2024-07-17 323 浏览
呢間鮨一聽到人介紹過好多次,不過咁多年來淨係試過荃灣嗰間,聽人講尖沙咀嗰間大啲,而且感覺比較日式啲,咁就一於嚟試吓啦。一去到真係好日本風,不過客人比較多,建議大家黎試都記住book枱。佢呢度除咗普通座位,仲有Bar枱,而且仲有房,啱晒唔同需要嘅客人啦。今日我哋就坐咗入房,私隱度比較高,如果鍾意打卡嘅朋友坐Bar枱就最好啦。一坐低我哋就叫咗呢度最signature 嘅三文魚子海膽杯,一上枱嗰個都忍唔住拎電話出嚟影相打卡。因為佢嘅三文魚子真係好多,而且海膽成座山咁,未食已經知好好食啦。佢嘅海膽係好新鮮,完全唔會有臭味,而且食落好鮮,我諗係每日新鮮運到嘅。另外我哋仲叫咗兩隻蠔,因為同行嘅朋友都唔食蠔,咁就一於我叫兩隻嚟試吓啦。估唔到佢隻蠔真係咁大隻,而且食落好新鮮,食得出係即刻開嘅。呢個價錢就到咁高質素嘅蠔真係好抵讚。呢間居酒屋真係又平又抵食,唔怪得咁多年來都咁多人介紹啦。

呢間居酒屋真係又平又抵食,唔怪得咁多年來都咁多人介紹啦。

• 千層海膽飯
  • 味噌煮牛舌
尖沙咀厚福街樓上一間日式居酒屋,高樓景都幾舒服。餐廳有3層,每層唔算好大,不過都幾日式feel。今次坐bar檯可以睇住師傅整野食。軟殼蟹蜜柑沙律 HK$88酸酸的幾開胃,軟殼蟹都幾match,不錯。上錦繡刺身(8款,各2切) HK$348新鮮,每款魚生都冇伏,而且都算幾厚切。勁大隻蝦,超厚肉的,正。桃取生蠔 HK$78朋友食的生蠔,幾大隻,睇落幾靚。和牛粒串 HK$58煙肉帶子卷串 HK$52豚肉露筍卷 HK$42鹽燒牛舌 HK$42燒日本青椒仔 HK$22鹽燒牛舌正,都係厚切,而且燒得幾嫩,唔會硬曬。$98任飲2小時都幾抵,岩曬中意飲清酒嘅朋友。
尖沙咀厚福街樓上一間日式居酒屋,高樓景都幾舒服。
餐廳有3層,每層唔算好大,不過都幾日式feel。
今次坐bar檯可以睇住師傅整野食。
軟殼蟹蜜柑沙律 HK$88
酸酸的幾開胃,軟殼蟹都幾match,不錯。
上錦繡刺身(8款,各2切) HK$348
新鮮,每款魚生都冇伏,而且都算幾厚切。
勁大隻蝦,超厚肉的,正。
桃取生蠔 HK$78
朋友食的生蠔,幾大隻,睇落幾靚。
和牛粒串 HK$58
煙肉帶子卷串 HK$52
豚肉露筍卷 HK$42
鹽燒牛舌 HK$42
燒日本青椒仔 HK$22
鹽燒牛舌正,都係厚切,而且燒得幾嫩,唔會硬曬。
$98任飲2小時都幾抵,岩曬中意飲清酒嘅朋友。
之前黎過一次,覺得刺身厚切而且超新鮮😍今次二訪,特意book左窗邊吧枱位置,睇住師傅整野食,更有風味。🥗鮨一沙律沙律菜新鮮,刺身粒粒都幾豐富,最驚訝係個番茄,超級爽甜,好好食😍🦐大蝦天婦羅反卷好有特色,炸大蝦爽口彈牙,最特別係反卷都沾上炸粉炸到脆身,雙重脆感😆🐟蘭刺身丼賣相超吸引!面頭的刺身配料超豪華😍多到滿瀉!最上層有金萡點綴,升價百倍😆接住有海膽,左口魚邊,呑拿魚腩蓉同三文魚粒粒,杯邊仲鋪滿三文魚子,粒粒飽滿,鮮甜無比🤤最下層的壽司飯加左赤醋,令米飯更香更好食。🐟梅刺身丼滿滿的松葉蟹好鮮甜😋仲有蟹子,甜蝦,牧丹蝦粒粒同呑拿魚腩蓉,大滿足!🦪辣酒煮廣島蠔有六隻廣島蠔,隻隻肥美飽滿🤤煮到剛剛熟,好鮮嫩。🍗明太子雞翼又係心機菜,雞全翼切開兩邊,釀入明太子再煎到香脆,口感豐富!🌟🌟總括嚟講,同朋友/情人黎靜靜地食個晚餐係一個好好的選擇,如果坐吧枱位置就更有味道。

🥗鮨一沙律

🦐大蝦天婦羅反卷

🐟蘭刺身
賣相超吸引!面頭的刺身配料超豪華😍多到滿瀉!

🐟梅刺身

🦪辣酒煮廣島蠔
有六隻廣島蠔,隻隻肥美飽滿🤤煮到剛剛熟,好鮮嫩。

🍗明太子雞翼

2024-07-11
\\\\\\\ 🥢超鮮甜刺身➕正常價🟰 回訪率80% 🥢 ///////豪華版刺身有齊海膽、大蝦、拖羅、油甘魚、帶子、鮑魚、劍魚腩,份份都超新鮮,尤其海膽同帶子,鮮味十足,同omakase 比一啲都唔輸蝕!軟殻蟹沙律清新爽口,啱哂中間回氣~辣酒廣島蠔,微辣湯底令蠔味更昇華~仲有明太子雞翼,烤得香脆,明太子同肉嫩汁香嘅雞翼好夾~一試難忘,不愧係熱門小店!🏷️小食$48-$88 |刺身拼盤$528🔥刺身比較肥美,脂肪較多,兩個人每人8件已經好夠#尖沙咀#尖沙咀居酒屋#刺身豪華版#軟殻蟹沙律#辣酒廣島蠔#明太子雞翼

🏷️小食$48-$88 |刺身拼盤$528
🔥刺身比較肥美,脂肪較多,兩個人每人8件已經好夠

2024-07-08 244 浏览
🌟🌟🌟桃取生蠔🦪在「桃取」精心培育的「桃取牡蠣」 ,今日一試,果然名不虛傳,蠔的愛好者必試的一種!🌟🌟🌟海葡萄番茄沙律沙律配上大量的海葡萄,每一口都好爽脆,海葡萄在口中卜卜爆開,口感新鮮,味道清爽,開胃之選🌟🌟🌟縞蝦刺身縞蝦呈半透明狀,外觀十分美麗。縞蝦有非常豐富的蛋白質,刺身吃起來清新爽口,蝦肉質地鮮嫩且帶有彈性,清爽鮮甜還會帶有一丁點海洋的清新氣息。🌟🌟🌟味噌煮牛舌,份量好大,牛舌超厚🌟🌟🌟鮮帶子海膽手卷帶子鮮甜海膽柔軟綿密🌟🌟🌟明太子雞翼煎封後皮脆肉嫩,外層雞味濃郁,明太子餡料豐富飽滿,香滑而不膩🌟🌟🌟日本安康魚肝一點都不腥

🌟🌟🌟桃取生蠔🦪

🌟🌟🌟海葡萄番茄沙律

🌟🌟🌟縞蝦刺身

🌟🌟🌟味噌煮牛舌,份量好大,牛舌超厚
🌟🌟🌟鮮帶子海膽手卷帶子鮮甜海膽柔軟綿密
🌟🌟🌟日本安康魚肝一點都不腥

2024-07-07 603 浏览
呢間日本居酒屋,我已經幫襯咗好多年食物質素同服務一直都唔錯曾經有一次,我唔知刺身生日飯要提早預訂即日去詢問,佢地都肯做俾我壽星女冇失望,值得抵讚🩷食物方面,我最愛佢嘅千層海膽飯同埋清酒煮蜆每次嚟食都必點!🔥其實鯛魚奶湯都好正,不過太飽~今次冇叫🥹千層海膽飯 $298海膽超鮮甜,冇苦澀味,舖滿喺最頂層,中間係吞拿魚蓉最底係有輕微醋及醬油味嘅飯,配有紫菜,大大匙𢳂落去紫菜夾住嚟食,超有滿足感!特上八貫目 配細烏冬 $138八貫目係午市套餐,包括八件壽司,蒸蛋,沙律,螺肉,麵豉湯以及細烏冬。至於壽司,分別有海膽、三文魚、赤蝦、帶子、火炙蝶魚邊、劍魚腩、深海池魚及玉子。甲羅燒 $98濃濃蟹膏同蟹肉,混合麵豉醬及淡淡嘅清酒味,配有日本蛋黃,沾係脆卜卜多士,一塊又一塊,停唔到口!🦀清酒煮蜆$68呢一道菜係我favourite,每次都推介呢一個俾朋友。大大隻又厚身嘅蜆肉,滑嫩鮮甜,啖啖肉都充滿清酒香味,下邊墊底嘅蘿蔔,吸晒蜆肉同酒味嘅精華!我連啲湯都飲埋😛鹽燒牛舌 $38厚身牛舌,燒到面層焦香,鹹味恰到好處牛舌厚肉,略嫌有少少韌,不過不失
呢間日本居酒屋,我已經幫襯咗好多年
食物質素同服務一直都唔錯
曾經有一次,我唔知刺身生日飯要提早預訂
即日去詢問,佢地都肯做俾我
壽星女冇失望,值得抵讚🩷
食物方面,我最愛佢嘅千層海膽飯同埋清酒煮蜆
每次嚟食都必點!🔥
其實鯛魚奶湯都好正,不過太飽~今次冇叫🥹

千層海膽飯 $298
海膽超鮮甜,冇苦澀味,舖滿喺最頂層,
中間係吞拿魚蓉
最底係有輕微醋及醬油味嘅飯,配有紫菜,
大大匙𢳂落去紫菜夾住嚟食,超有滿足感!

特上八貫目 配細烏冬 $138
八貫目係午市套餐,

甲羅燒 $98

清酒煮蜆$68

鹽燒牛舌 $38
厚身牛舌,燒到面層焦香,鹹味恰到好處
牛舌厚肉,略嫌有少少韌,不過不失
千層海膽飯
清酒煮蜆
特上八貫目 配細烏冬
鹽燒牛舌
2024-07-06 166 浏览
初初經朋友介紹得知位於尖沙咀樓上日式居酒屋,無論環境、窗外風景都好舒服,而且食材刺身新鮮高質!最近新推出清酒放題,真正可以與朋友暢談好地方!#特上錦繡刺身 $528超高質8款刺身,各2切。由淡口白身魚至濃郁赤身魚,每一款都有唔同口感、味道、層次,尤其是海膽濃郁鹹水味再帶出回甘;鯛魚彈牙爽口;鮑魚肉質厚肉爽身!#日本蘋果沙律清新沙律做Starter,醒胃又健度,蘋果特別甜潤真不錯。#鹽燒雞中翼(四隻)#鹽燒牛舌(一串)#華味烏雞皮串(一串)#雞尾尖(一串)餐廳除了刺身、壽司出色外,即叫即燒串燒同樣出色,火喉控制相當,尤其是少少燒邊感很有感覺!餐廳仲提供清酒放題,多款清酒供客人2小時無限暢飲,男士$168、女士$98 ,價格均真!

#特上錦繡刺身 $528

#日本蘋果沙律
清新沙律做Starter,醒胃又健度,蘋果特別甜潤真不錯。

#鹽燒雞中翼(四隻)

#鹽燒牛舌(一串)

#華味烏雞皮串(一串)
#雞尾尖(一串)
餐廳除了刺身壽司出色外,即叫即燒串燒同樣出色,火喉控制相當,尤其是少少燒邊感很有感覺!

🔸蜜柑鯛薄切💰220蜜柑同鯛魚,將兩者嘅風味融合得恰到好處。鯛魚切得極為薄片,咬下去就感受到微微嘅蜜柑清甜在口中散開。更令人驚喜嘅係!廚師將蜜柑皮磨碎並灑在刺身面上,為呢道刺身增添獨特嘅風味😛🔸相生波紋真蠔💰156令人驚喜嘅菜品,特別加上檸檬啫喱,帶來清新嘅口感。每一口咬下去,蠔肉鮮嫩多汁,搭配檸檬啫喱的酸甜味道,味道出奇地match!!🔸什錦天婦羅(三蝦四菜)💰98值得打卡的菜品! 唔止味道美味,仲極具視覺效果。各種蔬菜同蝦經過炸至酥脆,外層金黃酥脆,內裡保持佐食材的鮮味同口感。🔸軟殼蟹蜜柑沙律💰88一道清新開胃嘅菜品。軟殼蟹炸至酥脆,搭配蜜柑沙拉的微甜,融合佐蟹肉嘅鮮美同蜜柑的清新~係夏日用餐開絕佳選擇!🔸鹽燒白鱔(一串)💰72鹽燒白鱔香氣四溢,口感鮮嫩,每一口都帶著微妙的鹽味。🔸和牛粒串(一串)💰58和牛粒串的和牛肉質鮮美,每一粒都散發著濃郁的肉香~🔸豚肉露筍卷(一串)💰42豚肉同露筍嘅完美組合,口感豐富,香氣撲鼻!
🔸蜜柑鯛薄切💰220

🔸相生波紋真蠔💰156

🔸什錦天婦羅(三蝦四菜)💰98

🔸軟殼蟹蜜柑沙律💰88

🔸鹽燒白鱔(一串)💰72
鹽燒白鱔香氣四溢,口感鮮嫩,每一口都帶著微妙的鹽味。

🔸和牛粒串(一串)💰58
和牛粒串的和牛肉質鮮美,每一粒都散發著濃郁的肉香~

🔸豚肉露筍卷(一串)💰42
豚肉同露筍嘅完美組合,口感豐富,香氣撲鼻!
  • 什錦天婦羅
  • 辣酒煮廣島蠔
  • 蜜柑鯛薄切
諗唔到食咩黎厚福街就啱❣️藍馬商業大廈,開咗好多年既鮨一,食物質素非常高,位置方便。日式居酒屋裝修格局,感覺乾淨舒服,適合一大班人嚟食嘢傾偈。而家慶祝尖沙咀七周年做緊優惠,多款日本清酒兩小時無限暢飲放題 ,女士$98男士$168,平過happy hour ! 仲要有好多款嘅時間,唔可以錯過🥗鮨一沙律角切魚生加沙律,非常多料🤤魚生有蝦、三文魚、鯛魚等等,鮮味十足,份量夠,前菜一流👍🍣⁠特上十貫目 壽司🔸️Toro 入口即溶,新鮮肥美😋🔸️海膽上仲有金箔,賣相吸引🔸️帶子鮮甜🔸️火炙左口魚油份十足,回甘味重🔸️鯛魚厚身,回味無窮醋飯調味黏度剛剛好,就咁食飯都好好食😂每一件都是特上的料,非常滿足🥰🐟⁠蜜甘鯛薄切 刺身成碟刺身超吸引😍當日新鮮海魚,白身魚剌身味淡,配店家自制的柚子汁,同白身魚的味道非常配合,帶出魚的鮮味,肉嫩鮮甜👍🦀甲羅燒甲羅亦即係蟹蓋,味噌上面滿滿嘅蟹肉,放喺蟹殼,另外配有脆身細多士,蟹肉好多,賣相一流。🐮👅味噌煮牛舌味噌湯,湯頭濃味,牛舌非常多❣️肉質唔靭,有咬口,非常開胃職員非常有禮貌同細心,時不時過嚟斟茶,又會介紹嘢食,非常健談有禮,非常推薦💯❣️👍同埋一定要試吓佢個平過happy h
諗唔到食咩黎厚福街就啱❣️
藍馬商業大廈,開咗好多年既鮨一,
食物質素非常高,
位置方便。

日式居酒屋裝修格局,
感覺乾淨舒服,
適合一大班人嚟食嘢傾偈。

而家慶祝尖沙咀七周年做緊優惠,
多款日本清酒兩小時無限暢飲放題
女士$98男士$168,
平過happy hour !
仲要有好多款嘅時間,唔可以錯過

🥗鮨一沙律
角切魚生加沙律,非常多料🤤
魚生有蝦、三文魚、鯛魚等等,
鮮味十足,份量夠,
前菜一流👍

🍣⁠特上十貫目 壽司
🔸️Toro 入口即溶,新鮮肥美😋
🔸️海膽上仲有金箔,賣相吸引
🔸️帶子鮮甜
🔸️火炙左口魚油份十足,回甘味重
🔸️鯛魚厚身,回味無窮

醋飯調味黏度剛剛好,
就咁食飯都好好食😂

每一件都是特上的料,非常滿足🥰

🐟⁠蜜甘鯛薄切 刺身
成碟刺身超吸引😍
當日新鮮海魚,
白身魚剌身味淡,
配店家自制的柚子汁,
同白身魚的味道非常配合,
帶出魚的鮮味,肉嫩鮮甜👍

🦀甲羅燒
甲羅亦即係蟹蓋,
味噌上面滿滿嘅蟹肉,放喺蟹殼,
另外配有脆身細多士,
蟹肉好多,賣相一流。

🐮👅味噌煮牛舌
味噌湯,湯頭濃味,
牛舌非常多❣️
肉質唔靭,有咬口,非常開胃

職員非常有禮貌同細心,
時不時過嚟斟茶,
又會介紹嘢食,非常健談有禮,
非常推薦💯❣️👍
同埋一定要試吓佢個平過happy hour嘅任飲sake❣️
100分❣️💯🉐️

2024-07-04 141 浏览
約咗朋友去尖沙咀行街,之後一齊去食晚餐。鮨一日本料理是一間樓上舖,裝修好有日式居酒屋格調,以日本直送新鮮食材為主打。赤崎真蠔:外觀長身兼大隻,肥美肉厚,蠔肉爽脆,海水味適中,蠔面放上檸檬柚子啫喱,令味道層次非常豐富。明太子雞翼:以去骨雞翼及皮包裹明太子,煎封後皮脆肉嫩,外層雞味濃郁,明太子餡料豐富飽滿,口感豐富,多重滋味!什錦天婦羅:將新鮮的蝦和蔬菜裹上漿放入油鍋炸成金黃色。外層薄脆,吃時蘸醬油和蘿蔔泥調成的汁,鮮嫩美味,香而不膩!

2024-06-20
2024-06-29 275 浏览
突然好想食高質素嘅日本料理🍣見到人氣千層海膽飯即刻要試吓!!!今次揀咗充滿日本風味樓上居酒屋淨係時令刺身推介都令你花多眼亂🐟🦐🦀仲有特色鍋物、串燒、炸物…好難揀!!!小妹又係全部都要😂😂😂🌟鮨一千層海膽飯(大)🌟小妹大力推介必食打卡Able海膽飯!除咗極鮮嘅千層海膽外,下面仲有一層厚厚吞拿魚蓉而且飯量唔算多,係真材實料👍🏻可惜嘅係食唔到佢升級版,好早已經售罄,想食嘅下次要盡早order🥹🥗海葡萄番茄沙律係香港日式餐廳唔係度度都有得食海葡萄,爽脆清新,加埋小蕃茄同埋沙律菜好開胃🦪相生波紋真蠔餐廳推介咗依款生蠔爽口脹卜卜,加埋柚子啫喱喺面好fresh啱晒夏天食🌀🐚活北寄貝魚刺身就成日都食,小妹就較鍾意食爽脆嘅貝類海鮮,揀咗時令活北寄貝,即叫即新鮮切片,偏偏片片都好大塊,鮮甜美味👏🏻🦀甲羅燒居酒屋必點甲羅燒,將鵪鶉蛋黃加入燒蟹膏攪拌,再配薄片多士,唔小心就一口氣食咗幾塊,好濃好惹味!!!🍶辣酒煮蜆一見到咁大隻蜆已經好驚喜,仲要每一隻都脹卜卜,湯底有少少偏辣,都幾刺激,又唔會掩蓋蜆肉嘅鮮味😋🐥明太子雞翼雖然已經好飽,俾明太子吸引忍唔住叫咗燒雞翼,有明太子夾喺雞翼中間,雞翼望落相當肥美,加埋小小
突然好想食高質素嘅日本料理🍣
見到人氣千層海膽飯即刻要試吓!!!
今次揀咗充滿日本風味樓上居酒屋
淨係時令刺身推介都令你花多眼亂🐟🦐🦀
仲有特色鍋物、串燒、炸物…
好難揀!!!小妹又係全部都要😂😂😂

🌟鮨一千層海膽飯(大)🌟
小妹大力推介必食打卡Able海膽飯!

🥗海葡萄番茄沙律

🦪相生波紋真蠔

🐚活北寄貝

🦀甲羅燒

🍶辣酒煮蜆

🐥明太子雞翼
雖然已經好飽,俾明太子吸引忍唔住叫咗燒雞翼,有明太子夾喺雞翼中間,雞翼望落相當肥美,加埋小小檸檬汁,好Match🐥

🌟估唔到中等價錢可以食到日本嘅味道,確實有驚喜,而且好多菜式喺香港其他日式餐廳都食唔到,淨係個千層海膽飯就已經要再encore🥰😍🥰
鮨一千層海膽飯(大)
辣酒煮蜆
活北寄貝
庆祝纪念
纪念日
鮨一千層海膽飯(大)
辣酒煮蜆
活北寄貝
2024-06-29 134 浏览
位於尖沙咀厚福街的居酒屋,食材新鮮,餐廳有一列的bar枱,可以睇住刺身師傅專心一致,為客人製作料理,多了一份欣賞藝術的美感,視覺的享受!🔹軟殼蟹蜜柑沙律我地先叫左個沙律開下胃先~個沙律有好甜的蜜柑,脆卜卜的蟹籽,新鮮的沙律菜,仲有一隻好大的軟殼蟹,好新鮮!🔹特上錦繡刺身刺身全部都是用上時令矜貴的食材,包括鮑魚、帆立貝、馬糞海膽、吞拿魚腩、油甘魚、牡丹蝦、鯛魚和池魚。~鮑魚質感厚身,爽彈有嚼勁。~帆立貝很大隻肉厚,味道鮮甜、爽口。~珍寶牡丹蝦,蝦肉甘甜濃郁。~馬糞海膽片片的質感細滑、濃郁滋味、入口即化,還有一點回甘的味道。~吞拿魚腩、油甘魚、牡丹蝦、鯛魚和池魚都是厚切,很肥美、油脂分布多,味道香濃甘甜,入口即溶,非常回味。🔹什錦天婦羅最後點多個雜錦天婦羅,有蝦、茄子、蕃薯、南瓜和青椒,炸漿厚度適中,香脆可口!仲有個好似孔雀開屏的炸物伴碟,靚!

🔹軟殼蟹蜜柑沙律

🔹特上錦繡刺身

~鮑魚質感厚身,爽彈有嚼勁。

~帆立貝很大隻肉厚,味道鮮甜、爽口。
~珍寶牡丹蝦,蝦肉甘甜濃郁。

🔹什錦天婦羅

2024-06-29 57 浏览
太熱,🐷話食日本菜先可以增加食慾,厚福街平時都多野食,今次就試下出名嘅火山丼🌋 火山丼:有吞拿魚蓉做成既火山丼配上生蛋。再有厚切嘅三文魚吞拿魚同油甘魚刺身。再配勁多三文魚籽去倒上吞拿魚蓉度。胡麻醬令成個火山丼够爽滑🦪相生波紋真蠔: 這新鮮的蠔肉質柔嫩,再配柚子啫喱。口感帶有少少酸,夏天吃很開胃🥗魚生沙律新鮮的魚生鮮味十足,配上各種脆爽的蔬菜,如生菜、洋蔥。令口感提升❤️🦀甲羅燒:外殼微焦,內餡軟嫩多汁。蟹膏的鮮美完美融合。配上生蛋,增添了整體的風味層次。每一口都口感細膩👍

🌋 火山丼:

🦪相生波紋真蠔:

🥗魚生沙律

🦀甲羅燒:
2024-06-27 74 浏览
今日約埋好友去尖沙咀呢間人氣居酒屋,平日夜晚6點去到已經好full,想去既話記得要book枱啦~!🔸軟殼蟹蜜柑沙律日本蜜柑好清甜,軟殼蟹炸得好香脆,配埋沙律菜好夾好清新!🔸特上錦繡刺身(八款刺身,各款有兩片)刺身擺盤好靚😍 刺身包括有吞拿魚腩、油甘魚、帶子、牡丹蝦、海膽、鮑魚、鯛魚及池魚。件件都超肥美,食得好滿足!🔸什錦天婦羅(三蝦四菜)有三隻蝦、茄子、蕃薯、南瓜和青椒,熱辣辣,脆口好好味!

🔸軟殼蟹蜜柑沙律

日本蜜柑好清甜,軟殼蟹炸得好香脆,配埋沙律菜好夾好清新!

🔸特上錦繡刺身(八款刺身,各款有兩片)

🔸什錦天婦羅(三蝦四菜)

有三隻蝦、茄子、蕃薯、南瓜和青椒,熱辣辣,脆口好好味!
2024-06-27 124 浏览
最近好似好耐都冇食過日本嘢,又未有得去旅行,就搵間居酒屋食下過下癮先 。上到去先發現原來餐廳最近搞清酒放題,拎出嚟嘅酒都幾有誠意,2個鐘慢慢飲,真心唔錯。特上錦繡刺身(8款,各2切)刺身非常厚切,每片都好大舊 。拖羅魚油甘香、脂肪比例均勻口感綿滑 ;劍魚口感紮實;海膽入口即溶,有淡淡海水味 。日本蘋果沙律青蘋果切絲好爽脆,撈埋其他菜同蟹籽食,口感好豐富。蘋果甜甜酸酸好適合做前菜。鹽燒雞中翼(四隻)燒雞翼我鍾意食!雞翼燒到脆卜卜,而且調味啱啱好 。鹽燒牛舌(一串)華味烏雞皮串(一串)雞尾尖(一串)餐廳幾好嘅係會等你食晒刺身先再上串燒,串燒梗係要熱辣辣先好食啦,送酒一流 !

特上錦繡刺身(8款,各2切)

日本蘋果沙律

鹽燒雞中翼(四隻)
燒雞翼我鍾意食!雞翼燒到脆卜卜,而且調味啱啱好 。

鹽燒牛舌(一串)
華味烏雞皮串(一串)
雞尾尖(一串)