2022-06-20
琴日搵到間好好食既和牛燒肉位於大坑呢個隱藏美食集中地😌門面比較低調,但感受到滿滿的日本風情🎋鋪內只有四張檯,完全係高級日式小店格局🔥凍日本高糖蕃茄配柚子汁 $68🔥柑橘醋配海蜇 $88呢兩款前菜都係酸酸甜甜,非常開胃。超級推薦日本高糖蕃茄,極酸既柚子啫喱同極甜既番茄融合得好奇妙,水分又高,食到停唔到口🔥味淋河豚魚干 $78鹹、鮮、香,送酒一流🔥伊佐木薄切 $188🔥吞拿魚三貫 $228魚生揀左兩款,估唔到食燒肉既店連魚生豆咁出色😋 伊佐木味道鮮甜彈牙,配上酸汁同小蔥超正。吞拿魚魚脂濃厚,入口即溶,係平價吞拿魚完全比唔到既口感😌🔥特上和牛盛合 2人前 $988🔥•特選和牛厚切西冷•特選和牛厚切肉眼•和牛三角嫩肉•和牛嫩肋眼上蓋•和牛牛排肉•厚切牛舌•未食就咁望都已經知道會好好食!唔同部位六款和牛,五款都係厚切😍燒好更充滿油香,入口即化,呢個價錢呢個質素,真係幾抵食!好耐冇去旅行,食完呢餐飯感覺自己去左一陣日本☺️
位於大坑呢個隱藏美食集中地😌
門面比較低調,但感受到滿滿的日本風情🎋
鋪內只有四張檯,完全係高級日式小店格局
🔥凍日本高糖蕃茄配柚子汁 $68
🔥柑橘醋配海蜇 $88
🔥味淋河豚魚干 $78
鹹、鮮、香,送酒一流
🔥伊佐木薄切 $188
🔥吞拿魚三貫 $228
🔥特上和牛盛合 2人前 $988🔥
好耐冇去旅行,食完呢餐飯感覺自己去左一陣日本☺️