2019-01-04
呢間越南菜小店位於銅鑼灣既其中一條小巷裹,裝修簡約,吾多顯眼🙈吾係朋友推介我去試下,我都完全吾知道呢間店🤔.香茅牛油雞翼呢個超好食!味道香口惹味,雞翼皮微微脆,肉嫩而入味,好正!😍我同朋友share 食,完全吾夠喉🤭後來店主同我地講有好多客人都會一人食一碟的😂食後我地都明白係要有咁既需求的😂.特式法包個法包烘得非常脆身🤤👍🏻配上自家製豬肝弄成既醬,又特別又好味!仲有上等蜜糖選擇,一食就食得出個分別,靚蜜糖真係好正❤️.明星咖哩雞配飯果然係名不虛傳呀!好好味!雞塊幾嫩滑,吾會好肥膩,幾入味,大大件,送飯食一流🤤.蝦米仔芥蘭苗芥蘭苗超嫩呀!味道剛好👌🏻岩晒平時少食菜既都市人👍🏻.冰糖香茅桂皮茶主要係用了香茅去泡的茶,好特別呢,仲用左冰糖,用料高質,聽說好滋潤的,女生飲最適合了❤️.菠蘿冰甜度剛好,有好多菠蘿粒,飲落好清爽!可以消下膩👍🏻.呢間越式小店一食之下就好欣賞了!覺得水準高、製作用心,會再黎食的。😋
香茅牛油雞翼
特式法包
明星咖哩雞配飯
蝦米仔芥蘭苗
芥蘭苗超嫩呀!味道剛好👌🏻岩晒平時少食菜既都市人👍🏻
冰糖香茅桂皮茶
菠蘿冰
甜度剛好,有好多菠蘿粒,飲落好清爽!可以消下膩👍🏻