2021-07-19 35 浏览
餐廳:嵐橋日本料理地區:尖沙咀地址:尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行M層及1/F日期:12/7/2021時間:20:00人數:2人 等位: 10 mins 價錢: $959近排轉左係尖沙咀返工,有個朋友介紹左間日本餐廳好好食,於是收工後同另一伴去試下🤤我哋8點去到幾乎滿座,睇嚟真係好好食,好受歡迎。我哋坐低後嗌左幾款刺身,八爪魚刺身(六片)$138、油甘魚刺身(兩片)$68、北海道帆立貝刺身(一隻)$78。另外仲叫左海膽蔥花拖羅卷($188)、煎沖繩豚肉餃子🥟($58),仲有三串串燒我哋試咗鹿兒島黑豚五花腩($38)、鮑魚雞翼($78)、日本番薯仔($38),最後嗌左個主食鵝肝牛柳粒石頭鍋飯($188)。個三款刺身真係好新鮮,八爪魚鮮味爽脆,口感一試難忘。油甘魚刺身勁厚身,肉厚肥嫩,魚肉細緻甘甜、滑嫩多膠質,油花均勻的散佈,入口即能融化。北海道帆立貝大粒而且鮮甜,食落啖啖肉,肉厚之外更口感滑嫩,真係超級無敵正🤩🤩🤩🤩🤩海膽蒽花拖羅卷既海膽吃上去口感奶滑而又濃郁,而且入口即溶,加上拖羅味道更豐盛,兩樣都相當鮮甜美味😆煎沖繩豚肉餃子🥟外皮煎得非常香脆,隻隻皮薄餡多汁多,簡單既豚肉已經啖啖滋味
餐廳:嵐橋日本料理
地區:尖沙咀
地址:尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行M層及1/F
日期:12/7/2021
時間:20:00
人數:2人
等位: 10 mins
價錢: $959

煎沖繩豚肉餃子🥟外皮煎得非常香脆,隻隻皮薄餡多汁多,簡單既豚肉已經啖啖滋味😋

串燒方面,鹿兒島黑豚五花腩肥瘦均勻,燒到微微金黃酥脆又多汁,有飯配搭更正😚亦是非常佳的下酒菜。鮑魚雞翼就第一次食,因為見到幾特別嘅配搭所以就嘗試試吓,又估唔到意外好食😝鮑魚已經非常入味再加上雞外皮燒到脆又唔會乾,味道水準有驚喜!日本番薯仔就正常冇特別。

最後鵝肝牛柳粒石頭鍋飯,鵝肝口感嫩滑,牛柳好香牛肉味,加上石頭鍋令米飯變得色澤金黃,變成香噴噴既飯焦😁令人回味無窮🤣腩肥瘦均勻,燒到微微金黃酥脆又多汁,有飯配搭更正😚亦是非常佳的下酒菜。鮑魚雞翼就第一次食,因為見到幾特別嘅配搭所以就嘗試試吓,又估唔到意外好食😝鮑魚已經非常入味再加上雞外皮燒到脆又唔會乾,味道水準有驚喜!日本番薯仔就正常冇特別。

刺身-八爪魚刺身(六片)$138、油甘魚刺身(兩片)$68、北海道帆立貝刺身(一隻)$78
海膽蔥花拖羅卷
煎沖繩豚肉餃子
鵝肝牛柳粒石頭鍋飯
2021-07-12
$479.5 (晚餐)
海膽蔥花拖羅卷
煎沖繩豚肉餃子
鵝肝牛柳粒石頭鍋飯
2021-07-19 329 浏览
尖沙咀棉登徑嘅嵐橋分了三層,地下是丼飯專門店,閣樓和一樓是日式料理,以選料新鮮見稱,難怪晚市座無虛席!竹刺身盛 $428賣相漂亮,選料新鮮,仲要件件厚切!有拖羅、三文魚、油甘魚、 鯛魚、甘蝦同鮫鰈魚7款新鮮刺身!拖羅 - 魚味濃郁而帶油脂香,餘韻悠長!鯛魚 - 清甜淡雅,魚貨新鮮就係皇道!甘蝦 - 口感軟綿,用舌頭輕輕一頂,甘甜味於口腔內爆發!鮫鰈魚 - 肉質緊實爽脆,細嫩鮮美!深海池魚壽司 $96三文魚腩壽司 $56壽司飯為赤醋飯,飯粒分明帶適中的酸,飯握得不算緊,留有點空氣感!深海池魚鮮嫩肥美、三文魚腩的魚味相當濃郁!自家製免治雞肉棒 $48雞肉富彈性,醬汁濃厚,蛋香出眾!牛小排青蔥卷 $48好Fresh嘅組合,牛脂香同埋蔥香互相輝映!鹿兒島黑豚五花腩 $38肥瘦相間,調味適當,油香突出!吉列廣島蠔 $98外表炸得香脆,內裡嘅廣島蠔一咬即爆汁,唔錯!煎沖繩豚肉餃子 $58煎餃子配特製酸汁,幾好!安格斯牛肉鍋燒烏冬 $138安格斯牛肉片牛味香濃,肉質軟嫩!烏冬入口順滑帶點煙靭!湯底帶著蔬菜的清甜和牛肉的肉香,Good!

刺身盛 $428

拖羅 - 魚味濃郁而帶油脂香,餘韻悠長!
鯛魚 - 清甜淡雅,魚貨新鮮就係皇道!
甘蝦 - 口感軟綿,用舌頭輕輕一頂,甘甜味於口腔內爆發!
鮫鰈魚 - 肉質緊實爽脆,細嫩鮮美!

深海池魚壽司 $96
三文魚腩壽司 $56

自家製免治雞肉棒 $48
雞肉富彈性,醬汁濃厚,蛋香出眾!

牛小排青蔥卷 $48
好Fresh嘅組合,牛脂香同埋蔥香互相輝映!

鹿兒島黑豚五花腩 $38
肥瘦相間,調味適當,油香突出!

吉列廣島蠔 $98

外表炸得香脆,內裡嘅廣島蠔一咬即爆汁,唔錯!

煎沖繩豚肉餃子 $58

煎餃子配特製酸汁,幾好!

安格斯牛肉鍋燒烏冬 $138

2021-07-16 26 浏览
完成公司重要的項目, 絕不能錯過獎勵自己的機會, 尖沙咀幾點方便, 特意選擇在k11旁邊的 嵐橋日本料理。 這裏每天有新鮮的日本海鮮到店, 質素甚高 而且選擇多。餐廳裝修簡潔舒適, 二樓是師傅和客人溝通的好地方, 坐在吧檯位置, 觀賞師傅製作壽司刺身, 實在是賞心樂事。 與比較人多一點 ,亦可以book三樓的房間, 更加舒適寬敞。刺身黑睦刺身厚切油甘魚刺身北海道帆立貝刺身真鯛刺身師傅推薦的幾款, 黑睦刺身 經過火炙, 魚味特別香濃, 肉質彈牙鮮甜, 充滿魚油香氣。 北海道帆立貝, 鮮甜無比 令人回味, 質地彈牙柔軟, 不需要點任何醬油已經非常好吃。壽司熟蝦壽司蝦肉彈牙爽口, 香濃的蝦味, 顏色鮮豔呈橙紅色, 配搭赤醋飯味道甚佳。鮫鰈魚壽司北海道鮫鰈肉質緊實爽脆、細嫩鮮美。白身魚肉顯得晶瑩剔透,稍微炙燒過後卻充滿豐富的油脂。串燒燒厚牛舌牛舌應該是牛舌心, 肉質脆嫩爽滑, 外面金黃 但仍保持香濃肉汁, 配合青蔥 更顯牛肉味濃郁。薩摩赤雞嫩滑香口的赤鷄, 配搭明太子秘製醬汁, 朋友甚為喜愛。鹿兒島黑豚蘆筍卷豚肉油脂分佈平均, 肉味香濃多汁juicy, 蘆筍爽脆鮮嫩, 師傅控制火候 剛剛好。另

刺身

鮫鰈魚壽司

串燒

燒厚牛舌

薩摩赤雞
嫩滑香口的赤鷄, 配搭明太子秘製醬汁, 朋友甚為喜愛。

鹿兒島黑豚蘆筍卷

另外兩款熱食, 日本炒野菜+鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬。 添加木魚片和芝麻的野菜更加鮮味, 火候十足野菜爽口。 黑豚肉鍋燒烏冬,麵質彈牙煙煙靭靭 ,黑豚肉非常嫩滑, 湯頭有點像壽喜燒, 甜滋滋的 美味非常。

• 鹿兒島黑豚蘆筍卷
2021-07-14 46 浏览
熟悉尖沙咀嘅人一定唔陌生,喺K11對出,棉登徑呢度餐廳林立,用小日本街黎形容一啲都唔過分, 10間鋪有八間都係日式餐廳,壽司燒肉拉麵丼飯乜都有,但最搶眼嘅依然係呢間樓高3層嘅嵐橋🤓白飯魚干豆腐沙律 $98第一次食成塊嘅白飯魚干,魚香味撲鼻香脆口感,幾好食的鮫鰈薄切12切 $128見到好多人嗌呢個,雖然薄切但有返咁上下大小,鍾意嘅可以捲住黎食增加返口感,配埋微酸嘅汁整體係個好開胃嘅刺身🥰壽司盛8點 $258上到黎真係要打多2張卡先得🤤話就話8點,但其實其中之一嘅海膽杯有晒吞拿魚蓉,三文魚籽同北海道海膽,配埋紫菜比你,而且其他壽司亦新鮮,飯就偏細粒,但都用上赤醋黎調味👍🏻昆布清酒煮蜆 $108呢個份量同調味,喺出面食一定唔只呢個價!強烈建議要嗌呢個☺️味噌黑豚肉石頭鍋飯 $118唔夠飽嘅可以叫埋個主食,仲有半塊鵝肝,亦食到飯焦!味噌味道唔突出,但黑豚肉肉質啱啱好,記得要夾左出黎先,如果唔係就會過熟。

白飯魚干豆腐沙律 $98
第一次食成塊嘅白飯魚干,魚香味撲鼻香脆口感,幾好食的

鮫鰈薄切12切 $128

壽司盛8點 $258

昆布清酒煮蜆 $108

味噌黑豚肉石頭鍋飯 $118
2021-07-13 78 浏览
尖沙咀呢一間餐廳我係佢樓下丼飯專門店嘅fans今次特別陪朋友食下樓上居酒屋竟然質素都一樣 完全keep到個質素上面仲有樓上雅座☺️不過我就冇緣參觀✅刺身我哋叫咗三文魚赤身青魚全部都超厚切真心良心價完全冇雪味 師傅處理得好好✅壽司叫咗油甘魚同帆立貝壽司一樣都好出色特別推薦油甘魚 色澤均勻夠曬厚切✅串燒我哋叫咗雞軟骨 雞腎 牛小排雞軟骨 雞腎都好爽口✅廣島蠔好juicy 夠creamy炸到脆卜卜 點埋特製醬汁 好好味價錢嚟講一啲都唔貴cp值高✅鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬豚肉好滑溜 完全冇騷味 湯底好正同烏冬襯到絕.餐廳座位舒適 夠曬寬敞雖然我揀咗吧檯位置但係其他位置見啲客人都坐得好舒服任傾任坐 值得一試😘👍
竟然質素都一樣 完全keep到個質素
雖然我揀咗吧檯位置
但係其他位置見啲客人都坐得好舒服
任傾任坐 值得一試😘👍
2021-07-09 53 浏览
朋友鍾意食日本嘢,今日就同佢試呢間係尖沙咀嘅居酒屋佢分咗樓下同樓上,我哋安排咗位置喺樓上嘅吧枱,坐得舒服,亦都夠空間🥰首先叫咗個刺身,有三文魚腩丶甜蝦丶八爪魚刺身每樣都非常鮮甜同新鮮😄特別介紹三文魚腩超級肥美~值得一試!八爪魚刺身切開 更幼細 更加添口感,賣相相當漂亮跟住要咗兩碟壽司🍣 熟蝦壽司大大隻,爽口好吃食完刺身壽司就食熱食,叫咗個煎沖繩豚肉餃子 🥟,豉油精心調製少少辣 餃子皮薄肉香 一齊食最適合不過另外串燒叫了厚牛舌丶鹿兒島黑豚五花腩丶牛小排青蔥卷燒非常有火候~夠多肉汁 特別欣賞牛舌非常爽口彈牙最後再叫多個味噌黑豚肉石頭鍋飯🥣熱辣辣新鮮上菜 等多陣仲會有飯焦添! 上邊仲有隻溫泉蛋 將佢同嫩滑嘅豚肉、雜菜攪拌起一起食再加上熱鍋嘅熱度,好睇又好食!呢間餐廳坐得舒服丶食物質素又靚又好食😋,可以再Encore🥢
朋友鍾意食日本嘢,今日就同佢試呢間係尖沙咀嘅居酒屋

首先叫咗個刺身,有三文魚腩丶甜蝦丶八爪魚刺身
每樣都非常鮮甜同新鮮😄
特別介紹三文魚腩超級肥美~值得一試!
八爪魚刺身切開 更幼細 更加添口感,賣相相當漂亮

跟住要咗兩碟壽司🍣
熟蝦壽司大大隻,爽口好吃

食完刺身壽司就食熱食,
叫咗個煎沖繩豚肉餃子 🥟,豉油精心調製
少少辣 餃子皮薄肉香 一齊食最適合不過

另外串燒叫了
厚牛舌丶鹿兒島黑豚五花腩丶牛小排青蔥卷
燒非常有火候~夠多肉汁

特別欣賞牛舌非常爽口彈牙

最後再叫多個味噌黑豚肉石頭鍋飯🥣

2021-07-09 32 浏览
孖妹撐台腳👭🏻當然要食好西啦😚日本料理係first priority 😜🐟金線金周刺身🐟火灸後帶出魚的油脂,好香又唔膩🐙鮮八瓜魚刺身🐙超新鮮唔會硬到咬唔開🍣三文魚腩刺身🍣入口即溶化🍱海膽花葱拖羅卷😆拖羅蓉全部比晒👩🏻食😙入面夾埋青瓜絲🥒更清爽唔會怕太膩🐽鹿兒島黑豚蘆筍卷🍢最鐘意有埋蘆筍唔會只係肉😁而且口感更有層次🐔薩摩赤雞肉葱串配上燒汁夠晒惹味又唔會太咸🫔田樂燒豆腐😋在本身淡淡的豆腐上查上味噌醬~一濃一淡兩者互相配合相得益彰🥟沖繩豚肉餃子~皮薄係餃子的要點👍🏻🍲鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬~泡菜湯底好惹味再加埋彈牙的烏冬😋
🐟金線金周刺身🐟火灸後帶出魚的油脂,好香又唔膩
🐙鮮八瓜魚刺身🐙超新鮮
唔會硬到咬唔開
🍣三文魚腩刺身🍣入口即溶化
🐔薩摩赤雞肉葱串配上燒汁夠晒惹味又唔會太咸
🥟沖繩豚肉餃子~皮薄係餃子的要點👍🏻
🍲鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬~泡菜湯底好惹味再加埋彈牙的烏冬😋
2021-07-07 40 浏览
上星期同男朋友慶祝紀念日 就去咗尖沙咀食日本野😆 佢有兩層 地面係食丼飯 樓上就係食日本料理😋🥗蟹籽沙律 $78蟹籽沙律好大份 有好多蟹籽、蟹柳同青瓜絲😛撈埋沙律醬食好夾🐟真鯛刺身 $108真鯛 好重魚味 厚薄均勻 肉質鮮甜唔錯😋另外有柚子醋點 酸酸甜甜幾開胃👍🏻🐟兩切油甘魚刺身 $68油甘魚有兩大塊 好厚切😆😆 有油脂感 肉質嫩滑🤤🤤🦐甜蝦刺身 $78甜蝦有四隻 正常大細 都幾鮮甜👍🏻🍣三文魚松葉蟹肉卷 $118呢個幾抵食 有六舊蟹肉卷 上面鋪滿三文魚粒同蟹籽😍 蟹肉份量好多 蟹肉幾鮮甜 唔錯🥰🦪吉列廣島蠔 $98廣島蠔有四隻 炸得好金黃 即炸熱辣辣 食嘅時候要小心😛 蠔好大隻 另外有沙律醬同酸甜醬點😆🥩安格斯牛小排 $58另外仲叫咗兩串串燒 一款係安格斯牛小排 大約七成熟 肉質好淋 好香牛味👍🏻👍🏻🐷鹿兒島黑豚五花腩 $38呢款都推介 鹿兒島黑豚嘅肉質偏爽口 脂肪比例啱啱好😆 怕膩嘅可以加檸檬汁🥰🧈牛油帶子焗雜菇 $88想食啲菜就叫咗個焗雜菇🤣 上枱嘅時候用錫紙蓋住 一打開就聞到好香牛油味🥰 入面都有幾多帶子 有金菇、冬菇同雞髀菇 索晒牛油味好香😛🍲味噌黑豚肉石頭鍋飯 $138見

🥗蟹籽沙律 $78
蟹籽沙律好大份 有好多蟹籽、蟹柳同青瓜絲😛撈埋沙律醬食好夾

🐟真鯛刺身 $108

🥩安格斯牛小排 $58

🐷鹿兒島黑豚五花腩 $38

🧈牛油帶子焗雜菇 $88

🍲味噌黑豚肉石頭鍋飯 $138
見到隔離枱食緊石頭鍋飯好香 我地又叫咗一個 點知飽到食唔晒🤣 黑豚肉少脂肪 但一啲都唔韌👍🏻 石頭鍋飯仲有少少飯焦 撈埋蛋黃食好正😆

📌尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
2021-07-07 49 浏览
之前食開嵐橋ge丼飯,刺身新鮮,佢開左日本料理當然要黎試下!不過用openrice訂位有85折,但比錢唔記得提店家就比左原價!不過質素同價錢成正比!石鯛刺身黑板上的半條魚,新鮮好食!火炙壽司拼盤火炙過一樣咁新鮮好食!串燒牛舌juicy, 燒得香!薩摩雞肉蔥串汁燒好味!白鱔串都燒得剛剛好!關東煮個湯底好味!蘿蔔炆得軟身,好食!如果有埋年糕褔袋就更好!銀鱈魚西京燒汁整得剛剛好,銀鱈魚新鮮,出色的西京燒!

石鯛刺身
黑板上的半條魚,新鮮好食!

火炙壽司拼盤
火炙過一樣咁新鮮好食!

串燒
牛舌juicy, 燒得香!薩摩雞肉蔥串汁燒好味!
白鱔串都燒得剛剛好!

關東煮
個湯底好味!蘿蔔炆得軟身,好食!
如果有埋年糕褔袋就更好!

銀鱈魚西京燒
汁整得剛剛好,銀鱈魚新鮮,出色的西京燒!

2021-07-04
  • 銀鱈魚西京燒
  • 關東煮
2021-07-04 726 浏览
今日同朋友食生日飯,咁我哋就book咗呢一間尖沙咀日式餐廳到食飯,咁其實入面啲裝修都幾OK同覺得有啲jp style,當然啦要試過先知道係咪堅,咁我哋叫咗以下食品。竹刺身盛: 有拖羅、三文魚、 油甘魚、 鯛魚甘蝦同赤貝。 咁其實自己最鍾意就係三文魚, 因為呢間啲三文魚我覺得幾新鮮而且冇根及好有肉地有咬口, 仲有鯛魚亦都好新鮮所以其實呢間嘢啲魚生係唔錯的。三文魚松葉蟹肉卷: 呢個卷其實我最鍾意嘅就係佢啲壽司米,雖然佢三文魚同蟹肉都幾新鮮同有鮮味,但係佢個醋米飯比較接近日本嘅壽司米,所以我覺得壽司飯係做得比其他嘢好, 大家可以試下呢一度壽司卷。烤鱈魚干: 呢個鱈魚干有啲似魷魚干,咁其實佢烤咗出嚟熱熱地,幾好食再加埋七味粉就辣辣地,呢個餐前小食我覺得真係ok的。咁跟住我哋叫咗啲串燒就有田樂燒豆腐、厚牛舌、鹿兒島黑豚五花腩、薩摩赤雞腿肉: 咁其實呢啲串燒我覺得大致上都ok,燒到恰到好處,但其實我自己就比較鍾意個豆腐,因為個豆腐就有少少似臭豆腐,面頭有啲甜醬喺度,另外有少少回想返以前食過嘅臭豆腐,雖然呢個豆腐絕對唔係臭的,味道我覺得係幾好食,只不過佢個煮法係ok嘅。什錦天婦羅湯烏冬: 呢個天婦羅

什錦天婦羅湯烏冬: 呢個天婦羅烏冬我覺得個天婦羅個個都炸得幾好,尤其是係個蝦有鮮甜味,而且每一塊嘅天婦羅炸到唔係話有太多油,而且麵包糠同個食物嘅比例我諗有8/2嘅分例。 另外個烏冬極都唔錯,起碼都係彈牙嘅,有啲似手打烏冬,鍾意食天婦羅嘅朋友呢個可以一試。

煎沖繩豚肉餃子: 呢一個餃子我覺得個皮薄餡都算多,最重要嘅就係佢個餃子汁,而且味道亦都幾獨特, 有啲spicy,所以試餃子嘅朋友一定要點個粉。

最後如果經開尖沙咀嘅朋友,可以試下呢間日本餐廳,因為自己覺得呢間餐廳啲魚生其實都新鮮的, 其他炸物亦ok,所以可以一試。

2021-07-02 43 浏览
放假前梗係要食好啲啦~今日同左男朋友黎食日本野食到好飽好滿足呀!烤鱈魚乾今日雖然無叫酒但都想有啲小食咬下鱈魚乾薄薄脆脆傾下又食下開胃一流!刺身拼盤揀左我最鐘意嘅帶子~點知金線鯛同甜蝦更有驚喜!甜蝦好甜金線鯛外表超吸引味道唔算濃清清淡淡查返原來金線鯛即係紅衫魚😂好佩服為佢改呢個名嘅人層次完全唔同晒鮮八爪魚壽司同蔥花拖羅蓉壽司鮮八爪魚壽司好鮮甜又有咬口拖羅蓉油脂豐富,配香蔥和味更濃主菜就揀左天婦羅烏冬天婦羅炸粉夠薄最愛嘅炸蝦蝦肉爽口!炸蕃薯都好甜好好味!烏冬湯底鮮甜用上讚岐烏冬煙韌有口感最後加多幾款串燒牛小排青蔥卷個蔥加左個辛香感又辣又香,好爽!鮑魚雞翼呢個配搭幾特別成件雞翼去骨再加入鮑魚口感即時變到好彈牙😂冬菇正常明太子山藥係全晚嘅驚喜!山藥吹落爽口但咬咬下會有啲黏液出黎感覺好特別喜歡秋葵嘅朋友一定都會鐘意!
放假前梗係要食好啲啦~
今日同左男朋友黎食日本野
食到好飽好滿足呀!

烤鱈魚乾
今日雖然無叫酒
但都想有啲小食咬下
鱈魚乾薄薄脆脆
傾下又食下
開胃一流!

刺身拼盤
揀左我最鐘意嘅帶子~
點知金線鯛同甜蝦更有驚喜!
甜蝦好甜
好佩服為佢改呢個名嘅人
層次完全唔同晒

鮮八爪魚壽司同蔥花拖羅蓉壽司
鮮八爪魚壽司好鮮甜又有咬口
拖羅蓉油脂豐富,配香蔥和味更濃

主菜就揀左天婦羅烏冬
天婦羅炸粉夠薄
最愛嘅炸蝦蝦肉爽口!
炸蕃薯都好甜好好味!
烏冬湯底鮮甜
用上讚岐烏冬
煙韌有口感

最後加多幾款串燒
牛小排青蔥卷
個蔥加左個辛香感
又辣又香,好爽!

鮑魚雞翼呢個配搭幾特別
成件雞翼去骨再加入鮑魚
口感即時變到好彈牙😂
冬菇正常

明太子山藥係全晚嘅驚喜!
山藥吹落爽口
但咬咬下會有啲黏液出黎
感覺好特別
喜歡秋葵嘅朋友一定都會鐘意!
2021-06-30
2021-06-30 53 浏览
嵐橋位於尖沙咀棉登徑,主打日本料理。店內都挺滿座的,幸好樓上還有空位,還可以坐在bar枱位,看著廚房制作料理確是賞心樂事呢。我們先以赤鯥,帆立貝,油甘魚刺身打頭陣,食材新鮮,新鮮程度有如在築地市場食那樣,有質感。隨後,海膽蔥花拖羅卷登場,能夠同時滿足兩個願望,而且這個組合很搭,海膽入口即溶,拖羅質感綿滑,再加少許日本醬油提味,這個是性價比之王,十分推薦。另外,我還叫了一碗特上花魚生丼,集各種魚生於一碗丼飯上,吃完之後大滿足!串燒登場!有薩摩赤雞翼,鹿兒島黑豚蘆薈卷,安格斯牛柳粒,這些串燒都有共同點,就是燒得剛剛好,例如牛柳粒肉汁鎖實,外脆內軟,十分惹味。香煎鵝肝多士是我們心思思想試的,鵝肝入口即化開,要與多士一起吃,令整件事不會太膩。最後我們還叫了韓式泡菜黑豚肉鍋,內有類似薯粉,很吸味,份量十足。

2021-06-23
2021-06-26 61 浏览
第一次黎嵐橋食午餐嘅時候俾我嘅印象唔錯,記憶中幾高質!因為朋友話想食日本嘢,所以就帶返佢嚟依度食嘢😆• 黑鯥(兩切) $136冇耐之前試過黑鯥依隻魚覺得幾好食,所以今次見到又點返佢。嵐橋嘅黑鯥屬厚切,炙燒過外皮更顯魚油甘香,好味!• 牡丹蝦刺身(兩隻) $148好大隻牡丹蝦,爽口中帶軟糯🤤• 油甘魚腩刺身(兩切) $78極厚切嘅油甘魚腩,味道口感都好豐富🧡• 赤身壽司 $42@1睇顏色已經知道有幾新鮮,油脂較少,相對魚味就較濃😌• 帆立貝壽司 $32@1超超超厚肉嘅帆立貝,鮮甜到不得了!• 牛小排青蔥卷 $48牛小排嘅油香滲到入青蔥裡面,兩者好夾😚• 雞胸軟骨 $32軟骨呈三角形,有啲雞肉依附係軟骨之上,食落比雞軟骨更爽更脆,口感好特別😆• 鹿兒島黑豚五花腩 $38五花腩厚身,肥瘦均勻,鍾意食濃郁豬味嘅必試!• 天婦羅盛合 $108講到天婦羅,精粹當然係在於薄脆嘅麵衣,最怕食到放題質素嘅厚粉炸蝦!依碟天婦羅有驚喜,整體香脆唔油膩,尤其隻蝦最出色,好濃蝦味🦐• 蘆筍海膽炒飯 $148飯粒之間見到唔少嘅海膽肉,唯獨可能海膽熟左嘅關係,冇平時食開嘅海膽咁鮮味😗

• 黑鯥(兩切) $136

• 牡丹蝦刺身(兩隻) $148
好大隻牡丹蝦,爽口中帶軟糯🤤

• 油甘魚腩刺身(兩切) $78
極厚切嘅油甘魚腩,味道口感都好豐富🧡

• 赤身壽司 $42@1
睇顏色已經知道有幾新鮮,油脂較少,相對魚味就較濃😌

• 帆立貝壽司 $32@1
超超超厚肉嘅帆立貝,鮮甜到不得了!

• 牛小排青蔥卷 $48
牛小排嘅油香滲到入青蔥裡面,兩者好夾😚

• 雞胸軟骨 $32

• 鹿兒島黑豚五花腩 $38
五花腩厚身,肥瘦均勻,鍾意食濃郁豬味嘅必試!

• 天婦羅盛合 $108

• 蘆筍海膽炒飯 $148
2021-06-24 58 浏览
估唔到喺尖沙咀K11對面有條內街入邊竟然有三間隱世日本料理餐廳其中我就選擇咗今次食嘅呢間喇😚😚隔離嗰間餐廳其實個名都好似 不過就係主打丼飯呢間門口入去係要上樓梯㗎😆服務員都非常熱心仲安排咗我哋坐係吧枱可以望住壽司師傅為我哋製作嘅精心料理🥰師傅做嘅成個擺盤都整得好靚呢度嘅所有刺身都非常之新鮮個人最鍾意嘅三文魚都非常之肥美甜蝦都好鮮甜 錭魚好厚身 最重點係有拖羅呀😍成個刺身拼盤都好抵 $428only想講呢度嘅壽司一啲都唔貴平均都係十幾至到30幾蚊不等最推介嘅係呢個帶子壽司成個帶子切到好似一片片咁非常之靚亦都好考師傅嘅刀工 增加咗成塊帶子嘅層次呢度嘅天婦羅都炸得非常之好食款式都好多 例如油炸蝦粟米秋葵等識落唔油膩而且有檸檬汁配搭呢個魚湯烏冬非常之濃厚既魚鮮味入面仲有一塊塊嘅魚肉個湯好值得飲 仲有配搭唔同嘅蔬菜成個烏冬每食一啖 都鎖住個湯味最後我哋仲嗌咗呢度嘅串燒燒得得非常之香面頭仲沈咗少少七味粉令到成個串燒都變得更加惹味👍🏻👍🏻
估唔到喺尖沙咀K11對面有條內街

燒得得非常之香
面頭仲沈咗少少七味粉
令到成個串燒都變得更加惹味👍🏻👍🏻
2021-06-23 71 浏览
聽聞依間日本嘢好多人去食,最好訂定位,今日收6點,約埋老公喺尖沙咀地鐵站行過去,一去到原來間鋪有兩個門口,同埋仲有得上樓嘅,我哋去到都係七點左右,見到已經差不多滿座,今餐係老公請梗係要叫得豐富啲啦!咁啱我哋有安排坐喺吧枱,一嚟就梗係叫個竹刺身盛(中拖羅、油甘魚,三文魚,鯛魚、甘蝦同赤貝),刺身勁新鮮😋😋、蟹籽沙律➡️勁多蟹籽脆卜卜😋、天婦羅盛合➡️都係新鮮即炸、唔夠飽老公話叫埋串燒(厚牛舌、鹿兒島黑豚秋葵卷、薩摩赤雞腿肉)再加多一人一份冷手打烏冬同冷蕎麥麵,最後梗係飽到上心口🤣🤣🤣