2023-11-21
我平時都非常鍾意一飲Sake🍶🍶一路食串燒🍢🍢所以都會不定時揾D未試過嘅居酒屋試下!灣仔有間隱世居酒屋,門口有一個好大既"炎"做招牌非常搶眼;餐廳內有張好寬闊嘅吧枱,全店以木系和風為主題,牆壁仲有好多吾同嘅Sake🍶做擺設,真係未叫嘢食都已經想先飲兩杯😛店員好用心咁同我地解釋餐牌,由和食、燒物、飲品到主知都有介紹到,非常詳情👍我地選擇左店長嘅推介:⭐鶏湯(非常濃郁嘅雞味,喺餐廳自家製嘅,真係好好飲)⭐雞肝最中- 雞肝好入味,送sake一流⭐酒盗深海池魚- 刺身好新鮮,好鮮味⭐關東大根天婦羅- 大根好甜,其他蔬菜都炸得好好,一D油膩嘅感覺都冇燒物🍢日本雞肝素、雞腸、熟成手羽先雞翼、雞心元、雞氣喉、煙熏鵪鶉蛋、腐皮牛肉卷、厚揚豆腐、雞皮海老、🍘Onigiri燒飯團🍶大納川天花紅心 720ml 全晚嘅食物非常美味,串燒燒得非常之合時間,唔乾身👍🏻同店長推薦嘅sake一齊食,非常配合;而且每一道菜都睇得出用心製作,而且餐廳環境氣氛零我地感覺好舒服,我同朋友食得好開心,會再次到訪,試下其他唔同嘅sake🍶😊
所以都會不定時揾D未試過嘅居酒屋試下!
我地選擇左店長嘅推介:
⭐鶏湯(非常濃郁嘅雞味,喺餐廳自家製嘅,真係好好飲)
⭐雞肝最中
- 雞肝好入味,送sake一流
⭐酒盗深海池魚
- 刺身好新鮮,好鮮味
⭐關東大根天婦羅
- 大根好甜,其他蔬菜都炸得好好,一D油膩嘅感覺都冇
燒物
🍶大納川天花紅心 720ml