2024-06-14
近排愈來愈鍾意食鐵板燒,灣仔呢間秋田鐵板燒套餐都幾抵食,餐廳環境大,比較多座位,揀咗$888/位 二人前套餐Akita👇🏻季節沙律 🈶沙律菜、車厘茄及粟米,撈埋沙律醋食,非常開胃魚籽鵝肝蒸蛋黑魚籽配上滑溜嘅蒸蛋,味道剛剛好,食落有鵝肝香氣,都幾特別鮮活時令龍蝦藍龍蝦肉質香嫩,點上用蝦膏煮嘅醬汁,十分惹味原隻鮮活南非鮑魚鮑魚切件上碟,配有忌廉海苔醬,入口彈牙美味季節時令海鮮時令海鮮係清酒煮北寄貝,呢個煮得好好味😋口感鮮味十足香煎頂級鵝肝 鵝肝都好大塊,煎至金黃色,上面放上魚籽➕金箔,下層有香脆嘅多士,旁邊有解膩嘅菠蘿🍍擺碟非常精美鹿兒島霜降和牛分別有和牛薄燒卷➕和牛厚燒,🉑以點上芥末、海鹽或海苔,揀咗7️⃣成熟,厚燒和牛肉質嫩滑,牛味香濃,我就鍾意點上3樣嘢一齊食,芥末口感偏甜,一啲都唔會攻鼻和牛薄燒卷包住香蔥及脆蒜片,肉質香腍,食落唔會太油膩秋田炒飯 配料🈶櫻花蝦、雞蛋🥚、香蔥等,混合珍珠米炒至金黃色,美味可口炒野菜菇菌及椰菜炒香,份量都算多,非常健康龍蝦清湯清湯鮮甜可口,清清地幾好飲精選甜品即製紅豆沙銅鑼燒,揀咗黑芝麻雪糕➕抹茶雪糕,抹茶奶綠味香濃,我就比較鍾意濃郁嘅黑芝麻味
季節沙律
🈶沙律菜、車厘茄及粟米,撈埋沙律醋食,非常開胃
魚籽鵝肝蒸蛋
黑魚籽配上滑溜嘅蒸蛋,味道剛剛好,食落有鵝肝香氣,都幾特別
鮮活時令龍蝦
藍龍蝦肉質香嫩,點上用蝦膏煮嘅醬汁,十分惹味
原隻鮮活南非鮑魚
鮑魚切件上碟,配有忌廉海苔醬,入口彈牙美味
季節時令海鮮
時令海鮮係清酒煮北寄貝,呢個煮得好好味😋口感鮮味十足
香煎頂級鵝肝
鹿兒島霜降和牛
和牛薄燒卷包住香蔥及脆蒜片,肉質香腍,食落唔會太油膩
秋田炒飯
炒野菜
菇菌及椰菜炒香,份量都算多,非常健康
龍蝦清湯
清湯鮮甜可口,清清地幾好飲
精選甜品