又係夜晚係大埔出沒既時間,就黎將大埔既餐廳都食晒咁濟,先發覺有呢間餐廳既存在。其實佢係大埔墟既中心咁濟,但唔知點解就成日都無望過去間店,今次行近,發現原來d款式好多、而且都好特別,配搭係其他餐廳比較少見。佢個menu都幾厚,雖然食物偏貴,但勝在足特別。每個食物可以再+15$,就有前菜、湯、飲品。落左order之後,首先到既係前菜。餐湯份量好細,不過平時大大碗飲唔晒,相比起大,我覺得咁樣都還可以。至於個牛角包,細細隻、空氣感重,但好鬆脆、幾香、好食。如果有睇開我既食評,知道一向都係會叫凍檸茶,呢杯略嫌太多冰,不過味道都唔錯,茶味濃。我叫左個雞扒芝士焗飯 $80+$15,超大份,個雞扒又大塊,不過焗飯食到後期就開始覺得有d漏了。芝士有''極邪惡拉絲''!可以拉到好長架。另外叫左個普通d既飯黎試,$55,不過不失啦。埋單$150,主要係貴在個雞扒套餐了~價格尚可接受呢!
又係夜晚係大埔出沒既時間,
就黎將大埔既餐廳都食晒咁濟,先發覺有呢間餐廳既存在。

其實佢係大埔墟既中心咁濟,
但唔知點解就成日都無望過去間店,
今次行近,發現原來d款式好多、而且都好特別,
配搭係其他餐廳比較少見。

佢個menu都幾厚,雖然食物偏貴,但勝在足特別。
每個食物可以再+15$,就有前菜、湯、飲品。

落左order之後,首先到既係前菜。
前菜

餐湯份量好細,不過平時大大碗飲唔晒,
相比起大,我覺得咁樣都還可以。

至於個牛角包,細細隻、空氣感重,
但好鬆脆、幾香、好食。

如果有睇開我既食評,知道一向都係會叫凍檸茶,
呢杯略嫌太多冰,不過味道都唔錯,茶味濃。

不過焗飯食到後期就開始覺得有d漏了。

芝士有''極邪惡拉絲''!可以拉到好長架。

另外叫左個普通d既飯黎試,$55,不過不失啦。

埋單$150,主要係貴在個雞扒套餐了~
價格尚可接受呢!
2017-11-07 147 浏览
見到呢間餐廳評價唔錯,又咁啱有朋友生日,就同朋友嚟試試。睇餐牌覺得食物都幾吸引,又好多款揀!叫咗6樣嘢,不過太肚餓有啲都冇影相!沙津加雞翼雞翼係冷盤,開咗邊,所以食起上嚟好方便!同埋一開頭驚冷盤雞翼會怪,但又幾好味芝士焗生蠔有兩隻味可以揀,我哋揀咗芝士。普通、冇太大驚喜。麵包唔夠脆,薯角都有啲淋,本身好期待呢個餸,最後大家有啲失望。整體感覺,食物不過不失,但實咗係好多食物都係芝士焗,食到中段會覺得好膩。餐廳員工可能唔夠,加水,拎餐碟都要叫好多先有人應。
見到呢間餐廳評價唔錯,又咁啱有朋友生日,就同朋友嚟試試。
睇餐牌覺得食物都幾吸引,又好多款揀!
叫咗6樣嘢,不過太肚餓有啲都冇影相!

沙津加雞翼

芝士焗生蠔
有兩隻味可以揀,我哋揀咗芝士。
普通、冇太大驚喜。

2017-10-26 303 浏览
黎到大埔唔知食咩好,上OpenRice 搜尋下見到呢間茶記好似唔錯,於是去試下。-去到見到門口都係人,好多捧場客,都要攞飛等一等。-等左20分鐘,有枱入得,冷氣夠坐得又舒服,待應又好態度。下午茶時間3個人點左2個餐,因為都大大份架!最後都食唔曬,下次可以嗌少飯/少麵。叫左:芝士煙三文魚焗意粉。加$8多個鴨胸胡麻沙律(好好吃)。另一個係台式魯肉炸雞飯(勁大份!好好吃)跟餐重有個脆脆朱送。個人推介佢地既脆脆朱!真係好好好好好好好食!真係脆唔係硬!絕對要encall再encall...價錢方面:好實惠!大份之餘價錢唔太貴,難怪門口排隊。呢到唔算係好有特色既茶餐廳,但絕對吸引你再黎 (於是我第二日早餐去埋試佢地既早餐)
去到見到門口都係人,好多捧場客,都要攞飛等一等。

等左20分鐘,有枱入得,冷氣夠坐得又舒服,待應又好態度。

價錢方面:好實惠!大份之餘價錢唔太貴,難怪門口排隊。

呢間小店係大埔大明里附近😆 係我住係大埔嘅朋友推介去食嘅😋叫完野食之後, 侍應問我要羅宋湯定係碗仔翅😆 好神奇 竟然有碗仔翅😂 但係食落又幾足料wo👍 個牛角飽好好食 好脆口 唔油 正呀🤤三文魚沙拉 & 東京電擊雞翼沙拉---個人好鬼鍾意個 凍雞翼 面有層糖霜 令到凍得黎有甜甜地嘅口感 好創新嘅食法 高質😋回味嘅雞翼🤤我地仲叫左蒜蓉& 芝士日本廣島蠔 好大隻呀! 兩個味道都同蠔好夾 尤其係蒜蓉令到成個蠔味道昇華左😍 芝士就唔洗講啦 成塊熱熔芝士包住蠔嘅感覺🤤🤤🤤 好野味! 誠意推薦!好大隻蠔& 芝士😆😋😋龍蝦焗麵包 麵包焗到好香脆 仲有d 牛油蒜香味 麵包好足料 入面有青口 蝦etc 仲要芝士係可以拉絲😍 好正呀! 最後要介紹 呢兩杯特飲--草莓果肉沙冰多多 & 鳳梨沙冰多多 成大杯 好濃士多啤梨味仲有菠蘿冰食埋 爽😆估唔到今晚食到好多新野 好滿足🤤🤤🤤🤤
呢間小店係大埔大明里附近😆 係我住係大埔嘅朋友推介去食嘅😋

好大隻蠔& 芝士😆😋😋
芝士廣島壕

龍蝦焗麵包

熔岩拉絲龍蝦汁海鮮焗麵包

仲要芝士係可以拉絲😍 好正呀!

最後要介紹 呢兩杯特飲--

• 碗仔翅
  • 羅宋湯
  • 牛角包
2017-10-20 217 浏览
大埔真是越來越多美食啦,今次行遠小小去食型格的西餐廳!話明型格西餐廳,佢的菜色當然是下過功夫,十分有創意同創新的!看看餐牌便可以知道啦!看見美食的照片已經想立刻試一試它們啦!BBQ燒烤汁焗豬仔骨意粉~看到賣相已經十分有氣勢,但它不是虛有其表的!餐廳真是落重本,有三件豬仔骨,炸得嫩滑,炸漿不厚只有薄薄的一層!不會有油膩感!底層的芝士焗意粉用了燒烤汁,十分惹味!燒牛仔骨玉子鐵板飯~用鐵板上枱,整個熱辣辣的,加埋燒汁簡直香氣撲鼻!有整整三件牛仔骨,飯份量十分足,男士食亦會十分飽肚!焗蒜燒茄子~茄子上佈滿金黃色的蒜蓉粒,原條開邊上枱,加上香菜撒在茄子上,多重視覺味覺享受,大讚!巨蜂提子梳打~不會過甜,淡淡提子味!意式焦糖凍咖啡~甜味適中,咖啡味濃加上焦糖在內,有驚喜的選擇!餐廳裝修簡約型格,食物質素良好,加上價錢個合理抵食,係在大埔區內「開飯」的不錯選擇!
大埔真是越來越多美食啦,今次行遠小小去食型格的西餐廳!

看見美食的照片已經想立刻試一試它們啦!

BBQ燒烤汁焗豬仔骨意粉~

燒牛仔骨玉子鐵板飯~

焗蒜燒茄子~

巨蜂提子梳打~
不會過甜,淡淡提子味!

意式焦糖凍咖啡~
甜味適中,咖啡味濃加上焦糖在內,有驚喜的選擇!
2017-10-19 238 浏览
今日屋企冇飯開,唯有一早約定好友一起晚飯啦!今次我們就去左大家屋企附近的~開飯主義!餐廳的外表相當醒目,好容易就搵到啦!餐牌同餐廳招牌一樣用上了黑色為主!晚餐時間有dinner set & main menu 的食物!看到相片已經覺得十分之吸引啦!鹽燒秋刀魚什扒鐵板餐~超級豐富,有大大條秋刀魚、外脆內嫩!而且還有豬、牛及雞扒,煎得十分香口,加上淋上燒汁在面,份外覺得十分滋味!😆忌廉磨菇燒汁芝士焗咸豬手飯~上面鋪滿邪惡的芝士,豬手肉切件伴上磨菇粒,每口也有芝士及咸香味!上面還附上一粒炸芝士丸!dinner set 還附上餐湯,牛角包及飲品!十分抵食!👍飲品選擇繁多,今次選擇左柚子檸檬梳打~不會過甜,微酸,感覺十分refreshing !最後,與友人繼續邪惡到極點,叫多一份小食!香辣蕃茄醬焗青口~茄醬微辣,每口也充滿芝士與青口的味道十分之合襯!這醬汁如與白飯伴在一起食,會更加完美!這是在大埔墟有特式及抵食的西餐廳,距離火車站約10分鐘路程,是晚餐的好選擇!

餐廳的外表相當醒目,好容易就搵到啦!

餐牌同餐廳招牌一樣用上了黑色為主!

看到相片已經覺得十分之吸引啦!

鹽燒秋刀魚什扒鐵板餐~

忌廉磨菇燒汁芝士焗咸豬手飯~

飲品選擇繁多,今次選擇左柚子檸檬梳打~

不會過甜,微酸,感覺十分refreshing !

早前相約很久不見的小學同學回到小時候住的地方-大埔墟,重溫一下小時候的回憶,也趁此機會嘗試一下附近新開的餐廳。相隔10年多重游舊地,還有幾間熟悉的酒樓魚蛋鋪依然營業,但大部分餐廳和店鋪都已易主,翻手幾次早已改頭換面,小店大多換成連鎖食店。就在小時候玩耍的大明里“公園仔”前方,留意到這間“開飯主義”,餐廳名稱新穎、裝修簡約,與附近舊裝潢店鋪形成鮮明的對比,我倆的晚餐就在這裏開動了。坐下沒多久,職員很快地送上餐湯和牛角包,味道不俗。餐牌上選擇非常創新,像是港式餐廳,但實際上是中韓日的新穎Fusion菜。東京點擊雞翼沙律($36),咬下去以後,冰凍的雞翼加上大顆砂糖,真的有點被雷電擊倒很刺激的感覺。溶岩拉絲龍蝦汁海鮮焗麵包($90),用叉子豪爽地拉起一把芝士,一直拉到天荒地老....除了誇張的芝士拉絲外,還得讚一讚海鮮如青口、蝦非常鮮甜,龍蝦汁也是非常的濃郁。除了焗麵包, 還有厚切薯條和沙律,份量很多。朋友點的龍蝦汁軟殼蟹焗海鮮焗飯/意粉($85), 份量多,海鮮鮮美。

坐下沒多久,職員很快地送上餐湯和牛角包,味道不俗。
餐湯和牛角包
東京點擊雞翼沙律
溶岩拉絲龍蝦汁海鮮焗麵包
龍蝦汁軟殼蟹焗海鮮焗飯
2017-10-15 145 浏览
去咗大埔朋友屋企玩,肚餓就想落街食下野,就求其入咗間東京電擊雞翼沙律 $38見到個名幾得意,睇完都唔知咩味,就決定大膽試下。電擊雞翼同沙律原來系分開裝嘅,有一個樽裝住啲沙律,賣相都唔錯。雞翼系切開一半,單骨,雞翼上面有啲糖霜,食落甜甜地,雞翼容易甩骨,價錢相對性平民。軟殼蟹石鍋飯喺個石鍋飯到見到大大個軟殼蟹,入面有啲肉粒,攪勻趁熱食,食落有豉油味軟殼蟹有膏。和風煎餃子餃子細細舊,一口食落啱啱好,入面有豬肉,煎到啱啱好香蒜燒茄子好鐘意食燒茄子,呢個燒茄子食落唔會太乾仲有少少汁,有蒜蓉喺茄子上面,我鍾意食多蒜蓉,如果有更多就好啦草莓果肉沙冰多多呢個粉紅色幾吸引,沙冰都幾多下
去咗大埔朋友屋企玩,肚餓就想落街食下野,就求其入咗間

東京電擊雞翼沙律 $38

軟殼蟹石鍋飯

和風煎餃子
餃子細細舊,一口食落啱啱好,入面有豬肉,煎到啱啱好

香蒜燒茄子

草莓果肉沙冰多多
呢個粉紅色幾吸引,沙冰都幾多下
2017-10-15 165 浏览
今日下午黎到大埔既開飯主義食,我地叫左個東京蜜糖雞翼,剛點餐很快就到,食落口味道特別,因為它竟然係凍冰冰的,好適合夏天消暑一下,味道甜甜的,很易入口,而價錢竟然係$10,十分抵。食左個和風板燒牛肉飯,十分足料,牛肉份量多,而燒汁正,值一試,略嫌飯既份量不夠。另外,我地叫左個日式咖哩吉列豬扒飯,啲咖哩夠甜夠辣,豬扒大塊,但多左少少肥膏。齋啡也是依間餐廳必試既飲料。後尾我地叫左個脆豬。埋單都係百多元。
今日黎開大埔開工,係大埔墟街市附近搵美食醫肚,去到一間叫開飯主義既餐廳。見到好多人係餐廳門口排隊,而且聽個名都覺得唔錯就入左去試下。點知一入到去我個心竟然俾d食物溶化左。睇完個餐牌之後我就叫左芝士焗煙三文魚西蘭花意粉餐(60hkd),配有煉奶油脆脆朱(半只),加左10hkd叫左個東京電擊雞翼,同埋叫左杯凍檸樂。先黎既係東京電擊雞翼,個名非常特別,但不同以往既一樣,雞翼原來係凍食既,仲帶有甜味,微辣,上面仲有芝麻,對我黎講,第一次試到咁特別既雞翼,好有衝擊呀。 跟住黎既就係主菜意粉,濃濃郁郁既芝士味未食已經聞到,兼且賣相唔錯,一食之下,香滑既芝士意粉已經溶化左我既胃。加上有煙三文魚同西蘭花既配搭,可以balance番厚厚既芝士,冇肥膩飽滯既感覺,係一絕既健康意粉。 個餐仲配有煉奶脆脆朱(賣飛佛), 成個飯後甜品加哂分!!! 而個凍檸樂都不過不失。呢間餐廳我食得好滿足呀!另外,呢間餐廳除左有溶岩意粉/焗飯,仲有撈面,lunch set,常餐同咖哩食物,非常多款色。我終於明白點解咁多人排隊嗱! 大家黎開大埔,記得早d排隊試下啦!

東京電7雞翼

芝士焗煙三文魚西蘭花意粉

2017-10-12
午餐
東京電7雞翼
芝士焗煙三文魚西蘭花意粉
  • 東京電擊雞翼
2017-09-28 350 浏览
自從工作的地點移遷到港島區工作後,已經很久沒有到大埔吃晚飯了。今晚難得機會公司放早,於是便相約哥到大埔撐枱腳!原本想到以往經常光顧的「海星特色茶餐廳」,但誰不知該餐廳已變成「開飯主義」!既然一場來到,一於前往試試!餐廳裝潢走工業風,牆壁掛上super hero油畫,頓時增添不少美式風彩!翻開餐牌,食物的種類非常豐富,晚市時段設有套餐,價錢實惠!我揀選了$70的情迷三文魚焗意,另加$15 轉套餐,另包餐湯和麵包,亦加了$10轉特飲!餐湯係羅宋湯,配料非常豐富,有蕃茄椰菜等等,非常開胃!餐包係牛角包,外皮香脆內裏軟熟,充滿牛油香!之後就到特飲- 巨鋒提子梳打!梳打甜度適中,小清新之選!主菜- 情迷三文魚焗意到!上枱時香噴噴熱辣辣,而且顏色鮮艷,特別是廚師把三文魚捲成花的形狀,非常吸睛!意粉是以蕃茄作醬料,大愛!配合芝士、雜菜、和煙三文魚,非常滿足!突然,發現餐廳竟然有生蠔吃,價錢方面也非常親民!不論蒜蓉或芝士,都是$48/2或$88/4!芝士生蠔上枱熱辣辣,蠔上的芝士亦有拉絲效果!生蠔入口鮮味非常,不消一會兒,已被我吃光!
羅宋湯、牛角包
餐湯係羅宋湯,配料非常豐富,有蕃茄椰菜等等,非常開胃!
餐包係牛角包,外皮香脆內裏軟熟,充滿牛油香
巨鋒提子梳打
之後就到特飲- 巨鋒提子梳打!梳打甜度適中,小清新之選!
芝士燒蠔四隻
芝士燒蠔(4隻)
蒜蓉燒蠔(2隻)
2017-09-21
羅宋湯、牛角包
巨鋒提子梳打
芝士燒蠔四隻
芝士燒蠔(4隻)
蒜蓉燒蠔(2隻)
  • 電撃雞翼
2017-09-25 308 浏览
大埔墟附近好多有特色的餐廳,今日試左開飯.主義。餐廳距離火車站A出口大概12mins,系大埔墟街市附近。芝士煙三文魚西蘭花意粉+奶油脆脆朱三文魚以兩個花卷形狀上碟,意粉份量吾系太多,但係超級多芝士,夾起意粉有一條條拉絲芝士!!十分香濃芝士味!細細碟但已經好飽。個奶油朱熱辣辣,十分之脆口,牛油煉奶麵包系絕配,好好味!!韓風醬炸雞翼飯有成5個雞翼甘多!d醬十分野味!個飯仲有好多泡菜,泡菜吾系太辣,配飯食一流!個飯仲有紫菜絲。估唔到味道同泡菜好夾。常餐-雪菜肉絲米線+吞拿魚番茄英式鬆包平時食開米粉,今日想試下米線。米線一入口即可有驚喜,十分滑!!湯底濃郁!吾會好重味精味。個英式鬆包都系烘到脆卜卜,個醬加埋千島醬酸酸甜甜,加埋吞拿魚番茄,幾好食,不過個包都幾飽下!東京電擊雞翼雞翼以煎Pan上碟Pan, 我地以為系熱食,點知原來系冷盤開的。雞翼系炸過,加埋d蜜糖,甜甜地。不過我都系鍾意食熱辣辣既雞翼多些!凱撒沙律沙律跟餐+$6追加,份量都幾多下,抵食!整體上,價錢唔太貴,菜式有創意,味道不錯!
大埔墟附近好多有特色的餐廳,今日試左開飯.主義。
餐廳距離火車站A出口大概12mins,系大埔墟街市附近。

芝士煙三文魚西蘭花意粉+奶油脆脆朱

個奶油朱熱辣辣,十分之脆口,牛油煉奶麵包系絕配,好好味!!

韓風醬炸雞翼飯

常餐-雪菜肉絲米線+吞拿魚番茄英式鬆包

東京電擊雞翼

凱撒沙律
沙律跟餐+$6追加,份量都幾多下,抵食!

整體上,價錢唔太貴,菜式有創意,味道不錯!
2017-09-24
  • 韓風醬炸雞翼飯
2017-09-24 223 浏览
今晚突然想食焗飯就又落去開飯主義到食,之前都食過覺得都OK,再加上大埔好少E類特色餐廳,所以就算價錢貴少少都覺得可以再試點知…今次中伏喇今晚叫左個咖喱牛肋條焗包同埋黑松露文也魚海鮮焗飯講真,個文也魚焗飯真係完全冇問題仲好好味添,黑松露嘅香味真係香噴噴,香到不得之了,個飯嘅質地都焗得好好食可惜…個碗可以崩成咁嘅雖然唔關個飯嘅味道事但係個碗崩成咁真係好離譜之後到個牛肋條焗包,E個我之前真係好鍾意食,因為佢啲咖哩唔係得個辣字,好有咖哩味,今次E個係辣同埋鹹咁都未算最大獲,啲牛肋條變咗牛肋絲,成個屋包裡面得兩三舊係完整其他全部一絲絲真係失望…最搞笑連把刀都係崩嘅當我辣到連杯凍檸水都飲晒嘅時候,想諗住問佢拎杯冰水飲下,佢居然話杯冰水要3蚊一杯,可能我小家,我真係完全唔明點解一杯冰水要3蚊之後問過阿姐攞紙巾,佢居然係袋度搵紙筆俾我點搞呀我好希望佢可以變返以前嘅質素,但我都相信我近排都唔會再去幫襯

點知…今次中伏喇

今晚叫左個咖喱牛肋條焗包同埋黑松露文也魚海鮮焗飯

可惜…

個碗可以崩成咁嘅
雖然唔關個飯嘅味道事但係個碗崩成咁真係好離譜

真係失望…

最搞笑連把刀都係崩嘅

之後問過阿姐攞紙巾,佢居然係袋度搵紙筆俾我
點搞呀
2017-09-24
2017-09-19 253 浏览
好耐冇泥大埔墟,聽講呢度開多左好多食店。😍😍行過街市買完嘢,經過見到呢間新開既餐廳,其實可能係開左一排只係我好少泥,等我介紹返🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙌🏻🙌🏻:開飯主義🍚🍚見佢門面都唔錯,就決定坐低醫下肚仔先。😋😋揭揭餐牌,除左dinner set, 其實佢主餐牌款式都好多選擇喎~~😍😍😍樣樣都想食。。。咖哩、鐵板丶意粉、仲有我覺得好特別既溶岩芝士包包(有好多唔同款式材料可供選擇架)。。。。。到底揀咩好呢???!🤔🤔🤔先泥個三文魚忌廉湯+牛角包醫肚先啦🤗東京電擊雞翼沙律:❄️❄️冰凍既雞翼我都係第一次食,🐓雞翼甜甜地🍯🍯。唸到呢款菜式波波兔🐰覺得好有創意!!👍🏻👍🏻👍🏻芝士燒蠔,留意返係巨型蠔🙌🏻🙌🏻😍😍😋你睇下。。。。D芝士係拉芝架🧀🧀🧀。。。。入口好豐厚既芝士🧀🧀🧀,加埋燒得剛剛好既蠔,嫩滑得泥好芝味!!系咪見到都流口水呢??🤤🤤🤤正呀👍🏻👍🏻😚😚😋😋鐵板西冷牛扒🐂🐂熱辣辣既厚切西冷牛扒🐂🐂🐂,切開入面仲係粉紅色,充滿肉汁😋😋最後梗係要叫返杯🍓🍓草莓果肉🍋🍋檸檬沙冰梳打啦,淨係聽個名都WIN晒啦!!!裡面有見得到既士多啤梨肉🍓🍓🍓,士多啤梨沙冰加埋清新既檸檬味梳打🍋🍋🍋,好醒胃呀~~~👍🏻👍🏻👍🏻

先泥個三文魚忌廉湯+牛角包醫肚先啦🤗

芝士燒蠔,留意返係巨型蠔🙌🏻🙌🏻😍😍😋

鐵板西冷牛扒🐂🐂

估唔到一個人都可以係大埔墟食得咁豐富。🍓🧀🥗🥐🐂🐓
呢度環境舒適,波波兔🐰最鍾意坐卡位,呢度勝在卡位夠多,空間感十足,而且整潔乾淨。最緊要侍應服務態度好好,對答有禮,繁忙時段我見即使人流頗多,也有足夠人手應付,減少食客等候時間。👍🏻👍🏻🤗

2017-09-14
2017-09-03 392 浏览
朋友臨時約了在大埔墟食飯,我比較少來這邊,所以就交給朋友選餐廳了。他選的"開飯主義"在大埔墟大明里,我在火車站行過去也很快。我本以為這裡是普通茶餐廳,不過看餐牌原來這裡有很多特別菜式,挺吸引的入面也是很新派的裝潢,卡位坐得很舒適。我們在餐牌選了兩個主菜再轉套餐。有湯有餐包,牛角包暖暖的很鬆軟,不錯吃紅湯很足料!酸酸辣辣蠻開胃的。我們看到餐牌有焗蠔,所以就點來吃啦。由於想不到要點芝士還是蒜蓉口味,乾脆兩款都點來試試,超大隻蠔,兩款都好好吃主菜到,看到盤子已經嘩一聲,沒有想過如此大份量。這個是"印式咖喱羊扒仔熔岩拉絲麵包"熔岩拉絲麵包真的好惹味!!首先麵包塗滿了蒜蓉烘得香脆可口,再沾上麵包內的芝士咖哩真的是芝士迷強烈推薦菜式還有清新的沙律配~主角之一的羊朳仔也毫不遜色,肉質很嫩滑另一個主菜點了軟殼蟹海鮮焗螺絲粉,非常足料滿滿的一碗 ,原隻香酥軟殼蟹送上特式飲品也有很多意想不到的款式!我點了''草莓果肉檸檬沙冰梳打'',夏日炎炎喝一杯沙冰真的透心涼,推薦!

入面也是很新派的裝潢,卡位坐得很舒適。

紅湯很足料!酸酸辣辣蠻開胃的。

芝士迷強烈推薦