2024-06-05
呢間位於尖沙咀鬧市的鰻魚店,一出地鐵站行3分鐘左右就會到,門面就有少少細,不過呢唔影響我地揀佢!一入到餐廳,店員好主動安排我地坐低,亦會問我地之前有冇去到呢度食,如果冇食過就會推介返,咁呢我地就叫左每人一個main,按照店員推介落order!一於睇下係咪咁好食!二重鰻魚丼(套餐)$166:套餐就包括溫泉蛋,鹹菜,鰻魚肝白貝湯,仲有罐可樂,先講講個鰻魚,呢個就用燒汁去整,另外仲有一塊細細舊嘅鰻魚,係用另一種方法去燒,鰻魚肉完全吸曬燒汁嘅味道,鰻魚亦好有鮮味,有少少入口即溶嘅感覺,一個套餐食到兩款鰻魚!好抵!(白燒)生燒鰻魚丼套餐$206:聽店員講呢個比較特別,係先蒸熟鰻魚再燒! 比起出面大部份鰻魚餐廳都係只會有燒汁燒嘅鰻魚! 呢個套餐同樣都係有上面講過嘅湯同配菜,鰻魚就會比起燒汁燒更能食出鰻魚嘅鮮味,咬落鰻魚皮係好脆,但係肉質淋,形成鮮明的對比! 好特別推薦指數:8/10🔥
二重鰻魚丼(套餐)$166:
(白燒)生燒鰻魚丼套餐$206: