2024-10-23 185 浏览
🔻📸1️⃣雞皮紫蘇虎蝦卷2️⃣一夜熟成雞中翼3️⃣自家製肝醬配威化餅4️⃣紫蘇豚肉卷5️⃣酒盗池魚6️⃣和牛腹肉.🔻🍽 炭火Dining 炎 📌 地址: 灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖🔗 https://s.openrice.com/QrbS099aB00~uoujyAw.#tummysreadyatwanchai #tummysreadyforjapanese #tummysreadyforyakitori
🔻
6️⃣和牛腹肉
🔻
🍽 炭火Dining 炎
2024-07-08 1204 浏览
見到大島與龍威介紹呢間日式串燒 仲要係openrice book 6點或 6:15pm 有8折 於是黎試下 點知超好食 樣樣都好食❣️首先,我地叫左酒盜池魚。酒盜好似話係鹽漬及熟成的鰹魚內臟,所以呢個池魚係有少少鹹鹹地 但好鮮之後就係呢個和風蟹蓋 - 佢係配埋蝦餅俾你食 好難唔好食 😂然後呢個係必點嘅❣️雞皮海老 🦐 佢係用雞皮同紫蘇葉包住個蝦燒 好香口 佢隻蝦係超厚肉同彈牙 雖然價錢貴左d 但都可以同朋友share一串呢個雞翼係燒到好香脆😋佢唔係juicy個種但好香口 好好食!呢個係關東大根天婦羅 - 佢個炸粉漿好薄好脆 裡面個蘿蔔好甜好多汁 點埋小小抹茶鹽食好正👍👍👍 同埋食大根天婦羅感覺冇咁熱氣😂青葡萄豚肉卷 - 青葡萄配豚肉好清新 解膩總括嚟講,呢間串燒好值得試!回頭率100%!

青葡萄豚肉卷 - 青葡萄配豚肉好清新 解膩

總括嚟講,呢間串燒好值得試!回頭率100%!
2024-05-13 1339 浏览
星期六晚上7:30光顧,人流不算多。可能靠近商業大廈,相對於較早前平日晚上到訪,星期六晚上人流比較少。或者星期六宵夜時段人流比較多。串燒一如以往高水平!食材新鮮高質素,師傅有心有技術。同時也有多款清酒供選擇,也可以讓店員介紹wine paring 。員工與食客大部份打成一遍,有說有笑。如果想自己休息一下、或與三五知己品嚐美食美酒,絕對推介。但由於只有吧枱,人數太多,可能不方便。餐廳面積不大,可以考慮包場活動。
枝豆
燒雞腿肉
雞皮蝦
燒白鱔
燒象拔蚌
朋友生日要慶祝先!😃同佢去左為於灣仔食日式串燒😚門外門內都充滿日本風味🇯🇵猶如去左日本喔!🍢煙薰帆立貝🍢超級大粒嘅彈牙帶子,以蘋果木煙薰,再用備長炭輕輕系帶子表面燒灸,打卡菜之一😎🍢A4和牛刺身🍢入口即化,配上秘制醬料,更突顯牛鮮味😆🍢半生熟雞肝🍢入口甘香美味,中意食肝朋友仔必叫喔!😊🍢青葡萄豚肉卷🍢平日食嘅都系用蕃茄,呢到用青葡萄,味道更清甜、清新😌🍢櫻花蝦紫薯豆腐🍢紫薯、櫻花蝦製成醬汁,將豆腐煮至嫩滑,好食!😙🍢關東大根天婦羅🍢外層微脆,大根清甜,配酒一流!🍻炭火Dining 炎📍灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖
朋友生日要慶祝先!😃
同佢去左為於灣仔食日式串燒😚
門外門內都充滿日本風味🇯🇵猶如去左日本喔!

🍢煙薰帆立貝🍢

🍢A4和牛刺身🍢
入口即化,配上秘制醬料,更突顯牛鮮味😆

🍢半生熟雞肝🍢
入口甘香美味,中意食肝朋友仔必叫喔!😊

🍢青葡萄豚肉卷🍢
平日食嘅都系用蕃茄,呢到用青葡萄,味道更清甜、清新😌

🍢櫻花蝦紫薯豆腐🍢
紫薯、櫻花蝦製成醬汁,將豆腐煮至嫩滑,好食!😙

🍢關東大根天婦羅🍢
外層微脆,大根清甜,配酒一流!🍻

炭火Dining 炎
📍灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖
2024-03-10 759 浏览
晚上訂了枱為慶祝朋友升職,因為他非常喜愛日本菜及串燒,我找到了一間日本居酒屋「炭火Dining  炎」位於銅鑼灣,裝修風格很日式,原木系居酒屋風格為主,燈光昏暗,十分有日本當地的格調感!餐廳主打全店均採用日本進口食材,多款串燒及燒物,煮物、炸物、主食及甜品等,以及日本酒品,加上眾多特色創意料理!關東大根天婦羅 - 天婦羅金黃色外皮炸得酥脆很吸引,值得一讚是漿挺薄身,口感酥脆不會感油膩!日本大根十分清甜,賣相飽滿吸引,吃下去裏面是保留了滿滿的水份,加上抹茶鹽,十分有特色。燻製帆立貝 - 十分有儀式感,將蘋果木和備長炭燒在帆立貝表面上,加入炭香,賣相及打卡一流,帆立貝口感爽滑。雞脾肉 - 份量十足,咬開厚肉內外一樣柔嫩,加上西柚粒可中和雞肉的油脂感!雞肝 - 特色是半生熟度,咬落有汁又彈牙。熟成手羽先雞翼 - 表皮炸得香口金黃,大大隻雞翼很飽滿和多汁。煙熏鵪鶉蛋 - 汁燒鵪鶉蛋串,一串有三隻,鵪鶉蛋濃香,汁燒後更有口感!雞心元 - 聽店員介紹是雞心和雞肝之間的血管,連帶點脂肪小小肥,雞味濃厚。首葱間 - 雞肉幼滑,配上燒汁及大蔥,口感豐富。黑毛和牛牛舌芯 - 咬下去肉汁滿滿,口感彈牙又軟熟
雞肝 - 特色是半生熟度,咬落有汁又彈牙。
首葱間 - 雞肉幼滑,配上燒汁及大蔥,口感豐富。
黑毛和牛牛舌芯 - 咬下去肉汁滿滿,口感彈牙又軟熟,簡單的海鹽調味就足夠!
腐皮牛肉卷 - 牛肉顏色帶微微粉紅,腐皮口感爽脆,肉質有咬口,脂肪比例平均,配醬汁夠特色,油香感十足。
厚揚豆腐 - 炸粉夠薄,豆腐酥脆,炸得怡到好處,非常惹味。
雞皮海老 - 燒蝦肉口感爽彈又鮮甜,燒過後保留得到鮮艷吸引的色澤,加上雞皮及紫蘇葉口感更滑口味更濃郁。
西京銀鱈魚 - 燒得相當出色,外脆內裡魚肉質地嫩滑,鹽味淡淡的點綴,魚皮微焦,香口富油脂!
鰻魚 - 魚身表面燒得很香及微焦,口感堅挺厚實又帶點魚油。
這餐廳價格合理環境又舒適,食物水準很好, 店員態度和善,環境舒式,在網上評價不錯,決定會再去!確是一間和朋友把酒暢聚之選的串燒居酒屋!
  • 關東大根天婦羅
  • 燻製帆立貝
  • 黑毛和牛牛舌芯
  • 熟成手羽先雞翼
  • 雞皮海老
2024-02-28 519 浏览
1. 店內水渠臭味十分影響食慾。2. Sake 沒有menu 及價錢,需要由店員推介。3. 雖然Menu上面有紅白酒Rose,但係全部說沒有貨。4. 限時2 小時, book 左 6:15pm, 7:15pm 已要求last order. 8:15pm 準時要離座。
1. 店內水渠臭味十分影響食慾。
2. Sake 沒有menu 及價錢,需要由店員推介。
3. 雖然Menu上面有紅白酒Rose,但係全部說沒有貨。

2024-02-28
2024-02-21 343 浏览
很有現代日式居酒居feel,見到主廚細師傅出出入入,親自落手打理。前菜有「日韓式無骨鳳翅尖」,少辣香口,冇骨超級加分,食慾大增;「雞湯」係餐廳自家秘製,鮮雞味濃,加上柚子皮絲提升清新口感,濃而不膩;「天婦羅」好特別,大根經關東煮烹調過,內裡juicy,外面天婦羅脆皮,沾上抹茶鹽輕輕調味。串燒有好多選擇,「煙燻鵪鶉蛋」煙燻味燒汁非常惹味;「免治肉棒」肉味香濃,沾上滿滿蛋黃汁,好正; 「北寄貝」係由柚子、木魚湯煮過,提升咗北寄貝鮮味

串燒有好多選擇,「煙燻鵪鶉蛋」煙燻味燒汁非常惹味;

「免治肉棒」肉味香濃,沾上滿滿蛋黃汁,好正;

「北寄貝」係由柚子、木魚湯煮過,提升咗北寄貝鮮味

2024-02-17 331 浏览
朋友帶我到銅鑼灣吃日本菜,餐廳裝潢風格非常日式地道,原木系古典質樸風格,空間與設計感十足。食物款式繁多,主打串燒、海鮮,炸物小食和前菜、天婦羅及日本清酒等。關東大根天婦羅漿薄身,炸得酥脆可口,日本大根清甜入味,加入抹茶鹽,創意風味十足。雞皮海老即叫即燒鹽燒海老,加入雞皮及紫蘇葉燒過後將令蝦鮮味突出,燒得剛好保留水份,惹味蝦頭是最愛!燻製帆立貝,師父將蘋果木及備長炭燒過後,輕印帆立貝上,注入炭香及木味,拍照打卡一流,帆立貝清甜滑溜。雞肝半生熟微紅但熟度剛好,彈牙多汁又惹味。熟成手羽先難翼金黃色表皮炸得香口,雞翼飽滿,充滿肉汁。雞心元,雞心和雞肝之間的血管,帶點脂肪微肥,雞味濃厚,口感濕潤雞脾肉肉厚爽滑,入口柔嫩,雞肉上放上西柚小粒,中和油脂的口感,十分出色。煙熏鵪鶉蛋小口而濃香,汁燒後更帶有爽脆口感黑毛和牛牛舌芯牛舌芯肉汁滿滿,口感彈牙,簡單調味盡顯功架首葱間雞肉幼滑,配上燒汁及大蔥,口感層次豐富,非常香濃西京銀鱈魚燒得外脆內裡魚肉質地嫩滑,魚皮微焦成金黃色,魚油香口富油脂。鰻魚肉質厚實,表面燒得微焦更帶香味,腐皮牛肉卷口感爽脆,肉質有咬口,牛肉脂肪比例平均,口感煙韌厚揚豆腐酥脆,炸粉好

雞肝半生熟微紅但熟度剛好,彈牙多汁又惹味。

熟成手羽先難翼金黃色表皮炸得香口,雞翼飽滿,充滿肉汁。

煙熏鵪鶉蛋小口而濃香,汁燒後更帶有爽脆口感

黑毛和牛牛舌芯
牛舌芯肉汁滿滿,口感彈牙,簡單調味盡顯功架

首葱間雞肉幼滑,配上燒汁及大蔥,口感層次豐富,非常香濃

腐皮牛肉卷口感爽脆,肉質有咬口,牛肉脂肪比例平均,口感煙韌

厚揚豆腐酥脆,炸粉好薄,充滿日式風味。

整體來說,居酒屋水準很高,店員細心推介食物及介紹,環境有氣氛,賣相味道出眾,讓人留下深刻印象,即叫即製且色香味俱全,誠意十足。
  • 燒雞翼
  • 厚揚豆腐
  • 關東大根天婦羅
  • 雞肝
2024-02-15 279 浏览
🍊Tangerine‘s visit🍊—————————————————————🍜 Sumibi Dining En (Wan Chai)Shop B&C, G/F, Wai Sun Building, 392-402 Jaffe Road, Wan ChaiTel:+852 2633 2316—————————————————————Here is a list of skewers I would like to recommend you to try.🌟Matured Chicken WingsSelected from two-day matured Awaodori chicken wings from Tokushima. They have a larger size, rich and juicy meat..🌟Japanese-style Crab PasteThe crab paste has a generous amount and is mixed with cheese, resulting in a rich flavor. There is also
🍊Tangerine‘s visit🍊
—————————————————————
🍜 Sumibi Dining En (Wan Chai)
Tel:+852 2633 2316
—————————————————————
🌟Matured Chicken Wings
🌟Japanese-style Crab Paste
The crab paste has a generous amount and is mixed with cheese, resulting in a rich flavor. There is also a large piece of sweet crab leg meat.
🌟Corn
This is the crispiest and sweetest corn with the juiciest texture that I have ever tasted.
🌟Thick Fried Tofu
Made by first frying and then grilling, which gives it a crispy outer layer. Once you take a bite, you'll find silky and juicy tofu inside. It is served with a sweet sauce, scallions, and bonito flakes, and it tastes delicious.
🌟White Eel
It has a firm and chewy texture with a rich oily taste. It's quite delicious.
🌟Japanese Hokkigai Clam
It's larger than expected and has a sweet taste.
🌟Smoked Scallop
During serving, the chef smokes it with applewood in front of the customers and then heats it with charcoal to enhance its aroma.
To ensure that the food is thoroughly cooked both inside and out while preserving its freshness and juiciness, the restaurant uses binchotan charcoal grilling instead of traditional charcoal grilling, which can sometimes result in the food being burnt on the outside but undercooked on the inside.

😋Overall Rating
Food:🌟🌟🌟🌟
Environment:🌟🌟🌟🌟🌟
Staff:🌟🌟🌟🌟
CP Rate:🌟🌟🌟🌟
2024-02-15 261 浏览
今日來到灣仔謝斐道日式居酒屋,不論門、枱櫈及天花裝潢主要採用木元素,入到去感覺好放鬆好似身處日本,餐廳菜式主打日式燒物為主,駐場日籍主廚來自京都擁有逾50年經驗的細師傅,開放式廚房完全滿足視覺、聽覺、嗅覺、味覺與觸覺五種感官。前菜小食選擇左3款:日韓式無骨鳳翅尖 自家制雞湯 關東大根天婦羅 -有大根、青椒及茄子,會附上抹茶鹽完全唔覺油膩串燒部分,這裡非常非常多種類,最特別係雞類有好多罕有部位:腐皮牛肉卷青提豚肉卷-配搭青提多汁有效減走豚肉的油膩感燒小椰菜-爽脆手羽先燒雞尾、燒雞肝、雞心元(即大動脈)串燒雞皮蝦-大大塊雞皮包紫蘇葉包蝦肉好食海鮮選擇左2款:日本北寄貝煙燻帆立貝-先蘋果木,後用備長炭加炙表面,再加上紫菜碎,拼在一起互相令加口感提升
開放式廚房完全滿足視覺、聽覺、嗅覺、味覺與觸覺五種感官。

前菜小食選擇左3款:
日韓式無骨鳳翅尖
自家制雞湯

串燒部分,這裡非常非常多種類,最特別係雞類有好多罕有部位:

腐皮牛肉卷
青提豚肉卷-配搭青提多汁有效減走豚肉的油膩感

燒小椰菜-爽脆

手羽先
燒雞尾、燒雞肝、雞心元(即大動脈)
串燒雞皮蝦-大大塊雞皮包紫蘇葉包蝦肉好食

海鮮選擇左2款:
日本北寄貝
🍱餐廳:炭火dining炎 (尖沙咀)🍽️類別:日式居酒屋/燒鳥店💯推薦指數:7.5/10作為港島區大熱燒鳥店,餐廳最近經常fully booked,並於晚上7時多已開始有多人在門外walkin排隊等候,所以想來朝聖的朋友,記得提早幾日訂為喔!.≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※.▪️熟成手羽先雞翼選用了熟成兩日的德島阿波尾雞翼,其體積較大,肉質豐滿,充滿肉汁▪️和風蟹膏蟹膏份量很多,拌芝士吃味道濃郁,還有一大條鮮甜的蟹腳肉▪️玉米這是小編吃過口感最爽脆味道最甜最多汁的玉米▪️厚揚豆腐以先炸後烤的方法製作,讓其外皮變得酥脆,一咬下去裡面是柔滑多汁的豆腐,配搭甜甜的醬汁、蔥花和木魚吃,好香口.▪️白鱔其肉質厚實,口感彈牙,充滿油脂感,挺好吃。▪️日本北寄貝比想象中大隻,味道鮮甜▪️煙燻帆立貝在上菜時,師傅在客人面前先用蘋果木煙燻,再用備長炭加熱,以提升其香氣。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※.▪️靜岡番茄 ▪️櫻花蝦紫薯豆腐▪️砂肝▪️白子 ▪️銀皮▪️關東大根天婦羅▪️雞心元▪️紫蘇葉墨魚棒以上每款串燒的食材都相當新鮮,調味都掌握得不錯,尤其是紫
🍱餐廳:炭火dining炎 (尖沙咀)
🍽️類別:日式居酒屋/燒鳥店
💯推薦指數:7.5/10

▪️熟成手羽先雞翼

▪️和風蟹膏
蟹膏份量很多,拌芝士吃味道濃郁,還有一大條鮮甜的蟹腳肉

▪️玉米
這是小編吃過口感最爽脆味道最甜最多汁的玉米

▪️厚揚豆腐
▪️白鱔
其肉質厚實,口感彈牙,充滿油脂感,挺好吃。

▪️日本北寄貝
比想象中大隻,味道鮮甜

▪️煙燻帆立貝

▪️靜岡番茄 ▪️櫻花蝦紫薯豆腐▪️砂肝
▪️白子 ▪️銀皮▪️關東大根天婦羅
▪️雞心元▪️紫蘇葉墨魚棒

以上每款串燒的食材都相當新鮮,調味都掌握得不錯,尤其是紫蘇葉墨魚棒和櫻花蝦紫薯豆腐,有肚吃的朋友絕對可以試試!
≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼額外加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※≡
由於採用傳統木炭烤會有幾會造成食物外面燒焦內裡卻仍未熟,所以餐廳選用備長炭烤,以確保食物由內至外都熟透,且保存內裡鮮味及肉汁。
餐廳裝潢以淺色木系為主,感覺簡潔而舒適。內裡只有一張10多個位的Bar檯和一間私人房間,坐Bar檯的客人可看到師傅為客人即席用烤串燒。上桌時,侍應會詳細為客人介紹每款菜式,服務非常周到。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

💰人均$400-800

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-02-12 228 浏览
呢排要返工少左約朋友,今日難得可以行下街食晚飯,選擇一間想食好耐的日式串燒店。🔥餐廳環境比一般串燒店舒適,裝修以日式木材為主。🐃日本A4和牛刺身先來和牛刺身,口感嫩滑,最初覺得似食魚生,最後濃厚牛香在口腔滲透出來。🥢櫻花蝦紫薯豆腐第一次食紫薯豆腐,好有心思,上面仲有啲榨菜, 幾fusion。🐔燒鳥串做得不錯,試了燒雞肝,熟成阿波尾手羽先,雞尾,雞心元。當中最特別雞腎膜,又叫銀皮,入口爽脆,口感獨特。雞皮虎蝦卷值得一試,外面的雞皮香脆,。🔥帆立貝以蘋果木煙燻,再用備長炭加強炭燒風味,最後加啲紫菜提升鮮味。銀鱈魚西京燒皮脆肉嫩,🐟燒白鱔燒得香口,以山椒粉調味。青提豚肉卷,外面脆口,青提juicy💦

餐廳環境比一般串燒店舒適,裝修以日式木材為主。

🐃日本A4和牛刺身

🥢櫻花蝦紫薯豆腐

雞皮虎蝦卷值得一試,外面的雞皮香脆,。

銀鱈魚西京燒皮脆肉嫩,🐟燒白鱔燒得香口,以山椒粉調味。

青提豚肉卷,外面脆口,青提juicy💦

2024-02-05
  • 青提豚肉卷
  • 櫻花蝦紫薯豆腐
  • 雞心
2024-02-09 205 浏览
前排朋友帶我去咗灣仔主打炭火串燒嘅居酒屋慶祝生日🥳🥳係門口已經被裝修吸引住,充滿日本風味,除咗裝修外,服務都好好,介紹下我哋食咗咩先🙆🏻‍♀️我哋就食咗💕A4 和牛刺身A4和牛做刺身,入口即溶,味道甘甜,再配秘制醬汁,口感豐富😍💕半生熟雞肝半熟手法去煮,軟腍甘香💕💕炭燒雞翼雞翼好大隻,雞皮香脆,肉質嫩滑,好好食🙆🏻‍♀️💕煙燻帆立貝係食之前,店員特登叫我哋預備手機,就係為咗拍攝蘋果木煙燻個下,好特別🥳帆立貝爽口彈牙,味道香濃❤️💕和風蟹蓋蟹蓋佈滿大量蟹膏跟蟹肉,食時將蟹膏蟹肉放於蝦片上,入口鮮味💞💕雞尾入口甘香,外皮香脆🙆🏻‍♀️❣️食後感:環境乾淨,食物選擇多,而且服務都好好,不過座位就比較細,坐得唔係咁舒服🙆🏻‍♀️

我哋就食咗💕A4 和牛刺身

💕半生熟雞肝
半熟手法去煮,軟腍甘香💕

💕炭燒雞翼
雞翼好大隻,雞皮香脆,肉質嫩滑,好好食🙆🏻‍♀️

💕煙燻帆立貝

💕和風蟹蓋

💕雞尾
入口甘香,外皮香脆🙆🏻‍♀️

❣️食後感:

今日跟朋友去灣仔一間炭燒居酒屋🏮食串燒。條街最搶眼都係呢間鋪,裝修日系風, 門口仲有長凳,呢個位置已經好啱打卡📸日本A5和牛刺身肉質鮮嫩,沾上特色醬汁,味道更提升。櫻花蝦紫薯豆腐這個菜式第一次食,用紫薯櫻花蝦造成醬汁煮食,豆腐非常滑溜,再放上榨菜,口感更多層次。雞肝師傅手勢好,燒到半熟,味道更鮮阿波尾雞翼食串燒必點之一,外脆內軟銀皮 (雞腎膜)煙煙韌韌,有咬口,第一次食好特別雞皮海老雞皮包上大蝦再放入紫蘇葉燒,味道配搭非常好,蝦🦐又鮮又彈牙,雞皮又香脆銀捲鱈魚西京燒皮脆肉質鮮甜香薰帆立貝以大大粒帶子,用蘋果木煙熏,再用備長炭在我哋面前壓上,好特別燒鱔山椒粉皮脆魚鮮,非常肥美雞尾非常鬆軟,美味青葡萄豚肉卷用上生果解油膩,豚肉烤非常香雞心元用醬汁燒烤,惹味

日本A5和牛刺身
肉質鮮嫩,沾上特色醬汁,味道更提升。

櫻花蝦紫薯豆腐

雞肝
師傅手勢好,燒到半熟,味道更鮮

阿波尾雞翼
食串燒必點之一,外脆內軟

銀皮 (雞腎膜)
煙煙韌韌,有咬口,第一次食好特別

雞皮海老

銀捲鱈魚西京燒
皮脆肉質鮮甜

香薰帆立貝以
大大粒帶子,用蘋果木煙熏,再用備長炭在我哋面前壓上,好特別

燒鱔山椒粉
皮脆魚鮮,非常肥美

雞尾
非常鬆軟,美味

青葡萄豚肉卷
用上生果解油膩,豚肉烤非常香

雞心元
用醬汁燒烤,惹味
  • 青提豚肉卷
  • 雞中翼
  • 煙燻帆立貝
  • 櫻花蝦紫薯豆腐
2024-02-01 1449 浏览
跟朋友到銅鑼灣想找個地方傾計,但又不是太肚餓,日本串燒就最適合,朋友帶我去了一間隱蔽的串燒店,原以為人不多,但原來有麝自然香,好吃的店果然是不缺客!這家店原本主打串燒,但前日藉主廚因病回日後,餐廳特別邀請來自京都的細秀勝師傅坐陣,所以餐廳餐牌亦作出變更,除了串燒外,更加添和食料理,食物款式種類更加豐富。餐廳設計很日式,全部都是吧枱位置, 全部串燒即叫即燒,客人在座位上可以好好的欣賞師傅的烹調。🌟鰤魚五切 鰤魚不同部位的味道和口感都各有不同,所以這碟鰤魚刺身有2 個不同部位,魚身及魚腩的部位。魚腩位魚脂豐腴,魚身則香甜。🌟日本A4和牛刺身 用上A4的和牛作刺身,我覺得是油脂及牛肉味最平衡的,A4級別的和牛雪花也非常的均勻,只要稍為解凍就可以食用,入口柔軟,油香豐富,牛肉味亦濃厚,再加上師傅的秘制醬汁,牛肉味道立即再提升。🌟煙燻鵪鶉蛋 煙燻後的鵪鶉蛋外層變得煙韌有口感,加上淡淡的煙燻味,甘香可口 🌟和風蟹蓋 蟹肉蟹膏混入有奶油感的醬非常的惹味,面頭微微烤焦,啖啖蟹肉蟹膏配上脆蝦片同吃,非常的美味,還有原隻腳蟹,更加的豪華豐富。🌟燻製帆立貝 帆立貝大隻厚身,師傅燒得剛剛好,內裏還是嫩
🌟鰤魚五切
🌟日本A4和牛刺身
🌟煙燻鵪鶉蛋
🌟和風蟹蓋
🌟燻製帆立貝
帆立貝大隻厚身,師傅燒得剛剛好,內裏還是嫩的,而帆立貝以蘋果木加以煙燻的,香味俱全,而上枱時還即席的以備長炭炭灼,加強炭火香味,吃時伴以海苔同吃,滋味倍增。
🌟熟成手先雞翼
雞翼燒得香脆惹味,調味非常的到位入味,雞翼燒得乾身不油膩,好味
🌟半生熟雞肝
雞肝燒得半生熟,以保持雞肝的綿密口感,味道濃郁。
🌟燒雞肩肉 配柚子胡椒
用上雞肩肉燒,比一般的雞髀肉雞味更濃郁之餘,雞肉也能保持嫩滑。
🌟腐皮牛肉卷
餐廳首創的,腐皮捲著牛肉燒,腐皮燒得香脆有豆味,而內裏有濃郁的牛肉,配著一起吃很不錯,很特別
🌟燒雞心元
特別部位之一,雞的大動脈,口感煙韌爽脆,送酒一流
🌟雞尾
雞尾表皮燒得香脆,脂香感滿滿
🌟燒芝士年糕
臨尾以芝士年糕作結,熱辣辣的芝士年糕,年糕軟糯,配上濃郁芝士,咸咸甜甜的,特別美味。
  • 和風蟹蓋
  • 雞肝