2021-09-08
🐻耐左無出post…因為有好多生日飯局,未得閒整理好 🤪 今次同屋企人食,當然揀一間近少少既試啦 🥰 屯門紅橋多左好多餐廳小店唷,尼間聽聞都成日排隊,雖然無得book,但餐廳空間夠大,晚餐早少少來都可以唔洗等,自助形式,職員有禮 ✨😆🐻食後感‼️✨「德國黑麥啤慢煮咸豬手」$168尼隻豬手來到真的要試試,即叫即焗,等待時間較長,但當🐻見到咁大隻又多肉既🐷手送上時,不禁嘩左一聲 😆 外皮有少少位置有薄脆皮口感,內裡夠juicy夠曬味,仲有微微啤酒香 ✨推‼️✨「蕃茄忌廉蟹肉寬條麵」$90賣相一流,小山丘蟹籽鋪滿面,仲有蟹肉同蕃茄汁拌埋一齊食,係幾正✨ 不過🐻覺得味道偏淡,如果再濃郁d就更好 😬✨「水牛城雞翼」$50尼款只在星期六日或假日提供,共5隻 🥰 比平時食既水牛城雞翼辣味無咁重,但都係一樣非常開胃 🙂✨「京都宇治小山園鮮奶抹茶(熱)」$37其實佢地咖啡都幾出名,不過🐻唔太好,所以試佢既抹茶Latte 🍵 茶味濃郁,飲琴尾都仲係咁濃,不過就偏甜左少少 😬
🐻食後感‼️
✨「德國黑麥啤慢煮咸豬手」$168