2023-02-22 115 浏览
上星期五同朋友去咗中環食主打雞串燒嘅日式燒烤店,食物都好高質素,值得再訪。Aka $42雞串燒叫咗大腿內側肉,比起普通嘅雞腿肉更嫩滑,好好食。Soft Fish Cake $38呢款魚糕幾特別,口感彈牙,重魚味,唔錯。Oden Set $128關東煮好大碗,入面有豬肉、魚餅、白蘿蔔、烚蛋等等。豬肉肉質軟嫩,白蘿蔔味道鮮甜。煮淋嘅豬肉帶有濃郁肉香味,蔬菜風味清新,整體味道平衡。Fried tofu $45豆腐外脆內軟,入口滑溜,重豆香。Corn $32朋友好鍾意食呢個粟米,充滿牛油嘅香同粟米嘅鮮甜味,好食。Chicken Egg Rice $88親子丼係招牌之一,雞蛋同雞肉嘅鮮味融合得好好,口感鮮美。雞肉唔會好嚡,飯粒索晒啲汁好好食。Vanilla Ice cream with Old Sake $48鍾意飲sake嘅朋友可以試下呢個,第一次食雪糕配清酒🤣🤣 好特別有趣嘅配搭,清酒酒味濃烈,配甜甜地嘅雲呢拿雪糕可以互相平衡。

Aka $42
雞串燒叫咗大腿內側肉,比起普通嘅雞腿肉更嫩滑,好好食。

Soft Fish Cake $38
呢款魚糕幾特別,口感彈牙,重魚味,唔錯。

Oden Set $128

Fried tofu $45
豆腐外脆內軟,入口滑溜,重豆香。

Corn $32
朋友好鍾意食呢個粟米,充滿牛油嘅香同粟米嘅鮮甜味,好食。

Chicken Egg Rice $88

鳥匠 (中環)📍中環雲咸街79號夏利里拉行地下地層🍡日式串燒非常普遍,會採用備長碳而且由🎏👨‍🍳日本師傅主理,又配合高格調嘅日系裝潢🎩,選擇真係唔多,呢種氣派式享受,就算俾你搵到,都未必可以book到🤭 📌烏匠位於中環雲咸街,即大館附近,受歡迎嘅餐廳自然一位難求!當日眼見好多walkin 客都未能安排入座,因為全晚都full booking。想食好野就要預早做準備啦!🤍👩‍❤️‍👨我地坐吧枱有幸可以清楚觀賞到日本師傅功架!因為店內採用咗備長碳,所以慢工出細貨!雖然每份串燒等候時間比一般長,但一放入口就知道係值得嘅!-🍽️總共order咗16款串燒 ,由於鳥匠主打雞肉🐣,所以稀有部位都特別多選擇!但當然都要視乎當日供應量,咁啱我哋嗰日稀有部位只有一款 (Chicken Oyster)可以揀。❀🅒🅗🅘🅒🅚🅔🅝❀▫️雞翼已經去咗骨嘅雞翼,啖啖肉,外脆內軟,肉汁非常澎湃!▫️雞頸雞頸肉肉質比較爽彈,而且又多汁!▫️雞髀雞味濃郁,肉質柔嫩!-▫️雞生蠔 (稀有部位)屬於雞大腿附近嘅兩塊圓形小黑肉,雞生蠔軟嫩又多汁!▫️雞胸軟骨軟骨成長條狀,一層軟骨一層肉互相分隔,軟骨燒得通透,咬落好爽口!▫️雞肉棒由免治雞肉,
鳥匠 (中環)
📍中環雲咸街79號夏利里拉行地下地層

❀🅒🅗🅘🅒🅚🅔🅝❀
▫️雞翼
已經去咗骨嘅雞翼,啖啖肉,外脆內軟,肉汁非常澎湃!

▫️雞頸
雞頸肉肉質比較爽彈,而且又多汁!

▫️雞髀
雞味濃郁,肉質柔嫩!

▫️雞生蠔 (稀有部位)
屬於雞大腿附近嘅兩塊圓形小黑肉,雞生蠔軟嫩又多汁!

▫️雞胸軟骨

▫️雞肉棒
由免治雞肉,加雞軟骨而成,基本上食日式串燒必叫!選料上乘嘅原因,令到雞肉棒更出色!

❀🅟🅞🅡🅚❀
▫️厚切煙肉
Pancetta 本來就係優質煙肉!厚切Pancetta燒到非常香脆,而且肥瘦均勻,煙肉味非常之香濃!

▫️豬肉芝士卷
都係用咗Pancetta, 今次係薄切,再配上芝士,呢個配搭非常惹味!

▫️豬腩肉
香脆得來,味道濃郁,脂肪層次分明,而且肥瘦適中!

❀🅕🅘🅢🅗❀
▫️三文魚腩
油脂非常之豐富!

❀🅞🅣🅗🅔🅡🅢❀
▫️揚豆腐
炸過嘅豆腐配上薑同蔥,清新無油膩感!

▫️飯團
師傅用咗特別醬汁調味,飯團燒得焦香!第一次食燒飯團,冇諗過一件冇餡料嘅飯團都可以做得咁出神入化!

▫️出汁卷玉子串
向來都唔多鍾意玉子燒,因為一般都非常甜。但呢個玉子串甜度比較低,而且蛋汁濃郁!非常出色!

▫️Eringi Mushroom
菇味香濃!

▫️蘆筍
用咗比較幼嫩嘅蘆筍,完全冇根!

▫️鵪鶉蛋
出奇地鵪鶉蛋裏面仲係流心!

❀🅞🅥🅔🅡🅐🅛🅛❀
餐廳裝潢同氣派已經加咗好多分,再加上可以欣賞到師傅嘅手勢,令到成件事更有價值!餐廳用料上乘,師傅技術了得,運用調味料巧妙地作出不同配搭,絕對係食過咁多間日式串燒最出色嘅一間!💓

2023-01-27
日式串燒絕對係賣飛佛,但好唔好食可以有好大嘅差異,好多餐廳雖然有日式串燒,但可以一啲都唔好食。而啲間位於中環石板街嘅「鳥匠」,絕對係首屈一指嘅日式串燒店。店舖裝潢使用了大量木材,充滿日式風格,抽風系統非常好,完全冇任何油煙味,此外店舖使用咗備長炭(啲樣好重要),而且全由日藉廚師主理,無論係環境裝修、食材質素、廚師烹調技巧,都係一等一高汁!店舖一如其名,主打雞串燒,有多種雞嘅唔同部位都有供應。除咗食材高質,最喜愛嘅係日藉廚師嘅烹調技巧,每一串都用心烹調,調味亦非常出色,美味程度爆登!雞雞翼Wing 🍢已去骨,香脆雞頸 Neck 🍢爽、甜雞腿肉 Thigh 🍢嫩滑,雞味濃郁雞軟骨Soft bone 🍢一層雞肉一層骨,口感豐富雞肉棒Tsukune 🍢 免治雞肉鮮嫩,口感佳雞生蠔Chicken Oyster 🍢軟嫩多汁,稀有部位,每隻雞只有兩小塊,必試!豬煙肉芝士卷 Pancetta in cheese🍡 勁香,兩者非常配合厚切煙肉 Thick Cut Pancetta 🍡油香惹味豬腩肉Port Belly🍡 味道濃郁其他炸豆腐 Fried Tofu 🍡蔥+ 薑+洋蔥,口感豐富鵪鶉蛋 Qu

雞翼Wing 🍢已去骨,香脆
雞翼
雞頸 Neck 🍢爽、甜
雞頸肉
雞腿肉 Thigh 🍢嫩滑,雞味濃郁
雞腿肉
雞軟骨Soft bone 🍢一層雞肉一層骨,口感豐富
雞軟骨
雞肉棒Tsukune 🍢 免治雞肉鮮嫩,口感佳
雞生蠔

厚切煙肉 Thick Cut Pancetta 🍡油香惹味
厚切煙肉
豬腩肉Port Belly🍡 味道濃郁
豬腩肉
其他
炸豆腐 Fried Tofu 🍡蔥+ 薑+洋蔥,口感豐富
炸豆腐
鵪鶉蛋 Quail egg 🍡估唔到內裡係流心!
鵪鶉蛋
雞脾菇 Eringi mushroom 🍡 夠香調味出色
雞脾菇
出汁卷玉子串Egg Roll Skewers🍡勁好食嘅玉子燒
出汁卷玉子串
三文魚腩 Salmon Belly🍡 雖然細細件,但油脂豐富燒得勁香
三文魚腩
烤飯團Grilled rice ball🍡 非常出色,外脆內軟,夠煙韌
燒飯團
三文魚腩
燒飯團
蘆筍
2023-01-17 257 浏览
鳥匠📍 LG/F, No 79 Harilela House, Wyndham St, Central😋 4.9/5❤️呢間日式串燒店暫時係我心目中top 3既餐廳,一定要同大家分享❤️🔸stewd duck loin 鴨胸伴牛蒡加左小小黑椒碎,作為一道開胃前菜相當出色。🔹 wing 呢個燒雞翼非常juicy,外皮燒到好脆,肉質嫩滑😍🤤🔸engawa part gizzard 呢個係雞腎邊,加左鹽同埋黑椒調味道,我覺得最貼心係將食材切半,令佢個更加入味。🔹kitsune 呢個係腐皮免治雞肉卷,裡面加入紫蘇葉 ,一啖落入超級juicy,紫蘇葉令成件事完全唔覺得油膩,呢碟係我今晚最愛❤️😍🔸Heart平時串燒我最愛食雞心,呢度淨係用左小小 鹽調味已經相當出色❤️🔹Egg Roll Skewers 呢個玉子燒好食到傻左🥲🥲不過因為要留d quota試多d唔同種類先忍住無叫多碟😺🔸Beef and Sea Urchin & Salmon Roe呢碟又係好食到失控,燒和牛上面鋪滿海膽 同埋三文魚籽,一啖落去三重口感,又豐富又邪惡,超級享受呢種味蕾既衝擊🥰🥰🔹chicken oyster 呢個雞部分我唔記
鳥匠
😋 4.9/5

🔸stewd duck loin
鴨胸伴牛蒡加左小小黑椒碎,作為一道開胃前菜相當出色。

🔹 wing
呢個燒雞翼非常juicy,外皮燒到好脆,肉質嫩滑😍🤤

🔸engawa part gizzard

🔹kitsune

🔸Heart

🔹Egg Roll Skewers

🔹chicken oyster
呢個雞部分我唔記得左係邊部分,但係佢非常好食,而且好似係每人只可以order一串(詳情請向店員查詢🔍),佢係有雞皮包住d雞肉既串燒,本身雞肉嫩滑不在話下,最最重要係個雞皮係會令你欲罷不能,呢個係同紫蘇葉個串並列第一,一定要食!!!🥲🤤

🔸Fried Tofu
最後叫左串豆腐解下膩,配上蔥花同小小醬汁,好滿足😋🤤

🔹Chicken & Egg rice
因為見到隔離台叫左呢個飯好吸引,忍唔住叫左,個雞蛋超級超級滑,裡面雞肉都係十分嫩滑,如果滿分係100分,呢個親子丼大概有200分。

🔸Matcha Iececream with black honey& Kinako
最後當然唔少得食埋個甜品,呢個抹茶雪糕本身已經好濃郁,最畫龍點睛個位係加左黑糖漿,開啟左我既新大門,出奇地超級match,將呢個甜品昇華左另一個層次,大概你地食左先會明😂

❤️總括而言,呢餐每一碟串燒/菜式甚至甜品都展示左師傅花的心思,我覺得唔止係好味咁簡單,希望有緣人都可以去品嚐一下,感受呢間串燒帶來的味蕾衝擊,重點係我覺得性價比超高❤️

#hkfoodie #日式串燒 #zoeincentral
2023-01-10
  • Wings
  • 親子丼
  • chicken  oyster
2023-01-14 240 浏览
呢到嘅串燒除咗雞,仲有豬、牛、熟食、甜品等 ~如果睇唔明menu可以睇口罩套🤣有標記雞嘅部位~貼心!btw有啲雞嘅稀少部位好特別,不過未必每日都會有齊咁多款,今次淨係食到chicken oyster🥲推薦幾樣必食的Chicken oyster⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️thigh對上嘅位置,比thigh 更嫩更juicy雞湯卡邦尼烏冬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️卡邦尼比出面嘅汁冇咁杰,因為加咗雞湯係入面~撈埋蛋但好滑好夠味,而且唔膩!烏冬好煙韌好好食!食完好滿足!海膽三文魚籽和牛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️和牛好肥美好好食!入口即溶,加埋海膽同三文魚籽真係好鮮好好食!雖然有啲貴,但都可以一試Vanilla Ice cream with old sake⭐️⭐️⭐️⭐️黎到可以自己加sake 落雪糕到,又幾香幾夾!

Chicken oyster⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
thigh對上嘅位置,比thigh 更嫩更juicy

雞湯卡邦尼烏冬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

海膽三文魚籽和牛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黎到可以自己加sake 落雪糕到,又幾香幾夾!
2023-01-05 202 浏览
今日係慕名黎到鳥匠,因為都聽過唔少人過野食好正,趁lunch去試試!野食都係單點嘅,除咗雞串燒,都仲有部分豬、牛同菜嘅串燒可以叫,另外都可以單點啲side dish同埋主食Chicken Oyster呢個位係雞髀對上,叫得「生蠔」緊係又嫩又多汁,師傅亦都處理得好好,食落口真係仲滑過雞髀位,又香口Thigh叫埋個雞髀對比下,個人覺得嫩度差唔多,係冇咁滑同冇咁多汁,不過稀有部位唔係日日有,可以話係oyster嘅頂替品Stewed Duck Loin點咗個side dish,鴨胸配淮山都好少見,鴨胸幾嫩,淮山就爽口Chicken Stock Carbonara Udon仲有叫個主食carbonara,比起出面較杰身,呢到係做得比較水,烏東彈牙,配料仲有雞肉同煙肉,撈埋個蛋黃,成碗烏東蛋香更加出,食完好滿足!Chicken & egg rice 性價比都幾高,蛋炒得好滑蛋味好香濃,十分推介!飯量唔算好多所以唔驚食完好飽食唔落串燒~

Chicken Oyster

Thigh

Stewed Duck Loin

Chicken Stock Carbonara Udon

Chicken & egg rice
2023-01-03 176 浏览
行完中環大館去覓食, 見正門對面有間叫鳥匠的串燒店, 門面唔錯就入去試試! Menu只有英文日文對照, 日本鳥即係雞, 咁緊係以食雞肉為主,仲係由日本師傅親自主理,火喉控制得唔錯。首先試下雞翼、雞潤同雞軟骨,雞翼燒得好香口,皮脆肉嫩, 雞潤好軟綿,雞軟骨非常爽脆。然後到雞湯卡邦尼烏冬,將雞蛋拌勻雞蛋,入口細滑香濃。燒豆腐同燒蛋卷都十分有驚喜。接著到稀有部位, 今次只有其中三款,全部都燒得好香脆,入口軟嫩多汁,而雞腎邊就非常爽口。最後就係海膽三文魚籽和牛, 和牛好肥美,入口即溶,,再加埋海膽同三文魚籽,鮮味無窮,真係貴得有道理。再食埋甜品,呢餐十分滿足。

2022-12-31 156 浏览
今次去咗中環食串燒,呢到嘅串燒以雞為主,另外有豚、牛、熟食、野菜、甜品、酒類等。見到雞有分稀少部位,咁一定要叫黎試下,稀少部位有6款,但就因為稀少嘅關係,未必每日都會有齊咁多款,而今次就得其中3款。Aka part of Chicken Thigh/Chicken Oyster/Engawa part of GizzardEngawa part of Gizzard係腎邊,口感爽彈,一絲絲咁比腎更容易咀嚼。Chicken Oyster係背部靠近大腿部位凹槽中嘅肉,形狀類似生蠔,雞肉連埋皮一起燒,雞皮燒到金黃脆口,油香四溢,雞肉嫩滑多汁比Aka part of Chicken Thigh更滑、更好食。soft bone/wing/liver一條條嘅soft bone非常脆口,liver控制火喉得宜,入口軟綿。Pork Belly & Asparagus/Egg Roll Skewers/Beef and Sea Urchin & Salmon Roe/Fried Tofu不得不讚Beef and Sea Urchin & Salmon Roe嘅三重口感,有和牛嘅入口即溶、海膽嘅鮮甜同卜卜

soft bone/wing/liver

不得不讚Beef and Sea Urchin & Salmon Roe嘅三重口感,有和牛嘅入口即溶、海膽嘅鮮甜同卜卜脆嘅三文魚籽,食完十分滿足。

Chicken Stock Carbonara Udon
我地叫咗款熟食試試,加咗雞湯煮嘅Carbonara Udon味道更香濃。

Handmade Pudding/Vanilla Ice cream with old sake
以為係sake味嘅雪糕,黎到先知係分開嘅,sake加咗落雪糕到,味吾會太濃,啱曬我呢啲吾多飲酒嘅人。自家製焦糖布甸十分香滑,又吾會好甜,有這甜品作總結,十分完滿。
2022-12-30 891 浏览
Yakitori nite for New Year's Eve celebration除夕前夕喺中環石板街附近燒鳥店食咗餐正嘅串燒。坐吧枱望住功架十足的日本師傅處理食物,果種火焰氣勢視覺效果好震撼試過不同的稀有部份,印象最深刻係粉嫩嘅慢煮雞胸、汁燒和牛、雞蠔雞肝雞湯烏冬都算是水準之作,5款梅酒和清酒醇香配備長炭燒鳥食味很好・Chicken oyster ・Engawa part Gizzard ・ Shoulder・ Chicken wings・ Liver ・ Quali egg・ Tsukune・ Sukiyaki・ Chicken Stock Carbonara ・ Achilles ・ Abura Tsubo ・ Kitsune・ Neck ・ Slow cook sakura marinated chicken tender ・ Plum wine tasting ・ 純米吟釀 蓬萊 > 首先出場的稀有部位是雞蠔肉、啖啖肉口感豐腴彈牙油潤脂肪酥香> 鹽燒雞腳筋多肉兼爽脆入口重炭香> 1隻雞只得2粒的雞盤骨位屬於另類稀有部位口感外脆內軟,工序繁複要將脂

・Chicken oyster
・ Neck
・ Plum wine tasting
・ 純米吟釀 蓬萊

> 鹽燒雞腳筋多肉兼爽脆入口重炭香

> 1隻雞只得2粒的雞盤骨位屬於另類稀有部位口感外脆內軟,工序繁複要將脂肪起出再包住粒肉去燒,味道香口

> Abura Tsubo/油壺即係雞pat pat尖,甘香鮮味

> 流心鵪鶉蛋嫩滑鮮甜

> 全晚最鍾愛的是櫻花醃製的慢煮雞胸肉,白裡透紅的雞肉似食帶子刺身口般口感爽嫩輕脆,櫻花啫喱清淡中透點鹹味很提鮮,再點山葵漬帶出一點清新淡麗的新鮮感,味道順喉無wasabi咁霸氣攻鼻。呢度菜配清酒 「蓬萊」順喉細膩

> 雞肝潤香甘美,半熟口感討喜有種獨有的內臟香

・ 店家的水菜金菇薄切汁燒和牛也是一絕!牛肉酥鬆牛味香濃肉汁豐富、醬汁調味唔錯,配搭清甜爽口的水菜同金菇好食

> 雞捧juicy肉質鮮美、混入卜卜脆雞軟骨點橙亮的日本蛋食味佳

> 雞湯煮的carbonara烏冬好似奶油般滑捋捋,味道淡麗有蛋香

> 腐皮雞卷外皮酥脆味道特別,充滿紫蘇葉香氣

> 雞肩肉質有彈性、配以柚子胡椒和wasabi漬突顯濃郁雞肉香味,山葵漬很惹味而柚子胡椒鹹香中有啲辛辣很能帶出雞肉香

> 去骨雞翼方便食得有儀態又唔駛𦧲骨最過癮,皮香肉滑

> 食串燒配酒風味會更佳,推薦大家試試餐廳的梅酒tasting,共5杯酒味由甜至濃,就算酒量一般也可輕鬆駕馭。個人覺得5杯的味道不俗,梅果香甜味道出衆酒味不過份辛辣

- Nigori Yuzu Plum Wine (Kyoto)
- Uji Gyokuro Plum Wine (Kyoto)
- Hakuroubai Junmai Ginjo Plum Wine (Aichi)
- Tamadeizumi 3 Years Aged Plum Wine (Fukuoka)
- White Plum Wine (Fukuoka)
30ml/glass

Sukiyaki
Chicken oyster/Engawa part Gizzard
Wings
Sukiyaki
Wings
Chicken Stock Carbonara
2022-12-22 212 浏览
We were 15 mins early, the restaurant was more than half empty. The registration lady was very rude and refused to let us in. We couldn’t even grab a drink while we wait for the table to be ready.After suffering the arrogant attitude, we decide to leave the restaurant as the registration experience has already ruined the appetite. We called the restaurant to cancel the booking and they refused to refund the deposit. We were not “no show” but instead we were put off by their attitude.Will not rec

Will not recommend this restaurant and will never come again.
2022-12-22
2022-12-06 343 浏览
當試完好食既燒鳥店你會念念不忘咁想再尋找更多唔同種類黎試,今次呢間係比佢門面吸引而黎,鳥匠位於石板街的斜路一間地面店,門面設計和式而有現代感,餐廳的間隔都係用咗一貫燒鳥店作風開方式廚房,能一邊品嘗美食一邊睇廚師煮食.整體食物水準一般,調味偏清淡,但有幾款還是推介的,餐廳當天推介稀有部位是雞尾的位置Bonjiri雞尾脂肪充足,經過燒烤的過程令到更重油香另一個推介的是雞皮SKIN,因為通常燒鳥店的雞皮與我地想像中的不一樣,心目中係想食到燒到脆卜卜的雞皮,鳥匠的雞皮汁燒得黎不會令到過多的醬料留在表面,而係多了一份焦香題外話與友人講起呢間店既時候,佢推介carbonara udon都好食,有機會會去試下

2022-12-05 226 浏览
👉🏻thigh💲42👉🏻gizzard💲42👉🏻chicken oyster💲45👉🏻chicken belly💲42👉🏻chicken stock carbonara udon💲88-carbonara udon was not as creamy as i expected yet i think the chicken skewers tasted better than Yardbirdrating: 7/10〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Yakitori Torisho (Central)📍LG/F Harilela House, Wyndham Street 79, Central🔗#7eating中環#7eating日本菜

👉🏻thigh💲42

👉🏻gizzard💲42

👉🏻chicken oyster💲45

👉🏻chicken belly💲42

rating: 7/10
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Yakitori Torisho (Central)
🔗#7eating中環#7eating日本菜
2022-11-17 380 浏览
鳥匠係香港數一數二嘅日式燒鳥店,我會形容鳥匠定位係yardbird同toritama中間,既有啲創新但仍然保留住日式嘅傳統燒法。串燒質素唔錯,內臟燒得出色,特別係六七成熟嘅雞肝,質感粉嫩,唔好雞肝嘅我第一次覺得咁正!稀有部位方面,腎邊Engawa part gizzard會比普通腎更爽口。 oyster果然係比thigh更嫩更juicy👍🏻Chicken belly其實就好似雞皮咁,邪惡之選。去骨雞翼簡直係懶人至愛,燒到勁juicy,不過調味咁啱有少少重手。腐皮雞肉卷同雞肉棒都值得叫,兩者幾突出雞肉味🐣skin以為係好脆嘅雞皮,一咬就成口油個種,點知外皮係韌到有啲咬唔開😅Green onion roll重蔥得嚟又唔會蓋過雞味,令口感豐富。Liver pate可以,只係比較之下,yardbird嘅更rich更正🤪Pancetta & cheese芝士的確爆哂出嚟,唔望價錢係幾正嘅🧀Quail egg流心蛋,但冇乜冇燒過嘅感覺🥚主食方面,我係有少少失望,可能期望太大喇。親子丼都高質,雞蛋的確幾香又滑嫩。不過我唔覺得carbonara零舍優秀,係比較fusion,賣相好ig-able嘅🍝講完

講完食物素質,其實整體用餐體驗真係爭少少🫠可能當晚係星期六特別忙,出菜速度幾慢,甚至第二輪叫嘅串燒同第一輪叫嘅一齊出,到中間待應已經建議我哋一齊過叫哂所有食物,之後叫已經做唔切。加上服務態度唔太友善,導致我要食完飯過行去對面食gelato gur返個人🫣

Chicken liver pate $78
Chicken belly $42
Wings $45
Soft bone $38
Skin $40
Deep fried tofu & ground chicken meat $45
Ground chicken meat $45
Chicken & egg rice $88
Chicken stock carbonara $88
2022-10-28 505 浏览
男友為左慶祝周年紀念預早左成個月訂,所以好成功訂到吧枱。店員都幾貼心,見我男友行到上去身水身汗,仲主動攞紙巾比佢!其實今次係我地第二次黎食,因為好耐冇黎所以都唔記得曬d野食種類,不過店員好主動咁介紹同推介佢地嘅食物,我地大約每人叫咗八到十串,食物方面整體味道係唔錯嘅,唯獨雞軟骨明顯係剪走咗燒燶嘅地方,味道好似無上次咁好食,仲有就係冇酒精嘅野飲選擇少左d 。不過氣氛好好同店員嘅服務態度好令我地都好開心好滿意☺️☺️
2022-10-25
庆祝纪念
纪念日
2022-10-09 595 浏览
之前介紹過一街之隔同樣係yakitor串燒既Birdie,今次介紹番哩間—鳥匠,講番點解會比較鐘意Birdie多。鳥匠由裝修、氣氛都已經好唔同,燈光光猛,感覺似食omakase,而birdie個感覺係比較chill啲,自在啲。而食物方面調味比birdie輕手,差啲講句冇乜味,感覺似食一般串燒,食物質素無論色、香、味都比Birdie遜色。