2017-03-04 142 浏览
離旺角朗豪坊不遠、地點尚算易找的炸理滷味, 從開鋪就已經引起注意, 因為店鋪名字當然是相當頂癮, 怎能不印象深刻! 最近終於去吃了, 店鋪經營兩類食物- 炸理、滷味, 由於是立食, 店鋪面積不大, 眼多很多顧客也是等外賣取走。我們到埗時剛等到靠牆的位置, 就一邊聽著店內播放的音樂, 一邊等候食物. 牆上掛有70、80年代歌星的黑膠唱片封套, 歌曲大半是那些年代的. 店內裝潢很特別, 用細格仔階磚, 很有冰室感覺. 等候時間比想像中長, 尤其於繁忙時段, 店鋪內逼得水洩不通. 先說炸理, 芝心海龍波波應該是店鋪招牌之作, 芝士爆出啦~ ~ 就這樣吃, 熱辣辣有拉絲效果, 味道不錯. 但強烈建議沾黑松露醬, 味道截然不同, 加分十倍!!波波不厚粉, 丸夠彈牙而芝士溶得十分理想. 炸理雞肶或滷味雞肶配特飲售價$38, 與連鎖店快餐雞肶加紅豆冰, 價格差不多, 特飲有青檸話梅梳打, 酸酸味味又清新, 是我喜歡的口味! 一接到炸雞肶一刻, 非常熱辣辣, 不敢立即咬下, 還是放涼一點才吃. 雞肶炸得鬆脆而肉仍然夠滑, 自己吃一隻就很難再吃其他東西. 炸串紐西蘭特大啡菇, 炸粉很薄, 咬下去仍然十分
炸理芝心海龍波波
波波不厚粉, 丸夠彈牙而芝士溶得十分理想.
炸肶+特飲
炸串紐西蘭特大啡菇, 炸粉很薄, 咬下去仍然十分多汁而不覺油膩, 可encore.
炸大啡菇
炸一口三角芝士, 芝士不是濃郁那種, 但都算軟滑. 最緊要是不覺油膩; 炸秋葵很難炸得好吃, 這條有點過軟; 炸串玉子屬普通.
炸玉子、炸秋葵、炸一口三角芝士
雖然很想吃炸豆腐及炸露筍, 但當晚缺貨, 唯有留待下次再去啦~
滷味沒有點太多, 滷味雞翼尖$18一份, 連骨也非常入味, 用來配酒更是一流! 軟腍度適中, 不會很爛.
滷雞翼尖
滷味豬手件件大小均稱, 豬皮的脂肪都迫了出來, 因此連皮吃也不覺肥膩, 豬手肉一點也不韌, 非常美味.
滷味豬手
除了特飲, 也很極多手工啤酒, 名字還很有趣, 例如孫悟空琥珀啤酒、一代宗師、獅子山下等. 如想 '隊返杯!勝既!' 不要在雪櫃自取, 而是要向收銀落單啊~
另外, 立食時看到這細小的紅色信箱, 很有趣. 值得一提, 牆上有提示, 顧客要自行處理吃完的食物盒, 保持地方清潔.
青檸話梅梳打
2017-02-20
炸大啡菇
滷雞翼尖
滷味豬手
青檸話梅梳打
  • 炸雞肶
2017-03-03 1209 浏览
近日在社交媒體見到很多人推介新開的小店「炸理滷味」,其實我真的是慕名而來的,畢竟當中兩個字是我的口頭禪,究竟滷味怎樣才能炸得好食炸得好睇,還要吸引到如此多人呢?我真的很好奇,所以有晚放工,我特意跑來試試看。 小店的裝潢有很多懷舊的擺設,例如黑膠碟的封套、冰室地磚。小店細細間,步入小店就已經見到廚房,廚房一眼看畢,人並不多,但勝在所有食物都是新鮮整好~ 滋味雞肶餐 ($38) 這個餐將原價$25的雞肶跟原價$18的梳打合拼了。炸肶跟滷肶,我選擇了「炸理雞肶」,至於梳打,我選擇了「青檸荔枝梳打」。 炸理雞肶新鮮炸起,熱辣辣的,要是這個時候放入口,定必會燙傷的說。放了大概幾分鐘時間,正是剛好適合入口的時間。外皮依然香脆,驚喜它炸得相當乾身,沒有過份油膩的感覺,而肉質更是鮮嫩多汁,十分滑溜,雞味也蠻突出的;至於梳打呢,就有點失望,荔枝的味道有點假。 溫泉玉子滷肉飯 ($35/份) 這個滷肉飯的賣相不錯,先是其盛裝紙具有睇頭,是經典的「萬壽無疆」紙碗,雖然這不是最舊式最傳統那些瓷碗,但總算吸引到眼球。先把玉子蛋跟飯拌勻,再慢慢享受大大件的滷肉吧。玉子蛋滑滑的,而且蛋味很香,加在鹹香的飯

滋味雞肶餐 ($38)

溫泉玉子滷肉飯 ($35/份)

這個滷肉飯的賣相不錯,先是其盛裝紙具有睇頭,是經典的「萬壽無疆」紙碗,雖然這不是最舊式最傳統那些瓷碗,但總算吸引到眼球。先把玉子蛋跟飯拌勻,再慢慢享受大大件的滷肉吧。玉子蛋滑滑的,而且蛋味很香,加在鹹香的飯底當中,香氣在口腔中四溢。另外滷肉很夠味,要是有多一點滷汁還食客自行加減,會更滿足。

炸理芝心海龍波波 ($38/份)

這個炸理芝心海龍波波就認真巴閉,七時半已經售罄,我面前這盒是最後一盒啦,新鮮熱辣的,看上去粒粒金黃,很想一口就吃下去,工作人員見狀都叫我小心太熱。是的,真的是新鮮炸起的,就算多興奮想要食,都要耐心等一陣子才行。

外層相當香脆,龍蝦丸很彈牙的,而且充斥著芝士的鹹香味。芝士的份量很夠多,而且還流心的,咬落去拉絲感覺極好。難怪這是最快售罄的食品啦,很想多點一份,都要下次請早了。

門神 – 嫦娥朱古力黑啤 ($48)

之前提及我覺得荔枝梳打叫我失望,但又覺得吃炸物要有點凍飲(儘管平日盡量避免飲凍飲,但每次吃炸物,少了凍飲感覺很不爽),所以還是投入手工啤的懷抱。這支嫦娥朱古力黑啤很易入口,朱古力味跟酒味相當融洽,味道大概是50/50,入口先是濃厚的朱古力味,吞下以後才有點啤酒的麥味慢慢從喉嚨裡滲出來,感覺不錯的。
  • 炸理雞肶
  • 溫泉玉子滷肉飯
  • 炸理芝心海龍波波
  • 門神 – 嫦娥朱古力黑啤
2017-02-26 1004 浏览
晚餐來來去去都是飯麵小菜西餐? 去到旺角,其實我比較喜歡食一串串的,這個亦是只存在於旺角的特色吧﹗來到新開張沒多久但客似雲來的炸理滷味,店內是立食的。裝潢帶點懷舊感,播著80年代的歌曲,好有feel。估唔到仲有套餐,而且幾抵﹗由於是即叫即製, 我們也點了飲品邊喝邊等, 青檸話梅梳打, 話梅味很突出,正!還有多款手工啤酒,好像蠻特別的,下次要試試。炸理雞肶$25(配青檸飲品系列  $38 ),雞肶沒有想像中的重口味, 炸得金黃香口,不油膩, 若雞肉鹹一點會更惹味。炸理芝心海龍波波$38是必吃的,薄脆的炸粉,爽彈的口感,裡邊的半溶車打芝士像流心般湧出, 此款好快售罄啊~炸串紐西蘭特大啡菇$22,起初怕菇類會好吸油, 幸好,跟海龍波波一樣, 外層炸粉薄脆, 菇身爽滑厚身不油膩。滷味大全$25(雞腎、鴨舌、大腸),超喜歡這個滷水味,好有家的味道,如果加點花椒八角味,味道會更有層次。雞腎勁爽脆, 同樣滷得入味;而大腸亦很推介的,軟腍沒壓味, 連同脂肪一起吃, 滑溜非常;鴨舌過腍了, 影響了口感。好有懷舊感的圖案,連紙碗也這麼有心思, 讚!滷味東坡肉飯$28,一件既邪惡又美味的東坡肉, 入口滑溜,

來到新開張沒多久但客似雲來的炸理滷味,店內是立食的。
裝潢帶點懷舊感,播著80年代的歌曲,好有feel。
估唔到仲有套餐,而且幾抵﹗
還有多款手工啤酒,好像蠻特別的,下次要試試。

好有懷舊感的圖案,連紙碗也這麼有心思, 讚!

滷味東坡肉飯$28,一件既邪惡又美味的東坡肉, 入口滑溜,加上熱騰軟熟白飯, 已經可以消滅一整碗了。
滷味豬手$15, 好超值, 件件大小適中, 皮滑肉嫩,同東坡肉一樣,用來送飯超搭配。
2017-02-17
2017-02-18 1052 浏览
懷舊已成為大趨勢,銅鑼灣開了一間打邊爐舖有如60年代的風格,深受年輕人歡迎,這邊廂的旺角砵蘭街,開了這一家同樣擁有六七十年代感覺的小食店,說真的這個我也很喜歡。我喜歡懷舊的事物,最令我覺得珍貴的是從我嫲嫲手上拿來的一把50年代小鏡子。還記得那天她諗住掉了這把鏡子,然後我從他手上搶過來告訴他這可能會是未來博物館裏面的展覽品,她當天的笑聲我還記得,説我真是奇怪女孩。我喜歡的音樂也很廣,張學友張國榮的音樂我很陶醉,這裡的風格我也很愛,懷舊而不舊,設計風格很好。這裡首選吃炸脾,$25 一隻抵到飛起,即叫即炸,比我的手掌更大好多(耶,本身手就很小) ,外皮脆,內肉汁滿滯。繼三多後又一經典炸脾。配飲品都坻食!飲品首選話梅七喜,很喜歡吃話梅的我,特別鍾情這種酸酸甜甜的味道。解渴冰涼之選。叫了炸你十串,價格合理,十串美食,串串驚喜,有肉有菜,絕不獨沽一味。牛柳粒,厚切午餐肉,台灣腸,還有炸蓮藕,小粟米,玉子,翠玉瓜,juicy 冬菇,全部都美味可口,其實一份剛好餵飽了我。圍返每串$6.8 , 仲有咁正地道環境,唔洗吸廢氣,抵玩!接着食滷水雞翼尖,很淋又份量多,味道較濃,滷水入味,略嫌凍左少少,呢種情況

接着食滷水雞翼尖,很淋又份量多,味道較濃,滷水入味,略嫌凍左少少,呢種情況最適合飲杯啤酒。
啤酒我唔係成日飲,朋友品嚐手工啤時,我當然要飲返枝忌廉,地道風味。配搭得宜。
極力推薦佢哋嘅炸大蘑菇,juicy 又大隻,呢隻菇係街市買呀都差唔多$10隻,呢個價錢食到咁正的菇,係感動嘅。

依家搭緊棚,反而我覺得仲有地道風味,棚架與紅黃綠的霓虹燈,配上由細食到大嘅滷味炸雞比,舊,是需要由年輕人去延續落去,才不會被大集團桃花我們這些本地色彩。
2017-02-11 1154 浏览
炸理滷味 第一次是在Facebook 發現時,已經好想好想來,仲要開在旺角砵蘭街這個燈紅酒綠的地方,呢個名確實充滿黑色幽默。玩味的店名,點明店子售賣的食物:炸物炸串 及 鹵味,亦有幾款飽肚的鹵肉飯。店子不大並無座位可讓客人坐下慢慢吃,但邊聽住舊歌邊飲手工啤係爽的。相信而家無咩人知道黑膠唱片是什麼吧?這裡有一台真唱機,可以聽歌的。炸理芝心海龍波波 – $38/5粒一份有5粒芝心蝦丸,因為係即叫即炸的,所以食時要小心熱。蝦丸入面釀咗兩款芝士,咬開見到半溶化的芝士餡,可幸的不會油淋淋。附上自家製的黑松露沙律醬更好味。爽彈的蝦丸加埋濃郁的芝士,炸得不油不膩,難怪是店中熱賣小食。炸理五串(另有十串選擇)貌似天婦羅,但炸漿比較薄身,油膩感不重,最好食係炸蔥花腩肉,厚身啖啖肉!炸理雞肶 / 滷味鹵水雞肶 – $25/隻雞肶有炸同滷水,價錢一樣,size不如三多的大,但都有手掌咁大的,仲用兩支竹籤叉住方便進食,呢度的鹵水雞肶是即叫即做的,不是浸了很久那種,食的時候熱辣辣,肉質嫩滑,夠入味之餘亦不會太鹹。相對來講,我會比較喜歡 炸理雞肶,炸肶應有的佢都係滿分,例如外層炸粉夠脆,雞肉嫩滑,就算我地影相玩左
炸理芝心海龍波波 – $38/5粒

炸理芝心海龍波波
炸理五串(另有十串選擇)

炸理雞肶 / 滷味鹵水雞肶 – $25/隻

滷味鹵水雞肶
相對來講,我會比較喜歡 炸理雞肶,炸肶應有的佢都係滿分,例如外層炸粉夠脆,雞肉嫩滑,就算我地影相玩左一陣,咬開時都仲有肉汁。自己未食過三多,所以比較唔到。
炸理雞肶
滷味滷肉撈丁 $28

食食下見到人地個萬壽無疆的紙碗,覺得好靚好懷舊,問店員,佢話三款飯丁都會用呢個碗,咁我又要,笑!呢度的滷水膽真心不得了,夠味又唔會好咸。不過丁麵就著得太熟太濕了,撈的時候有d淋淋地,喜歡爽口感覺的就覺得有點失色。如果可以控制得好d就好啦~
滷味滷肉撈丁
滷味大腸

大腸肥美甘香,從鹵水顏色已經知道好入味,但醬汁食落唔會死鹹,仲會甜甜地㗎!
炸理雞肶
2017-02-08 556 浏览
每一天吃什麼,都係一個好大的難題。今日無靈感,然後上開飯喇睇下望下有什麼新店開,見到一間「炸你X味」,下? 炸理滷味先啱。傻笑之際,大少問"What are you doing?",好啦,又決定了是日晚餐。其實咪就是死港女,貪佢門口夠特別又懷舊,而且個名又夠響!行到入去……「憂鬱奔向冷的天,撞落每點小雨點。」,「WHOO-OH-O 無心睡眠,WHOO-OH-O 腦交戰」大少聽出耳油咁款,事關佢年事已高,就梗係聽依啲歌架啦(大少按:唔通聽矛盾只因深愛著咩大佬)不好意思,其實佢只係鐘意咩都聽一餐而已同場仲加映達明一派嘅天花亂墮同林子祥嘅愛到發燒(資料來源:許大少,本小姐當然唔識)牆上有好多不同的唱片封套80年代…90年代?大小姐本人真係唔識,不過舊陣屎HKD$20一張唱片應該就好貴喇!除左唱片封套之外,仲有手工啤酒提供香港門神、麥子、IPA 等等……但我地兩位由於奴性太重,聽日仲要繼續做奴隸,所以只能選擇樽仔可樂。懷舊兩字中,樽裝汽水永遠是不可或缺的一員。無人幫你執野架!你好自己跟手尾呀!咁都啱,再請多個清潔工又要俾多份糧。有一部上世紀的cassette機,我唔知道啲歌係唔係佢播.點解仲有
每一天吃什麼,都係一個好大的難題。

其實咪就是死港女,貪佢門口夠特別又懷舊,而且個名又夠響!

行到入去……

不好意思,其實佢只係鐘意咩都聽一餐而已

牆上有好多不同的唱片封套

除左唱片封套之外,仲有手工啤酒提供

香港門神、麥子、IPA 等等……

樽裝可樂
懷舊兩字中,樽裝汽水永遠是不可或缺的一員。
無人幫你執野架!你好自己跟手尾呀!

咁都啱,再請多個清潔工又要俾多份糧。
有一部上世紀的cassette機,我唔知道啲歌係唔係佢播.

點解仲有可能用得到?(大少按:其實外面都係懶懷舊,裡面分分鐘係新野嚟)
小店內有調味料及餐具位,最重要,係有我最愛的沙律醬。
炸理 芝心海龍波波
食物盒好特別,有笑臉和星星的透氣引,呢個設計相當不錯!
食物嚟喇!

上:炸理 芝心海龍波波

「每天限量供應」而我同大少就好好彩咁食左最後一份!

十分芝心,芝士好足料!海鮮丸彈牙,加上沙律醬,的確唔錯唔錯!
下:炸理糖心蛋 & 炸串和牛粒 & 炸串黑豚五花腩

糖心蛋個蛋白好滑,但時間控制不好,糖心變了粉,一點「流」都沒有

和牛粒味道尚算不錯,唔會韌,牛味都重

但五花腩就……好韌同好硬身。
引用返上星期大少的教導

「如果$10/1支珍寶珠,係貴定係唔抵?」 大少問。

「好貴呀!」 大小姐答。

「妹頭,呢啲係叫做唔抵。」(大少稱本小姐為妹頭)
嗯……$10/1小塊唔好食的五花腩同埋$15/2粒和牛小粒,係唔貴,但係好唔抵

餐牌唔是寫住「串」咩?

而且,到第二天我仍然是十分口渴,味精份量應該唔少!
呢間小店,未免大貪左少少。
2017-02-07
2017-02-04 1522 浏览
年三十,我在自己的窮L飯局群組,召喚各位窮鬼,有誰會早點下班,在團年飯之前,一起炸佢滷味?我所指的,是旺角砵蘭街的炸理滷味。當大家聽到其名,已經忍不住微笑。第一次去的時候,有人走進店,問店員這間食店的正式名字。店員煞有介事答:(炸理。。)如果對他說炸理滷味,隨時會惹來血光之災。(我X妳XX吖,我問妳嘢,你炸我XX??)年三十的黃昏時間,我與友人R兄,一起企在店內,炸佢滷味。耳邊傳來的,是忘盡心中情。我在雪櫃拿了瓶麥子啤酒,然後到收銀處付費,一邊喝,一邊唸唸有詞,難分醉醒玩世就容易,此中勝負只有天知。(來年雞年,唔接咁多飯局喇,做多啲運動,並唔代表我要向某些人投降,而係保持身體健康,先可以長食長飲長有,一日未過格仔旗,一日未定邊個輸贏。)喝著爽朗帶微甜的麥子桂圓啤,對R兄說。炸紐西蘭大磨菇,不能不吃,薄如蟬翼的外層,包著菇香四溢,爽甜多汁的內涵。拿起有如波板糖的磨菇,看見令你想要,像支歡樂波板糖?炸蔥花腩肉也是值得一吃,脆中帶爽,還有香甜的肉汁。未幾,Raidas為店內的食客,送上吸煙的女人。而我就再叫多一隻滷水雞脾,加滷大腸。早前在三多吃過我覺得可能是全港最佳的滷髀,這裡的滷髀,水準不
第一次去的時候,有人走進店,問店員這間食店的正式名字。

店員煞有介事答:(炸理。。)

年三十的黃昏時間,我與友人R兄,一起企在店內,炸佢滷味。

耳邊傳來的,是忘盡心中情。

炸蔥花腩肉也是值得一吃,脆中帶爽,還有香甜的肉汁。
未幾,Raidas為店內的食客,送上吸煙的女人。
而我就再叫多一隻滷水雞脾,加滷大腸。
早前在三多吃過我覺得可能是全港最佳的滷髀,這裡的滷髀,水準不比下去。做得夠入味之餘,髀肉亦嫩滑,滷大腸的肥美甘香,又忍不住在雪櫃,取了一瓶門神孫悟空。。
我與R兄說到三月會否去看達明一派演唱會,剛巧,石頭記的仙氣,傳到耳邊。
絲絲點點計算,偏偏相差太遠,兜兜轉轉,雞髀大腸已經食完。

值得一再光顧的食店,身為憶蓮迷的YFL,見到我Facebook的相片,即刻大叫下星期要來。
因為,食店的牆上,貼了憶蓮的灰色大碟,ha ha ha ha ha ha haaaa。。。
2017-01-27
2017-01-29 518 浏览
約咗朋友又未夠鐘見面,唯有係旺角周圍行下,無意中就發現呢間新鋪頭。之前都聽聞過呢間炸物小店嘅消息,個店名都幾爆:炸理滷味。咁鬼馬,真係要入去八卦下佢攪邊科先。店鋪以懷舊作為主題,又唱機碟又唱片套,可以睇得出佢地係裝修上都花咗唔少心思!整體環境幾舒服!唔鐘意企係街到食野,呢到都係一個唔錯既聚腳地!小試牛刀,今次包括叫左香菇、粟米仔、三角芝士同多春魚。由於即叫即整,所以需要稍等片刻,大概十分鐘左右,新鮮熱辣炸物送到!講下個三角芝士,好濃嘅芝士味道,非常燙口,可見相當新鮮,記住輕輕吹下再食啊!其他炸物相對上比較淡味,所以可以在旁邊拎調味料加加味!總結一下:價錢合理,即叫即炸;夠熱夠新鮮!唔鐘意係街邊亂行掃嘢食,呢到真係可以小歇片刻。呢到除左炸物之外,仲有各種滷味任你揀!口渴仲可以揀特飲或特色啤酒、包羅萬有。下次好想試嘅炸物有「芝士海龍波波」海龍究竟係乜野味呢;話哂個鋪名有一半係炸物、一半係滷味。點都要試下佢嘅其他作品「滷味雞脾」,相就影得好吸引,唔知食落又點呢?即管期待下先,下次見。
芝士海龍波波
下次好想試嘅炸物有「芝士海龍波波」海龍究竟係乜野味呢;

即管期待下先,下次見。
2017-01-25
2017-01-28 361 浏览
同朋友行過旺角,無啦啦俾我地見到呢間炸理鹵味,呢排fb好多人講佢個粗口諧音店名,所以我地又趁熱鬧去試埋一份。80-90年代既店舖裝修風格,感覺相當懷舊。呢度都係食炸野,價錢都唔算特別貴,如果多人黎食可以叫set。散叫都有好多選擇,同朋友都揀左好耐。買完就可以拎單行埋一邊等。因為係即叫即炸,所以都等左5-10分鐘。賣相睇落唔錯,炸粉比想像中薄,我食左多春魚同冬菇,兩樣都係外脆內軟,多春魚熱辣辣唔會腥,而且都幾大條,冬菇入口好juicy,咬落會有汁流出黎,不過就淡左少少。整體黎講唔貴又好味,而且即叫即炸,下次一定會再黎試埋其他款。
80-90年代既店舖裝修風格,感覺相當懷舊。
散叫都有好多選擇,同朋友都揀左好耐。
買完就可以拎單行埋一邊等。

2017-01-25
2017-01-22 1377 浏览
「炸理滷味」!不是吧?這不是句粗口或疑似粗口來的嗎?為甚麼會變成一間小食店的名字?莫非這店子的老闆是傻的嗎? 當然不是,這間名字明顯地經過深思熟慮想過,既有點嘩眾取寵,但無疑又十分能夠引人注意的店子,地點開在旺角砵蘭街這一個既有朗豪坊這遊人遊客不絕的大型商場,又有燈紅酒綠一面的地方,三山五嶽,盡在其中,起一個這樣引人遐想,引發想像的名字,實在是一個非常成功的點子。店名「炸理滷味」,除了諧音容易令人記住之外,實際上,亦已點明這店子售賣的食物重點,一方面是炸物、炸串,另一方面則是鹵味。而除此兩者之外,這兒亦供應多款本地和外地生產的手工啤酒,雖然這店子堂食只得企位,並無座位可讓客人坐下,不過即使只是立食,要是叫來不同款式的炸物和鹵水食品,並以手工啤酒伴吃,我覺得風味更佳呢! 這天的我其實只是路過,本想在與友人晚飯前幫襯隔鄰「林昌記」的魚蛋而已,但在發現這間曾有朋友說過鹵水出色的新店後,才改變主意入內吃點小食,所以吃的不多,只不過買了「滷味鴨舌」($9)和「滷味大腸」($9)各一串淺嚐罷了。在兩串鹵水小食中,以較為入味,口感軟腍而又煙韌耐嚼的「滷味大腸」味道較佳,連骨的「滷味鴨舌
在兩串鹵水小食中,以較為入味,口感軟腍而又煙韌耐嚼的「滷味大腸」味道較佳,連骨的「滷味鴨舌」相對地則沒有那麼美味,不過兩串鹵水小食的共通點則是鹵水汁確是十分出色,味道濃郁,又不過鹹,讓人不禁叫好。
其實這兒還有不少小吃供應,這次的我只是小試牛刀,當然還未夠喉,下次再來,我一定會多嚐幾款這兒的炸物和鹵水小食的。
$18 (其他)
  • 滷味豬腸
2017年1月20日晚上零辰12:10本來滿心歡喜咁買呢間嘢食反屋企開餐叫左個撈丁,豬手,大腸x2等左半個鐘後有得拎啦,1點反到屋企先發現小左串大腸!搞錯呀,等左半耐,嘢又唔齊,又唔係多單,㕑房成三個人咁多!咁都錯得!冇諗到咁嘅事都可以錯囉又唔見你地收少錢!打比你地又冇人聽,過份呀你地係咪應該有責任點下先呀,唔通我下下都要打開點下先走呀?!一係就未包好比我睇下,當面點收😒奉勸各位小心點收你地order,先至拎走。
2017年1月20日晚上零辰12:10
本來滿心歡喜咁買呢間嘢食反屋企開餐
叫左個撈丁,豬手,大腸x2
等左半個鐘後有得拎啦,1點反到屋企先發現小左串大腸!
冇諗到咁嘅事都可以錯囉
又唔見你地收少錢!
打比你地又冇人聽,過份呀
奉勸各位小心點收你地order,先至拎走。
2017-01-20
30 分钟 (外卖自取)
$30 (宵夜)