2021-04-15
藍田食黎食去都係個幾間,見到呢到開左間新嘅就試下,屋企人話呢間馬鞍山分店經常排晒長龍,今日黎試下,意外地驚喜,環境乾淨整潔,食物份量多又好味,而且2樓都有幾張大檯,以後唔洗去其他地方食大排檔,一家人直接樓下呢間就得😂我地叫左呢個晚市套餐,有3餸一湯+2碗白飯~一人一碗老火湯,味道唔錯,唔會好鹹,飲完唔會口渴,唔覺有落味精。燒味係呢個套餐必叫的一道菜,話晒呢間野都係食燒味最出名,我地叫左叉燒+醬油雞🐔 叉燒係半肥瘦,完全不會膩,加上叉燒汁,送飯一流~醬油雞剛好係雞脾位,雞肉係真心嫩,雞皮薄冇肥膏,非常好食~值得再黎食👍燒汁薯仔牛柳粒一食個牛柳粒,即刻叮一聲,估唔到呢到整得咁好食,有鍋氣,外面有d焦香內裡肉質好腍,好食👍椒鹽鮮魷呢碟份量好多,係一般大排檔的1.5倍份量,抵呀~炸衣係薄薄的一浸,覺得冇咁熱氣,個喼汁似係佢特登調過,不過我都係鍾意就咁食,都已經好食~
我地叫左呢個晚市套餐,有3餸一湯+2碗白飯~
叉燒係半肥瘦,完全不會膩,加上叉燒汁,送飯一流~
燒汁薯仔牛柳粒
椒鹽鮮魷