2018-10-08 46 浏览
今日做完GYM 夜夜地, 又好想食日本野, 朋友之前去過一間係佐敦開到零晨11點既日本料理(MOSHI MOSHI), 佢話幾扺食所以去試下~ 去到裝修簡潔舒服, 幾好坐~ 睇下餐牌, 價錢好扺食下~ 刺身併盤256蚊, 壽司18-30蚊左右~串燒都係28-38蚊不等重點佢濱燒南非鮑魚2隻 $168~ 所以今日豪少少~ HAPPY下~ 叫咗兩隻, 一來就係刺身併盤, 有三文魚, 劍魚腩, 油甘魚, 帶子, 八爪魚, 劍魚腩油份多到不得了好肥美, 勁香口, 帶子好新鮮彈牙, 油甘魚好濃魚味~ 廚房仲好有心咁擺得好靚仔, 打卡一流丫~ 濱燒南非鮑魚, 都幾大隻~ 肉質一D都唔UN~ 仲燒得好鬼香~ 再講下D串燒~ 我地叫咗雞皮露荀串~ 雞皮燒得好香~ 俾十串我都食得哂~ 燒牛舌心~ 一咬入面D牛脂爆出黎~ 好香口~ 燒煙肉荔枝串~ 煙肉濃味再配上荔枝清甜~ 哩個配答真係要讚下佢~ 好好味~~ 哩一餐好滿足丫~~ 值得推介的~
2018-10-06
2018-10-06 109 浏览
想同朋友食下高質日本菜,於是黎左呢間,間店細細地,想去食既話記得book位!前菜嗌左個焗蟹蓋,調味不錯,賣相好,又大大隻,有好多蟹肉喺面,好香好正!清酒煮硯個湯底意外地鮮甜,我飲晒有好多隻硯,硯肉又大粒!什錦刺身拼盤,魚生好大塊,夠新鮮,性價比高,我最鍾意係帶子同牡丹蝦,真係好鮮甜!我嗌左幾舊壽司,特別欣賞燒帶子同埋燒鰻魚,呢間餐廳嘅壽司都唔錯,大大塊海鮮喺上面,燒汁又甜又香!環境舒服乾淨,位與位之間空間夠大,不會好迫,係日式裝修,侍應態度專業,我喺隔離枱拎左支豉油自己倒,但是侍應見到就即刻過嚟幫我地倒,咁既服務係意想不到既。仲有小插曲係我留咗袋野係個座位度,出左門口,有個侍應追上嚟俾返我,感動呀
清酒煮硯個湯底意外地鮮甜,我飲晒
有好多隻硯,硯肉又大粒!

雜錦刺身拼盤
蔥花海膽大阪卷
2018-10-05
雜錦刺身拼盤
蔥花海膽大阪卷
2018-10-05 62 浏览
臨近下班時間,朋友突然約我吃晚飯,想說聊天輕鬆一下。我們約在尖沙咀等,因為太突然了並沒有預訂餐廳,走著走著看到這間日式餐廳覺得吸引便走進去了。店舖裡面雖然不大,但座位都很寬敞,我們安排坐在吧枱的位置,更覺得方便聊天。餐牌裡食物種類繁多,而我有選擇困難症,所以點菜的部份我就交給我朋友了😂聊天當然是要喝酒,因為清酒我不太喜歡,就選擇了梅酒,甜甜的容易入口。這個第一個上來,讓我們在吃刺身前先暖胃,蜆非常大隻及新鮮,湯也是很清甜。平常只吃過燒秋刀魚,刺身還是頭一次吃,刺身吃起來感覺魚肉很肥美,配著酸酸的醬汁帶出了鮮味,非常好吃。這是火灸鱈場蟹腳壽司、火灸墨魚壽司、火灸蟹膏帆立貝壽司及火灸左口魚邊壽司。鱈場蟹腳非常大隻及鮮甜;左口魚邊火灸過後更肥美👍🏻新鮮的炸雞咬起來肉汁都噴出來,芥未汁更是不用說,兩者就是很好的搭配。整體來說,食物跟環境都不錯,還有這裡的服務也很好及細心👍🏻

芥未日式炸雞

整體來說,食物跟環境都不錯,還有這裡的服務也很好及細心👍🏻
芥未日式炸雞
假期想食日本野,黎到moshi moshi海膽和風軍艦 $84係香港食過最甜既海膽好味到無話可說👍🏻❤️燒法式鵝肝多士 $138以兩大塊鵝肝黎講,呢個價錢又唔係好貴鵝肝一d都唔苦,味道好豐富但我覺得呢個法包太硬啦秋刀魚刺身$218好新鮮,好少會叫秋刀魚嘅刺身原來味道都幾好蟹將軍艦四件$98成隻蟹鉗啖啖蟹膏 痴線架😂膽固醇超晒標,但蟹膏真係好好味!佢地既魚生刺身質素好高美中不足係壽司飯太淋朝鮮雞腎,燒雞皮串,燒雞翼串各$28串燒質素水準正常,雞腎幾好食,雞皮乾左d小小店舖裝修幾有特色幾靚座位不多,舒適程度唔算好好但食物質素高,當然價錢都有返咁上下如果想食餐好 推介!
假期想食日本野,黎到moshi moshi

海膽和風軍艦 $84
係香港食過最甜既海膽
好味到無話可說👍🏻❤️

燒法式鵝肝多士 $138
以兩大塊鵝肝黎講,呢個價錢又唔係好貴
鵝肝一d都唔苦,味道好豐富
但我覺得呢個法包太硬啦

秋刀魚刺身$218
好新鮮,好少會叫秋刀魚嘅刺身
原來味道都幾好

蟹將軍艦四件$98
成隻蟹鉗啖啖蟹膏 痴線架😂
膽固醇超晒標,但蟹膏真係好好味!
佢地既魚生刺身質素好高
美中不足係壽司飯太淋

朝鮮雞腎,燒雞皮串,燒雞翼串各$28
串燒質素水準正常,雞腎幾好食,雞皮乾左d

小小店舖裝修幾有特色幾靚
座位不多,舒適程度唔算好好
但食物質素高,當然價錢都有返咁上下
如果想食餐好 推介!

2018-09-25
  • 海膽和風軍艦
每逢禮拜一夜晚都會相約男朋友共進晚餐今次,我們選擇到尖沙咀一帶吃飯尖沙咀商場林立,最近幾年也有不少商場新開張,所以尖沙咀成為了旺角以外的新蒲點當晚,我們選擇了二人都十分喜愛的日本菜經朋友的大力推薦後,便一嚐下Moshi Moshi Moshi Moshi位於美麗華商場的附近,離地鐵站大概有三分鐘路程,十分方便我們大概晚上6:30到達餐廳,所以不用等位餐廳的佈置十分有現代日式餐廳風格,都走簡約路線我和男友被安排坐Bar枱位,可以近距離看師傅的手藝雲石的設計使人感到乾淨清新點餐後大概十分鐘後,第一道菜便上菜了這是我們第一次嚐秋刀魚刺身首先賣相方面,師傅將秋刀魚刺身擺得十分精美,還保留了秋刀魚的頭部,可見十分新鮮肉質方面,秋刀魚十分鮮嫩。呈粉紅色的刺身並沒有冷藏的味道,入口即化,魚味十分濃郁,沒有魚腥味,十分出色然後鰻魚玉子燒隨即上菜鰻魚釀在玉子裏,十分鮮嫩。玉子煎得剛好,蛋不會過老,有少少流質的感覺玉子燒沾著香甜的燒汁味道,更加惹味第三道菜是清酒煮蜆首先喝一口湯,非常鮮甜,有淡淡的清酒味蜆沒有沙,肉質非常鮮味,不會太難咬然後到我最愛的壽司了每款壽司都十分新鮮,飯與魚生的比例合宜,飯團不會過
每逢禮拜一夜晚都會相約男朋友共進晚餐
今次,我們選擇到尖沙咀一帶吃飯
當晚,我們選擇了二人都十分喜愛的日本菜
經朋友的大力推薦後,便一嚐下Moshi Moshi

我們大概晚上6:30到達餐廳,所以不用等位
餐廳的佈置十分有現代日式餐廳風格,都走簡約路線
我和男友被安排坐Bar枱位,可以近距離看師傅的手藝
雲石的設計使人感到乾淨清新
點餐後大概十分鐘後,第一道菜便上菜了

這是我們第一次嚐秋刀魚刺身
肉質方面,秋刀魚十分鮮嫩。

鰻魚玉子燒
然後鰻魚玉子燒隨即上菜
玉子燒沾著香甜的燒汁味道,更加惹味

第三道菜是清酒煮蜆
首先喝一口湯,非常鮮甜,有淡淡的清酒味
蜆沒有沙,肉質非常鮮味,不會太難咬

刺身拼盤
然後到我最愛的壽司
每款壽司都十分新鮮,飯與魚生的比例合宜,飯團不會過於鬆散或死實
三文魚腩十分鮮美,也十分有厚度,可見餐廳十分慷慨
更重要的是三文魚腩油脂十分香,入口即化

鰻魚壽司
鰻魚壽司也是十分出色,值得一讚
鰻魚的厚度十足,配合鰻魚蒲燒汁十分惹味,即滿足了視覺上的享受,又滿足到味蕾上的刺激

最後便是焗蟹蓋
蟹蓋釀著滿滿的蟹肉,中間有大量的蟹膏,十分滋味
蟹肉十分鮮甜,一啖一啖都像置身在天堂般

總括來說,Moshi Moshi的質素十分高,性價比十分高
在尖沙咀一帶來說,以中價位能吃到那麼高質素的日本菜可謂難得

鰻魚玉子燒
刺身拼盤
鰻魚壽司
2018-09-29 41 浏览
同個FD喺尖沙咀行完街,經過金巴利道附近,見到有間日本餐廳新開叫Moshi Moshi,於是就試下啦。七點幾嘅時候唔算太多人,唔使等位就入得。餐廳所提供嘅食物種類都有好多,裝修亦都非常之日式。呢度裝修以木為主,周圍都放左好多日式擺設同掛畫, 店內裝修色調柔和,主要係木色同埋雲石色,仲有好多種類日本既酒擺左出黎, 環境好有格調。首先叫左池魚刺身,即叫即切,十分新鮮。之後有海膽軍覽,有海膽& 吞拿魚,海膽好鮮甜唔腥,值得推介。仲叫左鮑魚,呢個正,好新鮮,燒得剛剛好。之後有壽司拼盤,包括三文魚、魷魚、吞拿魚等壽司方面嘅質素真係幾高下,而且食落去唔錯,份量大,值得一讚仲叫左串燒試下,有豆腐,青椒,雞肉串,燒得都幾香口,同埋要趁熱吃最後買單每人三百幾,都物有所值
首先叫左池魚刺身,即叫即切,十分新鮮。
仲叫左鮑魚,呢個正,好新鮮,燒得剛剛好。
之後有壽司拼盤,包括三文魚、魷魚、吞拿魚等
壽司方面嘅質素真係幾高下,而且食落去唔錯,份量大,值得一讚
最後買單每人三百幾,都物有所值
  • 海膽和風軍艦
2018-09-26 40 浏览
節日大多都不會在家煮, 免得辛苦了媽媽在尖沙咀逛逛買衫就一個假日了 夜晚找來了一間日式餐廳歇歇腳 點了刺身、壽司就是我們的晚飯活赤貝爽口脆身 劍魚腩厚切之餘, 魚鮮味十足 火灸左口魚邊, 香味十足 三文魚腩厚切抵食, 入口啖啖鮮 牛舌用最美味的部位 – 牛舌心, 入口彈牙, 牛味濃郁而不膩 明太子雞翼餡料多, 夠哂足料🐥🐥 最後, 黎多個和牛丼🐮🐮流心溫泉玉子, 連和牛同食, 蛋香十足, 牛肉濃香嫩滑, 再加上飯粒, 令人飽肚又滿足🤤🤤🤤
節日大多都不會在家煮, 免得辛苦了媽媽
在尖沙咀逛逛買衫就一個假日了

夜晚找來了一間日式餐廳歇歇腳

點了刺身壽司就是我們的晚飯

活赤貝爽口脆身

劍魚腩厚切之餘, 魚鮮味十足

火灸左口魚邊, 香味十足

三文魚腩厚切抵食, 入口啖啖鮮

明太子雞翼餡料多, 夠哂足料🐥🐥

最後, 黎多個和牛丼🐮🐮

2018-09-25 55 浏览
最近成日都約人去尖沙咀食飯,因為放左學過去太就腳。不過其實我大部份時間食黎食去都係個幾間,冇咩新意,實在太懶揾新野食。今次係條街度行行下望下周圍有咩好食嘅時候,偶然經過呢間餐聽,朋友話佢之前有黎食過lunch都幾好食,既然係咁就一於入去試試佢!佢舖頭外觀好靚,似人地打卡嘅感覺!我地18:30左右到大約坐左一半人左右,到7點左右已經坐滿晒店員好好人,服務好周到,落完單之後仲會主動黎幫我地斟豉油仲會適時黎斟茶,唔會比個杯有得返1/3嘅茶嘅機會首先係什錦刺身拼盤,店員好有耐心咁解釋比我地聽每一樣野係咩黎。有時D刺身真係食完都唔知係咩黎,就算覺得好食都唔知點樣再叫返,但呢度就唔會有呢個問題!每一件刺身都好厚切同新鮮,肥瘦度岩岩好,魚油分佈都好平均,食完唔會有膩口嘅感覺。咁多樣之中我覺得八爪魚最有驚喜同最好食平時食嘅八爪魚大多都係成塊都好爽口,但呢度係有層次嘅,上面近吸盤位置嘅爽脆,下面就帶點微微嘅煙韌,加埋一齊別有一番滋味!壽司緊隨其後就上枱,野食都黎得算快。帆立貝壽司、八爪魚壽司、墨魚壽司同三文魚腩壽司各一件。壽司份量幾大,而刺身就更大,真係好抵食!帆立貝好滑溜,八爪魚同墨魚加上醬汁好香,三
店員好好人,服務好周到,落完單之後仲會主動黎幫我地斟豉油
仲會適時黎斟茶,唔會比個杯有得返1/3嘅茶嘅機會

壽司緊隨其後就上枱,野食都黎得算快。帆立貝壽司、八爪魚壽司、墨魚壽司同三文魚腩壽司各一件。壽司份量幾大,而刺身就更大,真係好抵食!帆立貝好滑溜,八爪魚同墨魚加上醬汁好香,三文魚腩就好肥美
性價比真係超高

跟住就係重頭戲嘅蔥花海膽大板卷啦
最近真係對海膽情有獨鍾,以前嘅我真係唔好海膽,食過一次靚嘅海膽之後就停唔到!呢個卷非常之足料,拖羅同海膽都非常多,平時就咁食板海膽都唔只呢個價,仲要有齊2種貴價食材,真係唔食對唔住自己

店員教我地要先自己加上豉油同wasabi,再由左邊開始捲起。我地跟住指示做,結果D餡多到擠晒出黎,我成手都hi 晒
拖羅同海膽嘅口感好夾,海膽香味好出!加埋蔥令到個卷加添左一D fresh 嘅感覺!黎到真係必試!

食日本野我基本上都會叫天婦羅,仲要佢呢度有我鐘意嘅個種蕃薯天婦蘿,真係好難揾!天婦羅新鮮炸起,口感幾鬆脆。

最後就用串燒收尾,一串雞軟骨、豚肉露荀串,燒麵醬茄子串。稍稍覺得個豚肉露荀串鹹左少少。燒茄子係串燒裡面我好鐘意嘅,呢度加左個醬汁令佢甜左好多

食飽之後傾左一陣計見到有好多人等緊位,所以我地就讓左個位出黎去行街消化下!真係好滿足嘅一餐
  • 蔥花海膽大板卷
2018-09-25 39 浏览
這間餐廳位於美麗華商場附近,剪完髮後見這裏幾多人排隊,餐牌又幾吸引,決定試一試。店員推薦左幾款刺身和壽司,於是點了五款時令刺身,賣相相當有驚喜,全部厚切又充滿光澤。三文魚油脂均衡,啖啖魚油香;帶子是黎自北海道,鮮甜又有口感,甜蝦大隻又新鮮,店家已清走蝦頭,相當細心,其餘兩款都在水準很高水準。壽司是又一驚喜之作,叫了六件火焰壽司,蟹腳很有質感又海水味重,魷魚外脆內滑,配壽司一流。最後叫了串燒拼盤,牛舌厚切最為出色,整體食物好過很多大型日式食店。

店員推薦左幾款刺身壽司,於是點了五款時令刺身,賣相相當有驚喜,全部厚切又充滿光澤。三文魚油脂均衡,啖啖魚油香;帶子是黎自北海道,鮮甜又有口感,甜蝦大隻又新鮮,店家已清走蝦頭,相當細心,其餘兩款都在水準很高水準。

2018-09-19 31 浏览
今天和男朋友來到了尖沙咀the one附近看電影,看完後我們就到處找食物醫快餓壞的肚子。結果經過這間餐廳,被它的名字吸引住,便決定入去一試。一坐下,店員就很有禮貌地打招呼及為客人倒上熱茶這裡的餐具都十分精緻,尤其是碟子及茶杯。抬頭一看,就看到了今天時令食品,就像日本一樣,把所有新鮮特別的食物都寫上牆。我和男朋友都不謀而合地看到牆上寫着秋刀魚刺身,便決定一試!平時熟的秋刀魚吃得多,刺身就真的很少見也沒有試過。以下是ordered的食物:秋刀魚刺身 $188新鮮,特別,比想像中更好吃,沒有甚麼腥味,可以一試以下壽司由左至右介紹:1. 火炙蟹膏帆立貝壽司 $34(用了大大粒帆立貝及一大口蟹膏,一定要試!)2. 火炙墨魚壽司 $20 3. 火炙黑松露魚背邊壽司 $244. 鱈場蟹腳壽司 $38這4款壽司都用料實在,用料新鮮,值得一試!以下串燒由左至右介紹:1. 鹽燒雞軟骨 $22 2. 一味豚肉串 $283. 汁燒雞肉大蔥串 $284. 雞皮露荀串 $38這4款串燒都十分好吃,尤其是雞軟骨及豚肉串,十分新鮮,燒得剛剛好燒法式鵝肝多士 $138這個多士真的令人驚訝,鵝肝又大又厚,用料非常實在,物

一坐下,店員就很有禮貌地打招呼及為客人倒上熱茶
這裡的餐具都十分精緻,尤其是碟子及茶杯。

我和男朋友都不謀而合地看到牆上寫着秋刀魚刺身,便決定一試!
平時熟的秋刀魚吃得多,刺身就真的很少見也沒有試過。

以下是ordered的食物:
秋刀魚刺身 $188
新鮮,特別,比想像中更好吃,沒有甚麼腥味,可以一試

以下壽司由左至右介紹:
1. 火炙蟹膏帆立貝壽司 $34

(用了大大粒帆立貝及一大口蟹膏,一定要試!)
2. 火炙墨魚壽司 $20
3. 火炙黑松露魚背邊壽司 $24
4. 鱈場蟹腳壽司 $38
這4款壽司都用料實在,用料新鮮,值得一試!

以下串燒由左至右介紹:
1. 鹽燒雞軟骨 $22

2. 一味豚肉串 $28

3. 汁燒雞肉大蔥串 $28

4. 雞皮露荀串 $38

燒法式鵝肝多士 $138

這個多士真的令人驚訝,鵝肝又大又厚,用料非常實在,物超所值!

吃到這裡,已經飽得7788,所以這次就吃不下這裡的丼飯,下次一定要來試試這裡的丼飯,看起來十分美味!

2018-09-18
2018-09-17 40 浏览
諾士佛臺去得多,但隔離個啲餐廳好少會食到,今次三個女仔唔想食得咁heavy,所以揀左呢間日本嘢。我地都好鐘意食秋刀魚,呢度仲要有刺身,配微酸嘅醋醬汁,辟腥又吊起魚味。唔夠喉,加左幾款刺身,三文魚同油甘魚好得,甜蝦同帆立貝都新鮮見隔離枱嗌火炙壽司幾吸引,鱈場蟹腳超鮮味,蟹膏帆立貝口感豐腴,魚背邊就最油潤,個friend食墨魚同吞拿魚背都話唔錯,鰻魚睇個樣都知夠哂好食天婦羅拼盤,炸得剛好,青椒仔爽脆甜串燒質素都高,雞皮薄到薯片咁,雞肝好濃郁綿密仲有魷魚筒,好適合配酒飲

天婦羅拼盤,炸得剛好,青椒仔爽脆甜

串燒質素都高,雞皮薄到薯片咁,雞肝好濃郁綿密

仲有魷魚筒,好適合配酒飲
2018-09-16 33 浏览
呢條街有唔少唔同菜式嘅食肆,去"韓國街"好多時亦都會經過,呢日忽然發現有間唔錯嘅小店,唔係好出名,但就比預期中好味。入門口先上幾級樓梯,原來只係得約十張枱,我吔冇訂枱,差啲冇位。好吸睛嘅餐具,好日本.....刺身,壽司,串燒,日式小食,天婦羅等各樣日式食物都有,仲有多種原條魚刺身,今次我吔就先試試壽司。三文魚籽海膽壽司可以話係最多人點,原來真係要試,只睇個樣已經好吸引,好滿嘅三文魚籽同海膽,超正!而其他壽司都好好味,特別要試呢度都出名嘅火炙系列,燒得啱啱好,唔太生唔太熟。串燒方面都有驚喜,燒鰻魚比平時見嘅大串,好厚肉,燒完仲有唔少鰻魚汁,唔會太乾身。不過燒豆腐就唔係太啱口味,豆腐比較硬,上面有啲木魚絲,汁唔多,顥得豆腐更乾,唔易入口。又到我差不多每次日本菜都要試嘅燒玉子,呢度有原味,芝士鰻魚,同埋明太子口味揀,今次揀咗芝士鰻魚味,個樣好靚,好足料咁。玉子好甜好香蛋味,夾住嘅芝士同鰻魚唔多但啱啱好,唔會蓋過玉子味,仲有少許汁淋係上面,再加上紫菜,好滿足!最後仲有燒多春魚,燒得好好,每條都好完整,又唔會太鹹,讚!

好吸睛嘅餐具,好日本.....

刺身壽司,串燒,日式小食,天婦羅等各樣日式食物都有,仲有多種原條魚刺身,今次我吔就先試試壽司。三文魚籽海膽壽司可以話係最多人點,原來真係要試,只睇個樣已經好吸引,好滿嘅三文魚籽同海膽,超正!

最後仲有燒多春魚,燒得好好,每條都好完整,又唔會太鹹,讚!
2018-09-12
2018-09-14 1351 浏览
轉眼間又到了星期五,又是犒勞自己辛苦一個禮拜的時候啦。今天和家人來尖沙咀吃日料,這家店不大,位置不多,但是裝修和食物都挺精緻的。原條秋刀魚刺身($188)秋刀魚現在正是季節,吃起來油香十足,我本來不太能吃刺身,因為怕腥,這個我可以。它們還配了一個特調的酸汁,沾了更佳。壽司:甘青魚 x2 ($52)章紅魚($22)三文魚腩($18)八爪魚($12)魚生刺身水平屬於中等,沒有特別突出的,也沒有特別難吃的。反倒是火炙系列有驚喜:火炙左口魚背邊($20)左口魚背邊油香十足,肉質嫩滑,咬下去能吃到魚邊一絲絲的魚肉。火炙蟹膏帆立貝($34)蟹膏帆立貝的帶子很厚,吃下去很有滿足感,配上蟹膏一點都不腥,鮮味。火炙鱈場蟹腳($38)鱈場蟹腳的蟹肉十分嫩滑,而且清甜。雞皮蘆筍串($38)雞皮香脆,蘆筍嫩甜。汁燒雞肉大蔥串($28)雞肉不算特別嫩,但是大蔥居然還有汁,不乾,不錯。鮮燒雞肝($28)雞肝裡面滑嫩,並不乾。燒麵醬茄子串($22)茄子很厚,配上燒麵醬酸酸甜甜鹹鹹的,很開胃,而且燒軟了的茄子真的無敵。燒青椒仔串($28)味道介乎辣椒和青椒之間。脆焦糖日本甜番薯串($32)日本甜番薯真是串燒的必點項,

原條秋刀魚刺身($188)

壽司
甘青魚 x2 ($52)
章紅魚($22)
三文魚腩($18)
八爪魚($12)

火炙左口魚背邊($20)

火炙蟹膏帆立貝($34)

火炙鱈場蟹腳($38)
鱈場蟹腳的蟹肉十分嫩滑,而且清甜。

雞皮蘆筍串($38)
雞皮香脆,蘆筍嫩甜。

汁燒雞肉大蔥串($28)
雞肉不算特別嫩,但是大蔥居然還有汁,不乾,不錯。

鮮燒雞肝($28)
雞肝裡面滑嫩,並不乾。

燒麵醬茄子串($22)

燒青椒仔串($28)
味道介乎辣椒和青椒之間。

脆焦糖日本甜番薯串($32)
日本甜番薯真是串燒的必點項,粉甜的小蕃薯一口一個,停不下來。表面的脆焦糖也很香~

餐具都很有日本風情,小巧可愛,吃串燒前店員還特意幫我們換了盤子。

店裡位置不多,還可以看到師傅在裡面忙碌的景象。
2018-09-14
  • 火炙鱈場蟹腳壽司
  • 雞皮蘆筍串
  • 火炙左口魚邊壽司
  • 燒麵醬茄子串
2018-09-13 50 浏览
星期日要對自己好D😆晏晝去尖沙咀行街時見到呢間咁靚既餐廳就吸左入去🤓❤️餐廳既佈置好靚,坐得又舒適,仲有Set Lunch 揀,真係花多眼亂🌸🌸最後揀左一份Set Lunch同埋要食就食起碼8件既78折壽司😋😋和牛漢堡扒咖哩蛋包飯 $108一上枱見到滿滿既咖哩汁已經覺得勁正😆蛋包飯既蛋可不是薄薄的一層敷衍了事,宜係厚厚一層剛熟的蛋,配上肉香滿分既和牛漢堡真係令人一啖接一啖食哂🤤🤤🤤另set 既餐飲就揀左黑莓紅莓茶自選壽司8件定食定食餐除左壽司外,仲會送一品小食,蒸碗蒸蛋同麵鼓湯😋👍🏻刺身丼定食都有嫁壽司款式好多,最後揀左呢八款😆😆❤️燒黑松露鵝肝壽司火灸蟹膏帆貝貝壽司火灸鱈埸蟹腳壽司火灸三文魚腩壽司三文魚籽軍艦活赤貝壽司蔥吞拿魚蓉軍艦韓國海膽軍艦好滿足的一餐🤤🤤

和牛漢堡扒咖哩蛋包飯 $108

自選壽司8件定食[滿8件就有78折]

壽司款式好多,最後揀左呢八款😆😆❤️
燒黑松露鵝肝壽司
韓國海膽軍艦

好滿足的一餐🤤🤤
午餐
2018-09-10 31 浏览
雖然唔係好明白男人點解咁鐘意食日本菜但決定就下男朋友 去食好嘢😌呢間日本菜係尖沙咀 好近地鐵站🚉細細間 麻雀雖小但五臟俱全原條真鯛真係原條上, 見到都覺得好靚好新鮮。可以見到每塊魚肉切得好均勻,仲有魚肉清透,紋理清楚可以見到,白色半透明既真鯛。點既汁都好特別,因為真鯛味道清甜,點既醬汁更加突顯佢嘅甜味,唔會搶佢嘅鮮味。壽司有好多壽司🍣可以揀,我同男朋友就揀咗鱈場蟹腳壽司、魚背邊壽司、蟹膏帆立貝壽司同墨魚壽司。鍾意蟹膏帆立貝,蟹膏醬係帆立貝上面味道有鹹香味,蟹腳係真係一條長蟹腳係壽司上面,識落啖啖蟹腳肉。串燒都有好多,有雞皮露筍串、燒雞皮串、燒豆腐、燒鮮雞腎。雞皮包住露筍,燒完都仲有唔少嘅汁,唔會覺得乾,雞皮加埋蘆筍唔會覺得油膩。燒豆腐,豆腐大大嚿,睇落去好似臭豆腐咁,皮有少少硬,但上面嘅醬汁甜甜地,點上豆腐味道特別,入面豆腐肉軟軟地。焗蟹蓋好鍾意食蟹嘅產品,呢個燒蟹膏男朋友好鐘意食,蟹蓋上有紅卜卜嘅蟹膏,用匙羹不黎食,發現入面有好多蟹肉🤤🦀🦀🦀蟹肉焗完更加香口。
雖然唔係好明白男人點解咁鐘意食日本菜
但決定就下男朋友 去食好嘢😌