2018-11-25 132 浏览
今次真係咁啱行開ikea先發現呢間野但出奇地都幾唔錯🥰員工服務態度都好好👍🏻嘢食有水準!份量夠多!上菜速度亦算快! 各方面都好好好滿意😁 我地叫左炸魚薯條、芝士pizza、軟殼蟹漢堡薯條、BBQ醬豬肋骨配薯條!雖然薯條出現嘅次數極高 但真係好好食 好香脆炸魚份量超多 印象中有6塊魚柳 我地每人食左一件魚柳都仲有剩!軟殼蟹漢堡包 個包既表皮脆脆地 外脆內軟 軟殼蟹又夠大隻!豬肋骨夠淋身 好易切到啲肉出黎食🤤🤤甜品都好好食 檸檬蛋糕好清新好開胃!紐約芝士蛋糕 芝士味好濃郁 食完一啖會好想再食下一啖🤪 超級推介👍🏻
今次真係咁啱行開ikea先發現呢間野
但出奇地都幾唔錯🥰
員工服務態度都好好👍🏻

軟殼蟹漢堡包 個包既表皮脆脆地 外脆內軟 軟殼蟹又夠大隻!

豬肋骨夠淋身 好易切到啲肉出黎食🤤🤤

甜品都好好食 檸檬蛋糕好清新好開胃!

2018-11-16
2018-11-25 92 浏览
行完IKEA,朋友話想食下西餐,見到係地下呢間餐廳就入咗去食。可能係平日,商場人流唔多,唔使等位就有得食啦!正呀!因為間餐廳都幾好食,所以原本影左好多相想分享,但open rice完全upload唔到,激死我!!講下有咩好食啦:我地4丁友叫左1個set dinner同散叫左3個主食,其實已經好飽。唔使個個叫晒 set dinner咁貴。我哋揀咗廚師推介嗰個set dinner,其實係牛柳黎,我地想要6成,可惜佢無,佢叫我地可以簡5成或7成,我地因為唔想見血水,簡左7成,好後悔曬咗d牛肉,韌左d囉!非常推介佢個豬肋骨,又諗又入味同埋啲薯條仲要吹卜卜超好味。一定要叫呀!夜晚可能無人會叫的all day breakfast ,但我叫左,哈哈哈,真心唔錯,個多士係彩蛋,個蛋好滑,可惜個煙肉太乾啦!總括可以黎試試佢!
行完IKEA,朋友話想食下西餐,見到係地下呢間

講下有咩好食啦:

總括可以黎試試佢!
2018-11-25 90 浏览
假日享受同老公行山之樂,今次終點站係荃灣。好想係附近食個飽飽,但又唔想hea食。係中國染廠大廈搵到間坐得舒服、環境清幽既餐廳歎一下。餐廳內非常寬敞,適合多人聚餐亦可。或者係兩三知己聚舊亦非常適合,好有自己既私人空間。好靚既環境同裝飾。落單後,店員便送上餐前一籃小包包,熱辣辣,又有黑醋mix橄欖油,唔洗自己落手,非常貼心!Caesar Salad($88),新鮮羅馬菜,又有蕃茄仔、脆脆蒜蓉包粒。另外我地加左蝦,隻隻都king size ,仲有埋碎芝士,非常yummy!Mango Smoothie($40),大家可以試距地既drinks menu,選擇多,而且係一d都唔假。仲係有芒果蓉同粒粒芒果,有誠意之作。而且仲非常解渴,好似甜品又似飲品,一款兩味,好爽呀!Porcini Risotto ($148) 黑松露大啡菇意大利粉,大啡菇真係有手掌甘大,非常juicy。黑松露好香,個汁濃到好似湯甘,好正!Shrimp Linguine($158)大蝦扁意粉,真材實料。香草再配以酸酸的細茄粒仔,係我最愛既口味!

餐廳內非常寬敞,適合多人聚餐亦可。

2018-11-09
2018-11-25 92 浏览
荃灣愈黎愈多美食開左ikea之後更加中意係個邊覓食今次黎到好有格調嘅Backyard叫左個Set Dinner ($228)前菜有炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬春卷新鮮滾熱辣炸起 配上醬好清新主菜我要左烤印度天多利雞肉Pizza辣辣地幾惹味 雞肉份量適合但略嫌太多莞茜 好重味🥺另外軟殼蟹香草醬意粉 ($148)呢個意粉好味啊 個醬係出乎我意料 必試👍🏻而甜品係雜莓千層Cake 酸酸甜甜 不錯_________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
荃灣愈黎愈多美食
開左ikea之後更加中意係個邊覓食
今次黎到好有格調嘅Backyard
叫左個Set Dinner ($228)
前菜有炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬
春卷新鮮滾熱辣炸起 配上醬好清新
炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬

主菜我要左烤印度天多利雞肉Pizza
辣辣地幾惹味 雞肉份量適合
但略嫌太多莞茜 好重味🥺
烤印度天多利雞肉Pizza

另外軟殼蟹香草醬意粉 ($148)
呢個意粉好味啊 個醬係出乎我意料 必試👍🏻
軟殼蟹香草醬意粉

甜品係雜莓千層Cake 酸酸甜甜 不錯
雜莓千層Cak

_________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬
烤印度天多利雞肉Pizza
軟殼蟹香草醬意粉
雜莓千層Cak
2018-11-22 68 浏览
是夜星期六,假期的心情十分愉快, 懶洋洋甚麼也沒做到感覺也輕鬆自在,相約住在荃灣的朋友到這家餐廳晚飯,之前沒有到過這裏,不過近年商場翻新並有宜家傢俬的加入,令成個氣氛都熱鬧起來,這家餐廳在商場的地下位置,餐廳內佈置唔會太浮誇以簡約舒適為主,室內光線比較暗, 很啱情侶或夫婦撐枱腳。餐廳有套餐或散叫各適其適,選擇頗多,我們落完柯打之後,侍應為我們遞上麵包,他說是免費的。吃了一口軟綿綿,點些醋來吃酸尾尾更開胃,不錯。蒜香車厘茄白酒煮蜆$148每一隻蜆size也不小,滲入了淡淡的白酒清香,肉鮮甜,不會煮得太熟剛剛好, 配上車厘茄的清新為整道菜的味道提升不少。馬蘇里拉芝士番茄薄餅$118端上枱的時候,有濃濃的芝士香味撲鼻而來,原以為芝士的分量太多,不過咬一口 卻又不會過份,芝士份量剛剛好,還帶點蕃茄的清甜,加上薄餅邊也有脆口整體不錯。軟殼蟹香草醬意粉$148軟殼蟹是我嘅favorite,差不多去到哪一家食店都會叫的食物吧,當然不同食店的煮法和風味也不同,而這裏的軟殼蟹保留蟹的原形,試過 有些食店做得比較碎,所以 我覺得這道菜的外型做得不錯,味道方面,香草醬很好味,雖然不知道用什麼香草 製作,卻又

蒜香車厘茄白酒煮蜆$148

馬蘇里拉芝士番茄薄餅$118

軟殼蟹香草醬意粉$148
軟殼蟹是我嘅favorite,差不多去到哪一家食店都會叫的食物吧,當然不同食店的煮法和風味也不同,而這裏的軟殼蟹保留蟹的原形,試過 有些食店做得比較碎,所以 我覺得這道菜的外型做得不錯,味道方面,香草醬很好味,雖然不知道用什麼香草 製作,卻又能食到淡淡的青草及輕輕的芝士混在一起,每條麵都包圍醬汁,很搭配。

這裏的環境安靜,很適合傾計談心,而且佢哋餐廳唔會特別催促,等我慢慢食慢慢享受,令到已經懶洋洋的周末更加可以放輕鬆。

2018-11-17
  • 蒜香車厘茄白酒煮蜆
  • 軟殼蟹香草醬意粉
2018-11-22 85 浏览
兩星期前,晚晚開OT,辛苦得很,完全無時間陪伴家人,到了今天,大假終於來臨,首先要和感情要好的二姊相聚,二姊係荃灣地膽,我要求二姊介紹一間環境同食物指數高既餐廳,一來可以同二姊好好傾談,二來可以透過美食解除工作上既辛勞,於是二姊帶我來到中國染廠大廈(8咪半)既地舖~Backyard環境真係so good,地方闊落,裝潢以木及綠色植物貫穿整間餐廳,感覺舒服自在。看menu時,見set dinner有一款係廚師推介,好奇地詢問侍應是日推介是甚麼,侍應回覆是牛柳,二姊最愛食牛,所以不用多想,就叫了一個廚師推介及散叫一客意粉。餐廳未送上主食之前,會先送上麵包籃,有暖笠笠的軟包及餅乾條,還附上黑醋汁,沾上此汁,特別好味。今日是日餐湯是羅宋湯,味道濃厚,酸中帶甜,甜中帶香,鮮滑爽口。好味既食物接踵而來,炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬,炸得非常香脆,材料豐富,配合酸酸的、甜甜的、辣辣的芒果莎莎醬,滋味豐富,促進食慾。主菜牛柳(五成熟)($298)終於來了,未食之前,二姊已出現心心眼,因為此牛柳既擺盤非常精美,而肉質是嫩滑不韌,好有牛味,沾上橙黃色的南瓜汁,味道更上一層樓。另一主菜,海蝦扁意粉配香辣車厘

另一主菜,海蝦扁意粉配香辣車厘茄忌廉汁($158),份量足夠,海蝦鮮嫩彈牙,番茄既酸度啱啱好夠清新,少少辣,非常醒胃。

雖然我倆已經好飽,但係女士們又怎會放過甜品呢,是日甜品係朱古力慕士蛋糕,質感好軟滑,入口即溶,食多幾件都不成問題。

二姊話這裡既咖啡不錯,於是餐茶要了一杯,喝下口感濃烈,有巧克力餘味,醇厚有果香,同甜甜的朱古力慕絲旦糕一起品嚐,好夾。

這裏不但環境美、食物味道出色, 連服務指數我也給予很高分數 ,值得再來。
2018-11-18
  • 牛柳
  • 海蝦扁意粉配香辣車厘茄忌廉汁
  • 咖啡
  • 甜品
  • 麵包籃
今日嘅原定計劃係嚟試下佢每位只需78蚊, 嘅自助早餐嘅。不過放假晏起身是常識吧, miss左breakfast buffet唔緊要, 晏晝12:00-2:30仲有semi buffet。自選主食有8款, 價錢$118-168。個人偏向叫light一點, 揀咗無咁多肉嘅Egg Benedict, 朋友就喺侍應推薦下點咗Risotto。揀好就去另一邊自助區拎野食啦!自助區內容豐富, 有多款沙律、火腿、早餐系列, 仲有小朋友最愛嘅朱古力噴泉。超出預期!其中兩款沙律最吸引我。薯仔沙律: 薯仔軟硬適中, 醬汁唔會太多, 好啱我口味。藜麥沙律 : 加入青瓜、紅椒、粟米、紅腰豆等多款配料, 色彩奪目, 沒有濃稠沙律醬, 感覺輕怡健康。食材簡單, 但從擺盤同配搭上看出心思, 令大家都忍不住要俾相機食先!食還食, 記得留肚迎接主菜!唔好浪費食物喔。班尼迪克蛋配煙三文魚 $128 圓圓水波蛋上面淋上一層鮮黃色荷蘭醬, 表面經過輕輕火灼, 令牛油香氣更為突出。一刀切下, 水波蛋、荷蘭醬同半熟蛋黃融為一體, 香滑程度難以言喻。大蝦帶子意大利飯配乾蔥刁草忌廉汁$168喺香港食Risotto通常都煮到軟趴趴, 中

揀好就去另一邊自助區拎野食啦!

其中兩款沙律最吸引我。
薯仔沙律: 薯仔軟硬適中, 醬汁唔會太多, 好啱我口味。

大蝦帶子意大利飯配乾蔥刁草忌廉汁$168
喺香港食Risotto通常都煮到軟趴趴, 中伏機率極高, 但今日呢個有驚喜!米飯保持韌度, 發揮出risotto特有嘅嚼感, 加上濃厚忌廉汁, 十分creamy。

整體食物有水準, 而且賣相吸引, 值得再嚟!下次一定要食到早餐!
  • 班尼迪克蛋配煙三文魚$128
剛剛去完旅行回來,整個人仍處於放假心情中,行過見到這餐廳佈置充滿田園氣息,吸引了我視線。便立即登門造訪,試下新嘢。店員殷勤接待,又懂得推介食物,現今餐廳較少見。一坐下已送上麵包及醋。我們選了是日晚餐一份,有湯、前菜、主菜、甜點和飲品,都ok喎,選了烤印度天多利雞肉Pizza。另加德國豬手配薯蓉酸青瓜及酸椰菜一只。有佳餚,又怎可無美酒。餐廳有優惠,98元可任飲紅白餐酒2小時嘩!超超超正。叫了一杯紅酒,一杯白酒。先來海鮮磨菇湯,磨菇味濃郁,配上麵包,好味,再來是前菜炸海鮮春卷沙律配上芒果莎莎醬汁,好夾好味,醬汁用生果加紅椒煮成。主菜豬手及pizza一起送來,豬手已切好,外皮燒得脆卜卜,不用點醬已好夠味,D肉一D都不鞋身,配上白酒,减少了油膩感覺,碟邊酸菜亦好吃。Pizza 好薄好脆,有小小辣,pizza 上充滿火箭菜,我至愛,所以一定好味。白酒較紅酒出息,但我仍飲了數杯紅、白酒,應該夠數了。最後加上咖啡及朱古力Moses 蛋糕,好飽了。這間餐廳好適合戀人們談心或女朋友們girls talk或男士們摸下酒杯底,都是不錯選擇。做得2小時任飲,應該唔會吹你離開。
白酒較紅酒出息,但我仍飲了數杯紅、白酒,應該夠數了。
最後加上咖啡及朱古力Moses 蛋糕,好飽了。
2018-11-20 255 浏览
假日與媽媽逛過荃灣區的明愛賣物會,滿手戰利品的我們,到就近的8咪半商場吃半自助午餐,休息一下~半自助午餐,食物賣相吸引,選擇種類豐富,任食🥗、🍞、🥖、🥚、🧀、🥓、🍟、🍰、🍍等,另設自助南瓜湯及咖啡奶茶區,令人目不暇給~個人推介:1。英式鬆餅,口感鬆軟,富濃厚奶油味,加入多粒香甜的🍇乾豐富口感味道,再塗上牛油,經典滋味~2。芝士拼盤,有軟有硬,富溫順芝味及奶味,其中藍紋🧀鹹香味最為濃烈,另有柔韌的水牛🧀放在另一迷白色小盤中,🧀迷萬勿錯過!3。凍肉拼盤,有濃有淡,個人最愛西班牙莎樂美辣肉腸,鹹中滲辣,香口惹味~4。南瓜忌廉湯,灼熱可口,質感濃稠香滑,富濃厚甜香的南瓜味,甜而不膩~吃過自由配搭的前菜及餐湯,我們各點了一份午餐,另加飲品:班尼迪蛋配煙三文魚,面層班尼迪🥚切下時蛋汁流出,底層軟綿的竹炭麵包盡索蛋汁,蛋香馥郁,配搭煙燻鹹香的煙三文🐟,令人垂涎!和牛漢堡配薯條,份量十足,和🐂漢堡口感鬆軟細嫩,肉汁澎湃,🐂味濃郁,配上芝麻包、酸瓜、🧀、🍅及生菜,非常惹味! 薯菜同樣美味可口,增添飽肚感~芒果沙冰,頂層忌廉細軟香甜,🍹充滿天然香甜的芒果味,果香滿載,清新酸甜的味道即時解膩~朱古力沙冰,頂

個人推介:

吃過自由配搭的前菜及餐湯,我們各點了一份午餐,另加飲品:

朱古力沙冰,頂層忌廉細軟香甜,底層富特濃的🍫味及奶味,甜香細膩,冰涼止渴~

半自助午餐價錢大眾化,豐盛飽足,儲夠能量,又去血拼🛍️~
2018-11-18
  • 英式鬆餅
  • 和牛漢堡配薯條
2018-11-20 105 浏览
跟很久不見的朋友,只想找間座得較舒適的店這裡環境不錯,帶點小清新座下來不久,服務員就送上麵包可加上黑醋跟檻欖油同吃軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條漢堡烤得脆身,吃起來鬆軟裡面夾著香脆軟殼蟹,牛油果醬,最特別更有泡菜吃起來不油膩,薯條更新鮮炸起,感覺不錯巴馬火腿火箭菜薄餅用上薄身餅底,烤得脆口份量蠻多,巴馬火腿鹹香豐富配上薄餅吃剛好鴨肝醬野菌闊條麵鴨肝醬味濃,也夠滑身,再配上忌廉汁,不錯但當晚野菌實在太少,幾乎找不到Cappuccino不會過苦,過澀、喝起來很順口荃灣青山公路荃灣段388號中國染廠大廈(8咪半)地下G1號舖
跟很久不見的朋友,只想找間座得較舒適的店
這裡環境不錯,帶點小清新
座下來不久,服務員就送上麵包
可加上黑醋跟檻欖油同吃
軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條

漢堡烤得脆身,吃起來鬆軟
裡面夾著香脆軟殼蟹,牛油果醬,最特別更有泡菜
吃起來不油膩,薯條更新鮮炸起,感覺不錯
巴馬火腿火箭菜薄餅

用上薄身餅底,烤得脆口
份量蠻多,巴馬火腿鹹香豐富
配上薄餅吃剛好
鴨肝醬野菌闊條麵

鴨肝醬味濃,也夠滑身,再配上忌廉汁,不錯
但當晚野菌實在太少,幾乎找不到
Cappuccino
不會過苦,過澀、喝起來很順口
2018-11-11
  • 鴨肝醬野菌闊條麵
2018-11-20 111 浏览
喺荃灣區返工,好多人都話真係好啦有好多嘢食!呢句我唔否認都好同意!但係又唔係樣樣野都真係咁好食個喎!今日呢就行遠啲去到中染大廈!之前成日經過都想試吓呢間餐廳㗎啦!呢度要一大班同事帶多啲嘢食咁先開心!———————-餐前麵包———————-我本身都好鍾意食麵包㗎啦,呢度嘅麵包唔錯有好多唔同味!有個黑糖麵包好好食!好鍾意!比我食晒!——————餐湯(羅宋湯)—————-餐廳方面佢好足料,每碗入邊都有好多餸!不錯!————————全日早餐——————-港女愛吃All day breakfast ! 一入到去見到隔離枱叫咗呢個見到個麵包係粉紅色好得意呀!所以就叫左啦!不過佢都好好食,嗰啲蛋好滑!同埋個雜菇係有牛油煮過好好味!————————炸薯條————————佢個炸薯條好好食!真係即炸㗎!再加埋佢啲調味粉絕配!———————BBQ豬助骨——————-這個不得不一提,啲肉好林, 啲醬料配搭得好好!唔會太鹹!值得一試!總結:整體都好食!環境很好! 好闊落好清靜!嘢食品種多,樣樣都想食!適合一大班朋友一齊嚟食,可以叫多啲唔同嘢食!
喺荃灣區返工,好多人都話真係好啦有好多嘢食!
呢句我唔否認都好同意!
但係又唔係樣樣野都真係咁好食個喎!

———————-餐前麵包———————-
我本身都好鍾意食麵包㗎啦,呢度嘅麵包唔錯有好多唔同味!
有個黑糖麵包好好食!好鍾意!比我食晒!
麵包

——————餐湯(羅宋湯)—————-
餐廳方面佢好足料,每碗入邊都有好多餸!
不錯!
羅宋湯

————————全日早餐——————-
全日早餐

————————炸薯條————————
佢個炸薯條好好食!真係即炸㗎!再加埋佢啲調味粉絕配!
炸薯條

———————BBQ豬助骨——————-
燒BBQ豬助骨

總結:
整體都好食!環境很好! 好闊落好清靜!
嘢食品種多,樣樣都想食!
適合一大班朋友一齊嚟食,可以叫多啲唔同嘢食!
麵包
羅宋湯
炸薯條
燒BBQ豬助骨
  • 麵包籃
  • 薯條
2018-11-19 139 浏览
荃灣食飯除左路德圍之外亦有不少選擇,其中中染大廈翻新後既“8咪半”更有不少餐廳進駐,今日就同大家推介一間有誠意又實惠亦相當有水準既餐廳-backyard餐廳的第一印象,一踏入門口已經覺整個格調同氣氛同外面完全不同,低調而不失雅致,店內多設卡位雅座與低光環境極具私隱度,非常適合與朋友餐聚。食物方面,我點了bbq豬肋排伴薯菜,豬肋排肉質軟熟外亦有保留到肋排應有既質感,亦非常好處理不會切到狼狼狽狽。而bbq汁既處理亦相當有水準,食得出係有塗上三四層醬汁,絕非行貨。薯菜是炸到外脆內軟既薯條同黑醋汁沙律,就算係自己一個單點一份都夠食。而同行友人就揀了5成熟既法式羊架配香辣青檸汁,羊架本身唔差食得出係有質素既羊架,但係熟度選擇方面就推薦大家揀返3成會好少少,另外一提近骨位置會較重羊味,怕羊味既朋友仔就要留意啦。最後想講,我就叫左一杯青檸梳打,服務員好細心咁問我會唔會太重梳打味同埋夠唔夠甜,認真服務一流!係荃灣呢個價位有咁既服務同食物質素,我敢講無乜邊幾間做到!

2018-11-10
2018-11-19 1299 浏览
荃灣有個 “後花園"……所講的是位於荃灣8咪半的 Backyard。平時搭巴士或行去荃灣港鐵站都會經過,不過一直都未入去食過。趁著周末,今朝和朋友去完大帽山晨運之後,感到好肚餓,就來到Backyard食個brunch buffet,$118起有交易,點可以錯過?!見到其他人客可以坐喺落地玻璃位,景觀超開揚,好羨慕,下次一定要再早啲來,坐去嗰度,慢慢嘆brunch。見到好多客人去到自助餐位搵嘢食,我哋都好快揀定要食咩主菜。其實主菜都有8款之多,實有一款啱。揀好主菜之後,我哋都急不及待去攞嘢食。款式都幾多,排列得整整齊齊。有咖啡、茶、牛奶、檸檬茶等等,想飲咩就飲咩。另外,仲有酒店式早餐必食的sausage、ham、beacon、薯餅等。還有沙律吧,最特別係有藜麥沙律添。餐湯、cheese 、餐包亦有供應。甜品方面有朱古力噴泉,布甸、格仔餅和mini cup cake。唔客氣喇! 手機食先!雜菜牛肉湯,裡面有好多牛肉粒等用料,仲有香草和黑椒粒,所以味道唔錯。沙律無限添,我哋趁主菜未來,每人都不只食咗一個round。好食又健康。來了! 主菜來了! 是烤豬鞍配雜莓汁和大蝦帶子意大利飯配乾蔥刁草忌

有咖啡、茶、牛奶、檸檬茶等等,想飲咩就飲咩。

還有沙律吧,最特別係有藜麥沙律添。

餐湯、cheese 、餐包亦有供應。

唔客氣喇! 手機食先!

來了! 主菜來了! 是烤豬鞍配雜莓汁和大蝦帶子意大利飯配乾蔥刁草忌廉汁。

大蝦和帶子都煎得非常香口,新鮮又大隻。意大利飯味道調得不錯,而且好creamy。

豬鞍的厚度出乎所料,竟有成吋厚,切落去係好腍的,點埋啲雜莓汁一齊食,又非常之夾。

我哋食都兩點半,客人們紛紛離場,眼前的景觀實在吸引,好優雅,所以話呢~ 荃灣都有個 “後花園”。
午餐
2018-11-18 86 浏览
今日嚟到荃灣探親戚佢就帶咗我嚟到呢一間backyard 食晚餐佢話呢間野唔止食物質素高 環境都好唔錯一入到去 裝修就好似花園咁 環境十分浪漫之後我就叫咗兩個set dinner前菜就嚟咗個炸春卷沙律配芒果莎莎醬芒果醬勁開胃 而且配搭着炸春卷好正之後就嚟咗個南瓜忌廉湯同埋啲包個忌廉湯好Creamy 同埋啲包都好好食第一個主菜就係慢煮牛肋條醬寬條麵估唔到係咁豐富 麵條食得出係自家製嘅因為口感同平常嘅唔同 而個醬入面都充滿咗充滿牛味嘅牛肋條第二個主菜就係廚師推介嘅澳洲牛柳而牛柳嘅生熟程度都拿捏得好好唔會煎得太乾仲好juicy去到最後仲有一個Tiramisu 作甜品勁好食啊又係
今日嚟到荃灣探親戚

唔會煎得太乾仲好juicy

去到最後仲有一個Tiramisu 作甜品
勁好食啊又係
2018-11-18 369 浏览
早前與友人去了位於荃灣的Backyard食晚飯. 我選了軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條. 友人選了晚餐. 當中包括小食, 湯, 主菜, 甜品和飲品. 店員先奉上餐包. 小食為炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬. 春卷幾脆身, 味道調教不錯. 湯為雜菜湯. 主菜選了廚師推介, 係牛柳. 賣相相當吸引. 厚身的牛柳, 較有口感. 友人話肉質夠嫩滑. 漢堡包上枱. 份量也不少. 微辣的泡菜配軟殼蟹, 雙重口感. 我自己鍾意食粗身薯條, 這個啱晒我. 晚餐的甜品也幾精緻. 朱古力慕絲甜度適中. 友人餐飲係熱檸水. 我就點了熱的Cappuccino.
早前與友人去了位於荃灣的Backyard食晚飯.

我選了軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條.

友人選了晚餐. 當中包括小食, , 主菜, 甜品和飲品.

店員先奉上餐包.

小食為炸海鮮春卷沙律配芒果莎莎醬.

春卷幾脆身, 味道調教不錯.

湯為雜菜湯.

主菜選了廚師推介, 係牛柳.

牛柳

賣相相當吸引.

厚身的牛柳, 較有口感.

友人話肉質夠嫩滑.

漢堡包上枱.

份量也不少.

微辣的泡菜配軟殼蟹, 雙重口感.

我自己鍾意食粗身薯條, 這個啱晒我.

晚餐的甜品也幾精緻.

朱古力慕絲甜度適中.

友人餐飲係熱檸水.

我就點了熱的Cappuccino.

牛柳