2024-11-28
好耐冇同女朋友食飯啦,今晚同女朋友食好西,同佢嚟食刁鑽海鮮,呢間出名係用飛機貨,全野生,所以啲海鮮真係特別鮮味。一坐低職員會準備咗個粥底先,特別在呢度係用生米加豬骨同埋粟米芋頭去做。除左新鮮海外,首先第一樣係秘製南非乾鮑,呢個一啖一粒嘅乾鮑炆得好腍,好入味。然後就係加拿大野生虎蝦,隻蝦真係好彈牙好新鮮,連蝦尾都可以輕鬆完美搣出嚟。跟住就係釜山鰻魚,真係好大片,而且呢個係要點Wasabi豉油,呢個配搭好新奇但仍都出奇地夾。而呢度嘅蟶子好大隻,最重要係餐廳處理得好好,洗得勁乾淨勁白雪雪,而且職員會幫手蒸,時間掌握得岩岩好,所以真係好味好彈牙,而且就咁食都好鮮甜,完全唔洗點醬汁。跟住就係釜山珍珠蠔,佢個名需要叫珍珠,但係一啲都唔細粒,而且仲脹卜卜添,蠔味都好重,夠晒鮮。而呢隻大西洋野生青口亦都好好味,平時啲普通青口我都唔係好好,但係呢款啲肉真係好嫩,最重要係脹卜卜,好正。跟住嘅蟹皇大元貝都好大隻,加左啲奄仔蟹膏上去,更加係又香又甜。主角奄仔蟹真係爆晒膏,好香滑,啲肉都好結實好鮮甜。最後就係琵琶蝦,雖然個樣望落去同龍蝦差唔多,但係佢啲肉會再嫩啲同鮮甜啲。食完晒咁多樣海鮮,所有精華都跌晒落去個粥
主角奄仔蟹真係爆晒膏,好香滑,啲肉都好結實好鮮甜。
食完晒咁多樣海鮮,所有精華都跌晒落去個粥底度,個粥加埋啲菜脯就已經好夠味。
食飽飽之後就有甜品送,只要係用現金或者轉數快俾錢就會有呢個椰汁雪燕送架啦,好足料架。