有日同幾位愛牛既朋友食緊牛角LUNCH, 佢地都不約而同話依間D牛好高質, 而且仲有燒肉LUNCH SET, 終於有新野可以試下!係OTTO HOTEL既2樓,環境舒適座位寬敞, 而且冇任何燒肉油煙味, 一D侷促既感覺都冇。 每個燒肉SET已包括湯 茶碗蒸, 前菜, 沙律白飯同飲品。擺盤精緻, 最中意係茶碗蒸熱滕滕鮮甜滑溜。共有4個LEVEL, 肉既件數都標示好, 選擇配搭多而清晰, 可因應當日自己胃口同餓既程度去組合~ 🐂極上牛舌+牛後腿肉+澳洲和牛封門柳+霧島黑豚肉簿燒🐂極上牛舌係我最愛既厚切, 口感特別豐富, 彈牙鮮美。牛後腿肉結實有嚼勁, 而平時食既封門柳都比較瘦, 而和牛封門柳就連住少許油花, 口感更鬆軟, 牛味香濃。霧島黑豚肉簿燒口感細嫩, 比平時食既豚肉更鮮味。🐂上等牛後腿肉+牛內裙邊+甲羅燒+雞腿肉🐂上等牛後腿肉重油花, 入口超軟熟有油香!而平時比較少食到牛內裙邊, 估唔到口感軟嫩中帶點咬勁, 幾好食! 除左牛出色之外, 雞腿肉都滑嫩厚肉, 燒到微微焦香好好食!甲羅燒拌白飯一向都係必勝之選, 加入蛋漿拌勻填滿整個蟹蓋, 不一大啖蟹膏連白飯一啖入口, 滿足!食完冇可能唔

🐂極上牛舌+牛後腿肉+澳洲和牛封門柳+霧島黑豚肉簿燒🐂

霧島黑豚肉簿燒口感細嫩, 比平時食既豚肉更鮮味。

🐂上等牛後腿肉+牛內裙邊+甲羅燒+雞腿肉🐂

食完冇可能唔滿足, 個人覺得依度除左食材高質之外, 仲真係食得講究, 可以選擇既牛肉部位多, 我睇單點MENU好似仲有牛刺身食, 識食既愛牛人士真係要試下。
又到咗燒肉時間🔥話說尖沙咀Beefar's最近新出咗個二人套餐,意想不到地咁豐富咁多嘢食,質素仲好好,都幾推介一眾牛魔王去試下😛• Beefar's嚐味菜單二人套餐 $1780• 甲羅燒(兩隻) +$108• 海膽三文魚子和牛刺身 +$138由前菜開始已經好豐盛!海膽薩摩牛軍艦將兩種高貴食材擺埋一齊,和牛軟滑無筋,加上新鮮香甜嘅海膽認真無得輸!唔夠喉嘅可以加配海膽三文魚子和牛刺身,多咗三文魚籽嘅加持成件事更完美。珍寶帶子刺身蟹肉味噌三文治其實係將肥厚嘅帶子夾住蟹膏蟹肉,鮮味十足。仲有和牛芝士他他壽司,油脂味特別香,好食😚極上牛肉濃湯感覺偏向韓式風味,飲落帶點微辣幾舒服同暖胃,而且仲有好多牛肉喺入面,夠足料。之後就有一口和牛西冷天婦羅,用咗西冷位肉味較出,外脆內腍,配埋蜜糖芥茉醬幾夾。喺食燒肉之前,有牛油果海鮮沙律打下底,之後就輪到主角登場✨先上枱嘅燒肉拼盤,有齊鹽燒牛舌包、稀少部位四款(羽下,三角腩,貝肉身,腿三角)、4%奇蹟之牛極上牛柳扒。厚切牛舌夾住大量蔥花,風味特別。平時較少見嘅稀少部位都可以喺度食到,小編最愛腿三角,係油脂同肉味最濃厚嘅部分。最後燒埋牛柳扒,肉質係數一數二咁鬆軟
又到咗燒肉時間🔥

• Beefar's嚐味菜單二人套餐 $1780
• 甲羅燒(兩隻) +$108
• 海膽三文魚子和牛刺身 +$138

先上枱嘅燒肉拼盤,有齊鹽燒牛舌包、稀少部位四款(羽下,三角腩,貝肉身,腿三角)、4%奇蹟之牛極上牛柳扒。厚切牛舌夾住大量蔥花,風味特別。平時較少見嘅稀少部位都可以喺度食到,小編最愛腿三角,係油脂同肉味最濃厚嘅部分。最後燒埋牛柳扒,肉質係數一數二咁鬆軟仲好Juicy💦

甲羅燒拌入蛋漿後燒熟,香氣四溢!

壓軸仲有4%奇蹟之牛極上西冷,已事先以壽喜燒汁調味,油脂非常甘香,真正做到入口即溶,點埋蛋汁一齊食就更加滑溜🤤

食完燒肉仲有日式冷素麵同甜品嘅最中餅,今次真係捧住個肚走,呢個Quota係用得值嘅🤰🏻

• 破曉龍舌蘭 $58
• 烏克麗麗 $48
極品牛宴同朋友相聚當然要燒燒佢今次搵到間係酒店入面既餐廳相當隱蔽比較似私人派對 好彩約到有房坐同朋友幾大聲傾計飲酒都唔怕餐廳肉類同雪糕都係來自日本唔洗飛日本都食到今次同朋友試左個重量級既午餐有4種類選擇 海鮮-牛-雞都有 上等牛後腿肉 店員教我地燒完之後要點上生雞蛋 入口濃味 又帶上雞蛋既滑口 日牛腹肉 燒到兩面金黃 灑上鹽巴入口鮮嫩 鹽巴帶有提味作用澳洲和牛封門柳 肉質鮮嫩 燒耐左都一樣甘軟熟牛味勁 肉質滑雞腿肉 成個組合都係牛 當然要試下燒雞腿肉燒到兩面金黃 帶少焦脆 入面依然多汁嫩滑用牛油燒出來 特別香濃最後 店員會提醒我地有任食雪糕全部都來自日本 包裝有得睇本身想試哂所有味 但太大杯試左兩種抹茶同朱古力 朱古力香濃 入面帶有oreo 餅碎抹茶香濃得來又唔會太甜
極品牛宴

試左兩種抹茶同朱古力
朱古力香濃 入面帶有oreo 餅碎
抹茶香濃得來又唔會太甜
2022-09-25 74 浏览
係尖沙咀出口一行出去就見到間酒店,過對面就到,勁方便!Happy Friday 揀左重量級既level3, A-D 每種類揀一款, 每款3片肉(我地有幾款肉俾左4片🤩)套餐包麵豉湯, 好滑既茶碗蒸, 前菜, 白飯同野飲D肉好新鮮好靚呀😍😍😍 第一set有:樂天澳洲和牛封門柳 - 好濃牛味極上牛舌 - 厚身得黎好爽口牛後腿肉 - 比封門柳有咬口霧島黑豚梅肉薄燒 - 好薄片所以都唔使燒好耐 肉味都好濃另一set揀左唔同款, 可以試多d:牛腹肉 - 依個最鮮紅, 好新鮮! 油脂豐富牛內裙邊 - 最多油脂, 點d檸檬汁同醋中和下好d甲羅燒 - 一d都唔腥, 加半隻蛋撈埋咸道岩岩好雞腿肉 - 意想不到既好味!! 無醃d咩味, 但好濃肉既甜味, 仲好juicy!!自製牛肉蟹膏丼🤪任食既日本雪糕有去日本一定會食既明治香草雪糕, 仲有另一個brand既, 食落似沙冰, 都唔錯~~

係尖沙咀出口一行出去就見到間酒店,過對面就到,勁方便!

套餐包麵豉湯, 好滑既茶碗蒸, 前菜, 白飯同野飲

D肉好新鮮好靚呀😍😍😍 第一set有:
樂天澳洲和牛封門柳 - 好濃牛味
極上牛舌 - 厚身得黎好爽口
牛後腿肉 - 比封門柳有咬口
霧島黑豚梅肉薄燒 - 好薄片所以都唔使燒好耐 肉味都好濃

另一set揀左唔同款, 可以試多d:
牛腹肉 - 依個最鮮紅, 好新鮮! 油脂豐富
牛內裙邊 - 最多油脂, 點d檸檬汁同醋中和下好d
甲羅燒 - 一d都唔腥, 加半隻蛋撈埋咸道岩岩好

自製牛肉蟹膏丼🤪

2022-09-21 505 浏览
忽然燒肉癮起🥰,所以我又去 • 🇯🇵Beefars’s •吃燒肉囉! 燒肉店來自日本鹿兒島,雖然在當地沒吃過,但在香港吃也一樣有風味呢~ 店家主打當地出產的薩摩和牛,由獲獎飼養員在自家農場專人照顧,全部都是A4級以上的黑毛和牛😏,想吃靚牛牛,記得來囉~ 「 上等牛舌🥩$88 」 甚有嚼勁的上等牛舌,肉味甚濃,味道不錯。「 霧島黑豚梅肉🐽$78 」 薄切黑豚梅肉,肉香鮮美,質素有驚喜。 「 甘熟豚肉腸🐽$78 」 外皮很脆的豚肉腸,肉香甘甜,帶點脂肪,不錯耶~ 「 雞腿肉🍗$58 」 調味得宜的雞腿肉,肉質軟腍又入味,好吃。 「 炸雞🍗$48 」 炸雞炸得又香又脆,肉汁豐富又鮮嫩,甚得我心。 「 和牛芝士春卷🧀$48 」 最後大家更可以仼食日本雪糕,個人比較推介莓利芝麻口味哦~ •

「 上等牛舌🥩$88 」

甚有嚼勁的上等牛舌,肉味甚濃,味道不錯。

「 霧島黑豚梅肉🐽$78 」

薄切黑豚梅肉,肉香鮮美,質素有驚喜。

「 甘熟豚肉腸🐽$78 」

外皮很脆的豚肉腸,肉香甘甜,帶點脂肪,不錯耶~

「 雞腿肉🍗$58 」

「 和牛芝士春卷🧀$48 」

2022-09-17
2022-09-20 111 浏览
Beefar‘s一直都係我好想探店嘅其中一間,適逢牛控朋友生日,就好好把握呢個機會,決定好好享受😎食完燒肉自然想食甜品,凍冰冰嘅雪糕係不二之選,而且雪糕都係日本品牌,品質有保證👍🏻口味有五至六款,當中最鍾意嘅係芝麻口味🤭溫泉蛋凱撒沙律~劃開溫泉蛋,蛋漿緩緩滑下,與沙律菜、小番茄及煙肉絲⋯⋯拌勻,不用任何沙律醬,已經非常美味🤤全牛盛盒~每一個部位都有兩片/粒,呢個盛盒令我品嚐到不同部位既口感,油脂分布非常均勻,可見牛嘅質量非常高,開爐時需要將牛脂肪搽勻網格,再將牛肉輕輕一燒,便可造出美麗嘅網紋~配搭上專用醬汁,簡直錦上添花🫶🏻當中會最鍾意特上牛柳,非常嫰滑、多汁、牛味濃郁,回味無窮🤭

1K
2022-09-16 148 浏览
這家燒肉店開業幾年,價格適中,但牛肉的質素,尤其和牛卻是相當高!服務相當貼心,添置餐具,上桌收碟都有禮貌至於裝潢就跟一般日式燒肉店一樣,都是滿滿的酒瓶跟乾淨企理的地方食物點了一個level 3定食,重量級:有四款肉,全部都有三塊, 本來覺得沒什麼,但餐廳原來都頗厚切的,吃完真的很飽!主角:牛內裙邊Skirt的賣點不是肥美,而是超嫩滑的肉質,烤至剛好5分熟,色澤鮮艷,入口軟稔細緻,肉味香濃牛腹肉這個位置當然是肥美的部位,看着他的均勻油花就知道不會韌,相當好吃澳洲和牛封門柳入口即溶, 油花在口中併發,多烤一會也不怕,頂級美味霧島黑豚梅肉薄燒來自日本霧島的黑豚肉當然沒有和牛那麼肥美,但他的賣點卻是黑豚特有的鮮瘦肉味,這就是日本豚肉吸引之處此外還有一份沙律,加了紫菜爽脆特別+$28的溫泉蛋紫菜飯入口相當creamy,濃濃的蛋香味,就這麼入口 飯就已經很好吃茶碗蒸的鮮味濃郁,含有雞肉跟冬菇,混合雞湯熬煮的蒸蛋也是鹹香細緻老實說$288不算很便宜, 但肉品的質素超高,絕非其他一般日式燒肉點可媲美

服務相當貼心,添置餐具,上桌收碟都有禮貌

食物

主角:

牛內裙邊

牛腹肉

澳洲和牛封門柳
入口即溶, 油花在口中併發,多烤一會也不怕,頂級美味

霧島黑豚梅肉薄燒

此外還有一份沙律,加了紫菜爽脆特別

2022-09-15 129 浏览
午餐嚟咗呢度食鹿兒島燒肉,呢度中午唔算好多人,需要傾偈空間都非常夠。中午餐牌一目了然,有幾款食物,每個揀一樣,份量仲有三級可以揀。今次我就因為非常之肚餓,都揀咗個level 3。呢度嘅前菜都非常豐富,個沙律酸甜爽口,先有一粒炸牛肉。另外個蒸蛋,入邊都有啲雞肉。至於個湯就係比較清淡嘅蘿蔔湯。今次揀咗嘅係:是日牛腹肉、牛後腿肉、甲羅燒、黑豚梅肉薄燒。牛後腿肉都頗多根,因為呢個係牛嘅發力肌肉,都係比較瘦嘅,每塊係厚切,牛味都幾濃。牛腹肉顧名思義就好似我哋平時食啲牛腩嗰種,肉質比較鬆弛,第一次試燒呢款肉,因為厚身,用嘅時間都會耐啲。至於甲羅燒,我哋要自己加入蛋漿,自行調校燒個時間,果然唔容易,好容易倒瀉蛋漿。去到一個理想嘅熱度之後,到落啲飯到,果然唔錯。最後黑豚薄燒反而非常之有驚喜,可能因為油脂較多,味道非常豐富,而且非常之香。個飯今次升級咗,配合返唔同嘅肉類,最後大大碗我都食晒。飲品就揀咗咖啡。

個飯今次升級咗,配合返唔同嘅肉類,最後大大碗我都食晒。
飲品就揀咗咖啡。
午餐
2022-09-14 81 浏览
😍Beefar's 鹿兒島燒肉🥰尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓極緻 係唔同d!只有極少數的鹿兒島獲獎飼養員才具備餇養薩摩和牛(A4等級或以上之鹿兒島和牛)資格裝修設計有格調 坐得舒服 空間大燈光嘅點綴令到餐廳氣氛幾好凡惠顧午市或晚市都可以免費日本雪糕任食呢個真係勁正 要開啟另一個胃去食高質日本雪糕禮貌服務 貼心照顧半熟澳洲封門柳香蔥石窩飯$158和牛清湯$58難泡魚乾$48唐揚炸雞$48樂天澳洲和牛封門柳$108——呢塊和牛封門柳真係勁好食😋 牛味勁重肉質細嫩 必試 輕輕燒熟兩面 五六成熟食!JENG!巨峰提子梳打$384%の奇跡A5 級别「4%奇跡之牛」薩摩牛農所飼養的黑毛和牛呢個組合識嘅肉中等價錢而且牛嘅部位夠多!Beefar's 全牛盛合Beefar's Full Beef Tasting 匕一 一 盛少合 世特上牛柳粒、極上牛小排、牛後腿肉、西冷牛扒粒、牛內裙邊、上等牛舌、牛腹脅肉、澳洲和牛封門柳4人用(For 4 Persons)(4名盛)$1,1382人用(For 2 Persons)2名盛)$638
😍Beefar's 鹿兒島燒肉🥰
尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓

極緻 係唔同d!

只有極少數的鹿兒島獲獎飼養員

難泡魚乾$48
唐揚炸雞$48

樂天澳洲和牛封門柳$108
——呢塊和牛封門柳真係勁好食😋 牛味勁重
肉質細嫩 必試 輕輕燒熟兩面 五六成熟食!
JENG!

巨峰提子梳打$38

4%の奇跡A5 級别
「4%奇跡之牛」
薩摩牛農所飼養的黑毛和牛

呢個組合識嘅肉中等價錢而且牛嘅部位夠多!
Beefar's 全牛盛合
特上牛柳粒、極上牛小排、牛後腿肉、西冷牛扒粒、
牛內裙邊、上等牛舌、牛腹脅肉、澳洲和牛封門柳
4人用(For 4 Persons)(4名盛)$1,138
2人用(For 2 Persons)2名盛)$638

2022-09-14 92 浏览
Otto Hotel裡面的壽司芳相當出名,而樓上的Beefar’s也非常不錯。經常光顧Beefar’s的午餐套餐,肉類品質有保證,而且彈性大,可因應自己食量選擇不同等級的套餐。今次一行四人,幾乎都點了所有菜品,重點推介以下款項:A類是日牛腹肉上等牛後腿肉極上牛舌基本上A類的選項都是品質最好的,肥瘦均勻,入口油香味濃。如果喜歡牛舌,建議可選A類的極上牛舌,柔軟而彈牙,與C類的上等牛舌相差頗大。B類Yakishabu 上等牛後腿肉薄切牛肉裙邊牛後腿肉油分比例較低,肉質結實。Yakishabu為少數有調味的肉品,燒肉版sukiyaki,餐廳特別提供了生雞蛋,風味十足。C類甲羅燒上等牛舌樂天澳洲和牛封門柳甲羅燒蟹膏惹味,送飯一流,不過要留意蟹蓋非常薄,若加熱時蟹膏出煙便需要拿出來,不然蟹蓋會裂開並漏出蟹膏。上等牛舌較極上牛舌薄身,但比起大部分燒肉餐廳仍屬高分。D類霧島黑豚腩肉雞腿肉霧島黑豚梅肉薄燒豚肉均為薄切,腩肉油脂比例較高,油潤感十足,梅肉紅肉比例較高,因此肉質結實,肉味較濃。雞腿肉有調味,肉質較嫩。每份套餐均附有沙律、泡菜、牛肉清湯、白飯、茶碗蒸、餐飲,以及非常吸引的日本雪糕任食。

A類

雞腿肉
霧島黑豚梅肉薄燒

2022-09-04
午餐
Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀)🐮牛肋肉盛合 $388極上牛小排、牛腹肉、牛內裙邊擺放得好細緻,仲用牛肉捲成了一朵玫瑰🌹花,未燒已賞心悅目😚每個部位既油脂都好高,入口啖啖肉沒有筋位~🐮前菜拼盤 $188•火炙和牛黑魚子壽司• 和牛他他蟹肉多士•日式炸和牛肉丸3款小食都係以牛肉入饌😚 黑魚子配和牛好高尚,牛肉丸炸得好脆口,而入面仲係粉嫩,而蟹肉多士好足料😊仲叫左個日式炒什菜中和番油膩感~*需加一服務費地址:尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀)

🐮牛肋肉盛合 $388
極上牛小排、牛腹肉、牛內裙邊

🐮前菜拼盤 $188
•火炙和牛黑魚子壽司
• 和牛他他蟹肉多士
•日式炸和牛肉丸

仲叫左個日式炒什菜中和番油膩感~

*需加一服務費
地址:尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
2022-09-13 68 浏览
同女友兩個都係牛魔王,去左Otto 酒店的Beefar’s鹿兒島燒肉店。餐廳係一間來自鹿兒島的日式燒肉店,主打由當地出產及直送的薩摩和牛。餐廳裝潢以灰色做主調,清新型格,別具時尚格調,坐得好舒適,食完又唔會成身油煙味,燒得特別開心🥳餐廳有烤肉午市套餐,可以按自己食量選擇:1️⃣盈量級Level 1:可以從A至D類任選3種,每種1款 $1882️⃣輕量級 Level 2:可以從A至D類各一,每種1款 $2183️⃣重量級 Level 3:可以從A至D類各一,每種1款,但件數增加 $288🔸套餐包和牛炸肉丸、茶碗蒸、沙律、湯、餐飲,非常豐富!🔹特別一提和牛炸肉丸,牛肉味香濃好Juicy!我地仲加左$28把白飯改作香蔥溫泉蛋飯,香蔥溫泉蛋好又香又滑,配埋燒肉一齊食可以中和一下燒肉的油膩感。最後同女友都揀咗重量級 Level 3,份量多又高質。🌸甲羅燒 🦀當然一定揀我的至愛甲羅燒🦀,蟹膏好多,好新鮮真係好好味,店員仲主動幫忙燒🔥,落左蛋漿再攪均,燒到一半膏狀狀態就可以食,用黎送飯一流,果然係白飯小偷!🌸牛後腿肉 - 油花分布平均,牛脂甘香,入口即融🌸極上牛舌 - 咬落爽口彈牙🌸上等牛後腿肉 - 雪花紋路細

餐廳有烤肉午市套餐,可以按自己食量選擇:

🔸套餐包和牛炸肉丸、茶碗蒸、沙律、湯、餐飲,非常豐富!

🔹特別一提和牛炸肉丸,牛肉味香濃好Juicy!

最後同女友都揀咗重量級 Level 3,份量多又高質。

🌸甲羅燒 🦀

🌸牛後腿肉 - 油花分布平均,牛脂甘香,入口即融

🌸極上牛舌 - 咬落爽口彈牙

🌸上等牛後腿肉 - 雪花紋路細緻,口感亦一流
🌸牛內裙邊 - 充滿肉汁,肉味濃郁
🌸雞腿肉 - 肉質軟嫩多汁
🌸霧島黑豚梅肉薄燒 - 脂肪較多油花,口感軟滑甘美

鹿兒島的牛果然質素高,店員又會主動換網服務殷勤,午市仲會有定食 $128起,下次一定會再Encore!
2022-09-12 69 浏览
已經訂左枱14:00,中午14:05左右抵達去到門口,職員話佢哋差唔多要落場收15:00咁我哋就話收15:00大把時,問個職員睇下個餐牌有咩午餐🥣,我哋👀左唔洗一分鐘就決定落order二人套餐六百幾蚊,跟住個職員就話你哋唔夠時間食、掉頭就走左入去,又唔幫我哋掃安心出行,完全冇被無視,我哋當場呆左!之後好嬲咁走啦,第二日當然係唔順氣再打去問啦,就問清楚營業時間係點樣,職員就話last order時間是14:30,收15:00,再問入座時間、原來都係14:30、如果大家想去食個晏真係要預夠時間先好去、冇謂白行!
Went to this restaurant with my whole family on Friday evening. Ordered their special Japanese beef collections and when the waiter brings the beef on table, we saw there was a black hair on the beef and asked the waiter to replace that plate. The waiter said nothing but just bring another plate to the table, there was ANOTHER LONG BLACK hair showing up on the second time. Waiter didn’t even apologize for this and said that “ I think you will cancel this dish - will you? ‘I will report this rest

I will report this restaurant to the CEHP. The service along with the food quality is the worst in Hong Kong. 👎🏻Please avoid this restaurant at all cost.
Pictures attached for your reference. Not even need to mention the meat was in blackish color/not fresh at all. 🤮🤑🤢🤬
2022-09-11 75 浏览
呢間位於金馬倫道嘅燒肉店,打住正宗鹿兒島燒肉嘅口號,因為我女朋友亦都很鍾意食燒肉乙,而且要求很高,所以我決定係今日知帶佢嚟試一下台,中秋亦都非常舒適合燒肉嘅季節,我哋決定試一試佢,價錢方面亦都幾合理,成個a5和牛拼盤兩人份量都只需要600蚊,價廉物美,飲品更加係超值只需要五六十蚊,已經有一杯高質嘅酒類飲品,最特別係下列食品:肉類拼盤拼盤有六款牛,岩曬我呢d心大心細既人,可以一次過試勻曬唔同野拼盤望落已經好豐盛,望d牛既紋路都知正,食落6款牛都好重牛味,各有特式,尤其4%奇蹟牛,入口即融呢個拼盤好推介比第一次去試既客人另一賣點是雪糕放題啊呢度既雪糕係任食ga全部都係日本野雪糕櫃都要五六款唔同口味既雪糕供應

肉類拼盤
呢個拼盤好推介比第一次去試既客人