2019-12-31
同男朋友慶祝周年紀念。所以去咗呢間朋友推薦嘅鐵板燒,以Omakase來講,價錢都吾貴,服務態度又好,環境又靚,推薦!一嚟就俾咗開胃菜我哋食,我最中意山藥,好好爽口仲大啲啲甜味又唔會有渣,前菜就有凍番茄同埋安康魚肝,我會建議食安康魚肝先,個汁酸酸甜甜,但都有少少漏,所以食呢個食返個清新既番茄就最合適,配合得剛剛好!之後仲有個刺身五點,無咩雪味,新鮮料!之後店員就準備啲食材,見到有大大隻嘅虎蝦,同埋好靚花紋既牛,流灑口水!D蝦食落口啖啖肉,仲充滿咗蝦膏,超好味!跟住個西京燒都好出色,一開始仲驚好柴好乾,結果超級滑。望住佢燒好治癒跟住有個蟹肉西柚杯,佢應該係涼拌,解決咗我覺得食咗好多油膩嘅罪惡感,可以清一清味雷,再迎接下一道食物。跟住就見到印着阪神嘅麵包,放咗喺石板上,師傅好快咁炒好咗啲蒜,蔥,然後燒起咗個薄牛放咗喺麵包上,吸一吸油份,食落口感豐富,成件事配合得好好,成晚我最鍾意呢道菜。其次就係牛扒,砍成骰子牛一粒粒,好重肉味,又吾un!之後仲有個牛肉炒飯同麵豉湯,食到呢part其實已經好飽,不過當然都係清晒!至於甜品係極度邪惡嘅砂糖麵包。用咗大量嘅牛油同砂糖,好香牛油味,再配埋個雪糕嚟食不
之後仲有個刺身五點,無咩雪味,新鮮料!
D蝦食落口啖啖肉,仲充滿咗蝦膏,超好味!
其次就係牛扒,砍成骰子牛一粒粒,好重肉味,又吾un!
至於甜品係極度邪惡嘅砂糖麵包。用咗大量嘅牛油同砂糖,好香牛油味,再配埋個雪糕嚟食不得了!