2023-07-30
IFC一向俾人感覺昂貴,原來商場內都有一間價錢中等,性價比好高嘅中菜廳!Jiang Nan主打江南菜,款式多樣化,上海菜、四川菜、北京菜都可以食到。餐廳裝潢都高貴典雅,而且主要係包廂座位,私隱度高!特色小籠包一共有3款口味,分別係:黑松露帶子、蝦頭油鮮蝦、冬陰功。三款小籠包都味道出色,小籠包皮做得夠薄,入面亦盛載滿滿嘅湯汁!冬陰功小籠包最特別,中泰fusion,入口係香辣鮮香嘅冬陰功湯汁,正!黑松露帶子小籠包都唔錯,黑松露香氣撲鼻,帶子增添鮮味!蒜泥黑豚肉卷黑豚肉包住青瓜,層層相間,賣相好靚!黑豚肉肉質結實,蒜泥味道香濃,青瓜嘅清新恰好平衡膩感,食起來非常清爽!主菜點咗招牌重慶水煮牛肉,牛肉份量好足料,而且用料都好靚,牛肉嫩滑肉味又濃!我最鍾意底下嘅薯粉,滑捋捋,吸收湯底嘅精華,好正!甜品推薦蔓越莓煎餅,好似車厘子咁,造型可愛突出!煎餅外皮金黃,內裏煙韌,帶有淡淡蔓越莓嘅果甜,完美嘅飯後甜品!另外仲點咗杯特飲,有兩隻可愛嘅冰沙鴨仔,消暑又清涼!
一共有3款口味,分別係:黑松露帶子、蝦頭油鮮蝦、冬陰功。三款小籠包都味道出色,小籠包皮做得夠薄,入面亦盛載滿滿嘅湯汁!冬陰功小籠包最特別,中泰fusion,入口係香辣鮮香嘅冬陰功湯汁,正!黑松露帶子小籠包都唔錯,黑松露香氣撲鼻,帶子增添鮮味! 蒜泥黑豚肉卷
黑豚肉包住青瓜,層層相間,賣相好靚!黑豚肉肉質結實,蒜泥味道香濃,青瓜嘅清新恰好平衡膩感,食起來非常清爽! 主菜點咗招牌重慶水煮牛肉,牛肉份量好足料,而且用料都好靚,牛肉嫩滑肉味又濃!我最鍾意底下嘅薯粉,滑捋捋,吸收湯底嘅精華,好正! 甜品推薦蔓越莓煎餅,好似車厘子咁,造型可愛突出!煎餅外皮金黃,內裏煙韌,帶有淡淡蔓越莓嘅果甜,完美嘅飯後甜品! 另外仲點咗杯特飲,有兩隻可愛嘅冰沙鴨仔,消暑又清涼!