2019-01-08 106 浏览
先來餐廳送的每人一個貼心, 牛角包, 餐包, 餅乾, 全部都係熱辣辣, 用來點湯, 加牛油, 即食都好食. 南瓜湯又棉又濃真好飲.晚餐來個開胃沙律清新醒胃一下, 再來, 主菜到啦, 來個看似mini 版既西班牙炒飯, 實際四個女仔都食唔哂, 墨汁意粉, 黑卒卒既墨汁, 我地忍唔住影返張攪笑相先,邊飲邊食邊傾, 原來我地都食左好多野, 仲有軟殼蟹沙律, 豬仔骨加薯條, 吉列紫薯餅, 吉列紫薯餅有驚喜, 外表極似吉列牛, 咬落軟棉棉超有紫薯味, 正, 軟殼蟹沙律, 酸酸地有微微辣岩哂食到好飽既我地, 可以解油膩, hea hea 哈哈又​​飲又食不停傾不食笑又過左個開心既晚上.
2019-01-06 1319 浏览
之前已經惠顧過這間Amitie Kitchen,覺得價錢不貴又有質素,所以星期六放假再帶朋友黎食!餐牌同之前冇乜大變化,但set dinner已經轉左款了,價錢由$188起,豐儉由人今次冇叫晚餐,只係叫左單點食物。點餐後侍應就送上餐包,都幾多種類,有牛角包、小餐包、香草麵包條,熱辣辣好鬆軟!凍抹茶牛奶咖啡抹茶同牛奶嘅比例啱啱好,同時亦飲到醇香嘅咖啡味,叫左少甜所以甜度唔高炒煙肉椰菜仔Side Dishes點左比較健康嘅炒椰菜仔,估唔到份量都幾多!椰菜仔好碧綠新鮮,炒得軟腍又香口,仲有好多煙肉碎添松葉蟹味噌蟹鵪鶉蛋意大利麵配白酒忌廉汁醬汁濃稠度適中,意大利麵條好Al Dente,掛汁能力高,所以每口都充滿白酒忌廉汁香!當中仲有洋蔥粒、三色椒同香菇,七彩繽紛仲好健康添!旁邊仲有個日式風味嘅甲羅燒,係由味噌蟹膏同鵪鶉蛋組成,口感軟滑,味道略鹹,但好好味的!芝牛漢堡配炸薯條(單份)呢度嘅漢堡包有分size,分別係單份、雙份同King Size,主要係肉餡份量的分別。我點呢個係單份,但其實已經好大份了,麵包有女仔手掌咁大!超鬆軟的麵包裏面夾住左厚切煙肉、大啡菇、芝士同牛肉漢堡扒,餡料好豐富啊!漢

凍抹茶牛奶咖啡

炒煙肉椰菜仔

松葉蟹味噌蟹鵪鶉蛋意大利麵配白酒忌廉汁

當中仲有洋蔥粒、三色椒同香菇,七彩繽紛仲好健康添!

芝牛漢堡配炸薯條(單份)

超鬆軟的麵包裏面夾住左厚切煙肉、大啡菇、芝士同牛肉漢堡扒,餡料好豐富啊!漢堡扒同大啡菇都好juicy,好正啊!
旁邊仲有幼身的炸薯條,卜卜趣,鹹香又美味,正啊!
2019-01-03 102 浏览
尖沙咀亞士厘道有好多唔同嘅食肆,而且而家好多都係樓上舖,之前朋友食過推介一間"Amitie Kitchen",有質素、性價比高嘅餐廳,所以前兩日就放工去食晚餐,我哋星期四晚去都比較多人,所以最好訂定位。餐廳有set dinner或者單點選擇,款式都幾多,有意粉、burger、扒類、甜品等等,梗有啱口味。食set dinner比較抵,有餐湯、沙律、主菜、飲品,仲可以優惠價享受甜品。首先冇諗過餐包係可以咁好食,有牛角包、軟包同餅乾條,佢哋嘅包又軟熟又好味, 新鮮溫暖加埋 果占 同埋牛油,非常好味。餐湯係蕃茄濃湯,濃沃嘅番茄味加埋忌廉,口感又滑又好飲,一人份量唔多唔少剛剛好。大蝦甜橙茴香沙律,份量絕對唔少非一般set dinner嘅沙律份量,兩隻大蝦爽口彈牙,加埋甜橙同新鮮嘅沙律菜,感覺清新健康。主菜係炸蠔二重奏意大利麵, 三大隻炸蠔外脆內軟,外面炸得非常香脆,而裏面仲保持juicy;第二重奏 係醬汁,用蠔打出醬汁濃郁好味 撈埋意粉口感非常好。另外單點咗煙肉大菇芝士牛漢堡 配炸薯條,煙肉非常厚,可以用火腿嚟形容,而牛漢堡又厚又juicy,再加上炸薯條粗幼適中,非常香脆,絕對高水準。最後跟餐仲

最後跟餐仲加點左朱古力心太軟配雲呢拿雪糕,無論賣相同埋味道都一流,絕對推薦加點甜品

呢間餐廳睇落平平無奇,但食物嘅質素比想像中好好多,性價比非常高。
2019-01-02 890 浏览
以往過冬,都是以中式為主,今年決定搞搞新意思,食西餐。上網經搜尋,發現尖沙咀有一間西餐廳,聲稱由五星級酒店廚師主理,價錢不貴,交通方便,便決定試試。一行四人,準時六點半到達,餐廳不大,裝修簡潔,典型樓上西餐廳的格局,當晚的客人也不多。由於聖誕將近,除了日常的晚餐,還有聖誕套餐,經商量,決定要兩個晚市套餐,再單點幾款菜式。先來一籃麵包,熱辣辣,有三種包,其中兩種口感鬆軟,另外一種,黑色餅乾款,入口香脆。晚市套餐,前菜是呑拿魚他他,魚不肥,有鮮味,配芝麻醬,更甜美,配菜是秋葵,第一道菜味道不錯。四道主菜,咸蛋黃醬煙蘑意大利麵,濃濃的醬汁,配上口感適中的意大利麵,值得一試的菜式。法國鴨肝意大利飯伴陳年意大利醋,飯上有一件鴨肝,尚算幾肥,意大利飯,典型帶生飯的口感,配陳年意大利醋,酸酸甜甜,更開胃。另外兩道主菜,分別是美國牛小排及羊T骨,前者七成熟,配馬玲薯,後者選了廚師建議的五成熟,配蒜頭,牛小排比羊燒得更香,味道更好,羊的味道也不錯,可惜稍欠羊味。我另外要了一客,酥皮法式洋蔥湯配格耶芝士,十分邪惡,洋蔥味濃郁,配芝士更滯更好味。今晚過冬的晚餐,就這樣結束了,開始迎接聖誕節,及2018年的終

以往過冬,都是以中式為主,今年決定搞搞新意思,食西餐。

今晚過冬的晚餐,就這樣結束了,開始迎接聖誕節,及2018年的終結。

Amitie Kitchen (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道27號捷利商業大廈8樓

緣份天成,初心為本。喜歡用文字分享我的味覺之旅,有興趣請follow我~緣食魔宮。

2018-12-22
友人知道Amitie Kitchen是前五星酒店廚師主理, 專程帶我們來。適逢聖誕期間,餐廳裡有聖誕的裝飾,都幾有聖誕氣氛。Amitie Kitchen有晚市套餐。我們二人叫一個set dinner,再散叫一個漢堡。Set dinner包餐包,前菜,主菜,湯和飲品。餐包微熱軟熟是日餐湯-蕃茄湯這個蕃茄湯同平時出面較稀水的蕃茄湯不同。這個蕃茄湯濃郁,都幾杰身,又幾好飲。前菜:大蝦沙甜橙,茴香沙律這個前菜甜甜酸酸,都幾開胃, 特別在茴香沙律,出面不常吃。主菜炸蠔二重奏意大利麵$188蠔炸得酥脆。意大利麵亦creamy,軟硬適中,不錯。 另散叫了一個double香煎意大利煙肉,大啡菇芝士牛漢堡配炸薯條$218。漢堡巨型,每種材料都是double, 好吸引。香煎意大利煙肉夠香和軟腍。大啡菇也美味, 炸薯條亦香脆。不過牛漢堡略嫌太熟。建議生一點會好點。

適逢聖誕期間,餐廳裡有聖誕的裝飾,都幾有聖誕氣氛。

Set dinner包餐包,前菜,主菜,湯和飲品。

餐包微熱軟熟

是日餐湯-蕃茄湯

前菜:大蝦沙甜橙,茴香沙律

這個前菜甜甜酸酸,都幾開胃, 特別在茴香沙律,出面不常吃。

主菜炸蠔二重奏意大利麵$188

蠔炸得酥脆。意大利麵亦creamy,軟硬適中,不錯。

2018-12-28 162 浏览
每月一度的慶祝日又來了!這個月,寶寶帶我來了這間很近我office 的樓上餐廳。 由於時間尚早,人潮還未算多。今天的Dinner set menu 不太合我們口味,因此我們選擇了3個單點菜式。點完菜後,店員即遞上熱騰騰的餐包😍很豐富的餐包盤喔!竟然有三款餐包之多,麵包新鮮又鬆軟,很好吃,是少數會專注在餐包品質的餐廳(另附果醬及牛油)。值得一讚!鹹蛋黃醬煙肉蘑菇意大利麵 $128好特別的一個Carbonara, 真的是第一次吃一個用鹹蛋黃製成的卡邦尼意粉,感覺有點不一樣,creamy得來有點粉粉的,非常香的蛋黃味籠罩着整個意粉,很獨特很出色👍🏻紐西蘭西冷扒$148本來是想吃肉眼扒的,但無奈今天沒有肉眼扒供應,只有西冷扒,幸好這西冷扒也不錯,雖然我們點了七成熟,但感覺應該沒有七成🤣沒關係,好吃便行了!肉汁豐富,肉質鮮嫩,肥肉不多,也沒有太多筋,很容易入口,連半碟的配菜也煎得很香👍🏻煙肉大啡菇芝士牛肉漢堡配炸薯條(單份)$158剛剛炸起的薯條很吸引🤤我們立即拿了兩條來吃,果然很夠熱很香脆!雖說是單份,但份量絕對夠兩個人share食,煙肉超足料很厚身,雖說漢堡不太夠肉汁,幸好有大啡菇調配一下

由於時間尚早,人潮還未算多。

餐包

鹹蛋黃醬煙肉蘑菇意大利麵 $128
鹹蛋黃醬煙肉蘑菇意大利麵

紐西蘭西冷扒$148

煙肉大啡菇芝士牛肉漢堡配炸薯條(單份)$158
煙肉大啡菇芝士牛肉漢堡配炸薯條

剛剛炸起的薯條很吸引🤤我們立即拿了兩條來吃,果然很夠熱很香脆!雖說是單份,但份量絕對夠兩個人share食,煙肉超足料很厚身,雖說漢堡不太夠肉汁,幸好有大啡菇調配一下,吃起來也不算太乾。整體感覺還可以。

這頓晚餐吃了三個courses,超飽超滿足❤️ 結帳才$478 ,好抵食!
2018-12-27
庆祝纪念
纪念日
餐包
鹹蛋黃醬煙肉蘑菇意大利麵
  • 餐前麵包
2018-12-26 95 浏览
聽說這餐廳的主廚以前是在五星級酒店工作的,聞名已久。餐廳生意興隆,很難才訂了位。我們點了兩個dinner set,跟餐有麵包和餐湯。餐湯是紫薯忌廉湯,口感濃厚滑溜,味道淡淡清甜。麵包有牛角包和麵包等,牛角包香脆可口,有香濃的牛油味。前菜是煙三文魚菠菜仔沙律,煙三文魚鹹香美味,沙律菜很新鮮,車厘茄甜甜的,一試就知道是較貴的食材。墨魚汁海鮮意大利麵材料豐富,包括大蝦、藍青口、帆立貝和墨魚等等。墨魚汁甜甜的,和海鮮的味道很搭配。墨魚汁的份量比一般的更多,所以意粉十分濕潤。意大利甜醋慢燴羊膝伴香滑薯蓉,這菜式在外面比較少見。一整隻羊膝煮得十分軟稔,肉質嫩滑無比。醬汁甜甜的,帶少少酸味, 10分開胃惹味。

麵包有牛角包和麵包等,牛角包香脆可口,有香濃的牛油味。

2018-12-13
2018-12-26 99 浏览
預祝聖誕。最近都比較忙, 很少約好朋友出來聚一聚了!! 難得今天大家都有時間, 所以就一起找好吃的餐廳。這次因為看到OPENRICE上, 這家有很多的好評, 所以就揀了他! 幸好我們很早就有預約! 因為平日的晚上, FULL BOOKING了! 我聽到店員說的。想來是真的很受歡迎。可是地點有一點難找, 因為位於的那座大廈很不起眼, 我們找了一次沒看到, 第二次才看到! 我們是訂了5:30pm 的位子, 所以當天去的時候沒有人, 不過一會兒就有不少人。先來的是餐包, 有三款。我個人最喜歡的是圓型的那個小餐包, 很鬆軟! 超級好味。長條型的跟蔥油餅差不多。凍抺茶牛奶朱古力 HKD 38.00朱古力很出, 反而沒甚麼抺茶的味道。但是外形就非常地好看, 很漂亮的CREAM!!甜度適中, 入口順滑。黑松露炸薯條 HKD 58.00份量很大! 兩個人吃會太多, 不過炸得很脆。味道稍為有點鹹, 而松露味很淡。法式香草牛油焗田螺 HKD 98.00很多人點的一道菜, 也是我們覺得最好吃的一道。很香的香草味, 落足本的。附上的工具也是貼心的一舉。田螺大隻, 入口軟稔好味。底下的薯蓉也很好吃! 很不錯!
預祝聖誕。

最近都比較忙, 很少約好朋友出來聚一聚了!!
難得今天大家都有時間, 所以就一起找好吃的餐廳。

想來是真的很受歡迎。

先來的是餐包, 有三款。
我個人最喜歡的是圓型的那個小餐包, 很鬆軟! 超級好味。
長條型的跟蔥油餅差不多。

凍抺茶牛奶朱古力 HKD 38.00

甜度適中, 入口順滑。

黑松露炸薯條 HKD 58.00

份量很大! 兩個人吃會太多, 不過炸得很脆。
味道稍為有點鹹, 而松露味很淡。

法式香草牛油焗田螺 HKD 98.00

很多人點的一道菜, 也是我們覺得最好吃的一道。
很香的香草味, 落足本的。
附上的工具也是貼心的一舉。

田螺大隻, 入口軟稔好味。
底下的薯蓉也很好吃! 很不錯!

龍蝦湯 HKD 88.00

份量有點小, 不過加分處是用小火爐燒著, 很用心。
湯喝上去順滑好飲, 龍蝦肉雖然不多, 但湯好飲就好了!

原隻龍蝦尾海鮮墨魚汁意大利飯 HKD 268.00

龍蝦尾真的很大條! 很足料! 燒得也很不錯, 剛剛好!
蝦肉很爽口彈牙!

蝦很好吃, 又有意外! 新鮮!

墨魚汁也是落足料, 因為吃完真的滿嘴都是黑色, 哈哈!
如果是剛剛拍拖的男女朋友, 就盡量避免點這個了!
不過我們老夫老妻就不怕, 哈哈!

又是滿足的一餐! 開心!
2018-12-25 82 浏览
做冬,特別少少食西餐。今次去尖沙咀試下,叫左兩個set dinner,再散叫兩樣野食。西餐唔少得既麵包,有3種,軟熟,硬,硬到似餅,加埋醋同橄欖油。一次過有3款軟硬度不同既包。栗米湯,新鮮製,仲有栗米衣係入面,好甜。 吞拿魚他他配芝麻醬,以為好細碟,原來都大,味道配合得宜,芝麻醬唔會太搶,仲有新鮮秋葵。Carbonara, 咸蛋黃醬濃郁,但食完唔會太滯。意粉軟硬到適中,唔會太硬。菇同煙肉配料都唔少。鴨肝意大利飯配陳年意大利甜醋,鴨肝唔會太熟,意大飯硬些。一食意大利飯,醋味濃烈,有別於平時食既意大利飯。無骨牛小排,餐廳建議7成熟。睇表面,都怕會太嚡,一食,面有烤燒味,內裏好淋,牛味重,南瓜蓉好甜。低溫慢煮羊T骨,羊要左4成熟,仲有原個蒜頭同菇,兩者都好淋。薯蓉裏面有煙肉粒,咸咸地。特別叫左洋蔥湯加酥皮,竟然用迷你爐上。洋蔥味好濃烈,夠濃郁,酥皮夠鬆脆。

栗米湯,新鮮製,仲有栗米衣係入面,好甜。

2018-12-22
2018-12-24 84 浏览
為了慶祝拍拖周年,特登search OpenRice, 見到好多人有good comments, 所以決定book 呢間餐廳啦!到果日,好彩有book 咋,座無虛席!侍應帶左我地2人枱,好細心介紹有咩野食揀,因為我地之前係街掃街,所以點左咸蛋黃醬汁煙肉意大利麵同埋BBQ蜜糖醬燒(芝士)美國牛仔骨配蕃薯條。在等期間,侍應先送上餐包。這裡的餐包跟其他餐廳很不同,黑包外脆內嫩!真係好好食!而且入面勁鬆軟。而白包有d似法國包,外面好脆!感覺似岩岩出爐咁!之後就送上了咸蛋黃醬汁煙肉意大利麵。非常creamy! 質感似卡邦尼,而且煙肉料非常多。而麵方面,真係煮得岩岩好!唔太硬唔太軟!之前係其他餐廳都係食得太軟身,用叉叉唔到上黎架。加埋有咸蛋黃醬,顯得呢碟意粉材料多但又唔膩!感覺好抵食!無幾耐侍應送上了登登登.....我期待既BBQ蜜糖醬燒(芝士)美國牛仔骨配蕃薯條!! 因為之前見到評論拍左芝士牛仔骨,我呢個芝士控一定要食!芝士非常豐富, 配合蜜糖及牛仔骨,味覺很好吃!雖然肉厚,但咬落去係軟身, 而且唔知係咪之前「葉」過,肉裡中間部分仍有BBQ醬味道。至於芝士,當然係呢個野食最主要部分,而且放芝士都

雖然肉厚,但咬落去係軟身, 而且唔知係咪之前「葉」過,肉裡中間部分仍有BBQ醬味道。至於芝士,當然係呢個野食最主要部分,而且放芝士都放得蠻多。除了牛仔骨,我地唔好忽略配菜—-蕃薯條。不嬲我唔食關於蕃薯產品,但咬落去時,質感似薯條只有蕃薯味道。加上炸既時間岩岩好,感覺好似新鮮出爐,如果佢單獨為一個菜式,我會買黎食架!而且份量都幾大,好抵食咁...

餐包+2個餸都令我地飽飽!下次會再黎試其他野!

*我地隔離有間房仔,原來有包廂,下次可以約班朋友一齊食!
2018-11-24
2018-12-22 63 浏览
食個滿足既晚餐。同朋友來到尖沙咀既呢間餐廳, 佢幫手BOOK 我搵路。去到時, 無人, 我地係第一檯, 可能時間仲早啦。一order 完佢地就送上餐包。有3款, 由左至右。圓形小餐包: 好好味! 好軟! 入口好易化! 正!中間: 呢個我覺得麻麻地, 無咩味。長形餅: 呢個好脆口, 很香, 有蔥味。龍蝦湯我去親西式餐廳都會order, 今次試呢間, 估吾到係有個蠟燭仔係下面烘熱緊。個湯都好好飲好正。店員仲好nice甘比左兩個碗仔我地, 因為我地兩個人order左一個湯。So sweet! 呢杯野好好飲! 好治癒呀! 好肥好肥既CREAM係上面, 正呀! 邪惡到一個極點。薯條我地order 左有黑松路味, 不過真係好淡, 食得出係有味, 但一D 都吾出。所以下次order 都係order 普通既算, 哈哈! 呢個田螺推薦一定要order !!真係好好味! 我見好多檯都有叫!! 吾怪得知啦!! 可能係招牌菜!! 哈哈!! 墨汁意大利飯食完成嘴都黑晒! 哈哈!! 個飯幾好味, 吾會太硬, 岩岩好。最重要係料好多! 隻龍蝦好味呀! D 海鮮除左魷魚同青口, 其他都好好味! 落埋TABASCO
食個滿足既晚餐。

同朋友來到尖沙咀既呢間餐廳, 佢幫手BOOK 我搵路。

去到時, 無人, 我地係第一檯, 可能時間仲早啦。

一order 完佢地就送上餐包。
有3款, 由左至右。
圓形小餐包: 好好味! 好軟! 入口好易化! 正!
中間: 呢個我覺得麻麻地, 無咩味。
長形餅: 呢個好脆口, 很香, 有蔥味。

個湯都好好飲好正。

所以下次order 都係order 普通既算, 哈哈!

呢個田螺推薦一定要order !!真係好好味!

墨汁意大利飯
最重要係料好多! 隻龍蝦好味呀!
D 海鮮除左魷魚同青口, 其他都好好味! 落埋TABASCO 正!

食完捧住個肚走呀! 今餐真係好滿足!
2018-12-19 92 浏览
位於尖沙咀西面,比京道附近嘅亞士厘道一棟唐樓嘅八樓。上到去見都有幾多客,好在家人早到攞位,真幸福!店子不大,但都有VIP房可座八人,以西式感覺重,也同時已作聖誕佈置,燈光都算有情調,有幾對情侶談情說愛。三個人,叫了個二至三人餐 (又係我增重嘅機會)菠菜濃湯真的很濃味,分量足夠。😝紫薯湯感覺都似上一款湯,多,也有點甜,我家人都喜歡紫薯味。😇5成熟羊架做得不錯,時間控制得很好,食落好軟身。唯一係多了一點肥膏。露荀配菜好合適😍😍松露貝殻粉味道幾好,唔太膩,牛肝菌放左係大大隻嘅貝殼粉內,份量十足☺😋😋吉列甘栗紫薯餅比較甜,但製作得出色,外脆內軟,喜歡吃紫薯嘅你,應該好喜歡。不過都啱多人一齊分享,因為都有八九塊。熱咖啡熱幾香,值得試!香蕉班戟外層香蕉味足,入面忌廉幾厚身但唔膩。總括而言,若然份量少點,其實幾滿意。這個二至三人餐,或許三個人食量都要預係兩男一女,同埋最好分三份上菜。因為平衡好重要!🤣🤣🤣

三個人,叫了個二至三人餐 (又係我增重嘅機會)
菠菜濃湯
真的很濃味,分量足夠。😝

紫薯湯
感覺都似上一款湯,多,也有點甜,我家人都喜歡紫薯味。😇

5成熟羊架

松露貝殻粉

吉列甘栗紫薯餅

熱咖啡熱幾香,值得試!

香蕉班戟
外層香蕉味足,入面忌廉幾厚身但唔膩。

我地早兩日預約咗,但當日遲到咗15分鐘,餐廳好好咁話無問題可以延遲入座。餐廳環境同菜式都有家庭式嘅感覺 XD嗌咗:-大蝦凱撒沙律 $88:啲蝦煎(烤?)得好靚!好大粒,唔太食蝦嘅朋友都話 good!沙律醬汁亦整得好味!-自家製黃金蟹餅 $148:好特別嘅菜式!可惜冇影到相。餅入面有好充足嘅蟹肉,唔係得幾粒嗰啲,除少量沙律菜同一個好開胃嘅茄碎仲有一小份沙律醬,非常建議一試!-法式洋蔥湯 $78@:有好多洋蔥好足料,唔會得啲味精味,好飲!份量亦剛好。-龍蝦味薯蓉 $48:確實好有龍蝦味,不過可能因為其他菜式太出色,呢款有點比下去,下次會試下嗌薯條。-燒菇、焗鮑魚、帶子,龍蝦汁燒啡大菇 $218:開頭我地以為係幾道菜黎 XD 原來係一道菜,一共有三粒大菇。意大利飯配菇幾特別!味道好好,上面啲蝦同帶子都整得恰到好處,強力推介!-泡沫咖啡 $32@:飲品係成餐飯裡面相對較為遜色,略嫌久缺咖啡味。-切餅 $80/服務:成餐飯都坐咗幾耐,又食埋蛋糕,滾搞咗店員好耐,又幫我地影相。服務很不錯!總結:非常建議大家黎用餐。如果係夜晚可以早一星期訂座,都幾 full 下架。
嗌咗:

龍蝦汁意大利飯燒菇、焗鮑魚、帶子 (共三件)
法式洋蔥湯
2018-12-15
庆祝纪念
生日
龍蝦汁意大利飯燒菇、焗鮑魚、帶子 (共三件)
法式洋蔥湯
  • 龍蝦汁意大利飯燒大啡菇
  • 自家製黃金蟹餅
2018-12-11 1965 浏览
這間在尖沙咀的西式餐廳,我朋友推薦我去品嚐,因為主廚是前5酒店廚師,水準實有保證,所以訂了位同家人一齊品嚐享受👨‍👩‍👧可惜爸爸病了,唯有一行三人來!👩‍👧‍👦這裡有獨立房間及大廳位置,獨立房間好適合一大班朋友,有私人空間!大廳環境都幾好,雖然不是太大,但裝飾得好簡單,臨近聖誕節,更有聖誕歌曲及佈置食物有近期推介、優惠、2人餐、一人晚餐及散叫,我們叫了2人餐。人手畫的推薦美食!好有藝術感覺!🎭🎭🎨2人餐包括了前菜、餐湯、主菜(扒同意粉類各一)甜品1. 餐包溫暖軟熟的餐包,有牛角(好香口好鬆軟)、Nuts 白包(有口感、軟軟的)、麵包脆條(脆口有芝麻及香草味)🥖🍞🥐(餐湯)香草紫薯熱湯好滑好香紫薯味!上面的香草及杏仁粒粒好香口、紫薯味好濃郁🍠🍠🍠西洋菜凍湯好特別!西洋菜味好濃好香、健康清腸胃!(法式焗田螺)好香熱騰騰的!好大隻喔!下面是軟滑薯蓉、好creamy;田螺好大隻好彈牙有口感、咸咸香香的味道、配有香草! 🐌🐌🐌吉列甘栗紫薯餅好靚的吉列顏色!即點即炸!好香噴噴熱辣辣送上,好滑好香的紫薯及粒粒軟軟栗子,好香喔!外面吉列好脆,皮薄香口!好美味可口! 紫色內心及粒粒栗子(烤燒
這間在尖沙咀的西式餐廳,我朋友推薦我去品嚐,因為主廚是前5

(餐湯)
香草紫薯熱湯
是日餐湯

西洋菜凍湯

好特別!西洋菜味好濃好香、健康清腸胃!

(法式焗田螺)

吉列甘栗紫薯餅

紫色內心及粒粒栗子

(烤燒紐西蘭羊架)4隻

好香喔!吸引到留口水,擺放得好靚! 薯仔是切薄片,烤得好香;配菜有豆角、西蘭花、椰菜花,好入味

羊架好大隻,烤得外脆內軟,我們點了5成,嫩滑又香口,唔羶味! 🐑🐑

(牛肝菌意大利雲吞伴白酒忌廉汁)

好滑又creamy 的忌廉汁,不會太稀;香草好香、內餡滿滿牛肝菌,好香又健康!一碟有大概有12隻,大大隻,份量好多

甜品(香蕉朱古力班戟)

用朱古力寫字,我見有客人慶祝生日,好好的浪漫紀念的餐廳!香蕉及忌廉是內餡,唔會太甜、好滑;朱古力是人手擠上在外面,靚靚的完美句號!
2018-12-10
前菜:熱熱麵包
是日餐湯
  • 麵包拼盤
  • 吉列甘栗紫薯餅
  • 香蕉朱古力班戟
  • 烤焗紐西蘭羊架
2018-12-11 172 浏览
件扒唔熱都算,有筋我都接受,但真係好難食,唔知自己食緊乜咁明明7月果陣食係好食,有肉味,燒到焦香,菜係沙律,賣相都好好多。今次食係差過大家樂,早知去隔離花園餐廳食無咁嬲,成件扒上既時候干爭爭,食落去係微溫,賣相係同淘寶賣d假牛扒相差無幾,食落去當然係非常難食,但因為我好肚餓,所以我係食晒既,並唔代表d野好食!d菜變左sap 熟西蘭花椰菜花,老實講,d菜仲好食過件扒,真係非常失望!只可以black list,實在太差..
件扒唔熱都算,有筋我都接受,但真係好難食,唔知自己食緊乜咁

只可以black list,實在太差..
紐西蘭西冷牛扒