2024-06-03 593 浏览
呢間餐廳銅鑼灣登龍街,價格都幾平民!番茄肉碎拌麵: - 酸甜適中的番茄醬和鮮嫩多汁的肉碎搭配,蕃茄味唔假而且好香濃!拌麵索汁好惹味!韭菜鮮肉雲吞入邊唔算多肥豬肉!減肥人士都可以食!香。藥膳刀削麵: 麵條厚實彈牙湯汁帶著藥膳的濃郁甘醇,滋養身體,令人暖意融融 而且雞都係用咗雞背,唔會嚡!仲有牛都唔算好肥!香酥炸小雲吞: - 外皮酥脆可口,一口咬下脆卜卜!一啖一嚿凍檸檬紅茶: 完全冇令我失望嘅港式檸檬茶!茶香與檸檬酸甜交織,喝下去回甘無比!太子雞翼: - 外皮酥脆金黃,一口咬下,肉質鮮嫩多汁!呢度而且仲有高質素畫滿晒,我最鍾意動漫人物嘅黑板包括有排球少年,獵人,spy family 火影忍者等等超可愛嘅黑板!超級有愛
呢間餐廳銅鑼灣登龍街,價格都幾平民!

番茄肉碎拌麵:

拌麵索汁好惹味!
韭菜鮮肉雲吞入邊唔算多肥豬肉!減肥人士都可以食!
香。

藥膳刀削麵:

麵條厚實彈牙
湯汁帶著藥膳的濃郁甘醇,滋養身體,令人暖意融融
而且雞都係用咗雞背,
唔會嚡!仲有
牛都唔算好肥!

香酥炸小雲吞:

- 外皮酥脆可口,一口咬下脆卜卜!一啖一嚿

凍檸檬紅茶:

太子雞翼:

- 外皮酥脆金黃,一口咬下,肉質鮮嫩多汁!

呢度
2024-05-31 510 浏览
係銅鑼灣想平平哋食到高質餐廳呢間好岩!門店簡約環境,但食物質素有驚喜!喜愛藥膳湯同口水雞一定唔好錯過!招牌口水雞刀削麵真係砂煲上熱辣辣 口水雞又大碟 口水汁好惹味!刀削麵好有咬口 軟硬度適中 唔會咬得辛苦,而且雞湯底好香濃!藥膳湯煲我揀左米粉!湯同米粉真係好夾~藥膳湯好令人驚艷!濃厚藥材味,真係忍唔住連湯飲晒! 入面除左有鮮嫩雞肉 仲有豬軟骨同鮮牛肉! 湯底仲有甜粟米粒 係推介嘅湯煲!平民推介之選!真係大大煲好好食😋
係銅鑼灣想平平哋食到高質餐廳

招牌口水雞刀削麵

藥膳湯煲

我揀左米粉!湯同米粉真係好夾~

平民推介之選!真係大大煲好好食😋

夏日炎炎 食拌麵解暑又開胃🤤🥢成年人不作選擇 藤椒麻醬拌麵 $80: 有齊3款肉: 香滑落湯雞、家鄉祖傳豬軟骨 特級手切牛頸脊揀咗拉麵 幾彈口!! 藤椒香辣惹味,鋪滿麻醬及青瓜絲😆+$12 加底 夠曬飽😚🥢家鄉祖傳豬軟骨藥膳刀削麵 $6: 豬軟骨炆得入味 軟骨爽脆 肉嘅部份都嫩滑☺️ 藥膳刀削麵口感煙韌😝 🥢太子雞翼(5隻) $36: 炸雞翼香脆內嫩 簡單調味好正😚
夏日炎炎 食拌麵解暑又開胃🤤

🥢成年人不作選擇 藤椒麻醬拌麵 $80
揀咗拉麵 幾彈口!! 藤椒香辣惹味,鋪滿麻醬及青瓜絲😆
+$12 加底 夠曬飽😚

🥢家鄉祖傳豬軟骨藥膳刀削麵 $6

🥢太子雞翼(5隻) $36
: 炸雞翼香脆內嫩 簡單調味好正😚

2024-05-27 257 浏览
自家製堅持新鮮製造而且無添加👍已經有30年歷史重新裝修餐廳及更新咗餐牌有不少夏日限定食物叫咗佢哋最新出品的拌麵系列蕃茄肉碎拌刀削麵(四大名醋之鎮江骨)~刀削麵食落煙靭彈牙又滑溜,蕃茄肉碎新鮮又滋味,鎮江骨肉質肥厚,味濃而不油膩,酸酸甜甜非常嫩滑,而且係另上的,非常軟腍,推薦👍五香滷水豆腐乾~豆腐乾索滿滷水汁,香氣四溢,而且富含豐富的蛋白質😋太子抄手(小辣)~醒胃小食,勁大隻,皮薄餡料勁足😄
自家製
堅持新鮮製造
而且無添加👍
已經有30年歷史
重新裝修餐廳及更新咗餐牌
有不少夏日限定食物
叫咗佢哋最新出品的拌麵系列

太子抄手(小辣)~醒胃小食,勁大隻,皮薄餡料勁足😄
2024-05-27
午餐
2024-05-26 160 浏览
一個人去銅鑼灣做野,做完野之後搵野食,不過銅鑼灣雖然多食肆但好多lunch 時間都要排隊,經過見到呢間主打食刀削麵但無咩人排,就膽粗粗入左去試下,點知非常有驚喜!環顧四周,見周圍嘅食客都係叫口水雞藥膳湯刀削麵,由於減緊肥不宜食太油,所以就清清地叫個花雕醉雞藥膳湯刀削麵試下!等左一陣就上左份雞先,似係雞脾位,不過肉骨參半(如果可以去骨就好,岩懶人) 肉質幾嫩,仲有啲雞湯啫喱!等左一陣就上埋個藥膳湯刀削麵!岩岩上到嘅時候仲係滾緊!勁新鮮熱辣,聞落仲有好重嘅藥材味,飲落藥材味都好濃,係似有當歸個隻味! 刀削麵都幾彈!整體唔錯,不過食完有少少口渴,我估點都有少少味精

) 肉質幾嫩,仲有啲雞湯啫喱!

整體唔錯,不過食完有少少口渴,我估點都有少少味精
2024-05-25
I wanted to have a bowl of nourishing herbal soup suddenly and they have a recommended dish called "Adults Don't Make Choices," which includes ingredients like poached chicken, pork cartilage, and premium beef bones. It's perfect for me. At the same time , I saw that they also introduced a limited-time summer noodle dish, with options of Sichuan pepper sesame sauce noodles and tomato minced meat noodles. this option is like hitting four birds with one stone so I finally settled with this instead
which includes ingredients like poached chicken, pork cartilage, and premium beef bones. It's perfect for me. At the same time , I saw that they also introduced a limited-time summer noodle dish, with options of Sichuan pepper sesame sauce noodles and tomato minced meat noodles. this option is like hitting four birds with one stone so I finally settled with this instead.

I initially thought it was a cold dish, but it turned out to be a hot dish. The minced meat sauce was seasoned just right, with a tangy and sweet flavor that stimulates the appetite. The other ingredients were served separately, creating a fusion style apart from the herbal soup.

I also added a herbal tea-infused soft-boiled egg, which was incredibly flavorful. The steamed fresh meat cabbage and baby bok choy dumplings were also quite large and filling.

I tried the must-have scallion pancake with egg. Two piece of scallion pancake sandwiching an egg, fried to a crispy and fluffy texture. It was delicious.
面館皇是一家傳承到第二代的山西刀削麵店。進入店內,還會看到店員在用心地手包餃子。點了雙拼水餃及雲吞,藥膳刀削麵,這樣可以一次性把店家的麵食特色全部試個遍。藥膳湯底滋味濃郁,藥膳真材實料。面十分筋道,每咬一口,鮮肉菜餡呼之欲出,幸福感十足。再來一盤山西版蔥油餅,薄脆的質感,飽滿的蔥油香味,真是回味無窮。9hkd一杯的無糖熱豆漿,喝一口便知是鮮榨出爐,這樣的性價比出品真是不多了。在香港這座求快的城市,可以私人這麼用心幾十年經營一家面店,實屬不易,值得大家為匠心點贊。

雙拼水餃及雲吞
藥膳刀削麵

無糖熱豆漿

2024-03-13
雙拼水餃及雲吞
藥膳刀削麵
無糖熱豆漿
🍜麵館皇 📍銅鑼灣登龍街32號地舖-----放假銅鑼灣周圍都遊客,為咗遠離遊客,所以特登避開去大商場食午餐,選址登龍街嘅呢間麵館小店,之前朋友極力推介過佢地嘅刀削麵,想試好耐。雖說遊客未必識黎,但1點左右黎到,都幾乎滿座,估計工作日應該會更多人。🐥藥膳刀削麵秘製麻辣口水雞朋友話藥膳湯底係主打,飲落確實唔錯,感覺是無味精的天然味道,說不上極其濃郁,但甜甜地,唔會有藥材嘅苦味,無論平時中唔中意藥膳味,都會容易接受。刀削麵煙韌富彈性,帶有少少類似年糕嘅糯口感覺,麵粉味亦香濃,基本上中意澱粉感嘅人都一定會中意。而秘製麻辣口水雞亦有驚喜,雞肉份量多,嫩滑非常,且皮與肉之間有整層上湯啫喱,加上香辣而不嗆喉嘅惹味醬汁,$68呢個價錢,確實係無咩挑剔,如果我係銅鑼灣返工應該會成日黎。🐖藤椒麻醬手擀麵配家鄉祖傅豬軟骨手擀麵比起刀削麵薄身少許,無咁糯口飽肚,但同樣滑溜有彈性,兩款各有千秋。藤椒麻醬汁微辛中帶點香濃麻醬味,加上青瓜之後,濃膩感平衡得不錯,而豬軟骨則是肥瘦適中,雖然份量上沒有麻辣口水雞多,但質感軟嫩中不失爽脆,調味亦恰到好處,也不錯。🥟追加嘅蒸鮮肉大白菜小棠菜雲吞及鮮肉北京水餃都似係自家製造,
🍜麵館皇
📍銅鑼灣登龍街32號地舖
-----

🐥藥膳刀削麵秘製麻辣口水雞

🐖藤椒麻醬手擀麵配家鄉祖傅豬軟骨

🥟追加嘅蒸鮮肉大白菜小棠菜雲吞及鮮肉北京水餃都似係自家製造,唔係好似坊間好多求其嘅餐廳用灣仔碼頭,前者皮薄餡多,後者餃子皮則與刀削麵有異曲同工之妙,一樣係非常有Q勁,幾用心,將餃子浸泡落藥膳湯底再食,會更加提鮮。
2024-05-15 194 浏览
小店主打刀削麵,仲有藥膳灌湯麵、鮮肉雲吞&水餃、酸辣湯麵、各款定食、小食、飲品,新推出既拌麵。香酥炸小雲吞:外皮酥脆,細細粒,令人忍唔住一口接一口咁食。五香滷水豆腐乾:豆腐乾索滿滷水汁,香氣四溢。蕃茄肉碎拌麵:新鮮蕃茄健康又滋味,拉麵質地柔軟,加入肉醬、洋蔥、蔥花,熱拌乾撈這種食法也很好味。藥膳灌湯麵:湯底用左多款藥材熬製而成,包括紅棗、杞子、龍眼肉、北芪,黨参等,絕對足料,成個砂鍋上枱,熱辣辣;刀削麵全人手造,長短不一,質地煙韌。叔嫂傳珍糖醋魚:魚塊炸得香脆,配上黃椒、青椒、酸酸甜甜既醬汁,非常開胃。四大名醋之鎮江骨:用左鎮江醋燜煮,令整碟肉排滿滿醋香,色澤均勻,必食。香滑奶茶:茶葉香醇,沖出來特別濃郁。總結,麵條全人手製造,食得出小店用心經營既專業態度,的確係好幸福。

香酥炸小雲吞:外皮酥脆,細細粒,令人忍唔住一口接一口咁食。

五香滷水豆腐乾:豆腐乾索滿滷水汁,香氣四溢。

香滑奶茶:茶葉香醇,沖出來特別濃郁。

午餐
  • 四大名醋之鎮江骨
  • 叔嫂傳珍糖醋魚
  • 藥膳灌湯麵
  • 蕃茄肉碎拌麵
  • 五香滷水豆腐乾
  • 香酥炸小雲吞
話說之前比佢哋嘅藥膳湯底刀削麵吸引咗去食🤤湯底真心唔錯👍🏻銅鑼灣區嚟講性價比好高配花雕醉雞、豬軟骨、牛頸脊都好好食😋同屋企人都食咗幾次🙉 今次佢哋出咗拌麵!🥒藤椒麻醬拌麵 &🍅蕃茄肉碎拌麵 湯底可以免費轉呢兩款‼️ 怕辣嘅我揀咗蕃茄肉碎!酸酸甜甜超好味🤤夏天食特別開胃我揀咗刀削麵相對有口感,如果唔想咬咁耐,可以配拉麵♥️佢哋仲新出左成年人不作選擇✨啱晒心大心細嘅我,有齊落湯雞、豬軟骨、牛頸脊💖想滿足啲仲可以加粒藥膳糖心蛋🥳今次仲試咗宮廷煎粟米雲吞🌽皮薄餡多!不過我都係鍾意水餃多過煎餃🥟❤️

配花雕醉雞、豬軟骨、牛頸脊都好好食😋
同屋企人都食咗幾次🙉 今次佢哋出咗拌麵!
🥒藤椒麻醬拌麵 &🍅蕃茄肉碎拌麵
湯底可以免費轉呢兩款‼️ 怕辣嘅我揀咗蕃茄肉碎!
酸酸甜甜超好味🤤夏天食特別開胃

我揀咗刀削麵相對有口感,如果唔想咬咁耐,可以配拉麵♥️

佢哋仲新出左成年人不作選擇✨
啱晒心大心細嘅我,有齊落湯雞、豬軟骨、牛頸脊💖

想滿足啲仲可以加粒藥膳糖心蛋🥳

今次仲試咗宮廷煎粟米雲吞🌽
皮薄餡多!
不過我都係鍾意水餃多過煎餃🥟❤️
2024-05-05 132 浏览
銅鑼灣條街都食得算多,今次就試吓啲地道啲嘅,所以揀咗呢一間麵館皇。佢哋叫餐嘅組合都幾自家製,真係可以配唔同嘅拌麵湯麵再配唔同嘅餸,而且麵底都可以揀,種類選擇都算多。藤椒麻醬拌麵配柱候牛腩($75): 面底轉咗做刀削麵,自己睇住廚房嗰個細窗口,見到師傅真係用一大舊麵團逐片逐片整出嚟,而家喺香港好似比較少見。滕朝麻將前者嘅味道比較出,所以都偏辣辣地嘅,刀削麵煮得煙人,都幾過到口人。柱候牛腩有青瓜墊底,略嫌牛腩有少少細舊。藥膳自家製米粉配香酥炸雞扒($75): 叫左一啲完全唔同嘅嘢,藥膳再配自家製米粉,米粉比出邊食開嘅福字米粉厚身,而且較煙靭,藥膳湯底藥膳味不太突出。本身滿心期待嘅香酥炸雞扒上菜嘅時候變咗炸雞件,同樣都係有青瓜墊底。好彩炸雞件都係新鮮即炸,而且都好入味,有補救返。額外叫多咗呢個太子雞翼五隻($36)純粹見到隔籬枱食覺得好靚仔,真係完全做到酥炸嘅感覺,如果鍾意食炸嘢嘅朋友一定唔可以錯過,食落去仲有肉汁標出來新鮮熱辣辣!總結:我諗呢一度嘅選擇,真係可以自己diy揀鍾意食嘅嘢,下次可以再試吓唔同嘅配搭。呢一款港式撈麵其實都幾新鮮。

2024-05-01 2011 浏览
呢間餐廳好多年前食過,印象都幾好,儲落好多熟客,今次特登搵返佢嚟食!今次叫咗佢最新出品嘅拌麵系列,嗌咗個「藤椒麻醬拌麵」($75) 配四大名醋之鎮江骨拉麵,佢都有唔同麵底可以配,我就覺得麻醬拌嘅話,都係拉麵正啲,呢款麵雖然有啲邪惡,但真係正到不得了,佢嘅藤椒好香口,入口真係一秒麻痺神經,加埋啲椒麻油香氣,惹味非常,撈埋麻醬,補足返啲芝麻甜香,再加上一大堆青瓜,整個菜式又清新,味道又夠複雜。而鎮江骨係另上嘅,令兩個汁唔會撈埋一齊,鎮江骨都炆得好冧,酸酸甜甜,十分好食。懷念藥膳湯底,所以另一個就嗌咗「成年人不作選擇刀削麵」($80),個名夠曬盞鬼,其實就係指「香滑落湯雞、牛頸脊同豬軟骨」,首先要讚嘅係個藥膳湯真係好正,Keep到水準!雞嘅數量唔算好多,但都夠食,落湯雞就唔係追求嫩滑嘅口感,但就好配到個藥膳底;而牛頸脊同豬軟骨都幾有水準,煮得夠冧同入味,一碗麵有咁多配料我已經好滿意喇!食得豐富啲加啲小食,加咗一隻「藥膳糖心蛋」(+$12),糖心蛋真係game changer,加落個麵度超好食,流啲蛋漿出嚟超yummy另外加咗一客「蒸鮮肉大白菜及小棠菜雲吞(兩粒)」(+$12),大粒到爆!而且
呢間餐廳好多年前食過,印象都幾好,儲落好多熟客,

今次特登搵返佢嚟食!

今次叫咗佢最新出品嘅拌麵系列,

嗌咗個「藤椒麻醬拌麵」($75) 配四大名醋之鎮江骨拉麵,
佢都有唔同麵底可以配,我就覺得麻醬拌嘅話,都係拉麵正啲,
呢款麵雖然有啲邪惡,但真係正到不得了,

而鎮江骨係另上嘅,令兩個汁唔會撈埋一齊,鎮江骨都炆得好冧,
酸酸甜甜,十分好食。

個名夠曬盞鬼,其實就係指「香滑落湯雞、牛頸脊同豬軟骨」,
首先要讚嘅係個藥膳湯真係好正,Keep到水準!

食得豐富啲加啲小食,加咗一隻「藥膳糖心蛋」(+$12),

大粒到爆!而且有好多肉,更加飽肚,又唔會太heavy
最後呢款「香酥炸小雲吞(十粒)」(+$12)比較少見,

脆卜卜之餘又細細粒,可以過吓口癮

最後加杯凍奶茶(+$9)(少甜少冰),

作為奶茶控嚟講,呢杯我覺得都中上,奶同茶嘅搭配都幾均衡,
奶味出少少

埋單都係一人一百蚊,食到攬住個肚走!
2024-04-25
2024-04-24 136 浏览
今日同朋友一早去銅鑼灣行街睇戲,到下午時間就開始肚餓,記得有個係銅鑼灣商舖工作嘅朋友介紹附近有間食店,好食亦好抵食,主打用藥膳做湯底還配合特別好味嘅刀削麵,這間店舖叫麵館皇,位於銅鑼灣登龍街32號地舖,港鐵銅鑼灣站B2出口,行幾分鐘就到,非常方便,店舖位置係登龍街中間,門口招牌有一個好大嘅麵字,令人一眼就見到,仲有個餐牌印住一句,純手工新鮮自家製,咁我哋即刻入去食。店舖內裝修得好靚好新淨,地方寬敞光猛整潔,座位都坐得舒適,店員有禮貌,服務又好,來這裏吃都唔錯。店舖嘅自家製食品,包括麵底、餃子、雲吞、小籠包等,而藥膳灌湯麵更是這裏嘅招牌食品,主食就有成十多款配搭,有口水雞、醉雞、落湯雞、豬軟骨、豬扒豬耳、鎮江骨、牛頸脊、獅子頭、雞扒、麻辣豬肚豬耳、牛腩牛展、糖醋魚,亦有小食、甜品同飲品,餐牌食物嘅選擇真係多,我哋當然首選這間店舖推介藥膳灌湯麵嘅成年人不做選擇,包括有香滑落湯雞、特級手切牛頸脊、家鄉祖傳豬軟骨,麵底就選擇咗刀削麵,這碗湯麵以砂鍋原煲上,上枱時個藥膳灌湯仲係熱氣騰騰,每一口飲落都散發著濃郁的藥膳香氣,我都即刻飲咗兩碗先,連埋啲粟米粒同香蔥,真係好飲,就算食到最後湯底都仲係熱,

店舖嘅自家製食品,包括麵底、餃子、雲吞、小籠包等,而藥膳灌湯麵更是這裏嘅招牌食品,主食就有成十多款配搭,有口水雞、醉雞、落湯雞、豬軟骨、豬扒豬耳、鎮江骨、牛頸脊、獅子頭、雞扒、麻辣豬肚豬耳、牛腩牛展、糖醋魚,亦有小食、甜品同飲品,餐牌食物嘅選擇真係多,我哋當然首選這間店舖推介藥膳灌湯麵嘅成年人不做選擇,包括有香滑落湯雞、特級手切牛頸脊、家鄉祖傳豬軟骨,麵底就選擇咗刀削麵,這碗湯麵以砂鍋原煲上,上枱時個藥膳灌湯仲係熱氣騰騰,每一口飲落都散發著濃郁的藥膳香氣,我都即刻飲咗兩碗先,連埋啲粟米粒同香蔥,真係好飲,就算食到最後湯底都仲係熱,因湯底充滿濃郁藥膳味道,令人暖胃滋補。

香滑落湯雞件都幾滑,好有鮮味,而且雞件的份量都多,特級手切牛頸脊都幾重牛味,又唔韌,份量亦唔少,家鄉祖傳豬軟骨啲肉質亦好軟滑,個豬根更加爽滑,樣樣真係好食,而刀削麵粗幼不一,證明真係自家製,啲刀削麵條較有嚼勁,令人口感煙韌彈牙,配合埋濃郁藥膳灌湯,更加養生保健。成年人不做選擇可以特上加倍有8種10幾蚊嘅小食品,有藥膳糖心蛋、大白菜及小棠菜雲吞、涼拌青瓜、香酥炸小雲吞、鮮肉北京水餃、麵底、五香滷水豆腐乾、白灼時菜,咁抵梗係要叫嚟食,就叫咗個蒸鮮肉大白菜同小棠菜雲吞、香酥炸小雲吞、涼拌青瓜、五香滷水豆腐乾。鮮肉大白菜同小棠菜雲吞的餡料口感鮮嫩多汁,皮薄餡料勁足,雲吞仲大大粒,又好鮮味好多汁,香酥炸小雲吞,一碟有10粒,小雲吞炸得幾有特色,好得意細細粒,每粒一口,個皮炸到好脆好香,入面個餡亦好夠味。涼拌青瓜好惹味好爽脆,味道不咸有少少辣味,好夾用來食青瓜。五香鹵水豆腐乾有五大塊豆腐乾,豆腐軟身,亦好配合香蔥同豉油點食,非常入味。

最後再叫兩樣店舖推介必食嘅小食,太子雞翼同香煎蔥油餅,太子雞翼有3隻,雞翼大大隻,炸得非常香脆,上枱嘅時候已聞到好香脆嘅味道,咬開好多汁,亦有香雞味。五香煎蔥油餅亦都係好香好脆,上枱嘅時候亦聞到好香嘅蛋味,蔥油餅我通常都喺台灣食,但今日食個蔥油餅,真係好食過喺台灣食,好正。飲品我就點咗豆漿來喝,這杯豆漿是即磨嘅豆漿,每一杯都是新鮮現場磨碎的大豆,這豆漿香濃絲滑,充滿了豆香味,亦唔會過甜,每一口都能夠帶來涼爽的感受,不錯。

麵館皇好值得推介俾大家,食得好滋味,又好抵食,價錢不貴,份量頗多,每樣食品都好好味,令人好滿意,我哋下次都會再來試埋其他食品。
2024-04-20 119 浏览
銅鑼灣登龍街有唔少好食嘅餐廳,今次試咗間主打食鍋麵嘅小店。餐廳嘅signature包括有藥膳灌湯麵、刀削麵、口水雞等。成年人不作選擇($80)- 睇見個名就知佢材料夠晒豐富啦,不愧係招牌菜,呢個藥膳灌湯麵,包括雞肉、豬軟骨及牛肉。雞件好嫩滑,配搭豬軟骨同牛肉,味道非常豐富。刀削麵入口非常彈牙及煙靭,呢個灌湯麵真心好正。套餐分別加咗蒸鮮肉大白菜及小棠菜雲吞,仲有蒸鮮肉北京水餃(各$12),雲吞及水餃分量十足,皮薄餡多。秘製麻辣口水雞拼藤椒麻辣拌麵($68)- 麻辣口水雞入口非常惹味,雞髀肉嘅好嫩滑,配搭麻辣拌麵,超級開胃好味。辣醬仲可以分開上,唔太食得辣嘅朋友都可以放心試吓。餐廳環境舒適,店員熱情招待,食物質素好好,下次要再嚟試吓其他食物。

2024-04-20 88 浏览
平日7pm黎到銅鑼灣登龍街左右兩邊餐廳林立今次就揀食麵呢間麵館皇 原來以前有好多分店宜家剩返銅鑼灣一間QR code落單 清晰方便快捷多款麵類 湯底 同配料可以自由配搭雖然只係4月 但已經30度熱餐廳推出左期間限定夏日拌麵🍜蕃茄肉碎拌手擀麵配 家鄉祖傳豬軟骨 $68以為夏日拌麵係冷麵上菜既時候發現係出煙既熱食蕃茄肉碎幾開胃豬軟骨 有3-4件🍲香滑落湯雞刀削麵 $65揀左藥膳湯底唔會搶左雞湯鮮味雞肉嫰滑 件數多配料有粟米刀削麵麵質適中同手擀麵比較 刀削麵較厚身 更有口感同行朋友就鐘意手擀麵多d 各有喜好原本想加5蚊食芫荽刀削麵但落單後被通知賣晒芫荽怪表示有d失望蒸鮮肉大白菜及小棠菜雲吞 2隻 $12蒸鮮肉北京水餃 2隻 $12自家制餃子 家的感覺香煎蔥油餅 $29加雞蛋 +3蚊餐牌推介必食 本人試過都好推薦煎到酥脆 又唔會太油膩餐牌另一推介 金黃豆沙鍋餅都售罄🫠唯有下次有機會再食
平日7pm黎到銅鑼灣登龍街
左右兩邊餐廳林立