2022-01-09 242 浏览
朋友生日佢話想食日本野終於三個人都得閒食番餐好野開個好既2022年先!!!作為一個廚師發辦當然真係每一道餸都充滿驚喜!佢哋最主打嘅有兩款「おまかせ」❣️價錢分別為$1280同$1480!分別就係多咗一款清酒鮑魚✨我哋決定選前者因為驚食唔晒!前菜已經非常精緻!一式三款!主要令我難忘嘅就係紫蘇葉炸海膽豆腐!豆腐嘅軟軟配埋紫蘇嘅香味!刺身更加係令人眼前一亮!牡丹蝦配海葡萄!海葡萄嘅清爽粒粒口感!另外牡丹蝦本身軟身兩者好夾!至於熱食料理呢! 立鱗燒真係第一次食!魚鱗燒到脆卜卜,好似軟化左既蝦殼咁!!而且本身番魚頭整個汁!原汁原味嘅魚!和牛都好高質!唔錯!另外佢哋嘅壽司當然唔少得嘅係海膽!另外仲有火灸 魚令到油分出晒嚟!甜品同埋佢嘅濃湯!都係廚師精心炮製廚師解釋過濃湯佢用豬骨魚頭煲左三個鐘!而且甜品係佢哋特別調製清新嘅口感啱晒又想食甜嘅又怕太甜既女士!個商埸重有大抽獎呀!同埋泊車優惠!一家大細真係好岩呀!
朋友生日佢話想食日本野
終於三個人都得閒食番餐好野
開個好既2022年先!!!

作為一個廚師發辦當然真係每一道餸都充滿驚喜!
佢哋最主打嘅有兩款「おまかせ」❣️
價錢分別為$1280同$1480!
分別就係多咗一款清酒鮑魚✨

我哋決定選前者因為驚食唔晒!

前菜已經非常精緻!
一式三款!主要令我難忘嘅就係紫蘇葉炸海膽豆腐!
豆腐嘅軟軟配埋紫蘇嘅香味!

刺身更加係令人眼前一亮!
牡丹蝦配海葡萄!海葡萄嘅清爽粒粒口感!
另外牡丹蝦本身軟身兩者好夾!

至於熱食料理呢! 立鱗燒真係第一次食!
魚鱗燒到脆卜卜,好似軟化左既蝦殼咁!!
而且本身番魚頭整個汁!原汁原味嘅魚!

和牛都好高質!唔錯!

另外佢哋嘅壽司當然唔少得嘅係海膽!
另外仲有火灸 魚令到油分出晒嚟!

甜品同埋佢嘅濃湯!
都係廚師精心炮製
廚師解釋過濃湯佢用豬骨魚頭煲左三個鐘!

個商埸重有大抽獎呀!
同埋泊車優惠!一家大細真係好岩呀!
2022-01-09 147 浏览
我既生日月就緊係要對自己好好啦!🥳終於就約到兩個fd 子一齊黎食日本野!廚師發辦「おまかせ」係將軍澳既FICUS打電話黎BOOK 時候已經PREORDER 定左SET 「月見」 秋之嚐味☺️🥰🇯🇵期待佢地每日飛機到既新鮮食材!由前菜、刺身、一品料理、壽司、湯再到甜品都係由當日最新鮮既「飛機貨」去整既料理!師父重會好詳細咁講解關於食材既細節!可以話食野得黎都係學野既一種!佢地既餐具同擺盤都可以話好精細呀!打卡指數都好高!前菜既順菜同埋紫蘇海膽都好淋印象! 好香既紫蘇配埋佢係海膽豆腐加海膽個層次好豐富!刺身方面最鍾意就係大拖羅配新鮮既山葵!入口溶化!一品料理既和牛粒真係令人回味呀!入口既個陣油脂滑脫脫既口感!係口腔停流好耐!壽司都幾有水準!加埋結尾既濃湯!柚子啫喱既小清新平衡番全餐既邪惡感👅食飽當然要行埋Donki! 買番d 日本野買左當去左旅行!🇯🇵✈️
我既生日月就緊係要對自己好好啦!🥳
終於就約到兩個fd 子一齊黎食日本野!

廚師發辦「おまかせ」

係將軍澳既FICUS
打電話黎BOOK 時候已經PREORDER 定左
SET 「月見」 秋之嚐味☺️🥰🇯🇵
期待佢地每日飛機到既新鮮食材!

前菜既順菜同埋紫蘇海膽都好淋印象! 好香既紫蘇
配埋佢係海膽豆腐加海膽個層次好豐富!

刺身方面最鍾意就係大拖羅配新鮮既山葵!入口溶化!

壽司都幾有水準!加埋結尾既濃湯!
柚子啫喱既小清新平衡番全餐既邪惡感👅

食飽當然要行埋Donki! 買番d 日本野
買左當去左旅行!🇯🇵✈️
2022-01-03 131 浏览
整體還算中規中矩。食物味道和配搭上有4星,服務5星。現在從頭到尾回顧一下。因為我是一個人的關係,一瓶720毫升的對我來說太多了,只能點300毫升的。300毫升色有3款,1款熱的,兩款冷的,我就點了這瓶中間價位。頭盤是這道3色涼盤,蕃茄新鮮爽口,但是蝦比較差,沒什麼鮮味,海帶酸酸的,很好吃和開胃。刺身,赤貝沒什麼鮮味,鯛魚正常,深海池魚比較油膩。吃完想要點生薑,但是沒有。下一道是白子,如果改為醋漬白子的話會更好,可以把剛才池魚的油膩感化解一下,現在變成火灸的話,感覺還是膩。就算我喝了幾口清酒也中和不了。再來就是芝麻拌白魚,什麼魚我忘記了,但是芝麻味把魚味蓋過了,感覺一般。下一道安康魚中間夾了一塊漬物,這道菜可以說可有可無了。我寧願在熱食換一塊炸魚。然後開始熱菜了,首先是煮金木鯛(沒圖),味道很好,整晚其中一道喜歡的,再來就是炸蝦天婦羅,不油,很脆。這兩道沒毛病。 緊接著就是六道壽司。第一道是墨魚,太普通的食材,有點失望;第二道赤海蝦配蝦膏,蝦膏應該事後加工過,有點說不出的味道,好黏口;第三道壽司忘記了;第四道吞拿魚赤身,好吃;第五度大拖羅和第六道的海膽壽司都很好吃。綜觀壽司這一塊完全沒問

緊接著就是六道壽司。第一道是墨魚,太普通的食材,有點失望;第二道赤海蝦配蝦膏,蝦膏應該事後加工過,有點說不出的味道,好黏口;第三道壽司忘記了;第四道吞拿魚赤身,好吃;第五度大拖羅和第六道的海膽壽司都很好吃。綜觀壽司這一塊完全沒問題。

最後就是魚湯和甜品了。甜品沒圖,魚湯我個人不太喜歡,並不是味道有問題,是我本人不喜歡喝魚湯。

整晚只有我一個客人,經營食肆真辛苦。
2022-01-03
2021-11-08 703 浏览
係Ficus初嘗Omekase 廚師用心製作食物而且會詳細介紹食材同食用方法食材質素好好Waitress好用心同體貼不斷幫我哋整理桌面同加水成個感覺十分良好會再黎食Nice restaurant
2021-11-08
2021-11-01 561 浏览
第一次走進新的嘗試,前菜精緻豐富,刺身新鮮有層次,和食有驚喜,壽司配搭不錯,將軍澳中會是不錯的選擇。享受完一頓美味的廚師發板,呷著海邊的涼風,清空一下身心再工作。
2021-11-01
2021-10-14 667 浏览
成日聽到朋友話將軍澳好多好野食今日公眾假期一於入黎行下啦夜晚去左呢間位於MONTEREY Place既杦試下佢地既omakase平時港島區既omakase dinner起碼都成千幾二千蚊一位呢度有兩款omakase dinner ($1280 / $1480)今晚我就叫左後者月見•秋之嚐味Omakase ($1480)套餐包括: 前菜、六款刺身、清酒煮千葉縣黑鮑魚、一品料理、六貫壽司、鯛魚濃湯同精選甜品前菜係鮮淮山、大蝦伴蛋黃醬刺身六款:左口魚配柚子醋- 左口魚薄切配柚子醋好清新好開胃赤貝配蛋黃醬- 口感爽滑彈牙草青魚- 厚切既魚生用紫菜夾住食幾特別秋刀魚- 賣相💯,刺身好鮮甜仙鳳趾蠔🦪- 手掌咁大隻既生蠔好鮮甜,有淡淡既海水味😋鮟鱇魚肝- 好嫩滑,有種齒頰留香既感覺清酒煮千葉縣黑鮑魚- 預先煮好既鮑魚配上肝醬,仲有一舊壽司飯可以點醬食口感好彈牙👍🏻食左一半上個和食先今日既和食係燒金鯛魚魚皮炸到脆卜卜魚身肉質鮮嫩唔會腥下半場既壽司準備開始魷魚壽司真鯛壽司- 厚切既真鯛夠新鮮👍🏻牡丹蝦壽司- 上面加左啲牡丹蝦膏好好食深海池魚- 食材都好新鮮,份量十足💯拖羅壽司- 入口即溶,高質海膽手卷-

成日聽到朋友話將軍澳好多好野食
今日公眾假期一於入黎行下啦
夜晚去左呢間位於MONTEREY Place既杦
試下佢地既omakase
今晚我就叫左後者

月見•秋之嚐味Omakase ($1480)

前菜係鮮淮山、大蝦伴蛋黃醬

刺身六款:
左口魚配柚子醋
- 左口魚薄切配柚子醋好清新好開胃
赤貝配蛋黃醬
- 口感爽滑彈牙

草青魚
- 厚切既魚生用紫菜夾住食幾特別
秋刀魚
- 賣相💯,刺身好鮮甜

仙鳳趾蠔🦪
- 手掌咁大隻既生蠔好鮮甜,有淡淡既海水味😋

鮟鱇魚肝
- 好嫩滑,有種齒頰留香既感覺

清酒煮千葉縣黑鮑魚
- 預先煮好既鮑魚配上肝醬,仲有一舊壽司飯可以點醬食
口感好彈牙👍🏻

- 厚切既真鯛夠新鮮👍🏻
牡丹蝦壽司
- 上面加左啲牡丹蝦膏好好食

深海池魚
- 食材都好新鮮,份量十足💯

拖羅壽司

平時食omakase甜品多數都係雪糕/生果多
今次Ficus用左自家製既奶凍同十勝紅豆
用心製作甜度適中👍🏻
2021-10-05 629 浏览
原本打算開開心心同家人慶祝生日,點知就換來一個失望嘅經歷,一入去餐廳坐低就發現櫈上面有食物殘渣,雖然唔算好似茶餐廳咁污糟,但以一間高級嘅日本餐廳來講就不能接受,之後侍應放低張安心出行紙仔就行咗去,要問佢先倒杯茶俾你,全晚都幾次發現餐具污糟要更換。食物方面,叫左個極上刺身拼盤($680,10點)同特上壽司拼盤($498,10點),叫得極上真係冇諗過當中會有三文魚同魷魚呢啲平價野,上菜嘅時候個侍應會介紹俾你知每一款魚嘅名,但佢一啲都唔熟,er左好耐都講唔出,同埋亦將兩款完全唔一樣嘅魚講成同一個名,好搞笑地不專業。個天婦羅係我食過最差嘅,未見過下面張紙充滿油既天婦羅,同佢反映,佢就話「係呀,啲炸粉厚左啲」,跟住就撥開話題講第二啲嘢。總括來講,食物質素同服務態度完全唔值呢個價錢。
總括來講,食物質素同服務態度完全唔值呢個價錢。
烤鱈魚乾
2021-10-04
庆祝纪念
生日
2021-09-14 514 浏览
今日再來食午餐,因約了朋友又想找一間有質素及環境舒服的地方.就一定不少得這一間午餐menu已多了款式(價錢由$98至$400內都有選擇).這有级數的餐廳一定放心食刺身.因上次食時已感到非常新鮮及質量非常好.今次食可刺身飯.($158)前菜是這個:有哈密瓜沙律及滑溜溜的蒸蛋.一口即溶.朋友叫了火炙刺身飯另外加了綠茶布甸及咖啡整體用餐可達90分.只是布甸用的盛載用具可考慮用碟.以至容易將底部的綠茶粉均勻地和布甸一起享用.

今次食可刺身飯.($158)

前菜是這個:有哈密瓜沙律及滑溜溜的蒸蛋.一口即溶.

朋友叫了火炙刺身

另外加了綠茶布甸及咖啡

2021-09-13 459 浏览
聽朋友將軍澳南開了間食omakasa的日本餐廳,午市有lunch set,一直對這類omakasa 餐廳的午餐都有莫名的期望,總覺得能用商業中心一頓午餐的價錢可以食到晚上omakasa的裝修環境服務已經物有所值,加上午市的食物質素,如果你有半天悠閒嘅假期想找間坐得舒服的日本餐廳,絕對值得一試。一入門口,我同朋友先到,本來餐廳準備安排坐卡位,一聽到我哋有三個人就主動安排調往坐得更舒服寬躺的卡位,其實未用餐已經加咗分。坐低我叫咗火炙丼,另外兩位朋友就叫角切。午餐包茶碗蒸沙律麵豉湯同飲品,茶碗蒸先到,火候恰到好處,蛋夠滑,麵豉湯唔會太咸,沙律正常發揮。朋友的角切丼先到,意外地角切竟然有海膽😲。而火炙丼一到,魚油的焦香味亦都撲鼻而來,大概有7件魚,包括帆立貝,質素都好好,絕對對得住個價,不過男仕可能會唔夠飽。 見到碗內的楓葉形狀的綠色樹葉,忽發奇想如果秋天嚟會唔會用黃色楓葉🍁做擺盤?不過對於一餐百五蚊的午餐呢個要求又好似太異想天開。因為食物的質素唔錯,最後加28蚊要多個抹茶布丁作結,抹茶布丁用黑豆同薄荷葉作點綴,初頭覺得食唔到怪怪的,係好滑,但點解無咩抹茶味,原來有一層抹茶在杯底,同甜甜的黑豆

因為食物的質素唔錯,最後加28蚊要多個抹茶布丁作結,抹茶布丁用黑豆同薄荷葉作點綴,初頭覺得食唔到怪怪的,係好滑,但點解無咩抹茶味,原來有一層抹茶在杯底,同甜甜的黑豆夾埋食好襯。唯一失望就係竟然用麵豉湯的同款柸去裝布丁,好似有啲唔襯😅,呢方面可以花多啲心思。總結約200蚊食到有質素嘅刺身丼定食加甜品,加上餐廳嘅環境同服務,下次放假鬆一鬆會再嚟多次。
火炙丼
抹茶布丁
火炙丼
抹茶布丁
2021-09-12 2216 浏览
一季來一次可惜的是上次的師傅走了也沒有了在下喜歡的全手工自家制漬物現在換上一位師傅只有一位忙死人了吧看來在下今天沒機會吃到特別的東西前菜 芝蝦 水雲 毛蟹 渡蟹 鰹精選刺身 明石鯛 薄造り放上了金薄 夾著薑蔥 紫蘇花 吃前沾一點青檸清甜薄造り 跟上酸汁 可自行決定要不要點早入季的鰤 しまあじ 金目金目做了炙り 上面放上わさび漬清酒千葉鮑魚 配上鮑魚肝醬加上一顆寿司飯熱食時間到あなご天婦羅由綠茶葉包裹著 旁邊有綠茶粉可自行加味重口味的在下沒嚐到綠茶味但這穴子很好吃寿司進行前在下加點了份自己喜歡的牛ほほ $178雖然師傅都轉了但依然能做出這麽好的慢煮牛ほほ遠道而來也是值得的吧只是沒之前好而已寿司時間排位不分先後帆立 白蝦😍 中トロ 大トロ左口魚邊(柚子胡椒)筋子 石垣😍雲丹盛滿 蝦軍艦 秋刀😍 車海老鯛魚濃湯記得上次太飽放棄了這次能喝上 😆時日甜品長崎蛋糕連甜品都是自家制的雖然沒時間做漬物一個寿司師傅也忙不過來但這種愛烹調的心還存在不變另外還有綠茶奶凍上次在下好像連甜品也沒吃🤔最後在下還發現原來這店還真的沒有落場身為一家おまかせ店可真神奇難怪師傅無時間開貨 😒不過也正好跟在下說下次我不用那
一季來一次

最後決定在下今年還是會再來一次
期待下次會有更好的東西
2021-09-11
2021-08-04 714 浏览
杦 ∙ FICUS🍣炎熱的下午心血來潮就試了這間日式餐廳啦🙈其實是因為室內的裝飾吸引了我,好有日本feel🇯🇵入去後選擇了坐bar檯,希望可以近距離看師傅的手藝🤩我點了特上火炙魚生丼🍣由師傅開始燒魚刺身到送上來的時候,可以聞到好濃的魚香味🤤有什麼魚我就不透露啦,費事劇透🤫每一件刺身都好新鮮,沒有平時的雪藏味(好重要!)同入口即溶🥰每一件的厚度我覺得適中,不會太薄👍因為這個是Lunch Set,所以會包一碟前菜,一碗味噌湯和茶碗蒸,所以整體來說都不錯😋店員同師傅都好nice,特別是為我們準備的師傅😆他會同我們傾計和介紹每一件用到的刺身,好健談!如果你們遠征到將軍澳,我會推薦你們可以試下。食材的質素,店內的氣氛和師傅的熱情,我覺得作為客人會是一個好的體驗😆。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。特上火炙魚生丼:$158餐廳:杦 ∙ FICUS地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號 MONTEREY Place 地下G12號舖
杦 ∙ FICUS🍣

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
特上火炙魚生丼:$158
餐廳:杦 ∙ FICUS
特上火炙魚生丼
特上火炙魚生丼
2021-07-09 796 浏览
今日平日下晝兩個人去食晏,唔駛等即刻有位。好快就揀咗刺身同埋Deluxe壽司定食。環境就一般,冇乜特別,但係都算歡堂舒適,服務都幾好,侍應都幾attentive,問佢橙汁係咪鮮榨,佢都老實話唔係,豉油倒咗出嚟見到有一粒黑色野,以為係黑芝麻,再睇清楚啲係有腳,同侍應反映,佢都即刻換過隻豉油碟同埋成壺豉油,等咗一陣,有個侍應攞左碟刺身準備放上枱之際,就返咗轉頭,不過都啱嘅,前菜都未到,之後等咗一陣,先來沙律和蒸蛋碗,兩個都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗熱茶,仲送咗杯幾香濃嘅凍烏龍茶,橙汁就唔講啦,之後就上主菜,刺身同壽司都一齊嚟,賣相唔錯,份量同價錢都成正比,侍應亦都好有心機介紹唔同嘅款式,食嘅先後次序,壽司飯嘅比例適中,刺身嘅質素好高,好鮮味,刀法都幾好,壽司定食跟烏冬,都幾足料大碗,刺身定食跟碗飯麵豉湯,雖然簡單,都覺得有咁上下質素,整體來講質素有驚喜,有機會夜晚嚟食Omakase先!
今日平日下晝兩個人去食晏,唔駛等即刻有位。好快就揀咗刺身同埋Deluxe壽司定食。環境就一般,冇乜特別,但係都算歡堂舒適,服務都幾好,侍應都幾attentive,問佢橙汁係咪鮮榨,佢都老實話唔係,豉油倒咗出嚟見到有一粒黑色野,以為係黑芝麻,再睇清楚啲係有腳,同侍應反映,佢都即刻換過隻豉油碟同埋成壺豉油,等咗一陣,有個侍應攞左碟刺身準備放上枱之際,就返咗轉頭,不過都啱嘅,前菜都未到,之後等咗一陣,先來沙律和蒸蛋碗,兩個都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗熱茶,仲送咗杯幾香濃嘅凍烏龍茶,橙汁就唔講啦,之後就上主菜,刺身壽司都一齊嚟,賣相唔錯,份量同價錢都成正比,侍應亦都好有心機介紹唔同嘅款式,食嘅先後次序,壽司飯嘅比例適中,刺身嘅質素好高,好鮮味,刀法都幾好,壽司定食跟烏冬,都幾足料大碗,刺身定食跟碗飯麵豉湯,雖然簡單,都覺得有咁上下質素,整體來講質素有驚喜,有機會夜晚嚟食Omakase先!
2021-07-09
2021-06-21 690 浏览
一家小小的店點餐後因為吃おまかせ所以位置由Table調上去Counter 前菜 明太子 水雲 金平在下喜歡酸酸的之後是水タコ當然必須有牠的爽口吸管刺身前在下加點了份紅酒慢煮あん肝淡淡的酒香 超滑溜的肝刺身時間間八 中卜口 大卜口其實有點期待有些什麼特別的刺身後的熟食是酒煮鮑魚口感十足又不韌另一款是炸物 蛋黃 椒仔和沙錐魚美妙的炸物完全不油膩水份被鎖得很好然後有一小碟紫椰菜漬物在下嘴饞在寿司前再加點一份牛ほほ難得一見 在下要吃牛ほほ本身也是在下滿喜歡的一道菜炆很得淋身肉味也香濃面珠登無得輸..寿司次序不分先後白蝦仔 伊左目 金目 赤貝 卜口 鰈魚 あじ 鱈吞拿魚卷吃了幾件後被發現是慣用左手師傅細心把寿司調整方向了再加上柚子大根漬消消膩好讓在下加點一份マクロ天腦師傅再讓在下品嚐了一客吞拿魚筋不過到這裡在下好像飽了吃太多肉唯有再點客白象😅漁湯沒有飲 只吃了水果在下飽了這裡在下最喜歡的是很多自家制漬物味道跟外面吃到的差好遠充滿愛和心機的食物是最好的
一家小小的店

難得一見 在下要吃
牛ほほ本身也是在下滿喜歡的一道菜
炆很得淋身
肉味也香濃
面珠登無得輸..

寿司次序不分先後

充滿愛和心機的食物
是最好的
2021-06-21
2021-05-13 977 浏览
星期六終於有時間拍下拖,見到將軍澳有omakase食,就試吓個午餐一人前$680,同埋散叫左個雜錦天婦羅$198😋餐廳裝潢簡潔,午餐時段好彩唔太多人,唔駛等位就可以入座卡位😙服務員態度唔錯,每樣食物來到都會介紹👍🏻頭盤係海膽秋葵淮山👍🏻,配搭呢個甜點;海膽好鮮甜,淮山秋葵都好新鮮,呢個配搭幾清新,個甜點好得意,侍應話上面黃色嘅係用蛋做嘅,下面白色嘅我就唔記得咗係乜嘢,不過冇乜味🤪刺身有三款,拖羅幾肥美,蟹棒都幾鮮甜,另外嗰款魚普通啦,所以連名都唔記得咗🤣壽司🍣海膽最好食好鮮甜👍🏻,右口魚口感幾得意,火炙拖羅ok,蝦上邊配左蝦膏味道一般,不過帶子就有啲腥感覺唔太新鮮😵吞拿魚蓉手卷不過不失🙂雜錦天婦羅,食材算新鮮,但感覺唔係好天婦羅,好似炸野咁,可能粉太少,食完有啲喉嚨痛😞燒鱈魚🐟一般,不過個蕃茄幾好食,幾juicy😙😙魚湯野菜烏冬,我覺得個魚湯好腥,個烏冬有啲淋,唔太彈牙,唯一覺得驚喜嘅係個d黃色一粒粒野,好甜好好味🙃甜品中規中矩啦😏整體來講,選擇種類唔太多,食物算新鮮,尤其海膽幾好食,不過煮物就好一般,仲有進步空間;二人午餐盛惠$966,有啲貴,同埋唔係好飽

吞拿魚蓉手卷不過不失🙂

燒鱈魚🐟一般,不過個蕃茄幾好食,幾juicy😙😙

甜品中規中矩啦😏

2021-03-17 1144 浏览
第一次幫襯,有驚喜店員非常有禮貌,過程中都仔細介紹食品新鮮食材,配合認真、用心處理及烹煮令我一個不吃生食的人,亦一一品嘗每道菜式推薦給大家一試!是次我挑選的套餐是 $1280(晚餐-廚師發辦)需要額外加一,而選擇 廚師發辦 套餐就不能用OpenRice discount,要注意喔套餐包括:前菜(三點)- 酸酸地醒胃刺身 - 吞拿魚超超超好食😋鮑魚 - 蘿蔔底超入味,鮑魚正和食 - 蟹腳天婦羅,炸得唔會好油林林咁,好脆壽司(六點)- 有個燒既鱈魚,好滑既感覺。欣賞下師傅嘅手勢雲丹盛滿 - 海膽壽司飯,因為本人唔食海膽,師傅為我轉左吞拿魚,亦安排一舊海膽壽司比我一試,好貼心魚湯 - 飲返客湯,暖暖胃甜品 - 椰子味奶凍,仲有粒綠茶味既野,大概食左2.5小時,慢慢一道道上,唔會食到好急,值得一試!
第一次幫襯,有驚喜
店員非常有禮貌,過程中都仔細介紹食品
新鮮食材,配合認真、用心處理及烹煮
令我一個不吃生食的人,亦一一品嘗每道菜式
推薦給大家一試!
是次我挑選的套餐是 $1280(晚餐-廚師發辦)

套餐包括:
前菜(三點)- 酸酸地醒胃
刺身 - 吞拿魚超超超好食😋
鮑魚 - 蘿蔔底超入味,鮑魚正
和食 - 蟹腳天婦羅,炸得唔會好油林林咁,好脆
壽司(六點)- 有個燒既鱈魚,好滑既感覺。欣賞下師傅嘅手勢
魚湯 - 飲返客湯,暖暖胃
甜品 - 椰子味奶凍,仲有粒綠茶味既野,

大概食左2.5小時,慢慢一道道上,唔會食到好急,值得一試!

2021-03-16
庆祝纪念