿座, 四周都有團拜活動飲酒助興非常熱鬧。 吃了一顿非常豐富滿足既刺身丼~~

漁師云丹丼
2019-02-13 439 views
聽聞土瓜灣有間主打平民omakase同高質丼飯嘅日式餐廳,朋友試過都大讚。佢地嘅海鮮係由日本直送所以品質都吾會差。黑松露芝士玉子燒,上枱時仲熱辣辣,嫩滑嘅玉子包住溶左嘅芝士,帶有少少流心效果,黑松露味道夠突出但亦吾會搶去玉子嘅蛋香。每個丼都會附送前菜漬物,蜆肉味噌湯同甜品。當日嘅甜品係抹茶醬配Q版番薯。一番拖羅丼有齊晒多款拖羅,有醬油漬赤身,火炙粗筋拖羅,中拖羅刺身,大拖羅刺身加上香蔥拖羅蓉,啖啖飯都能吃到肥美甘甜的拖羅,款款都甘鮮味無窮,再配埋店家自家腌製嘅醬油蛋,冇得彈。夢之丼作為招牌當然絕對係必食,超級豐富可以一次過食晒七款刺身,有三文魚,三文魚子,拖羅蓉,帆立貝,海膽,大大隻牡丹蝦同蠔。擺盤夠晒吸睛,用料亦夠新鮮。飯底仲要用左赤醋,食落同刺身好夾。帆立貝仲有個特別食法,就係配橙醋,令帆立貝鮮味升級,整體令人視覺同味覺都好滿足。
黑松露芝士玉子燒

一番拖羅丼