2024-05-16 9 浏览
主打備長炭即叫即燒的日式燒鳥串燒🐓 較少見嘅部位有雞腳筋、雞心管、雞爽肉等等以串燒店來說,地方寬敞,坐得相當舒適(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),朋友相聚冇問題。食物款式多,牛豬雞海鮮樣樣有,好滿足呢~食咗十幾串,介紹下有記憶點嘅款式😂😂᯾鹽燒牛舌芯🥩$58 牛舌軟腍多汁,味道不錯。᯾熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) 🍗 $38圓碌碌成粒肉丸咁,雞肉外皮香脆,內部肉質特別軟嫩多汁,油脂豐富,絕對讓人驚喜。強烈推介一定要試。᯾鹽燒黑毛和牛牛小排 🥩 $58用最簡單嘅鹽同黑椒調味,突顯牛肉味濃郁,肉質細緻有嚼勁᯾親子丼🥚$48 強烈建議最後每人要一碗親子丼😍,雞肉肉質幼滑,雞蛋熟度剛好,入口香濃帶甜,配上日本米,仲有昆布豆腐湯.."᯾濃香雞湯素麵🍜$48整體而言,火候控制得幾好,唔會乾柴;服務細心又有禮🥰生啤仲有買一送一🍻
主打備長炭即叫即燒的日式燒鳥串燒🐓
較少見嘅部位有雞腳筋、雞心管、雞爽肉等等

食咗十幾串,介紹下有記憶點嘅款式😂😂

᯾鹽燒牛舌芯🥩$58

牛舌軟腍多汁,味道不錯。

᯾熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) 🍗 $38

᯾鹽燒黑毛和牛牛小排 🥩 $58
用最簡單嘅鹽同黑椒調味,突顯牛肉味濃郁,肉質細緻有嚼勁

᯾親子丼🥚$48

᯾濃香雞湯素麵🍜$48

整體而言,火候控制得幾好,唔會乾柴;服務細心又有禮🥰
生啤仲有買一送一🍻
2024-05-16 15 浏览
「炭火地雞」係一間專門食到優質雞肉與珍稀部位嘅串燒店。各種內臟同部位通通被分得超級仔細!刁鑽部位例如:雞腳筋、雞頸、雞心管、雞爽肉及雞蠔肉都齊全。除咗雞肉,餐廳都有唔少其他肉類嘅串燒選擇。師傅嘅燒烤技術出色,火候控制講究,串燒燒得表面香脆,肉類一啲都唔乾,完全鎖住晒D肉汁,即叫即燒即上枱!令客人完全品嘗到高水準嘅美味串燒。我同朋友叫咗好多唔同嘅串燒,特別推介嘅有:🔸熟成雞腿肉(含雞蠔肉)- 燒到7到分熟後,食起上嚟口感鮮嫩,肉汁飽滿,外皮仲十分香脆。🔸甘口嘉美雞全翼 - 酥脆嘅雞翼配上惹味醬汁加持,令人食唔停口。🔸雞軟骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!🔸鵪鶉蛋卷 - 創意特式串燒。一咬落去,鵪鶉蛋「卜」一聲爆開,滋味滿滿。🔸明太子燒淮山 - 淮山新鮮爽口,蓋上厚厚一層明太子,鹹香味道交融。🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有獨特嘅味道,清爽甘甜又開胃。枱上面嘅調味料,芥辣、檸檬同埋Wasabi非常適合串燒,有畫龍點睛之效。

除咗雞肉,餐廳都有唔少其他肉類嘅串燒選擇。

我同朋友叫咗好多唔同嘅串燒,特別推介嘅有:

🔸雞軟骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!

🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有獨特嘅味道,清爽甘甜又開胃。

燒麻薯
燒麻薯
  • 麻糬卷
  • 明太子燒淮山
  • 炭燒白鱔
  • 鵪鶉蛋卷
2024-05-15 4 浏览
平民燒鳥店🍢 即燒串燒要熱辣辣先好食🤤最推薦免治雞肉棒及熟成雞腿肉😻 嫩滑多汁,雞皮又夠脆🫶🏼 平日夜晚都開到凌晨12點😆免治雞肉棒 (附月見) $38 : 鮮蛋黃味道香濃😆 免治雞肉棒口感豐富🙌🏼雞柳(芝士)(7成熟) $28 雞翼 $28 雞軟骨 $28 雞腎 $28 👍🏼熟成雞腿肉(含雞蠔肉)$38 雞肝 $32👍🏼鹽燒牛舌心 $48: 爽彈口感🙈鵪鶉蛋豚肉卷 $32雞肝醬多士(2人份) $58 濃香雞湯素面 $48親子丼 $48
平民燒鳥店🍢 即燒串燒要熱辣辣先好食🤤

鵪鶉蛋豚肉卷 $32

雞肝醬多士(2人份) $58
濃香雞湯素面 $48
親子丼 $48
收工同朋友約左去銅鑼灣食晚飯,見到呢間串燒網上評價都好似不錯👍於是就上去一探究竟🤪餐廳格局走日本居酒屋路線🇯🇵環境都幾舒適,適合朋友收工黎一邊食串燒,小酌一杯🥃·鹽燒牛舌芯好厚切,燒得剛剛好👍👍👍·免治雞肉棒🍗沾埋蛋汁食好好味🤤·炭燒白鱔好味到想再黎多串😛·黑松露蒜蓉炒雜菌食左咁多肉,要食返啲蔬菜解下膩,呢個炒雜菌好香黑松露味😍另外有好多雞內臟嘅燒物,如果中意食內臟的朋友可以試下!
·鹽燒牛舌芯
好厚切,燒得剛剛好👍👍👍
·免治雞肉棒🍗
沾埋蛋汁食好好味🤤
·炭燒白鱔
好味到想再黎多串😛
·黑松露蒜蓉炒雜菌
食左咁多肉,要食返啲蔬菜解下膩,
呢個炒雜菌好香黑松露味😍
另外有好多雞內臟嘅燒物,如果中意食內臟的朋友可以試下!

2024-05-12 8 浏览
去到一打開lift門已經被日式嘅裝修包圍着🇯🇵座位都充滿居酒屋氣氛🍶我最鐘意去每間日式串燒都些佢地既免治雞肉棒🍢因為免治雞肉嘅配方每間舖都唔同最能夠試到鋪頭既手藝😚呢間的免治雞肉棒軟骨同雞肉嘅比例相當平均係我喜歡的口味呢✨呢度既炭火串燒果然冇令人失望❤️‍🔥不論係豬肉、牛肉定雞肉🥩都燒得岩岩好 外脆內軟 唔通係備長炭嘅威力?推薦一定要食炸日本山芋🤩估唔到炸左既山芋入面可以咁juicy 超好食!!雞肝醬多士🐓就濃香開胃唔太油好適合夜晚去食 唔怕滯到瞓唔到😂總結~~用炭火燒果然不同凡響🌟推薦
去到一打開lift門已經被日式嘅裝修包圍着🇯🇵
座位都充滿居酒屋氣氛🍶

我最鐘意去每間日式串燒都些佢地既免治雞肉棒🍢
因為免治雞肉嘅配方每間舖都唔同
最能夠試到鋪頭既手藝😚
呢間的免治雞肉棒軟骨同雞肉嘅比例相當平均
係我喜歡的口味呢✨

呢度既炭火串燒果然冇令人失望❤️‍🔥
不論係豬肉、牛肉定雞肉🥩
都燒得岩岩好 外脆內軟
唔通係備長炭嘅威力?

推薦一定要食炸日本山芋🤩
估唔到炸左既山芋入面可以咁juicy 超好食!!

雞肝醬多士🐓就濃香開胃唔太油
好適合夜晚去食 唔怕滯到瞓唔到😂

總結~~
用炭火燒果然不同凡響🌟推薦
銅鑼灣超人氣日本備長炭烤串燒🍢串燒好夠火喉~值得一試!款式種類都算好多,今次特別推薦呢幾款!🔸免治雞肉棒雞腿必叫!配埋蛋醬沾住食一流🔸雞柳(芝士)|雞翼雞翼皮超脆口,中間仲好多汁嫩滑🔸鹽燒牛小排|A4鹽燒和牛三角腩燒得好juicy,牛味都重!🔸麻薯卷食落超煙韌,值得一試!🔸牛油蒜蓉金菇夠香牛油味🧈配埋蒜蓉超惹味~🔸最中餅呢個勁可愛~有抹茶雪糕配紅豆🫘食落唔會太甜~餅仲好脆口📍 炭火地雞 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓#炭火地雞 #skewer#日式串燒 #香港探店 #香港美食 #銅鑼灣美食
銅鑼灣超人氣日本備長炭烤串燒🍢
串燒好夠火喉~值得一試!

款式種類都算好多,今次特別推薦呢幾款!

🔸免治雞肉棒雞腿必叫!
配埋蛋醬沾住食一流

🔸雞柳(芝士)|雞翼
雞翼皮超脆口,中間仲好多汁嫩滑

🔸鹽燒牛小排|A4鹽燒和牛三角腩
燒得好juicy,牛味都重!

🔸麻薯卷
食落超煙韌,值得一試!

🔸牛油蒜蓉金菇
夠香牛油味🧈配埋蒜蓉超惹味~

🔸最中餅
呢個勁可愛~有抹茶雪糕配紅豆🫘
食落唔會太甜~餅仲好脆口

📍 炭火地雞 (銅鑼灣)

#炭火地雞 #skewer
#日式串燒 #香港探店 #香港美食 #銅鑼灣美食
2024-05-11 9 浏览
炭火地雞係採用日本備長炭嘅串燒店,串燒即叫即燒,可以即刻享受到串燒熱辣辣、香噴噴嘅惹味😋免治雞肉棒美味多汁,沾埋個蛋黃,一啖就上癮!味噌松阪豬鮮嫩多汁,搭配味噌醬汁嘅香氣,口感豐富~鹽燒牛小排嘅牛肉嫩度恰到好處😌搭配鹽燒口味,鮮甜多汁,帶出牛肉嘅原汁原味黑松露帶子燒鮮嫩彈牙,搭配上黑松露,身為黑松露迷嘅我一定唔會錯過!黑松露蒜蓉雜菌新鮮嘅雜菌搭配黑松露同埋蒜蓉,散發出迷人嘅香氣。雜菌嘅嫩滑同黑松露嘅獨特風味完美融合,令人回味無窮。佢地鋪頭嘅札幌生啤仲做緊買一送一嘅優惠!只需$48就嘆到兩杯大大杯嘅啤酒啦~🤩

免治雞肉棒美味多汁,沾埋個蛋黃,一啖就上癮!

味噌松阪豬鮮嫩多汁,搭配味噌醬汁嘅香氣,口感豐富~

黑松露蒜蓉雜菌

因為這次叫了很多不同款串燒,所以只介紹印象最深刻的🤗🍀🍽️ Bacon w/ Smoked Cheese (煙燻芝士卷) $32芝士都流出來了🤣 煙肉🥓 加芝士🧀這個搭配 不會錯!🍀🍽️ Smoked Chicken Ham Yukke (煙薰雞火腿他他) $88雞肉他他不常見,拌蛋黃,再加上蔥、wasabi、紫菜☺️ 口感很豐富,喜歡~🍀🍽️ Pork Belly w/ Quail Egg (鶴鶏蛋巻) $32這個比煙燻芝士卷有驚喜😚 燒豚不會很乾,包著鶴鶏蛋,再加上木魚絲,好吃😋🍀🍽️ Chargrilled Sea Eel (炭燒白鱔) $58皮燒得很香很脆😆 燒得時間剛好,保留了肉裡面的水分💦🍀🍽️ Monaka (最中餅) $38最後吃綠茶雪糕,清清口腔,解解膩,十分清新~🍀🍻 Sapporo Draft Beer $48現在還有日本生啤買一送一優惠,真係超值啊🤩🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful
因為這次叫了很多不同款串燒,所以只介紹印象最深刻的🤗
🍀

芝士都流出來了🤣 煙肉🥓 加芝士🧀這個搭配 不會錯!

🍀

皮燒得很香很脆😆 燒得時間剛好,保留了肉裡面的水分💦
🍽️ Monaka (最中餅) $38

最後吃綠茶雪糕,清清口腔,解解膩,十分清新~
🍻 Sapporo Draft Beer $48

現在還有日本生啤買一送一優惠,真係超值啊🤩
2024-05-10 3 浏览
行完銅鑼灣,最愛食燒鳥嘅我哋當然會選擇呢間餐廳,採用日本備長炭,並且選用嘉美雞,可以食得安心又放心坐下來已經送上調料,有黃芥辣、柚子胡椒及鮮檸角,檯上亦放置了辣椒粉,以供串燒之用👍🍺Sapporo 生啤$48買一送一生啤配串燒無得輸,仲有買一送一優惠,當然要啤啤佢喇🍻🥢雞腳筋$28彈牙煙韌又唔會太硬,特別喜歡呢種口感,推介之選👍🥢雞心$28非常新鮮,估唔到無腥味之餘仲有鮮甜味,外面乾身內裏juicy,而且仲好有口感添😋🥢雞頸$34軟嫩又爽彈,帶濃香鮮雞味👍🥢雞皮$32燒到外脆而夾心位帶Q彈,口感好有層次,脂香滿溢🥢炭燒白鱔$58魚味濃香鮮甜,外皮燒得香脆,肉質爽口嫩滑兼juicy,點埋檸檬汁更增添鮮味🥢鹽燒牛舌芯$48超甘香juicy,質地爽彈又軟嫩,正😋🥢銀杏 $28燒到微微收乾水嘅銀杏,煙韌Q彈,口感一流👍🥢青椒仔$28面頭灑上鰹魚絲,令清爽嘅青椒仔增添香氣,呢個配搭唔錯👍🥢親子丼$48估唔到仲跟埋個雞湯,超鮮甜有雞味,親子丼亦毫不遜色,白飯質地煙韌有口感,雞肉彈牙,而且滑蛋蛋香味濃,用親子丼做結尾非常滿足🥰串燒調味整體啱啱好👍,唔會過鹹,又食到原味道;而且火候剛好,唔會乾柴👍 📍

🍺Sapporo 生啤$48買一送一
生啤配串燒無得輸,仲有買一送一優惠,當然要啤啤佢喇🍻

🥢雞腳筋$28
彈牙煙韌又唔會太硬,特別喜歡呢種口感,推介之選👍

🥢雞心$28

🥢雞頸$34
軟嫩又爽彈,帶濃香鮮雞味👍

🥢雞皮$32
燒到外脆而夾心位帶Q彈,口感好有層次,脂香滿溢

🥢炭燒白鱔$58

🥢鹽燒牛舌芯$48
超甘香juicy,質地爽彈又軟嫩,正😋

🥢銀杏 $28
燒到微微收乾水嘅銀杏,煙韌Q彈,口感一流👍

🥢青椒仔$28
面頭灑上鰹魚絲,令清爽嘅青椒仔增添香氣,呢個配搭唔錯👍

🥢親子丼$48

📍炭火地雞
2024-05-10 1 浏览
香港串燒店真係好多間,位於中環登龍街既日式燒鳥專門店「炭火地雞」主打日本備長炭烤串燒,入到店完任無焗促同周圍都係油煙既感覺。除左有各式既肉類選擇外,佢仲主打供應雞既不同部份,岩哂D食得講究既Foodie。今次我哋都叫咗唔少食物,串燒款式包括有熟成雞腿:雞肉風味濃郁,多汁柔嫩爽口味噌松板豬:微脆香甜肉質嫩滑唔會食到口乾鹽燒牛舌芯:肉味重又爽滑😋鹽燒牛小排:香甜肉滑多汁好好味鹽燒和牛三角腩:發出陣陣炭燒油脂香味,食落好惹味麻薯卷: 煙煙韌韌嘅麻糬柔軟、有嚼勁、炭火燒後散發陣陣甜香鵪鷍蛋卷:爽口彈牙、香口嫩滑又惹味👍🏻黑松露帶子燒:帶子鮮甜美味,大隻肉厚,口感好嫩滑雞翼:椒鹽入味,香味撲鼻,肉汁豐濃厚富焦糖蕃薯配雪糕:表面金黃色既蕃薯熱呼呼好香甜,烘到脆面焦糖好香口配上雪糕冷熱配對非常好味飲品青檸梳打:酸酸甜甜既青檸梳打,消脂解油膩之選菠蘿冰乳酸:水果茶釋放菠蘿本身的果酸甜味、酸酸甜甜非常好喝

今次我哋都叫咗唔少食物,串燒款式包括有

熟成雞腿:雞肉風味濃郁,多汁柔嫩爽口

味噌松板豬:微脆香甜肉質嫩滑唔會食到口乾

鹽燒牛舌芯:肉味重又爽滑😋

鹽燒牛小排:香甜肉滑多汁好好味

鹽燒和牛三角腩:發出陣陣炭燒油脂香味,食落好惹味

麻薯卷: 煙煙韌韌嘅麻糬柔軟、有嚼勁、炭火燒後散發陣陣甜香

鵪鷍蛋卷:爽口彈牙、香口嫩滑又惹味👍🏻

黑松露帶子燒:帶子鮮甜美味,大隻肉厚,口感好嫩滑

雞翼:椒鹽入味,香味撲鼻,肉汁豐濃厚富

飲品
青檸梳打:酸酸甜甜既青檸梳打,消脂解油膩之選
菠蘿冰乳酸:水果茶釋放菠蘿本身的果酸甜味、酸酸甜甜非常好喝
2024-04-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-05-08 5 浏览
前排係銅鑼灣食咗呢間幾有居酒屋feel嘅燒物餐廳---🌟炭火地雞🌟,兩個人坐卡位位置坐得好舒服,就算叫咗好多碟燒物都有位放,唔會食得好狼狽,而餐排選擇都幾多,款式種類亦好多,點黎送酒一流配啤酒一流🍻啱曬一邊食一邊同朋友傾計。啤酒大大杯,仲做緊買一送一,幾抵飲🍺🍺燒物係用炭火燒,炭火燒完好香濃,每份都係熱辣辣即點即製,咁先至惹味💓我哋點咗十幾款燒物,炭燒完肉質唔乾又唔韌,而且充滿炭燒香味,味道剛剛好,絕對適合同朋友食住一串串燒物聚會傾計飲酒嘅好選擇💖._.雞翼雞腎雞心雞肝炭燒白鱔田樂燒茄子煙燻芝士卷鹽燒牛小排鹽燒牛舌芯免治難肉捧黑松露帶子燒雞肝醫多士._.
啤酒大大杯,仲做緊買一送一,幾抵飲🍺🍺
._.
雞肝醫多士
._.

用餐时段
2024-05-06 27 浏览
身邊朋友常常推薦這裡,今天一試果然好介紹。這裡炭燒風味出色,源於用日本備長炭來烤肉,這種炭的特點是高溫短火,讓肉從內到外均勻受熱,保留了食物的肉汁和鮮味。而且食材上乘,用上本地的嘉美雞,成就了炭燒雞串的傳奇。店子雖不大,簡約的木系裝潢,散發著日本風味。這裡的美食以雞各部位為主,而這方面的確俾到人驚喜。春菊及水菜沙律 $68先來一盤高纖沙律,賣相好似聖誕樹!堆疊了大量爽脆的水菜和獨特菜青味的春菊,再加上酸甜的沙律醬,非常開胃美味。 味醂魚乾 $48魚乾口感煙靭,帶有味醂的甜美和炭燒的香氣,小食讓人過足口癮。免治雞肉棒 (附月見) $38雞肉棒肉質細嫩,口感鬆軟,充滿了濃郁的雞味,還有一些雞軟骨碎粒帶來的爽脆口感。再加上蛋黃汁的加持,口感滑溜,味道濃郁,非常美味。味噌松阪豬 $38厚切豬頸肉部位,肉質軟嫩,口感爽脆,最愛其豬油香味。以味噌醬汁醃製好入味,甘香甜美超級好味。熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) $38圓碌碌成粒肉丸咁,雞肉外皮香脆,內部肉質特別軟嫩多汁,油脂豐富,絕對讓人驚喜。強烈推介一定要試。雞翼 $28雞皮香脆,肉質軟嫩,調味剛好,充滿炭燒風味。黑松露帶子燒 $58松露醬芳香,與帶子
身邊朋友常常推薦這裡,今天一試果然好介紹。
店子雖不大,簡約的木系裝潢,散發著日本風味。
這裡的美食以雞各部位為主,而這方面的確俾到人驚喜。
春菊及水菜沙律 $68
春菊及水菜沙律
味醂魚乾 $48
味醂魚乾
免治雞肉棒 (附月見) $38

免治雞肉棒 (附月見)
味噌松阪豬 $38
味噌松阪豬
熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) $38
雞翼 $28
雞皮香脆,肉質軟嫩,調味剛好,充滿炭燒風味。

黑松露帶子燒 $58
松露醬芳香,與帶子匹配,帶子軟嫩,燒至半熟有點縮水,食完有點唔夠喉呢~
炭燒白鱔 $68
外皮焦香脆口,魚肉爽口有彈性,魚油四溢,有少許細骨需注意。
鹽燒黑毛和牛牛小排 $58
簡單以鹽和黑椒調味,呈現出牛肉濃郁的原味,肉質細緻有嚼勁。
鹽燒黑毛和牛牛小排
鹽燒A4和牛三角腩 $68
同樣以鹽燒方式烹調,肉質軟嫩,油脂更豐富,入口即溶,非常美味。
鹽燒A4和牛三角腩
金針菇卷 $28
薄薄的豚肉包住爽口的金針菇,清爽而不膩,唔錯。
金針菇卷
菠蘿青檸梳打 $38
青檸味突出,清甜微酸,杯底好多菠蘿粒,非常清爽好飲。
菠蘿青檸梳打
2024-05-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
春菊及水菜沙律
味醂魚乾
免治雞肉棒 (附月見)
味噌松阪豬
鹽燒黑毛和牛牛小排
鹽燒A4和牛三角腩
金針菇卷
菠蘿青檸梳打
  • 免治雞肉棒
🎌銅鑼灣炭火燒鳥專門店🔥-前排聽講鳥貴族要嚟香港插旗 即刻撩起我想食燒鳥嘅癮😏 朋友介紹之下嚟到呢間專食燒雞串燒店過下口癮先😍 見到餐廳用備長炭炭火燒啲串串 即刻食慾大增🫰🏻-🐔雞腎 / 雞心 $28 🐔免治雞肉棒 / 熟成雞腿肉(含雞蠔肉) $38嚟到緊係先嚟一轉雞串燒啦🙌🏻 呢幾款入面我最鍾意雞心 爽口得嚟冇乜內臟味🤤 熟成雞腿肉都正 肉質滑溜 用備長炭炭燒味寧舍出🔥-🐥甘口嘉美雞全翼 / 濃香雞湯素麵 $48🐥雞肝醬多士 $58 / 煙燻雞火腿他他 $88另外尤其推薦雞肝醬多士 味道濃郁🍞 雞肉他他平時少見啲 食落麻油味香幾fresh 同牛肉唔同又係另一種風味😳-🦪炭燒白鱔 / 黑松露帶子燒 $58🍢鹽燒牛舌芯 $48 / 味噌松阪豬 / 麻糬卷 $28帶子燒有驚喜 炭燒味好出 同黑松露醬都夾🫡 另外推薦味噌松阪豬 甜甜哋嘅調味 好似叉燒咁幾有趣😚-🍻生啤買一送一 $48食串燒點少得啤酒 大大杯仲買一送一 超抵🥳-📍炭火地雞銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
🎌銅鑼灣炭火燒鳥專門店🔥

🍻生啤買一送一 $48
食串燒點少得啤酒 大大杯仲買一送一 超抵🥳

📍炭火地雞
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
難得搵到間用真備長炭嘅日式串燒居酒屋, 地點又方便, 放工過嚟飲嘢啱哂裝修以木系🪵為主, 燈光柔和💆🏻‍♂️bar位仲可以近距離睇到炭烤過程, 不過我地就坐卡位, 傾計舒服啲串燒選擇都幾多, 🐓🐄🐖🐟🥬樣樣有啲. 我哋主要嗌佢打咗星推介嗰啲, 全部即叫即燒, 上菜時熱辣充滿炭香🪵🔥前菜叫咗煙燻雞火腿他他同薯仔沙律🥗 沙律伴有流心蛋, 口感creamy. 他他口感幾豐富,有外脆嘅紫菜配內軟嘅煙燻雞火腿蓉伴蛋漿, 加埋Wasabi, 蔥粒, 各種配料味道特別又夾, 唔嗌真係唔好埋單🥹串燒因為高溫短時間火燒, 特別能夠鎖住食材水份同鮮味, 每串都juicy到一個點🤤 免治雞肉棒, 雞肉加入雞軟骨, 再沾上蛋漿, 有口感得黎又好滑溜. A4鹽燒和牛🥩 三角腩鹽味突出牛嘅鮮味, 脂肪比例剛好, 肉質嫩滑.炭燒白鱔嘅外皮微焦香, 肉質厚身, 鮮甜彈牙. 甘口嘉美雞全翼都好惹味, 外皮炸到酥脆, 但入面嘅肉就好嫩滑最後我哋叫咗最中餅甜品作結. 外脆嘅威化皮加上濃濃抹茶香味嘅雪糕配紅豆做夾心, 大滿足💆🏻‍♂️💛個人必食推介:煙燻雞火腿他他,免治雞肉棒, 甘口嘉美雞全翼返食指數: 🥑🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

返食指數: 🥑🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#梅酒OnRock ($48)
#冇酒精莫希托($42)
#免治雞肉棒($38)
#鹽燒牛小排 ($58)
#A4鹽燒和牛三角腩($68)
#牛油果卷 ($32)
#炭燒白鱔 ($58)
#銀杏($28)
#煙燻雞火腿他他 ($88)
#薯仔沙律 ($68)
#甘口嘉美雞全翼 ($48)
#最中餅 ($38)

@yakitori25hk

📍 炭火地雞(銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #永光中心 #登龍街 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #食好西 #DE港島篇
2024-04-28 14 浏览
呢排想減澱粉質 去食串燒炭火地雞主打食雞嘅串燒✨雞翼✨雞臀✨雞肝✨雞腿各款都好食 火喉剛剛好仲有其他雞嘅部位如雞腳節、雞尾、雞頸、雞心管、雞爽肉等鐘意食特別部位嘅可以試下✨免治雞肉棒加入咗雞軟骨增加口感 點埋蛋漿好滑✨雞肝醬多士(2人份)雞肝醬味道濃郁 加埋脆口嘅多士一齊食✨鹽燒牛舌芯每次食串燒必點 厚切 牛味香濃燒得剛剛好 肉質彈牙嫩滑✨海老卷有驚喜嘅炸蝦卷 蝦肉中間卷住紫蘇葉味道有層次又夠特別✨ 芝士年榚推薦 口感煙韌又軟滑 另外叫咗✨ 鵪𪂹蛋卷✨田樂燒茄子✨炭燒白鱔✨黑松露帶子燒各款都烚到好處 好食✨菠蘿青檸梳打夠冰凍 食完串燒解熱啱哂
呢排想減澱粉質 去食串燒
炭火地雞主打食雞嘅串燒
✨雞翼✨雞臀✨雞肝✨雞腿
各款都好食 火喉剛剛好

仲有其他雞嘅部位
如雞腳節、雞尾、雞頸、雞心管、雞爽肉等
鐘意食特別部位嘅可以試下

✨免治雞肉棒
加入咗雞軟骨增加口感 點埋蛋漿好滑

✨雞肝醬多士(2人份)
雞肝醬味道濃郁 加埋脆口嘅多士一齊食

✨鹽燒牛舌芯