2022-10-23 74 浏览
行完海味街入貨後見有啲肚餓,諗住行返去上環搵食之濟,見到有間餐廳,裝修又幾靚,於是就入去試試佢。生蠔職員介紹後原來主力係賣生蠔,雖然係Lunch Time,都叫過兩隻過下口癮,肉厚鮮甜,清洗得好乾淨,先聲奪人。西班牙紅蝦帶子意大利麵配龍蝦汁意粉煮得剛好,加上龍蝦汁及香草,香味四溢,紅蝦大隻爽口,配上微微煎香帶子,食材冇得頂,絕對食唔停口。西班牙伊比利亞豬扒配季節蔬菜及燒汁豬扒非常大件,充滿油香,厲害之處係連肥膏位都處理得好好,咬落係爽口而唔覺得好肥膩,薯條亦都熱辣辣,非常滿足。季節甜品甜品係芝士蛋糕,芝士味濃,口感綿滑,加上焦糖脆脆,今餐好圓滿。

西班牙紅蝦帶子意大利麵配龍蝦汁

2022-10-06 65 浏览
[ 八蠔吧 ]今日經開上環去咗呢間蠔吧食lunch,都坐得舒適👍🏻👍🏻✿ 西班牙伊比利亞豬扒🐽 配炸薯條 及燒汁 $188西班牙伊比利亞豬扒第一次食🤣🤣,外脆內軟煎得啱啱好, 入口Juicy,一啲都唔嚡口,配特制燒汁,美味可口😍✿ 虎蝦 · 帶子意大利麵 配龍蝦汁🦞$178 大大隻虎蝦和帶子超入味,啖啖肉,意大利麵炒得好香口🤩總結🫦經開上環既可以黎試試,如果夜晚既最好要打電話book 定位😋 今次無試到佢地既生蠔,下次夜晚再黎要試下🦪🦪✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿八蠔吧地址: 上環文咸西街52號地舖電話: 95887988✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 八蠔吧 ]

今日經開上環去咗呢間蠔吧食lunch,都坐得舒適👍🏻👍🏻

✿ 西班牙伊比利亞豬扒🐽 配炸薯條 及燒汁 $188

✿ 虎蝦 · 帶子意大利麵 配龍蝦汁🦞$178
大大隻虎蝦和帶子超入味,啖啖肉,意大利麵炒得好香口🤩

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
八蠔吧
地址: 上環文咸西街52號地舖
電話: 95887988
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-10-02 65 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$500-600+📍Address: Raw bar no.8, Sheung Wan食過好多次omakase,人生第一次食生蠔嘅Omakase,最矜貴嘅竟然可以加海膽同埋魚子醬,真係奢華嘅享受。我哋分別食咗Ancelin同埋Ostra Regel,Ancelin嘅海水味比較重,鮮甜爽口。Ostra Regel係最肥美嘅生蠔🦪,入口充滿口感。佢哋嘅小食都同樣好出色,deep fried cream cheese 配上一杯the Marching Captain Chardonnay,芝士好香口,一粒接着一粒食,完全唔會覺得膩。個人十分推介lobster and shrimp roll with fries,龍蝦肉多到滿出嚟,包係用蒜蓉包烘脆製成,非常香口,薯條都係新鮮炸熱出嚟,份量可以兩個人一齊share,食得相當開心。最後甜品有一個cheese cake,質感細膩,下次會再嚟同朋友食

🇭🇰Hong Kong

蠔迷可以品嘗全港首創的蠔omakase.ᐟ‪‪.ᐟ會為生蠔配搭不同的topping: 海膽.魚子醬等採用英式開蠔方法 更能保留完整蠔肉&新鮮口感我們吃了兩款是日生蠔都很新鮮清甜desu另一推介是龍蝦系列(՞•֊•՞)啖啖肉仲keep到Q彈環境寬敞舒適有情調 見好多人都黎暢飲慶祝♪.▫Ancelin $65 👻每日有6款時令生蠔🦪 兩款都來自法國的~海水味偏濃郁 咀嚼後會變得清甜爽口配上檸檬同紅醋中和腥味檸檬仲好可愛用咗格網包住.▫ostza regal $65 👻質地滑溜 同時肉質多左陣酥脆感肥美多汁好清爽新鮮 餘韻帶淡淡果香.ᐟ‪‪.ᐟ.▫USDA prime ribeye with seasonal veggies & gravy $398色澤粉嫩帶點炭燒香 搭配燒汁肉味更濃 伴碟有粒狀的胡蘿蔔&翠玉瓜們還有加了少許鹽巴調味的薯泥球!.▫lobster Mac & cheese $288 👻原隻龍蝦上香噴噴(ᯅ̈ )店員建議可以Mix埋龍蝦頭膏 再拌埋食 唔講唔知咁多膏😳 加埋Mac&cheese勁邪惡鹹香味十足 味道香濃好惹味.ᐟ‪‪.ᐟ龍蝦肉紥實彈牙 味道鮮美仲啖啖肉 鉗都已經m
蠔迷可以品嘗全港首創的蠔omakase.ᐟ‪‪.ᐟ
會為生蠔配搭不同的topping: 海膽.魚子醬等
採用英式開蠔方法 更能保留完整蠔肉&新鮮口感
Ancelin

我們吃了兩款是日生蠔都很新鮮清甜desu
另一推介是龍蝦系列(՞•֊•՞)啖啖肉仲keep到Q彈
環境寬敞舒適有情調 見好多人都黎暢飲慶祝♪
▫Ancelin $65 👻
Ancelin

每日有6款時令生蠔🦪 兩款都來自法國的~
海水味偏濃郁 咀嚼後會變得清甜爽口

質地滑溜 同時肉質多左陣酥脆感
肥美多汁好清爽新鮮 餘韻帶淡淡果香.ᐟ‪‪.ᐟ

色澤粉嫩帶點炭燒香 搭配燒汁肉味更濃
伴碟有粒狀的胡蘿蔔&翠玉瓜們
還有加了少許鹽巴調味的薯泥球!

▫lobster Mac & cheese $288 👻
lobster Mac & cheese

原隻龍蝦上香噴噴(ᯅ̈ )
店員建議可以Mix埋龍蝦頭膏 再拌埋食

• lobster Mac & cheese
  • ostza regal
  • Ancelin
2022-09-24 81 浏览
餐廳最初位於中環,餐廳老闆為咗能與愛蠔之人有個地方繼續聚首,於是輾轉開到上環文咸西街,同老闆傾開,佢地嘅宗旨係為顧客帶嚟世界各地最頂級嘅生蠔,並教育佢哋最安全嘅食法,老闆介紹咗英國開蠔法,會將帶子位切開後將原隻生蠔反轉,因為通常蠔嘅底部比較易感染,反轉咗之後就可以確保新鮮,細緻到連開蠔都咁講究,睇嚟今晚無去錯地方。先嗌兩杯酒熱吓身先,BLACK COTTAGE SAUVIGNON BLANC 酒體呈淡黃色。充滿新鮮醋栗、百香果、青蘋果、柑橘同香草嘅意味,帶有清爽嘅餘韻。MANZONI MOSCATO ROSE NV,呢款玫瑰氣泡酒最早誕生於1900年代初,係全球最暢銷嘅氣泡酒品牌,入口甜滑高雅,口感圓潤,以玫瑰嘅香氣為特徵,香氣持久,伴隨著櫻桃、成熟柑橘嘅果香同鼠尾草嘅辛辣味,味道層次豐富細緻。第一隻係日本蠔,蠔味比較清淡,口感清爽,作為開頭就最好不過。第二隻係 Saldanha Bay,嚟自南非薩爾達尼亞灣,薩爾達尼亞灣三面環海且水質清澈,出產嘅野生生蠔自然肥美厚肉,蠔味較為淡口,海水味淡但清甜,肉質爽脆,餘韻甜味豐富。第三隻係 Sentinelle,嚟自法國西南部嘅 Marenne

第三隻係 Sentinelle,嚟自法國西南部嘅 Marenne Oleron,係法國推出嘅新蠔款,約養兩年,帶子位鮮甜而肉厚,蠔肉清淡而有鮮味。

Roland Lambert,法國 Lambert 林柏特生蠔曾榮獲法國農業博覽會 2015 年金獎,含豐富礦物味,肉質結實肥厚,蠔味細膩而充滿層次,海水味適中,喺口中緩緩釋出嘅礦物味令人驚艷。

Ancelin法國安莎蓮蠔嚟自法國南部地區,係深海水域嘅蠔種,蠔殼呈珍珠白色,肉質結實,入口帶有濃郁嘅海水鹹鮮味同礦物味,但咬破蠔肚之後就會覺得清甜爽口,裙邊和蠔身比較爽滑彈牙,

Ostra Regal,法國皇御蠔,受歡迎程度媲美Gillardeau嘅皇御蠔,屬於法國家族品牌嘅生蠔,會先喺愛爾蘭西北部嘅登納格爾灣養殖兩年,再運去法國中部班諾灣繼續養殖,結合兩國之魂,並為皇室指定生蠔。蠔身飽滿,肉質肥美,甘甜帶海水味而層次豐富,帶有淡淡嘅果香,係完美結合咗海鮮甜味同和海水咸味嘅一隻蠔種。

酥炸忌廉芝士粒,忌廉芝士粒炸得香脆,內裏芝士軟滑濃稠之餘,芝士質素之高亦非坊間一般餐廳可比,一口一啖,送酒一流。

西班牙伊比利亞豬扒配季節蔬菜及燒汁,西班牙伊比利亞豬種豬味果然不同凡響,我最鍾意連埋豬扒邊緣嘅脂肪一齊食,豬味層次更加濃厚。配菜有薯蓉同埋炒雜菜,炒雜菜以少許茄蓉調味,同豬扒相當配襯。
2022-09-20 53 浏览
今日嚟到位於上環嘅八蠔吧食飯,聽個名都知道係以食蠔為主嘅,餐廳嘅裝修非常之有格調,燈光偏向柔和,令人覺得好舒服。生蠔生蠔入口creamy,有好香嘅礦物質味。另外,蠔肉亦都好肥美,蠔味濃郁,亦都有淡淡嘅海水味。芝士焗肉醬意粉芝士嘅味道特出,有少少焦香,肉醬嘅肉有口感,配上香甜番茄,真係好好味。卡邦尼意粉意粉煮得好入味,入口有蛋香同煙肉嘅油香。意粉亦唔會煮得太creamy,入口唔會覺得太膩。龍蝦意大利飯龍蝦都好大隻,蝦肉彈牙,入口好鮮甜。意大利飯亦吸收曬龍蝦嘅精華,令成個飯有淡淡嘅蝦香。整體黎講,餐廳每種食物都幾高質,唔怪得咁多人黎食。

芝士焗肉醬意粉

卡邦尼意粉

龍蝦意大利飯

整體黎講,餐廳每種食物都幾高質,唔怪得咁多人黎食。
2022-09-20 62 浏览
八蠔吧Raw Bar No.8被Localliz評為香港七間最佳蠔吧之一,之前去過吃晚餐嘆生蠔真的有水準。今日去上環探朋友,之後他請我去八蠔吧吃午餐。餐廳環境清静,裝飾簡約雅緻,具時代氣息,座位舒適,是吃飯食生蠔飲酒的好地方。午市套餐由$98至$298。我們選了美國頂级肉眼扒和西班牙伊比利亞豬扒。兩個主菜都有酒店级用準,用料上乘,烹調用心,實而不華,物有所值。肉眼扒熟成度合我們心意,肉質鮮甜充滿上等牛肉味,加少少燒汁已很美味。豬扒也是我近期吃過的佳品之一,肉肥瘦適中,肉質軟淋有風味。伴碟的炸薯條新鮮美味。主菜分量大,吃完已很飽。餐後來杯香濃的咖啡和幫助消化的薄荷茶,大滿足,甜品quota留番下次。侍應專業有禮,令人有賓至如歸的感覺。

侍應專業有禮,令人有賓至如歸的感覺。

2022-09-19 54 浏览
上次放工去左蘇豪區搵食🕺🏼今次就行遠少少黎到上環搵到呢間食即開生蠔嘅餐廳😍//🦪Bare and natural $65/pc🦪Gillardeau $78/pc嚟到蠔吧點可以唔叫蠔🤭bare and natural係唔同國家嘅蠔🤩蠔味都幾濃同爽口✨而Gillardeau都好creamy😋隻隻蠔都非常新鮮🌱必點😻🦞Lobster Risotto $288意大利飯上面有一隻原隻龍蝦😍職員建議可以撩龍蝦嘅蝦膏撈埋飯一齊食🤤飯嘅軟硬度適中,Risotto入面仲有好多材料有蝦、洋蔥同菇,配埋蝦膏一齊食好滿足🥰🍝Carbonara $148之前都食過唔少Carbonara但今次嘅味道好唔同好surprise😍因為佢係傳統煮法用蛋汁製成,成個汁好濃郁,配埋炒得好香脆嘅煙肉粒,煙肉粒嘅鹹香同香脆嘅口感都令意粉增加左唔同層次🍸Two Rivers Sauvignons Blanc $48(HP)🍸Black Cottage Sauvignons Blanc $58(HP)
🦪Bare and natural $65/pc
🦪Gillardeau $78/pc

🦞Lobster Risotto $288

🍝Carbonara $148

2022-09-18 40 浏览
第一次去「八蠔吧 Raw Bar No. 8」食飯,當然要試吓d生蠔 🦪 淨係生蠔menu都有好多選擇 😍Oyster of the day 係法國Sentinelle生蠔,味道鮮甜,帶淡淡海水味,肉質飽滿,口感creamy Lunch set嘅 starter唔錯,沙律加咗開心果幾特別 🥗 Pasta嘅西班牙紅蝦同帶子味道濃郁,意大利麵亦都煮得彈牙爽口 🍝 Wine menu 同樣有好多選擇 🍷 Chandon Brut 嘅花果香重,氣泡細膩,整體口感清爽

淨係生蠔menu都有好多選擇 😍

2022-09-17 108 浏览
前日帶咗媽咪去試一間位於上環嘅蠔吧,位置非常隱世,環境清幽,坐得又舒服,絕對係一個傾偈嘅好地方☺️ 而且嘢食質素頗高,值得推薦一下!當日我哋嗌咗一個set,有嚟自世界各地嘅靚生蠔🦪,由淡味食到濃味。首先係日本蠔,金屬味同海水味都較淡,但夠哂肥美大隻😌 跟住到法國嘅Roland Lambert同Ostra Regal,兩隻口感都係爽口扎實啲,但又帶啲啲堅果味,而後者食落更清甜🤤 之後就到嚟自南非嘅Saldanha Bay,海水味重啲啲,但同樣食到佢嘅清甜,最後就係同樣嚟自法國嘅Ancelin,係海水味同礦物味最重嘅,但食落同樣勁有鮮味!🐌 法式蒜蓉牛油焗田螺 $98食完頭盤,之後嗌咗個焗田螺,一上到嚟個牛油味已經勁香,田螺焗得有少少外脆內軟嘅口感,蒜香味幾濃郁,幾唔錯👍🏻 而薯蓉都充滿咗牛油香味,如果再幼滑啲就perfect啦!🍟 芝士焗薯條 $78估唔到佢個焗薯條都幾大份,面頭加咗蕃茄、洋蔥同埋墨西哥辣椒仔🌶,令到佢即刻昇華咗,變咗墨西哥風味,呢隻薯條都係第一次試😳 食落帶有少少辣味,再加埋焗香咗嘅芝士一齊食,非常惹味😋見到佢寫「原隻龍蝦」已經好吸引🤩 店員好貼心教我哋將蝦頭啲膏撩出嚟,

🐌 法式蒜蓉牛油焗田螺 $98

🍟 芝士焗薯條 $78

原隻龍蝦意大利飯
見到佢寫「原隻龍蝦」已經好吸引🤩 店員好貼心教我哋將蝦頭啲膏撩出嚟,撈埋個risotto一齊食,冇諗過撩極都仲有膏😆 餐廳亦好貼心咁幫我哋拆埋個箝,而舊肉都好易就拆到出嚟👍🏻 龍蝦肉厚身得嚟又彈牙,好唔錯!個risotto本身就有啲蝦仁,再加埋蝦膏一齊食,好鮮味!不過可以再多汁少少🤏

總括而言,呢間蠔吧真係幾推介比愛蠔人士,啲蠔好新鮮,而且每隻都夠肥美,好滿足😋 佢仲可以額外加錢加啲配料落生蠔到,例如魚子醬、三文魚子同海膽等等,聽落都好高級,下次會過嚟試吓🤤

原隻龍蝦意大利飯
2022-09-15 592 浏览
上環一間位於文咸東街專門食蠔嘅餐廳八蠔吧,環境清幽,氣氛唔錯,係一個放工可以Chill 下飲酒食蠔傾偈嘅好地方👍🏻▪️Bare and Natural Oyster (6pcs) $388生蠔拼盤6隻,店員教路由淡味食到濃味,每隻新鮮爽脆鮮甜,非常飽滿,充滿海水味道,加上檸檬汁及淡味酸醋汁,令𧐢味更加鮮美,特別想稱讚店舖好窩心,已將生𧐢起肉,用小叉子一吉就可以食到,非常方便🦪Japanese🦪saldanhaBay🦪Sentinelle🦪Roland Lambert🦪Ancelin🦪Ostra Regal🥩▪️Rib Eye Medium $ 428肉眼扒五成熟,夠淋,質素正常,配菜反而有驚喜,薯蓉充滿牛油香非常滑,炒雜菜粒炒得幾香口,蔬菜好Juicy 🦞▪️Lobster Risotto $ 338Risotto 飯粒軟腍適中,被龍蝦醬汁包圍住每一粒飯,Creamy 好食,而且好多材料,有蝦,香菇,洋蔥,原隻小龍蝦肉質鮮味多肉,唔錯🥂▪️BLACK COTTAGE SAUV (Glass) $ 58食生蠔必須配上白酒,呢隻白酒味道易入口帶果香,幾容易入口

🦪Japanese
🦪saldanhaBay
🦪Sentinelle
🦪Roland Lambert
🦪Ancelin
🦪Ostra Regal

🥩▪️Rib Eye Medium $ 428

🦞▪️Lobster Risotto $ 338

食生蠔必須配上白酒,呢隻白酒味道易入口帶果香,幾容易入口

• 生蠔
2022-09-14 39 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑係上環每到食飯時間就會好多人,有時想係舒服有空間感嘅環境都唔係易事,之前經過呢間餐廳就發現佢啱哂條件,可以安靜同朋友好好食飯傾嘢✅餐湯蘑菇湯味道濃郁,加咗小小橄欖油,令口感更滑溜✅生蠔兩款生蠔可配檸檬汁和洋蔥酸汁,檸檬用袋包住非常精緻🍋洋蔥酸汁係餐廳特製,配生蠔好夾👍🏻Roland Lambert海水味濃郁,較有口感!Japanese海水味唔算濃,但勝在夠大隻😍口感creamy✅西班牙伊比利亞豬扒 豬排好大塊,肉質厚實🐷帶小小肥膏,可以一齊食,油脂味豐富~另配薯條,薯條炸得都幾脆🍟✅美國頂級肉眼扒選咗三成熟,肉眼扒的質素唔錯,好容易就可以切開,肉質鮮嫩多汁,配上燒汁味道更香😋

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅餐湯
蘑菇湯味道濃郁,加咗小小橄欖油,令口感更滑溜

✅生蠔

✅西班牙伊比利亞豬扒

✅美國頂級肉眼扒
2022-09-05 84 浏览
今次係第二次嚟呢間食即開生蠔同上次一樣叫左個生蠔set每set有六款,生蠔嚟自世界各地分別係日本Japanese南非Saldanha Bay法國Sentinelle法國Roland Lambert法國Ancelin法國Ostra Regal由淡味開始食到濃味六款生蠔大大隻,解凍度啱啱好加幾滴檸檬汁就夠都keep到上次水準,好新鮮另外叫左個龍蝦意大利飯意大利飯軟硬適中龍蝦係完隻上碟蝦殼開左半,方便用刀叉切開啲龍蝦肉職員仲建議可以撩埋入面既蝦膏同啲飯撈埋一齊食會更香最後叫多個卡邦尼意粉係好傳統個種用蛋汁煮嘅卡邦尼面頭仲有啲炒得好香嘅煙肉碎粒煙肉碎粒咸香味啱啱好意粉擺碟係捲起,好靚整體食物keep到水準,唔錯
今次係第二次嚟呢間食即開生蠔
同上次一樣叫左個生蠔set
每set有六款,生蠔嚟自世界各地
分別係日本Japanese
南非Saldanha Bay
法國Sentinelle
法國Roland Lambert
法國Ancelin
法國Ostra Regal
由淡味開始食到濃味
六款生蠔大大隻,解凍度啱啱好
加幾滴檸檬汁就夠
都keep到上次水準,好新鮮
另外叫左個龍蝦意大利飯
意大利飯軟硬適中
龍蝦係完隻上碟
蝦殼開左半,方便用刀叉切開啲龍蝦肉
職員仲建議可以撩埋入面既蝦膏
同啲飯撈埋一齊食會更香
最後叫多個卡邦尼意粉
係好傳統個種用蛋汁煮嘅卡邦尼
面頭仲有啲炒得好香嘅煙肉碎粒
煙肉碎粒咸香味啱啱好
意粉擺碟係捲起,好靚
整體食物keep到水準,唔錯
2022-08-30
2022-08-26 621 浏览
近著上環站的一間酒吧餐廳,專門搜羅世界各地優質的生蠔,還提供其他高質的西餐和酒品,晚市更有HAPPY HOUR時段。店內華麗的西式裝修好舒適,掛著不同的相片頗有氣氛。 原味生蠔 - $65/1 是日有六款生蠔,口味由清新到濃烈。 肥美的日本生蠔超Creamy,有著獨特的鮮甜味,金屬味和海水味不重; 另外三款都是來自法國,有著濃郁的海水鹹鮮味,口味較重。 Roland LAMBER藍寶石蠔肉質肥美結實,散發香甜氣味,清新順口; Ancelin安莎蓮裙邊和蠔身比較爽滑彈牙,回味甘甜; 皇御蠔Ostra Regal帶有淡淡的果香和甜香。 原隻龍蝦&蝦包配薯條 - $338 裝滿鮮甜彈牙的龍蝦肉,由龍蝦尾、龍蝦身至龍蝦螯啖啖肉,充滿鮮甜的海水味,還有很多鮮嫩的蝦仁,放在塗滿蒜蓉和牛油的鬆軟麵包;即炸的粗薯條好酥香,滿佈咸香帶微辣的調味粉。 西班牙伊比利亞豬扒配季節蔬菜及燒汁 - $238 豬扒以伊比利亞豬最為上乘,有著大理石紋般的豐富油花,煎得恰到好處,鎖著鮮美的肉汁,入口有少少橡樹果實的芳香,配綿密幼滑的薯蓉和蔬菜粒。 季節甜品 - $68 綿密細滑的紐約芝士蛋糕有著超香濃的芝士味,

原味生蠔 - $65/1
是日有六款生蠔,口味由清新到濃烈。
另外三款都是來自法國,有著濃郁的海水鹹鮮味,口味較重。
Ancelin安莎蓮裙邊和蠔身比較爽滑彈牙,回味甘甜;
皇御蠔Ostra Regal帶有淡淡的果香和甜香。

原隻龍蝦&蝦包配薯條 - $338

西班牙伊比利亞豬扒配季節蔬菜及燒汁 - $238

季節甜品 - $68
綿密細滑的紐約芝士蛋糕有著超香濃的芝士味,餅底好鬆酥,有香甜的士多啤梨和焦糖脆餅。
2022-08-25
2022-08-25 344 浏览
Fresh Oyster Night🖤🖤🖤🐚🐚🐚🍴💫..今晚黎到上環,一家供應頂級生蠔、牛扒、意粉既休閒西餐蠔吧🐚🍴,蠔質量新鮮確不錯,同幾位朋友來吃個飯、把酒聊個天。餐廳門口低調但入內氣氛不錯,同時配備 16英尺蠔吧 & 私人房間,岩晒同朋友來聚一聚。原來而家生蠔都有Omakase😍,提供廚師發辦 & 多國菜餐單,一次滿足晒各種口慾❤️!同朋友一場黎到,試左一整盤既生蠔配搭不同食材,各有層次、各有鞦韆,分別試左:原味、青瓜絲檸檬皮、飛魚子青瓜、魚子醬金箔、三文魚青瓜、海膽魚子醬,值得一試。順序分別吃了:🔸Roland Lambert (入口清新 肉質鮮甜滑溜)🔸Ancelin (海水味較前者濃郁 飽滿鮮甜有彈性)🔸Ostra Regal (蠔肉最肥美 吃後留有餘韻)另外分別亦點選左幾款主菜 & 小食:🔹原味脆香雞翼$88no spicy 香脆不油膩。🔹西班牙伊比利亞豬扒 $238配季節蔬菜 及燒汁,肉味濃若然嫩滑點更可口。🔹傳統英式炸魚 &薯條 $188魚塊外賣香脆,內裡肉質保持嫩滑。🔹原隻龍蝦芝士通粉 $338原隻龍蝦🦞 加上蝦膏 mac & cheese 拌勻味道濃郁又香濃。..最
Fresh Oyster Night🖤🖤🖤🐚🐚🐚🍴💫

順序分別吃了:
🔸Roland Lambert (入口清新 肉質鮮甜滑溜)
🔸Ancelin (海水味較前者濃郁 飽滿鮮甜有彈性)
🔸Ostra Regal (蠔肉最肥美 吃後留有餘韻)

另外分別亦點選左幾款主菜 & 小食:
🔹原味脆香雞翼$88
no spicy 香脆不油膩。

🔹西班牙伊比利亞豬扒 $238
配季節蔬菜 及燒汁,肉味濃若然嫩滑點更可口。

🔹傳統英式炸魚 &薯條 $188
魚塊外賣香脆,內裡肉質保持嫩滑。

🔹原隻龍蝦芝士通粉 $338

最後來個甜蜜總結🍰🍴。
×××[八蠔吧 -Raw Bar No.8]×××