為朋友慶祝生日🎂愛牛牛更愛和牛🐂🐂🇯🇵❤️已經早1個月前book左尼間專食和牛既餐廳☺️食beefar前已經做好功課😎4%奇蹟之牛聽個名已經夠哂吸引🤤❣️必試!!!我地大約1730到餐廳 仲係冇乜客既時候 限時2小時上每款牛同食每種牛時職員都有細心講解點樣燒最好食👍🏻👍🏻見到佢地上枱同收碟速度都好快好concern 每個客既需要只係有種被監視既感覺😅重點黎啦~~~我地今次order左❣️4%奇蹟之牛盛合🤩❣️上等牛腰脊肉蘸生雞蛋🥚❣️三角腩刺身❣️牛舌盛合❣️麒麟一番搾生啤🍺第一樣先燒燒個肥豬肉 而每碟牛都附上一個開始第一舊牛 先試燒燒牛舌 👅我不嬲超好牛舌😍 而尼到既牛舌入口好彈牙 仲要牛味好濃郁🥳💓大愛啊!!!💞而我認為燒牛舌熟啲會更香更好😎之後試左第一次食既三角腩刺身入口油香四溢 好肥美 但相對其他牛就牛味唔重 我個人冇甘鐘意 💕上等牛腰脊肉配生雞蛋首先上枱已經好靚仔 大大2件而薄薄地 生雞蛋色澤好深色 蛋香味好重 係日整蛋啊😍每邊只燒5秒就完成 太大塊 燒既時候有啲狼狽😅先單食塊牛 OMG 點解甘甜既?😳塊牛好似綿花糖甘甜香 打開左我食和牛既新領域🤩繼而再蘸生雞蛋 PERPECTO!!! 無得
為朋友慶祝生日🎂愛牛牛更愛和牛🐂🐂🇯🇵❤️

• 4%極上牛柳
  • 上等牛腰脊肉蘸生雞蛋
  • 牛舌盛合
2021-08-23 641 浏览
今日發生了一件好事,朋友說要好好慶祝一番,所以我們來到Beefar's 鹿兒島燒肉吃高級燒肉。我和朋友都超愛吃日本菜,她曾經吃過,說很好吃,要推介我來。所以我們馬上致電訂座,一齊食好嘢啦! 這裡主要食鹿兒島出產的薩摩和牛,亦有A5級的 4%奇跡之牛,相信可以滿足到牛魔王的食慾。而不愛食牛的食客,亦有雞、豬、海鮮等選擇,我們各要一些試下。 牛肋肉盛合 $358 由於款式太多,不知吃什麼好,店員介紹我們試牛肋肉盛合。這個盛合全是牛肋肉,但質素各有不同。先由普通級數食起,再食至特上,牛肉越來越肥美,都唔錯。 霧島黑豚五花腩條 $128五花腩條好大一條,脂肪好多,厚瘦五五比例。燒後好甘香,好正! 白飯$20 食燒肉配白飯就最啱! 白飯圓潤甘香,正好減低牛肉的油膩感。

牛肋肉盛合 $358

霧島黑豚五花腩條 $128

白飯$20

食燒肉配白飯就最啱! 白飯圓潤甘香,正好減低牛肉的油膩感。
2021-08-04
2021-08-22 505 浏览
呢排做嘢成日開OT好辛苦,忙完一輪決定獎勵吓自己食餐好啲,今晚就同老婆去食個高級日式燒烤先來個牛肋肉盛合,牛肋肉分為三個等級,越高級當然油花分布越多越靚,我哋一級一級咁食上去,就好似味覺一級一級咁昇華,牛味香濃,簡直係一試難忘薩摩和牛湯烏冬,唔好睇佢個牛肉好似好瘦咁,原來食落口非常之鮮嫩,店員會於上菜時先倒入湯底,濃湯嘅熱力將牛肉加溫至最佳的食用溫度,再加上日本溫泉蛋,非常好吃!海鮮特盛~估唔到個份量都幾多,有大蝦、鮮蠔、原條墨魚、鮮帶子、北寄貝及甲羅燒,超級豐富甲羅燒入面嘅蟹膏鹹鹹香香,鮮甜惹味。非常之大條墨魚餐廳仲有一個甜品櫃,食完飯之後每位客人都可以去自取一款甜品,非常貼心

甲羅燒入面嘅蟹膏鹹鹹香香,鮮甜惹味。

非常之大條墨魚

2021-07-28
2021-08-18 2888 浏览
燒肉控黎講,每個月食一次豪華燒肉應該都唔算太過份吧!之前有朋友推薦過我黎呢一間和牛專門店食過已經留下過深刻既印象!過左1年後呢間燒肉店仍然屹立係尖沙咀果然唔簡單!前菜拼盤個名看似簡簡單單既前菜拼盤其實一d都唔平凡,款式多又帶豪華感.炸和牛肉丸外層酥脆乾身唔油膩,炸成金黃色.內裏和牛充滿肉汁又帶住濃厚牛和,牛肉入口香軟唔會柴.和牛餃子餃子皮薄而且煎得香脆,咬開溢出牛肉汁,味道濃香又唔會過膩.胡麻小白菜小白菜煮得夠腍又帶點奶油香,加上胡麻醬帶住麻香更香滑.和牛海脆壽司壽司飯上鋪上生和牛片,和牛片上再加鮮奶黃色既海膽相當豪華又吸睛.牛肉同樣軟腍無筋,和牛質感好滑而且再加上creamy既海膽就更香嫩又鮮甜.蕯摩牛牛肋肉盛合特上牛肋肉3款牛肋肉中最軟腍及牛脂最濃厚.牛脂濃而不羶,入口唔需要多咀嚼就係口中溶化.上等牛肋肉無覺得係3款中最平均既牛肋肉,肉質同牛脂分佈都適中.入口帶彈性又唔會過油膩,食完都唔會覺得過heavy.牛肋肉牛脂較前2者少,如果無咁鍾意牛肉過肥膩既人就啱晒.雖然牛脂較少但同樣充滿肉香.鹽蔥牛舌包入口絕對滿足到大家對牛舌既慾望!牛舌夠厚身!係我食過咁多間之中暫時見過最厚既牛舌.牛

前菜拼盤
炸和牛肉丸

和牛餃子
餃子皮薄而且煎得香脆,咬開溢出牛肉汁,味道濃香又唔會過膩.

胡麻小白菜
小白菜煮得夠腍又帶點奶油香,加上胡麻醬帶住麻香更香滑.

和牛海脆壽司

蕯摩牛牛肋肉盛合

特上牛肋肉

上等牛肋肉

牛肋肉

鹽蔥牛舌包
入口絕對滿足到大家對牛舌既慾望!牛舌夠厚身!係我食過咁多間之中暫時見過最厚既牛舌.牛舌充滿牛脂香而且香濃唔會過份膩重.內裏既鹽蔥餡好夾,蔥花香令牛舌香味更突出又香.

• 前菜拼盤
  • 蕯摩牛牛肋肉盛合
  • 鹽蔥牛舌包
2021-08-18 1832 浏览
疫情都仲未有緩和既跡象,去旅行既機會又距離遠左.平時每年都必去既日本同必食既和牛大計又要一再延遲.唯有自求去旅行既慾望去揾下香港有得食和牛既地方.今次黎到尖沙咀呢間專食鹿兒島蕯摩牛既專門店一解思念日本之情.Beefar’s 牛肉沙律牛肉烤至7成熟,質感外熟內軟腍之餘亦充滿嚼勁.牛肉住濃厚牛脂香,香而不膩,再配上酸酸甜甜既日式香風沙律醬剛好中和返肉膩感.沙律菜爽脆翠綠,入口充滿水份唔會好乾,清爽又fresh.鹽蔥牛舌包將極厚切既牛舌釀入海量青蔥,牛舌包放落烤網燒既時候帶出陣陣蔥香之餘亦溢出肉汁.本身怕牛舌過厚而影響口感,但咬落牛舌出乎意料地爽彈又唔會過韌,同時內裏又帶住青蔥既爽脆感,口感相當豐富.牛舌充滿牛脂濃厚香氣,加上鹽蔥令味道更鹹香惹味.蕯摩和牛湯烏冬以越南pho既方式上菜,鳥冬被一片片生和牛和蓋上,牛肉色澤鮮艷而且牛花平均地分佈.牛湯以茶壺盛上再由店員慢慢將牛湯地加入和牛鳥冬上以熱湯既餘溫將牛肉浸熟.經熱湯浸熟既和牛片味道更香嫩細膩,牛脂慢慢融入湯底內.最後加上半熟卵及紫菜碎令烏冬味道更濃郁又香滑.烏冬好彈牙又夠滑,掛上濃郁既牛湯吸晒d精華.

Beefar’s 牛肉沙律

蕯摩和牛湯烏冬
  • 鹽蔥牛舌包
  • 蕯摩和牛湯烏冬
2021-08-16 620 浏览
點解我咁遲先知依度燒肉咁好食🤭🤭我好少去酒店餐廳入面食嘢,但我朋友話依度好食過牛x個d,價錢貴少少咋,又唔洗等一個中枱!叫左一碟牛舌,一碟牛赤肉盛合同一碟帶子蟹肉三文治。牛舌佢入面有葱,會令到成件事香好多,燒個陣已經有陣陣葱香,咬落去口感突出,牛舌厚度適中牛赤肉盛合係店員推介,佢既牛肉好高質,脂肪比例平均,令到入口即化,同時有牛肉香,唔係淨係得個油字帶子蟹肉三文治厚肉帶子同蟹肉蟹膏配合,以一口咬入口,口感豐富,同時一解牛肉的油膩感。講左咁多有d肚餓,依度仲有得免費拎雪糕食!坐又坐得舒服,仲有圍裙比我擋油,好貼心!
叫左一碟牛舌,一碟牛赤肉盛合同一碟帶子蟹肉三文治。

牛舌

牛赤肉盛合

帶子蟹肉三文治

2021-08-14 609 浏览
牛肋肉盛合($358)特上牛肋肉,油脂味最濃,在口腔油份最重,牛味則較輕微。上等牛肋肉,同樣有油脂既香味,但油份冇特上牛肋肉咁濃郁,但肉質食到有牛味。牛肋肉,油脂相對較少,但牛味好重。每片牛肉只需每邊燒幾秒就可以,三款唔同級數既牛肋肉,個人最鐘意當然係特上級別,牛肉入口有溶化既感覺。鹽蔥牛舌包($148),厚切牛舌,開中心釀入蔥粒,都係一種創新食法,因為牛舌有一定厚度所以燒既時間要耐一d,而且有機會出現外邊熟,裏面仍然呈鮮紅色,要將開口位置向下讓火可以燒到中心裏面,但就會掉左部分蔥粒出黎,味道方面,有油脂香味,而且食落好爽口有咀嚼口感。
牛肋肉盛合($358)
特上牛肋肉,油脂味最濃,在口腔油份最重,牛味則較輕微。
牛肋肉,油脂相對較少,但牛味好重。

2021-08-13 386 浏览
燒肉達人又出動喇!今日同朋友慶祝生日,所以揀咗一間貴價嘅燒肉,佢嘅燒肉質素就好似去咗日本咁樣,所以如果大家已經食厭咗連鎖店嘅燒肉,都好推介大家試吓。首先我叫了一碟牛舌同一碟牛肋肉盛合,因為本身唔知質素係點,亦都怕油膩,所以唔敢叫咁多,發現牛舌原來佢入面加咗一啲葱,所以燒起上嚟會好香,食嘅時候見到有好多重口感。食牛肋肉盛合,佢係有三種唔同質素嘅牛肋肉俾我,一個係普通,一個係得上等,一個係特上。唔知上等係貴啲,定係特上貴啲,不過我同朋友都覺得上等係最好食。佢嘅牛味好香,而且每邊燒五秒就可以食了。兩個女仔叫兩碟牛都夠了,再配埋日本啤酒就好gur,臨走之前,點樣話出面有雪糕可以任食,我同朋友就食咗一人一杯雪糕就開心走啦

兩個女仔叫兩碟牛都夠了,再配埋日本啤酒就好gur,
2021-08-11 328 浏览
呢一間餐廳book mark咗好耐想嚟食。今日終於一試。嚟得呢度梗係要叫多啲牛、我哋揀咗三款牛一款豬!坐低有熱茶飲;睇完餐牌好多選擇,點完菜大概25分鐘左右嘢食就到。可以慢慢傾偈慢慢等。想豐富啲揀咗牛肋肉盛合,牛色澤靚,血紅,肥瘦均勻。牛肉都幾肥美!另外霧島黑豚五花腩條,長長一條,成條燒,燒到差唔多就剪細件食。我推介上等牛腰背肉,有少少入口即浴嘅口感。另配有生雞蛋點嚟食🥚另外鹽蔥牛舌包好特別,好大件牛舌,好似口袋咁入面充滿蔥花。唔怕啲蔥燒完跌哂!我地唔食太飽,少少地就夠~有機會再嚟食!

另外鹽蔥牛舌包好特別,好大件牛舌,好似口袋咁入面充滿蔥花。
唔怕啲蔥燒完跌哂!
我地唔食太飽,少少地就夠~有機會再嚟食!
2021-08-11 275 浏览
想食燒肉,就嚟咗呢度!▶️Yaki Shabu 上等牛腰背肉$258呢個一份有兩大塊,薄切~牛賣相好靚!油脂好多,牛香夠油份。燒一陣就可以,點蛋食會更滑。▶️牛肋肉盛合$358一盆都幾多肉,有3款牛肋肉:上等牛肋肉、特上牛肋肉及牛肋肉。上等牛肋肉、特上牛肋肉相對地肥美!牛肋肉相對少油脂。肉唔會太濃味,點醬汁食就啱哂!▶️鹽蔥牛舌包$138一份兩大塊,牛舌包住鹽蔥。燒完加檸檬汁,鹽蔥香濃!▶️黑豚五花腩條$128肉質爽林,豚肉味幾夠!剪成細細條食!

想食燒肉,就嚟咗呢度!

▶️Yaki Shabu 上等牛腰背肉$258

▶️牛肋肉盛合$358

▶️鹽蔥牛舌包$138
一份兩大塊,牛舌包住鹽蔥。燒完加檸檬汁,鹽蔥香濃!

▶️黑豚五花腩條$128
肉質爽林,豚肉味幾夠!剪成細細條食!
2021-08-10 342 浏览
🧡如果想要高級式包廂座位同服務,可以嘗試呢間。 🛋餐廳位於酒店二樓,地方超級闊落,有數個包廂,二人亦可以坐到六人座位。 🤎牛肉款式較多同幾講究,有蕯摩牛(由獲獎飼養員飼養)、4%奇跡之牛(A5 BMS 10 極高級)💜另外,惠顧可以任食日本直送雪糕、雪條,款式都有五款以上。 蕯摩牛🥩上等牛赤肉 ($158)沾生雞蛋汁,簿簿一片,尚算鮮嫩, 唔算非常驚喜,另有再高級嘅套餐/厚切選擇。🐮上等牛舌($88)爽口油香,食得幾滋味。 🐽霧島黑豚五花腩條($128)油花分佈均勻,肥瘦適中。 🍊貓之詩($48)橙汁菠蘿汁西柚汁石榴糖漿。唔會太酸,有點甘甜,口味唔太適合我。 🍎蘋果汁($28)飲得出係日本牌子,簡單清甜。🇭🇰尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
🧡如果想要高級式包廂座位同服務,可以嘗試呢間。

💜另外,惠顧可以任食日本直送雪糕、雪條,款式都有五款以上。

蕯摩牛
🐮上等牛舌($88)爽口油香,食得幾滋味。
🐽霧島黑豚五花腩條($128)油花分佈均勻,肥瘦適中。

🇭🇰尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
2021-08-09 278 浏览
成日行過尖沙咀經過呢間酒店都唔知有間燒肉店見網上面有人推介一於捉埋男朋友黎呢度試下呢間餐廳叫得鹿兒島燒肉顧名思義當然係用鹿兒島和牛啦呢度連稀少部位都有得食㗎 但係我自己就唔太捨得食😂太多肉花多眼亂唔知食咩肉好都有盛合包咗唔同既牛咁就唔怕選擇困難症揀唔到😂除咗牛仲有豬同雞既咁就唔怕食太多牛太漏餐廳好貼心準備咗口罩袋之餘仲準備咗圍裙咁就唔怕彈到件衫甘熟豚肉腸 (5條)燒完d汁出哂黎 豬味好重燒完脆脆地食落好正👍🏻牛肋肉盛合有三款既特上牛肋肉 上等牛肋肉 牛肋肉特上牛肋肉同上等牛肋肉真係無得頂油花超級靚上等牛舌薄切牛舌最好食亦都會燒得均勻而又唔會太韌五花腩條最邪惡就係食五花腩啦食d脂肪落肚真係好正燒到脆脆地👍🏻最後 雪糕係任食既~ 好多口味都有~食物高質價錢可接受已經plan好下次男朋友生日再黎食👍🏻
成日行過尖沙咀經過呢間酒店

咁就唔怕食太多牛太漏

餐廳好貼心準備咗口罩袋之餘
仲準備咗圍裙
咁就唔怕彈到件衫

甘熟豚肉腸 (5條)
燒完d汁出哂黎

五花腩條
最邪惡就係食五花腩啦
食d脂肪落肚真係好正
燒到脆脆地👍🏻

最後 雪糕係任食既~
好多口味都有~

食物高質價錢可接受
已經plan好下次男朋友生日再黎食👍🏻
2021-08-09 199 浏览
Beefar's 鹿兒島燒肉地址: 尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓電話: 25576286====================一個人掉下另一半去豪食燒肉,拎了政府發放的消費卷心情好購買慾大增,先去食餐平時唔捨得食架高級燒肉先!wechat 有折扣點了牛肋肉盛合 $358(特上牛肋肉、上等牛肋肉、牛肋肉)及 海葡萄和牛沙律 $88牛肋肉盛合(特上牛肋肉、上等牛肋肉、牛肋肉)先以牛脂肪作油底再燒,三種不同級數既牛肋肉,味道層次分明,肉汁濃厚。配 海葡萄和牛沙律(蛋皮配刺身牛片),清新爽口而且獨特,仲有其他生食牛盛菜式,其他燒肉店都搵唔到。一人折左食左四百多元,一個人的全牛宴
Beefar's 鹿兒島燒肉

地址: 尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
電話: 25576286
====================

一人折左食左四百多元,一個人的全牛宴
2021-08-07 234 浏览
分別有兩個FRIEND近期都同我推介依間Beefar's 鹿兒島燒肉, 位於The Otto酒店2樓, 好方便一出尖沙咀站就係, 去之前上網睇過評價幾好, 今次去都滿心期待~餐廳環境有酒店餐廳既裝備感, 整體感覺不錯。依度出名食薩摩牛, 今次叫左一款刺身一款燒肉試試。薩摩牛三角腩刺身 $168三角肉堪稱牛五花或者牛肋排既的頂級品種, 1頭牛中只能取出2塊, 依度竟然仲有牛刺身食, 真係要試下。厚切既四片牛刺身, 淡粉紅色既肉夾雜住密密麻麻既雪花, 沾少少醬油同WASABI, 入口冇一絲腥味, 滿口牛脂油香, 口感軟嫩彈牙,一試難忘!牛肋肉盛合 $358分別有特上牛肋肉, 上等牛肋肉同埋最普通既牛肋肉, 附上牛脂粒, 烤牛時更加香。可以見到越上等既牛肋肉, 油花就越多, 特上牛肋肉幾近入口即化, 三款既口味都好突出, 最中意既當然係特上啦, 無論口感, 油脂香同牛肉味都係最頂尖。最尾仲有加分位, 就係日本雪糕任食, 食完一杯唔夠可以再拎, 包保滿足。 整體牛既質素好有水準, 特別係今次食既牛刺身, 唔係度度有, 而且非常新鮮, 值得推介。

薩摩牛三角腩刺身 $168

牛肋肉盛合 $358

2021-08-07 181 浏览
近排先發現尖沙咀The Otto酒店內有間日式燒肉店, 主打食鹿兒島「薩摩牛」。餐廳裝潢有格調而且有時時尚感,  座位間隔寬敞兼私隱度高, 整體感覺很好。薩摩和牛他他 $178底下係嫩綠既火箭菜, 拌上蛋汁既和牛他他, 口感滑溜, 調味只有簡單既柚子醋, 麻油, 入口清新細膩。薩摩牛三角腩刺身 $168牛三角腩屬於稀少部位, 而且未試過牛刺身, 估唔到食落係咁鮮味, 亦都食到本身最原始既牛香, 值得一試。鹽蔥牛舌包 $148平時食燒牛舌都係中意食厚切, 依個牛舌好特別,  厚厚既牛舌中間開一刀, 再夾住滿滿既鹽蔥, 燒起上黎牛舌既油份滲哂入中, 同時鹽蔥香氣又混和係牛舌中, 燒到表面焦香後, 入口口感豐富非常彈牙, 油香滿滿, 鹽蔥既香味令到無需再加任何醬汁已經超美味, 依個配搭真係不得了, 中意食牛舌既人一定要試!

薩摩和牛他他 $178

薩摩牛三角腩刺身 $168