2021-11-13 270 浏览
In general the waiters and waitress have no clue what are being served and what’s on the menu. When serving food they don’t introduce what is it and there are dishes come for free and we asked if it’s the dessert and they were like no it’s free, don’t you want it or not. We have ordered a cake for birthday and when we asked about it they responded like yes it will come so you don’t want dessert right I could take it back? Very bad experience and bad communications. Please don’t celebrate your birthday here!
2021-11-10 351 浏览
生日飯局特別安排咗試呢間鐵板燒! 呢度地方相當濶落... 用餐枱面又夠大... 食都食得舒適d!我地order嘅有海鮮set又有牛肉set... 價錢合理... 質素高... 整體份量唔少... 夠飽肚! 因為慶祝生日嘅關係... 加錢order咗件千層蛋糕... 好好味㖭!😋😋😋🦞🦐龍蝦同蝦d肉新鮮又彈牙... 龍蝦頭仲冇浪費到... 煮咗個濃湯!🐮 牛肉餐有幾款牛肉可以揀... 唔同牛肉唔同價錢... 燒完嘅牛肉仍然保存肉汁... 好juicy!🐟 鮑魚同樣彈牙... 鱈魚表面煎得香脆!🐟 可加錢要三款刺身... 鮮甜!🍔 鵝肝用迷你漢堡上... 減少油膩感又cutie!🍚 炒飯粒粒分明... 非常掂!🍞 焦糖多士... 香脆好味!整體上... 不論環境或食物質素... 都好高分... 值得嚟試試!

🐟 鮑魚同樣彈牙... 鱈魚表面煎得香脆!

🐟 可加錢要三款刺身... 鮮甜!

🍔 鵝肝用迷你漢堡上... 減少油膩感又cutie!

🍚 炒飯粒粒分明... 非常掂!

🍞 焦糖多士... 香脆好味!

2021-11-08 311 浏览
去板神,睇師父即場煮野比你食先係重點!😂本身上網睇中左席前商務套餐,但去到一問原來係午市先有😭😭😭 為左個荷包冇咁肉赤就叫左個最平既鐵板燒套餐(印象中好似係$17xx 2人前🙈)前菜:用一個好精緻既日式木盒裝住,入面有3小碟,分別係: 海膽魷魚、涼瓜雪梨同黑芝麻豆腐。見到咁靚既木盒,期望值突然標高,但當食到入口既時候,只能講係不過不失,所有野唔係難食,但未去到好好食嗰個程度。海膽魷魚嘅海膽冇苦味,但亦唔係好鮮甜。涼瓜雪梨同黑芝麻豆腐味道正常,係想像到既味道,未算驚喜。沙津:沙津菜新鮮,醬汁連沙津菜食,入口清爽🥗刺身:刺身有赤身、間白同油甘魚。值得一讚嘅係3塊刺身會連一大塊碎冰一齊上,保持肉質口感。海鮮:海鮮分別有蝦、銀鱈魚同鮑魚。蝦好新鮮,上枱既時候仲會見到佢d 觸鬚係度郁緊。銀鱈魚好滑,入口即化,鮑魚亦都好爽好彈👍👍肉:該套餐只係包美國牛肉薄燒。大廚會將大量蔥花放係牛肉入面然後捲起,食落油脂豐富但唔會覺得油膩😋😋。 不過肉既份量唔多,即使師父已經將捲起既牛肉薄片切為3細份,但食完仍覺空虛。炒飯:炒飯冇咩調味,食落好淡口,不過都見到d 飯炒到粒粒分明,係肉眼嘅享受。🌝甜品:本身想試下人
去板神,睇師父即場煮野比你食先係重點!😂

前菜:

沙津:

沙津菜新鮮,醬汁連沙津菜食,入口清爽🥗

刺身

海鮮:

肉:

炒飯:

甜品

本身想試下人人都讚好嘅焦糖多士,但好可惜今次遇唔到。🥺今次嘅甜品係tiramisu,入面既cream口感細膩,面頭既朱古力粉都夠濃郁😋😋,為今次既晚餐畫上左完美既句號

評分:
環境:🌕🌕🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
食物:🌕🌕🌕🌑🌑
抵食:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-09-20
Lunch time同同事放肆啲去食呢間板神,揀左特選鉄板焼ランチセット(lunch set),不過佢menu既日文呢隻字係錯架🤣,扣少少分唔夠專業。環境就好正,可以望住師傅即刻燒😍,詳細就請睇圖😝。🔅前菜 & 沙律沙律同漬物份量啱啱好,酸酸地幾開胃😋。🔅大蝦好大隻,蝦肉都幾彈牙,有幾款醬同檸檬點,都幾夾👍🏻。🔅帶子睇圖都知佢有幾正!大大粒,係好靚既刺身級帶子,好鮮!簡單黎講就係好正😎!🔅厚燒A5和牛 & 薄燒澳洲和牛對比起海鮮牛就普通啲,薄燒和牛加左蔥蒜都夠香既。🔅法國鵝肝煎完即食好香好重油分,入口即溶,有個迷你burger夾住就即刻無咁邪惡就唔會覺得好膩,一流👍🏻!🔅炒飯炒飯加左蔥蛋和牛碎炒,炒到粒粒分明,好香🤤。不過和牛份量多少少就好🤣。💬Lunch set係超抵食,過下omakase癮又唔貴,佢既海鮮同鵝肝真係好出色👍🏻,加埋成個環境同景真係好正💛。

前菜 & 沙律
🔅前菜 & 沙律
沙律同漬物份量啱啱好,酸酸地幾開胃😋。

🔅大蝦
好大隻,蝦肉都幾彈牙,有幾款醬同檸檬點,都幾夾👍🏻。
🔅帶子

🔅厚燒A5和牛 & 薄燒澳洲和牛
對比起海鮮牛就普通啲,薄燒和牛加左蔥蒜都夠香既。
法國鵝肝
🔅法國鵝肝
🔅炒飯

前菜 & 沙律
法國鵝肝
2021-10-25 311 浏览
鐵板燒燒燒🦐🐟去Staycation之前都要填飽個肚先,慶祝紀念日就當然要食好d啦🤤 今次就同大眼妹揀左呢間「板神」,等專人燒比我地食啦😌————————————————今次叫左個板神便當🍱同海鮮套餐,配有麵豉湯、蒸蛋同沙律🥗 沙律係麻醬蝦沙律,至少麵豉湯同蒸蛋就無乜特別,唔洗多作介紹🤣👅海鮮套餐($380)套餐包3款海鮮🥇大蝦先唔講味道,唔洗我剝殼已經夠開心,仲要鋪埋蝦膏係面,唔洗自己啜😙,都夠比個金牌佢啦😆👍🏻蝦味好夠而且蝦肉非常彈牙🥈鮑魚睇住師傅細心咁將鮑魚「飛邊」燒,鮑魚慢慢縮細,再喺咁raw嘅鮑魚上加以調味上碟,都幾治癒🤣👍🏻鮑魚唔韌,已經鮑汁無被燒乾🥉白鱈魚魚油好香,配埋海鹽食就更襯托出魚味👌🏻刺身3味 ($100)3款時令刺身分別係赤身、油甘魚、鰤魚比較少食鰤魚,但我食完又唔覺有乜特別,唔洗特別加錢去叫👅板神弁当($480)便當打卡都幾靚,不過就無得睇住師傅燒喇!分左大眼妹少少銀雪魚西京燒食,魚油感覺比我個白鱈魚更香🐟———————————————— 💡 跟餐有甜品或咖啡二揀一,是日甜品為蕨餅💡 午餐分兩個時段,分別係12:00-13:30同13:30-15:00,記得b
鐵板燒燒燒🦐🐟
————————————————

👅海鮮套餐($380)
套餐包3款海鮮

🥇大蝦
👍🏻蝦味好夠而且蝦肉非常彈牙

🥈鮑魚
👍🏻鮑魚唔韌,已經鮑汁無被燒乾
🥉白鱈魚
魚油好香,配埋海鹽食就更襯托出魚味

👌🏻刺身3味 ($100)
3款時令刺身分別係赤身、油甘魚、鰤魚
比較少食鰤魚,但我食完又唔覺有乜特別,唔洗特別加錢去叫

👅板神弁当($480)
便當打卡都幾靚,不過就無得睇住師傅燒喇!
分左大眼妹少少銀雪魚西京燒食,魚油感覺比我個白鱈魚更香🐟

————————————————
💡 跟餐有甜品或咖啡二揀一,是日甜品為蕨餅
💡 午餐分兩個時段,分別係12:00-13:30同13:30-15:00,記得book位呀
📍 板神鉄板燒日本料理:灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
2021-10-25 309 浏览
Throw Back Time⬅️~Staycation之前食個靚靚午餐,一齊挑選左一間價錢相宜,口碑又唔錯嘅板神鉄板燒🥩~其實今次都係我第一次食鐵板燒😂,仲學人做Foodie haha…預約時會問我哋想坐海景卡位定係鐵板燒吧枱,當日遲咗少少到🙇🏻‍♀️,因為午餐時段有兩輪,下一輪有客人預約。溫文有禮嘅接待員好好咁同我哋講,頭一小時可以喺吧枱享用主食🆗,之後坐後排雅座繼續享用甜品,坐幾耐都得同離開前先結帳,無催促下好好享受用餐👍🏻 中間有兩間VIP鐵板燒包廂,左手邊係海景卡位,右手邊係今次嘅大吧檯,望住開陽嘅灣仔樓景同山景⛰。另外值得一提男女洗手間各一間 🚻,黑色日系外潢別緻,內有漱口用品同潤膚液,小事看得出貼心位。————————————————👅板神弁当($480+10%)呢份弁当擺盤夠霸氣👑,高低起伏有層次,取捨就係無得食直席鐵板燒,不過打卡都幾靚~🔸前菜及沙律🔸👉🏻 清爽嘅醃漬竹筍同麻醬蝦沙律🥗🔸蒸蛋🔸👉🏻茶碗蒸入面有小元貝、魚板同冬菇等🥚,上有少少芡汁令蒸蛋更滑🔸刺身🔸👉🏻四款刺身附金槍魚腩,但三款都係白身魚,只食到本身魚肉甜味同口感🌊,唯拖羅油潤啲,🔸壽司🔸👉🏻四貫都有即磨芥末

————————————————
👅板神弁当($480+10%)

🔸前菜及沙律🔸
👉🏻 清爽嘅醃漬竹筍同麻醬蝦沙律🥗

🔸蒸蛋🔸

🔸刺身🔸

🔸壽司🔸
👉🏻四貫都有即磨芥末🍣,因為無介紹係邊款刺身,但食落無好soft 好舒服嘅感覺

🔸天婦羅🔸
👉🏻原來最前面係青椒天婦羅,同蠟筆小新一樣最唔鍾意食青椒🫑,兩隻蝦同甘薯天婦羅都唔錯

🔸銀雪魚西京燒🔸
👍🏻 西京燒醬汁甜甜哋,好夾魚油香,肉質緊緻,成個弁当最好食😋

🔸美國牛肉薄燒🔸
👍🏻點餐時會問牛肉想幾成熟,五成牛肉多汁且有牛肉香味,好似小福袋包住蔥粒同蒜片🧄,不過好快就會攤凍
🔸麵豉湯🔸
👉🏻就係麵豉湯,唔使多介紹啦
🔸甜品/咖啡🔸
👉🏻 甜品或咖啡二揀一,可惜蕨餅唔係我杯茶,廚師特別招待苦甜焦糖吐司🍞,見到佢係鐵板狂加牛油同白砂糖,望都望到O晒嘴🤣,不過多謝晒!

👅海鮮套餐($380+10%)
👉🏻男朋友叫咗呢個鐵板燒餐,唔特別寫啦!另外加咗$100有刺身三點(赤身、油甘魚同鰤魚),食完覺得可以唔額外加

👍🏻個餐有三款海鮮🦐,大蝦好重蝦味同非常彈牙,蝦頭蝦味特別濃郁
👍🏻白鱈魚油脂含量高🐟,一件魚柳可以拆得出一片片
👍🏻活南非鮑魚係高級食材,主要食彈牙口感,師傅會係鐵板邊調和醬汁🔥,欣賞佢烹調手藝亦都係一件樂事

————————————————
🚩總結:用餐體驗良好,每樣食物好食,但唔係特別驚艷,食物質素對得住呢個價錢
————————————————
🌟注意:加一服務費,午餐供應時間分兩段12:00-13:30/13:30-15:00
📍 板神鉄板燒日本料理
地址:灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
🗺地區:#bem灣仔
📥分類:#bem日本菜
💰人均消費:#bem_401至800蚊
2021-10-09 425 浏览
老友揀咗來灣仔板神替我賀生日,放工大約6:30去到,正值黃昏的時間,位於灣仔區30樓,雖然也是大廈林立,遠看也看到一些海景。老友未到,自己先看看餐牌,嘩!價錢一點也不便宜,仲有點貴我們四個人點了三個set,再另加他們介紹的特色食物和叫咗枝清酒,最後食唔晒還打包了個炒飯。那晚入座率大約6成,侍應服務態度好好,詳細介紹不同清酒的味道,又告訴我們食刺身的次序,主動為我們拍照,最後廚師也為我們在鐵板上烹調甜品。
2021-10-04
庆祝纪念
生日
清酒
前菜,沙律,剌身三款,蟹肉他他
珍寶生蠔
魚子帶子,鮑魚
鱈魚
海老
龍蝦
A5和牛薄燒,澳洲和牛厚燒
龍蝦頭湯
板神pancake,  芝麻布甸
2021-10-04 300 浏览
一日復一日,去日本的心願依然未能達成;每當這個「心癮」發作時,必定要選擇一間富有地道日本居酒屋形式的餐廳「止癮」!選擇「板神」正正就滿足了我這種心態。鐵板燒一向是日式食物中的究極奧義,餐廳的外邊以木做裝潢,還有幾級小階級,仿照傳統的日本居酒屋造法;坐下後,店員殷勤地端來前菜的食品,我們先吃了前菜後,就有季節性沙律來醒醒胃呢!醒過胃後,就要端來食物了。先來刺身三款,「內容」十分豐富呢!然後就叫了澳洲鮑魚, 鮑魚乃上乘的食品,而它的味道在鐵板燒上更是濃郁!吃過後就到北海道帶子和大蝦: 帶子和大蝦都十分新鮮!吃過幾客海鮮後,就到了是晚之重點菜式:澳洲和牛;配料包羅萬有:筍,菇,蒜片……還有店員親自掌管火喉給我們燒呢!之後再有季節野菜外,也有炒飯,漬物和湯,當然還有板神班戟GOD Pancake作結呢!結果又是捧著大肚子離開了。

結果又是捧著大肚子離開了。

2021-10-01 296 浏览
上個月朋友帶左我食板神(觀塘店)啲野食真心正!🤤估唔到咁快又有機會再黎,不過今次係灣仔既分店!🤩因為位於層數高既位置,所以可以高空望到周圍既高樓同維港景色!😎上次食既係一人前,今次就食二人前~我今次比上次影少左相,但部分野食同上次都相似~席前商務鐵板燒套餐·美國牛肉薄燒 - 二人前($1480)1️⃣前菜、沙律呢份沙律好睇又好食!🤤2️⃣刺身三款3️⃣南非鮑魚4️⃣本日海鮮5️⃣季節野菜6️⃣炒飯7️⃣漬物8️⃣麵豉湯9️⃣甜品或咖啡仲有最期待既美國牛肉薄燒!😋建議大家叫薄燒,因為覺得時間火候比燒扒更講究,咁就更食到師傅手勢!呢個餐仲送鐵板燒活龍蝦一隻。🦞今次服務差啲,因為食完甜品後,侍應先發現未上炒飯,次序亂左感覺就冇咁好。
上個月朋友帶左我食板神(觀塘店)啲野食真心正!🤤

席前商務鐵板燒套餐·美國牛肉薄燒 - 二人前($1480)

1️⃣前菜、沙律

7️⃣漬物

8️⃣麵豉湯

9️⃣甜品或咖啡

仲有最期待既美國牛肉薄燒!😋

呢個餐仲送鐵板燒活龍蝦一隻。🦞

2021-09-30 252 浏览
今天慶祝二人相識的日子,也就選了一個地方,跟朋友來一個重回日本的小行程。海鮮的新鮮是我選這個地方的原因,另一個不可不留意的,是這個地方有日本親切之感覺,很棒經理很棒師傅,令人有個快樂的晚上。進入店內之後,很快感受到師傅的細心,他細心的準備今晚的食物景象好看,食物更美味呢。前菜季節沙律選用季節食材,天然調味的特色醬汁,簡單烹調出這款營養均衡的料理。刺身是將海鮮切成一口大小,配上醬油等調料後生吃的料理。澳洲鮑魚鮑魚清洗,把煎好的鮑魚用心切片放在上面,這道澳洲鮑魚鐵板燒就做好了。由廚師在朋友面前炮製新鮮之食材,鐵刀一切,功架十足,配上悅耳之滋滋和香氣,已叫人快樂了,欣賞廚師靈活的手藝和食物的美味,雙重享受。帶子食材新鮮很好,其實也是份量很大!這個方法煮出鮮甜味。師傅處理帶子的方法,很棒,期待煮出好吃帶子! 這些新鮮到貨。活蹦亂跳的海鮮~新鮮帶子還有其他多種海鮮可以選擇。炒飯海鮮、和牛,甚至炒飯都很吸引,見到大廚將飯鋪開,打蛋於飯上面,加入葱粒、牛肉粒等材料不斷翻炒,至飯粒乾身香噴噴呢,真是好吃﹗湯和漬物等配搭,也很有日本感覺,實在棒呢。套餐有11道菜呢,很棒。一吃牛肉薄燒~棒當鮑魚與鐵板燒碰

進入店內之後,很快感受到師傅的細心,他細心的準備今晚的食物

景象好看,食物更美味呢。

前菜

季節沙律

刺身
是將海鮮切成一口大小,配上醬油等調料後生吃的料理。

澳洲鮑魚

炒飯

湯和漬物等配搭,也很有日本感覺,實在棒呢。

套餐有11道菜呢,很棒。

一吃牛肉薄燒~棒
當鮑魚與鐵板燒碰撞出來的美味,看得口水直流喔。
2021-09-30 279 浏览
全城為Mirror瘋狂,我的朋友也不例外,捉著我陪她追逐Anson Lo的尾巴!來板神食鐵板燒!雖作伴陪她來,可是作為鐵板燒狂熱者的我也很期待!鏡粉人氣果然強勁,我們8時到達已經座無虛席!雖然夜晚,但這裏位置夠高,景色十分開揚。我們點了$2680的美國牛肉鐵板燒二人前,雖然主角是牛肉,但餐內可以揀龍蝦、鮑魚、帶子等。前菜三點,放在木盤上,攞盤精緻。分別有東風螺、海藻三文魚子和高糖番茄!季節沙律令人意想不到,是我喜歡的牛油果三文魚他他!三文魚肥美,牛油果甘香,還有滿滿的蟹肉,再鋪上金箔,不單有外型,而且有內涵!刺身三款,油甘魚肥美依然,深海池魚爽彈富油香,炙燒過的秋刀魚皮帶焦香。主角龍蝦、大蝦和帶子隆重出場,一大盤連同牛肉放係我們面前,未食都已經先興奮。先來的煎帶子圓潤肉厚,粒粒魚子是最佳調味,口感扎實彈牙,食落有魚子咸香!好味!龍蝦夠巨型,師傅在我們面前將生跳跳的龍蝦拆殼起肉!望住蝦肉由透明轉為白色,師傅將蝦頭部份蝦膏反覆炒呀炒,蝦香四溢!成品就是沾滿了蝦膏醬的、大件厚肉的龍蝦球,混身都是蝦膏香,金黃色的鮮甜爽彈,基本上不用再點醬已經好味到不能自已!加上份量不少,所以完全滿足了對龍蝦的

1995 浏览

成品就是沾滿了蝦膏醬的、大件厚肉的龍蝦球,混身都是蝦膏香,金黃色的鮮甜爽彈,基本上不用再點醬已經好味到不能自已!加上份量不少,所以完全滿足了對龍蝦的渴求!

接住迎來的是牛肉厚薄切二食!先將七彩的蔬菜粒炒香,然後再混入牛肉碎炒,最後加入滿滿香青葱和炸蒜片,最後用薄牛肉包裹住所有材料!

另一邊廂是厚牛扒,三成熟的燒得粉紅粉嫩的!厚薄二者同樣放在印有板神字的麵包上遞到面前。

牛薄切食落滿口葱香蒜香,肉嫩多汁好juicy!牛扒肉味夠濃,兩邊煎得焦黃微脆,食落帶焦香!在平平無奇的麵包上一次過享受到厚薄牛肉的二重口感,大滿足!

食炒飯前飲碗熱辣辣的龍蝦湯清一下味蕾。炒飯是鐵板燒不可缺少的一環,食至七成飽再食碗米香滿溢的炒飯,無疑能為胃納錦上添花。粒粒分明的飯熱辣辣帶牛油香,填飽肚子的僅餘空隙!這裏的炒飯,的確令我上了癮!

最意想不到的,是這裏的甜品係pancake!!!我以為也是雪糕生果之類凍點,估唔到有我想食左好耐嘅pancake呀!!望住師傅將一團團麵粉放在鐵板上面整出一個個富空氣感的班戟,再擠上雪白的忌廉。每一口都是柔軟甜香,口感細緻,難怪人們說甜品是另一個胃,鐵板燒的10成飽後,仍然食得落一件美味的厚身pancake,除了要讚師傅手勢和餐廳的食物水準,也真的要佩服自己。

2021-08-30
2021-09-25 5598 浏览
今次黎到板神灣仔分店試下鐵板餐🥳餐廳環境空間感大 座位闊落舒適 乾淨企理 唔會有油煙感✨可以寧靜咁享受美食🥰🥰-🥢美國牛肉薄燒/厚燒二人套餐 $2680❥ 前菜精緻嘅木盒內有糖心蕃茄 黑芝麻豆腐同海膽魷魚🦑-❥ 季節沙律雞胸肉表面輕輕煎香過💥加上新鮮沙律菜🥗 清新開胃🌿-❥ 刺身三款赤身魚味濃郁 口感厚實😼火炙過嘅金目鯛更顯鮮味 油甘魚質感爽嫩😋-❥ 蟹肉牛油果塔超級足料嘅蟹肉🦀配上牛油果 三文魚子同蕃茄 口感超豐富🥑-❥ 澳洲鮑魚 北海道帶子 大蝦巨型鮑魚非常鮮味 質感爽口😻北海道帶子配上魚子醬 鮮味十足🤩🤩-❥ 薄燒/厚燒美國牛肉叫左五成熟 生熟度非常好😻薄燒A5和牛肉質軟腍 包住大量炒香蔥🐮厚燒牛肉油香十足 一啖食勁滿足🤤牛肉底下有板神麵包吸去多餘油份🍞伴碟有蒜片 蘑菇 露荀 粟米仔同紅椒 全部都好新鮮😎-❥ 炒飯 漬物 麵豉湯和牛雞蛋蔥花炒飯簡單得黎好好味😝加埋暖暖香濃麵豉湯🥣 非常幸福😚-❥ 板神班戟最後食埋鬆軟梳乎厘 完美嘅一餐鐵板燒🥳
今次黎到板神灣仔分店試下鐵板餐🥳

加埋暖暖香濃麵豉湯🥣 非常幸福😚

❥ 板神班戟
最後食埋鬆軟梳乎厘 完美嘅一餐鐵板燒🥳
2021-09-25 317 浏览
今日同客戶食飯,book左8:15-10:15兩個鐘,我地早到左啲,8:00到左,結果要9:00先至可以埋台坐鐵板位,個客嬲到塊面燶左。 俾左貼士都係咁,未食嘢大家都勁嬲。終於可以埋枱食飯,又唔俾野飲menu,前菜沙律要叫先有,個鐵板師傅去到9:30先埋枱燒野。食物普普通通,調味好濃,所有嘢都好鹹,VERY BAD。 最後去到11:00竟然出單趕客走,服務勁差,個客仲要甜品一啖都未食就趕人走。自問人均埋單要2000,服務都差到咁,真係no next time。如果你要食夜景打卡,想捐錢就隨便吧。 真係想要食物質素,又或者要服務好嘅話,唔建議囉。
如果你要食夜景打卡,想捐錢就隨便吧。 真係想
要食物質素,又或者要服務好嘅話,唔建議囉。
2021-09-24
$2000 (晚餐)
  • 南非鮑魚
2021-09-23 211 浏览
見教主早前表現鐵板炒飯就好想食鐵板燒,今次去呢間有風景嘅餐廳,但天黑乜都睇唔到。叫咗個一人餐,頭盤好refreshing 個沙律新鮮。間餐廳值得一贊係好服務態度,因為朋友唔食魚生,佢換咗一隻帶子俾佢。我就食魚生。燒鮑魚,淨係食到牛油同black paper 味,唔係好食到鮑魚鮮味,魚就好juicy 好滑。因為我哋坐table 枱。唔係bar table, 隻蝦上枱係微暖,個真係好食,好香,好多蝦膏。落order 個waitress 亦好細心問我哋使唔使轉一份做厚燒牛,當然要加錢,咁我哋有轉,好juicy 但對我嚟講油,唔知係咪和牛。最後就係炒飯,湯,炒飯係香,但已經好飽。甜品係tiramisu,有少少太濕,不過佢唔係Italian餐廳,還可以啦。其實我哋坐table 都見到廚師表現,我哋食到差唔多十點,見個廚師同助手合作無間咁係咁燒,勁。
最後就係炒飯,湯,炒飯係香,但已經好飽。

2021-09-17
  • 大蝦
  • 白鱈魚
2021-09-22 200 浏览
位於灣仔Hennessy 30樓既板神😎😎大玻璃設計 可以飽覽城市景色🌃🐽 美國牛肉薄燒/厚燒二人套餐 ($2680)🥢前菜木盒擺盤好精緻🤩🤩日本糖心蕃茄非常清甜🍅黑芝麻豆腐好特別 香濃黑芝麻味 口感煙韌😙海膽魷魚 質感爽口 海膽味滲入每條魷魚🤤🤤🥢季節沙律 & 刺身三款雞胸肉沙律🥗赤身 金目鯛 油甘魚都非常新鮮😎最愛金目鯛 輕輕火炙過 好香😼😼🥢蟹肉牛油果塔底層有烤焗麵包🍞上面有牛油果粒粒🥑同一層厚厚既鮮味熟蟹肉🦀😛上面加上日本蕃茄 三文魚子 同 金箔💫整體好配搭 而且配個碟好靚🥳🥳🥢澳洲鮑魚依個餐可以選擇 龍蝦/鮑魚鮑魚超巨型!!🤪🤪師傅將鮑魚切片簡單調味🧂帶出到鮑魚既鮮味👅質感爽口😻😻🥢北海道帶子 & 大蝦貝殼碟襯托住北海道帶子帶子外表煎得焦香😝味道鮮甜 肉質好彈牙👍🏻加上魚子醬 鮮味十足啊😎✌🏻大蝦鮮嫩彈牙🦐配搭獨有醬汁 炒得好香🤩🤩而且師傅已經將大蝦切成粒粒狀食落好方便😼😼🥢薄燒/厚燒美國牛肉薄燒厚燒牛肉🐮配上炒香蔥 蒜片🧄蘑菇等蔬菜牛肉油香滿滿 肉質軟腍😋😋🥢牛肉炒飯 漬物 麵豉湯牛肉 加上雞蛋 香蔥炒飯🍚漬物可解油膩🌿🥢板神班戟梳乎厘甜品🍨空氣感十足 入口即溶🤤而且唔會

位於灣仔Hennessy 30樓既板神😎😎
大玻璃設計 可以飽覽城市景色🌃

🐽 美國牛肉薄燒/厚燒二人套餐 ($2680)

🥢前菜
木盒擺盤好精緻🤩🤩