2022-12-03
今日黎左一間連續多年獲米芝蓮必比登美食嘅-星記海鮮飯店lunch 時間果然都要book位,好彩有book枱,如果唔係真係冇得食🥹原來飯店重開左兩個幾月😀唔怪得知裝修好新😍而且座位與座位之間都幾寛敞,坐到好舒服喺中環黎,呢個lunch set Menu已經係抵,$88蚊可以食到米芝蓮推介嘅野正係好正😌仲要每一日有唔嘅老火湯飲😋今日係星期二,老火湯係青紅蘿蔔粟米煲豬骨,個老火湯好濃郁,飲得出非常足料🔺紅燒豆腐炆魚柳魚柳酥脆可口,豆腐大件同淋身,而且仲係好滑嘟嘟,而且豆腐同魚柳朔吸哂d紅燒汁,非常之入味😆最適合送白飯食🔺滑蛋蝦腰扒上湯菜心蝦仁爽口彈牙,而且仲有唔少蝦仁😍個滑蛋好滑好香😍而個菜心非常翠綠😍差唔多比我食晒😆搞到朋友冇得食 🔺八寶糖水呢個糖水,非常足料非常養生😙入邊有紅棗、桂圓,杞子,雪耳等等,都係非常滋潤嘅🤪好適合冬天食用
星記海鮮飯店
🔺紅燒豆腐炆魚柳
🔺滑蛋蝦腰扒上湯菜心
蝦仁爽口彈牙,而且仲有唔少蝦仁😍
🔺八寶糖水