2024-06-05
值得再去嘅一次鐵板燒餐廳,食材靚,調味都好啱我心水。我同朋友都揀咗set D,可以食到佢地最掂嘅菜式貝類轉咗做南非孔雀鮑,個人覺得仲正,鮑魚肉好厚身緊實,鮑魚鮮甜。講到鐵板燒,龍蝦都算係重點項目,今次西澳龍蝦配海膽汁又係令人難忘,煎到超級香,我同fd都一致認為整道菜油香好足,配埋蝦膏海膽汁,諗返都令人口水流。肉類我特登揀豬,根據過去經驗,鐵板燒嘅豬往往可以帶畀人驚喜,果然冇令我失望,原黎呢度用嘅豬肉都係大有來頭,係匈牙利攣毛豬,油花分佈均匀,肉味濃。師父推薦7成熟,真係好嫩口。基本上唔需要點調味已經好正,中意嘅都可以沾碟旁邊嘅竹炭鹽調味。清酒煮蜆蜆肉飽滿,個湯又鮮甜,食完肉味濃嘅食物之後有呢道菜真係非常合適。炒飯都冇馬虎,加入海膽,炒到粒粒分明,食完滿足曬。甜品玄米茶雪糕。總結:呢間都算係我幾鍾意嘅一間鐵板燒餐廳,食物正,適合約會慶祝,咁啱當日隔離枱有情侶就係慶生,佢地整個用餐都十分歡樂。