2015-12-01 430 浏览
今天和舊同事安安到尖沙咡的倍儿差撥聚舊,餐廳己充滿聖誕的氣氛,真的很舒服!我們都叫了一個二人晚餐,前菜是煙三文魚藜麥野菜沙律配香芒油醋汁,三文魚很鮮甜,而且很清香,令我們胃口大開!第二道前菜也很特別,是芝士焗田螺薯茸釀烤焗大傘菌,田螺很新鮮而且大傘菌也很香,味道很入味,真不錯!餐湯磨菇忌廉湯味道濃濃的很適合我們喝!五道菜安安選了意大利飯,用上珍宝帆立貝,真的很大,再加上黑松露菌,真的絕配!我的豬鞍扒用上炭燒日夲活性水飼,燒得份量剛好,軟軟而肉質鮮味,加上蒜蓉牛用焗扇貝,口感一流,真出色!最後的甜品雪糕 and cheese cake 也很香,整個套餐真是恰到好處,一個大滿足的一晚呀 !
餐湯磨菇忌廉湯味道濃濃的很適合我們喝!
2015-11-30
2015-11-30 513 浏览
每次經過厚福街的 H8,總是人潮洶湧。所以我們今夜,刻意將晚魬時間提早,目的就是,避開那條輪候乘搭電梯的人龍。選擇了朋友大力推介的 BEL CIBO,說這𥚃食物除了美味之外,亦相當多元化,就來一試。由於時間尚早,餐廳氣氛恬靜,裝潢以型格的灰調為主,配襯著天花的迷人水晶吊燈,舒適雅緻。先來點了,黑松露菌湯,濃稠適中,啖啖入口,滲出濃郁黑松露清香,還有配著的香脆可口麵包條,滋味十足。黑松露醬煮原隻鮑魚,又是那股誘人濃郁黑松露的香氣,原隻鮑魚,口感大滿足,肉質軟腍,配著那豐富的醬汁,十分鮮味,一道稱心滿意的頭盤,而且價格亦相當實惠。主菜,原隻黑椒豬手,份量十足,軟嫩嚼口,鹹香入味,肉質依然保留了一點水份,不會太乾身,蘸滿黑椒汁,非常惹味。甜品,椰皇焦糖焗蛋,賣相吸引,蛋面鋪滿鮮果及糖霜,陣陣馥郁椰香撲鼻,一啖入口,濃厚蛋香之中多添了一份溫軟的甜美。不愧是朋友大力推介的餐廳,今夜,的確回味無窮。

不愧是朋友大力推介的餐廳,今夜,的確回味無窮。
2015-11-26
2015-11-29 395 浏览
尖沙咀區嘅食肆,向來都係走高尚路線,甚至會傾向於Fine Dining嘅格調。今次呢間位於厚福街嘅Bel Cibo雖然價格唔算十分高昂,但係以食物嘅質素,我覺得絕不對Fine Dining 餐廳遜色。呢度餐牌上選擇確實有不少,但係由於我地兩位都有選擇困難症,所以叫直接叫呢個兩人套餐xd先黎前菜,煙三文魚沙津配香芒黑醋汁。煙三文魚比平時食到嘅味道無咁咸,加上新鮮嘅蔬菜,夠晒健康; 而芒果黑醋汁絕對有畫龍點睛之效,果味十足,酸酸甜甜,令人胃口大增!接著係兩款小食,忌廉白酒煮珍珠貝同埋芝士焗田螺薯蓉釀大傘茹。珍珠貝鮮味甚足,忌廉味亦相當濃,係鮮味滋味俱備嘅前菜; 而另一道小食亦非常惹味,芝士味厚厚地蓋在薯蓉之上,令整個傘茹一上碟,撲鼻嘅香氣令人垂涎,加上原隻田螺,係一道相當豐富嘅小食。是日餐湯,甘荀粟米湯。非常清新輕盈嘅感覺,味道濃郁,真材實料,絕非普通罐頭湯嘅貨式。接著落黎,當然就係主菜。我地分別叫左紐西蘭頂級肉眼扒及炭燒豬鞍扒配扇貝。6成肉眼扒,煮得外表有香烤嘅感覺,內裡亦保持到粉嫩嘅肉身, 廚師相當有功架; 而燒汁亦烹調得出色,絕對有提昇味道層次嘅作用。炭燒豬鞍扒味道亦都不俗。豬鞍扒帶
炭燒豬鞍扒味道亦都不俗。豬鞍扒帶適量嘅脂肪,煮完之後除左會香啲之外,食落嘅感覺更佳。而扇貝用蒜蓉牛油去焗,出黎嘅味道當然唔會差,有蒜蓉香之餘又唔會奪去扇貝嘅鮮味,唔錯唔錯。
甜品係雪糕伴盤,擺設得出色,雪糕嘅味道亦不是普通的選擇,係我最愛嘅提子冧酒,試問可以點樣抵擋xd

整頓晚餐各方面都相當滿意,而且裝修甚具格調,所以我真心覺得絕對唔會比Fine Dining 遜色!
2015-11-25
2015-11-27 571 浏览
尖沙咀厚福街好多美食,有不同的大小餐廳,   H8就是當中一幢大廈,今晚就到了 12樓的 Bel Cibo Restaurant 吃個美味晚餐 沒料到 平時日子  (星期二) 坐下來不久 ,  餐廳地方不大 , 已座滿客人!  環境燈光偏暗,佈置只是一般~~香芒鮮蝦塔野菜沙律 $108   蝦肉切到細細粒同芒果蓉混合做成一個塔,細緻得意, 蝦肉多 鮮味又彈牙,野菜淋左芒果汁,顏色漂亮,清新 甜甜酸酸 ,胃口大開   ~~乾炒墨魚蒜片墨汁意粉 $138   沒有點驚喜的,蒜片及黑魚片及少量秀珍菇一起炒 , 味道一般~~厚切紐西蘭頂級肉眼扒 $198 (五成熟)  切開睇睇, 噢 , 應該係7成熟嗎 ?   最怕見到血水 ... 符合我了 , 火候好,外面有少少焦香,鎖住了肉汁,一點都唔幹身   , 有咬口,  感覺頗香伴碟有薯蓉, 蔬菜及站立在薯蓉旁邊 是什麼東西呢 ? ?  可能係麵條之類 炸成, 試少少, 好難食, 一定係炸了很久,完全無鬆脆嘅~~黑松露烤焗雞中翼  $78滿滿舖在上面  (好似豆豉 ), 感覺太咸 好濃烈的黑松露味道,   5 隻雞翼焗得好香, 皮脆脆, 有野菜陪

~~香芒鮮蝦塔野菜沙律 $108

~~乾炒墨魚蒜片墨汁意粉 $138
   沒有點驚喜的,蒜片及黑魚片及少量秀珍菇一起炒 , 味道一般

~~厚切紐西蘭頂級肉眼扒 $198 (五成熟)

~~黑松露烤焗雞中翼  $78
滿滿舖在上面  (好似豆豉
), 感覺太咸 好濃烈的黑松露味道,   5 隻雞翼焗得好香, 皮脆脆, 有野菜陪伴在旁

~~蟹肉芝士忌廉煮牛油梨釀大傘菌 $98
  好大隻菇 ,材料豐富 , 絲絲芝士,  蟹肉 , 忌廉汁及牛油果一起, 好香, 軟滑溜溜的, 吃起來濕濕, 味道濃郁

最後, 來個甜品
 ~~沙巴翁朱古力黑炭球 $88
   對 ! 真係好黑
   濃郁 苦苦的朱古力 , 太好味了
  I LIKT IT

2015-11-24
香芒鮮蝦塔野菜沙律
1K
2015-11-26 499 浏览
尖沙咀的餐廳真是日新月異,這橦H8就令人驚訝,20幾層,層層都是食肆,無論是OUTDARK,本陣還是JAMES KITCHEN,間間都很有名氣!樓下門口因而經常大排長龍,這是以往都不會見到的景像。又是我喜愛的有色射燈,最喜歡它慢慢旋轉,看起來很CLASSY。二人餐很選擇很多,不過我只是想吃一點東西墊底就到諾士佛台去了MENU也設計得很吸引,頁頁都是以顏色鮮艷的構圖為主,文字為次煙三文魚沙律用上了長長的BREAD STICK,近來很多西餐廳都很喜歡用這條可以自行分配的STICK代替麵包粒,除了比較不熱氣外,味道也沒那麼濃烈。沙律本身加入了很多烤透的BACON粒,跟水份充足的生菜形成非常強烈的對比,煙三文魚的質素一般,似是未完全解凍的成品。松子仁野菌批薩非常薄,口感爽脆之餘不會太漏,味道又濃,完全滿足了我這食肉獸的口腹之欲!此外,不說不知,其實松子仁在很多素菜之中扮演著肉的代餐的角色,無論口感還是營養成份都同樣近似。最後要了一杯熱檸水熱熱身,馬上就到諾士佛台開戰了!
煙三文魚沙律
松子仁野菌批薩
熱檸茶
最後要了一杯熱檸水熱熱身,馬上就到諾士佛台開戰了!
煙三文魚沙律
松子仁野菌批薩
2015-11-25 216 浏览
慶祝小小既紀念日為了氣氛,當然選擇了浪漫晚餐,睇Openrice見到尖沙咀 H8 bel cibo 西餐,就訂位決定食餐好的∼∼可惜最近天氣反常感冒了,不能大吃大喝的我,只能吃少少,當然沒有點太多餐點∼凱撒沙律$98賣相非常漂亮,以煙三文魚造成玫瑰花形狀,以餅乾棒取代一般的croutons,口感脆脆的,感覺很配,凱撒沙律醬味道很濃,很香,菜非常生鮮,很爽脆∼∼原隻黑椒豬手 $138很大隻的豬手,黑椒味很重肉很軟,但不會辣,肉其實算很多,底下陪以薯泥和少許蔬菜,剛好減低豬手的油膩感,非常美味∼碟邊非常用心,畫了一隻可愛的小豬∼食既同時多了一份趣味∼餐廳環境幾好,燈光昏暗,蠻有情調,坐位不多,不過大多數是四人桌,好像比較適合朋友聚會∼∼

慶祝小小既紀念日為了氣氛,
當然選擇了浪漫晚餐,
就訂位決定食餐好的∼∼
可惜最近天氣反常感冒了,不能大吃大喝的我,
只能吃少少,當然沒有點太多餐點∼
凱撒沙律$98
賣相非常漂亮,以煙三文魚造成玫瑰花形狀,
原隻黑椒豬手 $138
餐廳環境幾好,燈光昏暗,蠻有情調,坐位不多,
不過大多數是四人桌,好像比較適合朋友聚會∼∼
3K
2015-11-25 624 浏览
今晚剛好經過厚福街的H8大厦、全棟食肆、點指乒乒梗有一間合心水之選。選中了12樓Bel Cibo西餐廳。時間尚早、幸運地有卡位雅坐、好寬敞呀!先來頭盤的蟹肉芝士忌廉煮牛油梨釀大磨菇大磨菇香味濃郁、勁爆汁。只可惜蟹肉鮮味蓋過了牛油梨的味道。芝士亦較少、芝味口感不夠。整体調味有點過鹹。主菜選了紐西蘭頂級肉眼扒五成熟、肉質剛好、軟腍。中間部位帶桃紅色又不會流出血水、火喉掌握恰當。甜品的沙巴翁朱古力黑炭球有點似巨版的金沙。入口即感受到朱古力香濃味、不太甜不膩、滋味。到了8時左右、餐廳門外己有人等位、不好意思坐太久、轉戰其他Café、享愛番一杯香濃咖啡先!!

選中了12樓Bel Cibo西餐廳。

時間尚早、幸運地有卡位雅坐、好寬敞呀!
先來頭盤的
蟹肉芝士忌廉煮牛油梨釀大磨菇

大磨菇香味濃郁、勁爆汁。

只可惜蟹肉鮮味蓋過了牛油梨的味道。

芝士亦較少、芝味口感不夠。

整体調味有點過鹹。
主菜選了
紐西蘭頂級肉眼扒

五成熟、肉質剛好、軟腍。

中間部位帶桃紅色又不會流出血水、火喉掌握恰當。
甜品
沙巴翁朱古力黑炭球

有點似巨版的金沙。

入口即感受到朱古力香濃味、不太甜不膩、滋味。
2015-11-24
2015-11-25 470 浏览
記得第一次來這裡食晚餐,燈光暗到伸手不見五指,情調好是好,可是有點連對方個樣都睇唔清楚,就好似有點夜店feel吧!今日來有很大改進了,起碼睇到自己食緊乜先。兩個人來食,晚餐都不失為好選擇,起碼有碗湯飲下,有沙律食下,有田螺大傘茹咬下,仲有一個麵食同一條魚share下,跟手仲有杯啡呷下。價錢算合理,二人餐$588算還可以啦!忘了,還有甜品喔~大傘菌好香而且多汁,菇味夠濃,一向是前菜首選!而且來個和田螺的crossover,融和埋芝士的多重口感,滋味更上一層呢!忌廉白酒煮珍珠貝如果無左那格格不入的忌廉相信會更可口吧!那厚肉鮮味脹身的白珠貝有點浪費了的感覺!三文魚藜麥野菜沙律配油醋汁味道很鮮,因為不單蔬菜新鮮,三文魚又是刺身,還拼了朵玫瑰花出來,賣相咁得,食的時候自然更暢快啦!而且選用了開胃的芒果汁做醬,很好食。意大利紅花粉蒸鮮蝦長通粉的大蝦爽脆彈牙,又夠大隻食落啖啖肉。長通粉煙煙韌韌好有咬口又不會太硬,食起來好食又飽肚。紫蘇葉炭燒檸檬芝麻斑芝麻斑頗細條,手掌般大小,配薯蓉都不失為一個新穎的配搭。紫蘇葉剛好可以去除腥味更突顯鮮味,令魚肉有回甘的味道,配以檸檬汁亦可提升魚味的層次。甜品set有

今日來有很大改進了,起碼睇到自己食緊乜先。

價錢算合理,二人餐$588算還可以啦!忘了,還有甜品喔~

紫蘇葉炭燒檸檬芝麻斑

甜品set有兩款,分別是士多啤梨奶凍和兩色雪糕球配疏打餅。 甜甜酸酸的士多啤梨甜醬汁, 配上香滑柔嫩的奶凍,應該足以讓每個女人都尖叫吧
2015-11-16
2015-11-24 350 浏览
好耐無同大人出去浪漫食飯, 所以襯今日放假, 特登響H8呢間BEL訂定枱.上到去環境較暗, 悠悠燈光, 上面吊住水間燈, 播住浪漫情歌, 果然浪漫.睇完menu最後揀<二人晚餐>$588先有<三文魚野菜沙律>, 三文魚好大片好厚, 夠新鮮, 沙律菜新鮮食落索索聲, 面頭加左芒果醋汁, 甜甜酸酸幾好味.之後有<田螺薯茸大傘菌+白酒煮珍珠貝>, 大傘菌夠多汁, 面頭芝士焗到好惹味. 珍珠貝用白酒煮好香, 肉質好爽口.<羅宋湯>少少辣夠香, 配料夠多.<豬鞍扒配蒜蓉牛油焗扇貝>, 豬鞍扒肉質嫩滑, 肉味濃香. 扇貝夠晒肥美, 牛油甜香.最後係<甜品拼盤>, 係雪糕+忌廉, 雪糕夠滑夠凍, 好滿足.
睇完menu最後揀<二人晚餐>$588
<羅宋湯>少少辣夠香, 配料夠多.
2015-11-21 573 浏览
這間H8的商場, 整橦都是食肆, 甚麼菜色都有, 日式, 韓式, 西餐都有, 琳琅滿目, 但很多都已經滿座, 於是就隨意找了一間裝修簡約, 環境浪漫的酒吧式的西餐廳來享受一頓優閒的燭光晚餐.這裏不但有美酒, 小吃, 主菜美食和甜品等, 選擇豐富; 一坐下, 服務員就主動跟我們兩人介紹菜單, 於是我們按服務員的推介, 點了個黑松露醬煮原隻鮑魚, 原隻黑椒豬手, 忌廉南瓜意大利飯最後來了個甜品椰皇焦糖焗蛋;黑松露醬煮鮑魚, 白白的醬汁混合上點點的黑松露, 所散發出的淡香, 掩蓋不了鮑魚原有的鮮味; 鮑魚的體積也算大, 口感爽口彈牙, 鮑魚的清甜汁每咬一口都能緩媛地流進口裏, 越吃越滋味。當你把整隻鮑魚都吃完的時候, 只剩下鮑魚的精華汁留在殼裏, 再喝一小口, 清香鮮味無比;吃完鮑魚, 就來了熱辣辣的豬手, 只見濃煙直冒, 這裏的豬手炆得很夠火侯,很綿, 不用切也能把它輕易地撕開; 滑滑的外皮帶有一點點黑椒, 鮮紅色的肉鹹鹹的, 濃郁的肉汁每一口都齒頰留香; 就算不沾所配的醬汁也極其入味; 如果沾上所配的黑淑汁, 香濃的黑淑汁把豬手的肉香帶來另一種體驗, 肉有小小的辣, 黑椒味完全蓋掩了原先
黑松露醬煮原隻鮑魚
吃完鮑魚, 就來了熱辣辣的豬手, 只見濃煙直冒, 這裏的豬手炆得很夠火侯,很綿, 不用切也能把它輕易地撕開; 滑滑的外皮帶有一點點黑椒, 鮮紅色的肉鹹鹹的, 濃郁的肉汁每一口都齒頰留香; 就算不沾所配的醬汁也極其入味; 如果沾上所配的黑淑汁, 香濃的黑淑汁把豬手的肉香帶來另一種體驗, 肉有小小的辣, 黑椒味完全蓋掩了原先的肉味, 形成一種很強烈的對比;
原隻黑椒豬手
忌廉南瓜意大利飯, 金黃色的飯由南瓜汁混合而成, 再加上三大隻扇貝作點綴, 使飯的外觀更加吸引; 飯吃到有一點點的忌廉味, 口感黏黏的, 硬硬的, 有爽脆的感覺, 南瓜熟透, 不時散發出陣陣香濃的南瓜味, 混合意大利米, 使米也帶有一絲絲的南瓜清甜味~
忌廉南瓜意大利飯
最後上來的是一個清潤香濃的甜品-椰皇焦糖焗蛋; 只見一顆草莓在焦糖面上點綴著, 金黃色的焦糖表層, 很脆, 破冰層而進, 清香的椰汁味夾帶著蛋香從表層緩緩的飄出, 清甜的焗蛋極滑, 入口即溶; 而且味道比超我們平常吃的, 這個較有點兒新鮮感, 會覺得味道獨特, 一試難忘。
椰皇焦糖焗蛋
無論環境, 食物都這麼出眾, 難怪就算樓上鋪也要等位。
忌廉南瓜意大利飯
2015-11-19 481 浏览
同朋友行行下街有d肚餓,朋友就介紹左依間我食下。兩日叫左個set dinner一上菜,有兩朵玫瑰花嘅煙三文魚,幾有心思。平時食煙三文魚我就好一般,不過依個配香芒油醋汁再加菜沙律就幾開胃,個芒果汁好香濃,幾合我口味依個白汁味嘅蜆味道ok,配合大傘菌味道都幾夾。 大傘菌好厚身,好汁感,上面有幾粒芝士味焗嘅田螺好入味,芝士加田螺加大傘菌三種唔同嘅口感放在一起好好味牙。依個時候叫反杯朱古力味咖啡幾香濃,不用加糖都夠味。上左個雜菜湯好足料。主菜五選二,叫左個意大利紅花粉煮鮮蝦長通粉,蝦食落爽甜新鮮大隻,唔錯。 長通粉配合蝦食加上香草汁幾清新。再叫左個檸檬炭燒原條芝麻斑。魚一上枱比想像中細,檸檬味重。一般炭燒會比較乾身無咩肉汁,依條芝麻斑就無依個問題啦,都算係可以鎖住到d魚汁,唔錯,食落幾香口。最後有主要嘅甜品上,係蕉糖同雲喱拿雪糕配士多啤梨醬嘅布丁。個兩個雪糕都幾甜,反而個布丁口感幾好再配士多啤梨醬好夾,唔錯。

依個白汁味嘅蜆味道ok,配合大傘菌味道都幾夾。

依個時候叫反杯朱古力味咖啡幾香濃,不用加糖都夠味。

上左個雜菜湯好足料。

• 芝士焗田螺薯茸釀烤大傘菌
晚飯時份,人數不少,食客以情侶,三五知己居多,地方不太大,環境不嘈吵,王秀林情歌也永沒有播錯!乾炒墨魚蒜片墨汁意粉138有點驚喜的意粉,用上蒜片把黑魚片炒得超香,同少許秀真菇墨魚意粉一併煮理,面質有嚼口,一碟的面條也真不少,好不容易才能完成。椰皇焦糖焗蛋58有點用心裝飾的甜點,焦糖焗蛋食得多,椰皇味就未試過,焗蛋的焦糖層好有焦香味,不過有點略厚,椰皇味不怎出眾,不過不失,有改良空間,可以做得更好的!

乾炒墨魚蒜片墨汁意粉138

椰皇焦糖焗蛋58

2015-11-18
2015-11-18 933 浏览
已有年多無上過去H8吃飯,這兒的吊燈整晚倒影在搖晃,令人有點心緒不寧。幸好音樂好柔和,坐得挺舒適!是日餐湯野菌湯,用上不少菇菌做主打,每口能喝到濃郁得來是滿滿香菇,湯不會做得太杰身呈糊狀。加上脆餅干浸著吃,多了些咬口。扒美國原隻野春雞168熱辣辣上桌,春雞挺大碟,份量不少,加入香草黑椒作調味,煎得外脆內軟,肉質嫩滑,汁料是茄味所以較淡,適合不吃重口味的人士!香芒汁三文魚凱撒沙律78芒果醬汁加在沙律上增添甜美,顏色亦好靚,沙律菜新鮮爽口,底層還舖滿粒粒蘆薈,多了一份清甜,三文份量比看上去要多,只有兩塊卷成的玫瑰狀,事實上份量不少!

扒美國原隻野春雞168

香芒汁三文魚凱撒沙律78
2015-11-18
2015-11-18 570 浏览
今天閑閑地,想起之前試了尖沙咀H8的 BEL, 不如寫點東西分享哈。一出lift門,見到地上有三個大大個餐廳logo,剛剛對著lift門,我想應該是歡迎的意思吧,幾有新意。前面有好多客人的留影照片。看過menu,點了個2人餐,煙三文魚藜麥野菜沙律配香芒油醋汁:非常新鮮的沙律菜, 嫩滑香甜的三文魚好大塊,配上香芒油醋汁,令香甜更上一層樓,濃香,鮮甜,清爽,再加上藜麥,口感豐富,好食又健康,一定要食。芝士焗田螺薯茸醸烤焗大傘菌:漂亮精緻。薯茸的香加上大傘菌的香,再加上烤焗的香,真的很香口,薯茸的濕潤令口感嫩滑,一點都唔幹身,很有創意的一道菜式。田螺肉肥美大只,混合了濃香的芝士湯汁,相當融合的鮮香味,難得的是一點沙也沒有。好吸引。熱辣辣的羅宋湯:真的很熱,偏辣,但香口,麵包餅乾條脆脆香香。一起食好夾,開胃之餘又香口。紐西蘭頂級肉眼扒(8OZ):雖然塊扒中間有點筋,但火候相當好,外面有少少焦香,一樣的鎖住了肉汁,一點也沒有Dry。口感頗香。紫蘇檸檬碳燒原條芝麻班:由於燈光的關係,還以為燒焦了,原來是紫蘇。芝麻班這樣的食法還是第一次,幾有創意。魚身保持相當的完整,魚肉濕潤,帶有少少的紫蘇香味,口
看過menu,點了個2人餐,
煙三文魚藜麥野菜沙律配香芒油醋汁:
芝士焗田螺薯茸醸烤焗大傘菌:漂亮精緻。
薯茸的香加上大傘菌的香,再加上烤焗的香,真的很香口,
薯茸的濕潤令口感嫩滑,一點都唔幹身,很有創意的一道菜式。
熱辣辣的羅宋湯:真的很熱,偏辣,但香口,
麵包餅乾條脆脆香香。一起食好夾,開胃之餘又香口。
紐西蘭頂級肉眼扒(8OZ):
紫蘇檸檬碳燒原條芝麻班:
魚身保持相當的完整,魚肉濕潤,帶有少少的紫蘇香味,口味偏淡,我喜歡鹹一點,相信會更好味,有時健康和味道只能選一。
最後當然是甜品,雪糕當然好味道,芝士餅屬於輕口味的那種,帶一點酸酸甜甜,配搭的很好。

2015-11-12
2015-11-16 468 浏览
今晚響呢頭收工, H8一向多野食, 所以就上左人氣既Bel Cibo試下.一入去燈光昏暗夠情調, 近窗邊梳化位可以望出出面夜景.睇左一輪Menu, 都係要左二人晚餐$588, 唔洗諗咁多.先來煙三文魚野菜沙律, 分量多, 三文魚新鮮, 加左芒果醋汁落去酸酸甜甜夠開胃.芝士焗田螺釀大傘菌, 芝士唔太濃, 田螺夠爽口, 大傘菌夠juicy.白酒煮珍珠貝, 白酒夠香忌廉夠滑, 珍珠貝好彈牙新鮮.主菜要左帆立貝黑松露菌意大利飯, 帆立貝煎香左, 但入面爽口鮮甜彈牙, 意大利飯唔會太淋, 黑松露香味濃, 兩者配合好夾, 好有口感. 甜品芒果忌廉蛋糕, 蛋糕夠鬆軟, 忌廉唔會太漏, 仲散發住陣陣芒果清香, 唔錯.
一入去燈光昏暗夠情調, 近窗邊梳化位可以望出出面夜景.

白酒煮珍珠貝, 白酒夠香忌廉夠滑, 珍珠貝好彈牙新鮮.