2024-01-28
見網路紅人介紹好似都唔錯,於是決定一試。門口及用餐環境都係非常日式,企理四正,食物都有水準,雖未去到超好食程度,但以串燒店嚟講都算唔錯,帶位嗰位店員都幾好服務態度。但估唔到一間外表光鮮嘅餐廳,卻俾咗我極差嘅用餐體現。首先18:15坐低5分鐘人未齊就問我哋朋友幾時到,我哋用餐時間2個鐘,20:15要還檯。咁心諗訂位嘅時候無講嘅?不過都覺得無問題,香港幾乎間間餐廳都係咁,俾2個鐘你直頭算多。好啦,當我哋人齊order咗嘢,食到一個鐘左右,嘢都未上齊就問我哋仲要唔要加嘢食,第二次提我哋20:15要交檯。當時已經即刻再加單。咁到距離仲有47分鐘先要交檯時(19:23),想再加個燒飯糰,點知另外一位店員唔知係唔係覺得48蚊一個燒飯糰太便而且燒又好麻煩,又或者覺得我哋4個人只係消費咗$3200未夠資格order燒飯糰?第三次走嚟提我哋話因為我哋20:15要交檯,驚會燒唔切。我講咗句‘仲有9個字喎’,佢居然答我‘其實呢啲嘢應該要一早嗌’。咁請問我坐低嘅時候你哋又有無講過邊啲嘢要提前嗌呢????9個字講真,我飯都煲熟兩煲啦。如果你哋真係燒唔切,係唔係應該多兩三個人幫手燒呢?而唔係喺道陪客飲酒呢?日式燒
首先18:15坐低5分鐘人未齊就問我哋朋友幾時到,我哋用餐時間2個鐘,20:15要還檯。咁心諗訂位嘅時候無講嘅?不過都覺得無問題,香港幾乎間間餐廳都係咁,俾2個鐘你直頭算多。好啦,當我哋人齊order咗嘢,食到一個鐘左右,嘢都未上齊就問我哋仲要唔要加嘢食,第二次提我哋20:15要交檯。當時已經即刻再加單。咁到距離仲有47分鐘先要交檯時(19:23),想再加個燒飯糰,點知另外一位店員唔知係唔係覺得48蚊一個燒飯糰太便而且燒又好麻煩,又或者覺得我哋4個人只係消費咗$3200未夠資格order燒飯糰?第三次走嚟提我哋話因為我哋20:15要交檯,驚會燒唔切。我講咗句‘仲有9個字喎’,佢居然答我‘其實呢啲嘢應該要一早嗌’。咁請問我坐低嘅時候你哋又有無講過邊啲嘢要提前嗌呢????9個字講真,我飯都煲熟兩煲啦。如果你哋真係燒唔切,係唔係應該多兩三個人幫手燒呢?而唔係喺道陪客飲酒呢?日式燒鳥店更多在飲酒部分我明白,但你無嘢食我攞咩嚟送酒呀?????而且更好笑嘅係,兩分鐘後,第三位女服務員就同我哋講,last order啦,仲有無嘢要嗌。🤦🏻♂️睇嚟佢哋真係好想好想我哋快啲食完就走,好等下一檯嘅人嚟。食飯食到係咁催我哋走,都真係第一次。如果你一早話限時個半鐘或者一個鐘都無咁嬲,但你限時兩個鐘,淨45分鐘就last order,仲要想order又唔俾order會唔會有啲過分?而家食完睇返comment,見到都有其他食客遇到同樣問題,證明呢間餐廳一直都係咁樣一種經營方式,如果係咁,真係請我都唔會再食。Blacklist!