2024-01-09 80 浏览
Beetroot salad $98先上沙拉開開胃先,新鮮既紅菜頭片、爽甜既梨、水份飽滿既車厘番、少少辣既洋蔥,拌入辛辣的油醋汁中,口感新鮮而且多層次。ROASTED ROSEMARY MURGH (H)$158採用傳統印度方法醃製,先用迷迭香、大蒜、生薑、印度香料等醃製雞,再入烤爐焗,上枱已經聞到陣陣香味,雞肉質鮮嫩,雞皮烤得十分香口。Butter Chicken Spaghetti $128奶油雞肉就食得多,第一次見餐廳有奶油雞肉義大利麵 ,最鍾意食奶油雞嘅我當然要試吓效果係點,嫩雞肉搭配芳香既奶油醬汁,creamy 得黎又保持到印度香料嘅味道,出奇地好食!COCONUT LASSI $62聖誕節限定嘅椰子Lassia帶有奶油味既印度乳酪配上椰子味道,出奇地夾,勁有熱帶風情既感覺Coke With Lime $35可樂裏面除了加左檸檬,仲有青檸勁有心思。
Beetroot salad $98

Butter Chicken Spaghetti $128

COCONUT LASSI $62

聖誕節限定嘅椰子Lassia

Coke With Lime $35
可樂裏面除了加左檸檬,仲有青檸勁有心思。
最近迷上了印度菜( ´・ω・`)誤打誤撞搵到呢間中上環嘅隱藏小店!出乎意料地高質!食完每道菜都嘩嘩聲 拍得住出面嘅高級餐廳喎.♥ 𝘿𝙞𝙡𝙡𝙞𝙬𝙖𝙡𝙚 𝙂𝙤𝙡 𝙂𝙖𝙥𝙥𝙚 黃金脆球 $⑧②自己倒啲餡料入去 好玩!外殼脆卜卜 絕無油溢味~餡料以薯仔蓉 紫洋蔥等製成 加埋薄荷汁幾清新 記得要成粒擺入口 因為會爆汁㗎!.♥ 𝘿𝙞𝙡𝙡𝙞𝙬𝙖𝙡𝙚 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 奶油雞 $①④⑧♥ 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣 芝士薄餅 $④① (可走辣)奶油雞好出色!超香超𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 唔會覺得好油好滯 反而食完意猶未盡(´∀`) 𝐧𝐚𝐧𝐧自帶麵粉香 厚身鬆軟 芝士完美融入麵糰 唔會拉絲但好香 蘸汁食超正 .♥ 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝙆𝙚𝙚𝙢𝙖 𝙌𝙪𝙚𝙨𝙖𝙙𝙞𝙡𝙡𝙖 羊肉餡餅 $①④⑧又係好正!薄脆又啖啖肉夠惹味 帶點膻香同肉汁(≧∇≦).♥ 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 芒果乳酪飲 $⑥②果味濃郁 但唔係人工甜味٩(^ᴗ^)۶ 乳酪厚滑濃稠直程可以當甜品!

Dilliwale  Gol  Gappe

♥ 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣 芝士薄餅 $④① (可走辣)
Dilliwale  Butter  Chicken
Cheese  Chilli  Naan

Lamb  Keema  Quesadilla

又係好正!薄脆又啖啖肉夠惹味 帶點膻香同肉汁(≧∇≦)
♥ 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 芒果乳酪飲 $⑥②
Mango  Lassi

Dilliwale  Butter  Chicken
Cheese  Chilli  Naan
Lamb  Keema  Quesadilla
Mango  Lassi
  • Dilliwale Butter Chicken
2024-01-05 258 浏览
應友人邀約嚟半山食晏,朋友想食咖喱,帶咗我嚟堅道呢間新開嘅印度餐廳「CHASKA」。店舖主打傳統正宗印度料理,室內裝潢頗有特色,採用西式酒吧風格作設計,燈光柔和,座位舒適,營造出輕鬆用餐環境。餐廳平日午市有套餐供應,定價由 $99-$119 不等,包沙律、前菜、主食、烤餅或印度香米飯,另外亦可以加錢配汽水、印度香料茶或生啤等。我哋每人點咗一份午餐,涼拌沙律用料很清新,以紫洋蔥及椰菜炮製,入口酸酸辣辣,非常醒胃。前菜 Chicken Tikka 味道亦唔錯,雞肉燒得又香又嫩,火候控制得啱啱好。Dilliwale Butter Chicken 牛油咖喱雞 ($109)  雞件炆得非常入味,肉嫩又唔嚡口,咖喱濃稠順滑,味道温和,帶牛油和香料香,但又唔會太搶,配雞肉吃,啖啖滋味。Mutton Saagwala 菠菜咖喱羊肉 ($119)  羊肉肉質非常鬆化,入口嫩滑不羶。咖喱帶少少香辣,綠色菠菜蓉令羊肉增添咗一份獨特嘅清新感。印度米飯口感極佳,外型扁而細長,入口蓬鬆柔軟;烤餅煙韌軟熟,熱辣辣又散發麥香,同咖喱汁簡直係絕配!餐飲點咗Masala Ginger Tea ($20) 同 汽水 ($2
餐飲點咗Masala Ginger Tea ($20) 同 汽水 ($20),印度香料奶茶 奶味和茶味都非常出眾,入口帶淡淡薑辛,非常暖胃。
2024-01-01 33 浏览
聖誕節唔想比人劏 唔想食中餐 印度菜都係一個唔錯嘅選擇平時搭巴士經過 新開張冇幾耐 一於幫襯下正日出去食 識揀時間一定係early dinner17:50嚟到果然未有人餐廳佈置到好有聖誕氣氛同傳統印度餐廳嘅感覺好唔同呢度好Modern 坐bar 檯位好chill想開陽啲 坐門口嘅high table 望街都好捨意Cheese Chilli Naan通常食印度菜 我最期待嘅其實係印度烤餅個Naan好soft 裏面夾咗芝士正正係我最鍾意嘅口味而且上菜時會有毛巾蓋住防止塊餅變乾同變凍Grilled Tandoori Fish店長有問我辣唔辣得 用green pepper調味話咗可以辣~食落啲魚肉比較實淨調味絕對係香港人可以接受嘅辣度唧少少檸檬仲可以吊返魚嘅鮮味Roasted Rosemary Murgh本身以為係比較西式輕怡嘅做法原來都係有chicken tikka嘅感覺香料味好重 雞肉好嫩 即叫即整啲肉汁完全保留到Lime Soda話咗唔想要甜~點知佢地個做法就會變咗落鹽長知識了😆
聖誕節唔想比人劏 唔想食中餐

香料味好重 雞肉好嫩 即叫即整啲肉汁完全保留到

Lime Soda
話咗唔想要甜~點知佢地個做法就會變咗落鹽
長知識了😆
一行人來到印度餐廳打個牙祭,入面裝潢簡約大方,唔使耐,Oilve Naan同Paneer Tikka Masala先來個登場嘅!🍛 Naan外表金黃,拉一拉嗰瞬間個香味直撲鼻尖,同埋Paneer嘅絲滑夾擊,簡直係香軟得嚟又滋味十足。蒜味唧唧嘅蝦就真系印證咗一份好菜靠鮮,蝦仁又大隻又爽口,那個蒜茸掛住香,唔膩口得黎又唔會搶咗海鮮本身嘅味,真系正!😋而家,講吓主角Chicken Tikka Masala同Lamb Biryani。呢个tikka masala,辣辣地、香香地,咬落去雞肉入味,嚐一啖就識得佢厚重嘅香料底蘊,比起外邊食過嘅來得更地道。至於Lamb Biryani,見到上檯就已經心郁郁。打開嚟,羊肉同飯粒嘅組合香得一踏糊塗。羊肉粒腍到化,飯粒恰到好處嘅爽滑,真係食得出廚師嘅巧手同心思!👍整體黎講,呢間餐廳彩嘅調調,唔使太多複雜嘅技巧,簡單嘅香料配搭,就整出難以忘懷嘅美味。下次再放工累咗,想黎個味蕾上嘅滿足,呢度絕對會系首選!

📍 CHASKA (半山)半山堅道58-62號美蘭閣地下2號舖今日朋友帶我嚟到半山一間熱鬧的印度料理餐廳,彩色繽紛的佈置,充滿香料的香氣,優雅的音樂和熱情的服務,讓人感受到印度文化的熱情與活力。💁🏻‍♀️🫶🏼👉 Tandoori Chicken (Half) 🐥 💰$128😋😋😋😋.7/5這道菜以嫩滑的雞肉為主角,先用秘密的優格和香料點綴,再放入烤盤中的黃油和香料中烤製而成。烤著的雞肉外皮金黃酥脆,內裡保持著多汁和嫩滑,帶來豐富的口感和美味。這道烤烤雞散發著誘人的香氣,配上秘密的調味料,絕對是一道令人滿意的美食選擇。👉 Dilliwale Butter chicken🍗 💰$148😋😋😋😋.9/5這道菜是用切塊的烤雞炒製而成,配上濃郁的奶油番茄醬和黃油。這款奶油雞口感滑順,醬汁豐富而濃郁,帶有微微的辣味和奶油的香氣。烤烤雞的肉質和奶油醬的結合使得這道菜十分美味,給人一種濃厚的印度風味。👉 Beetroot salad🥗 💰$98😋😋😋😋.8/5紅菜頭沙律以鮮艷多彩的紅菜頭粒、新鮮的牛油果、櫻桃番茄和洋蔥作為主要成分,再淋上一種酸甜的油醋調味汁。這道沙拉口感清新,各種成分的組合帶來豐富的口
📍 CHASKA (半山)

👉 Tandoori Chicken (Half) 🐥
💰$128
😋😋😋😋.7/5

👉 Dilliwale Butter chicken🍗
💰$148

👉 Beetroot salad🥗
💰$98
😋😋😋😋.8/5
紅菜頭沙律以鮮艷多彩的紅菜頭粒、新鮮的牛油果、櫻桃番茄和洋蔥作為主要成分,再淋上一種酸甜的油醋調味汁。這道沙拉口感清新,各種成分的組合帶來豐富的口感。甜菜根的甜味和其他成分的鮮美相互輝映,為整道菜增添了色彩和風味。

👉 Cheese Chilli Naan 🫓
💰$41
😋😋😋😋.9/5
我們還點了芝士辣椒烤餅和大蒜烤餅。這兩道烤餅都是印度料理中常見的配菜。芝士辣椒烤餅以香酥的餅皮包裹著濃郁的芝士和辣椒,口感酥脆又帶有一絲辣味。

👉 Garlic Naan 🫓
💰$34
😋😋😋😋.9/5
大蒜烤餅則以蒜香四溢的餅皮為特色,搭配上層次豐富的大蒜味道,非常適合作為主菜或者配菜。這兩道烤餅都非常美味,為整餐增添了更多的風味和口感。

回頭: yesyesyes,這次的印度料理體驗令人滿意。烤雞和德里風味奶油雞都展現了印度菜的獨特風味和口感,而紅菜頭沙律和烤餅則為整餐增加了豐富的層次和口感。如果您喜歡印度料理,這裡絕對是一個值得一試的印度美食之旅。💞💞💞
2023-11-05 275 浏览
是日要到孫中山紀念館,便順道在半山搵野食,朋友在附近返工的,介紹了一間印度餐館叫Chaska,是印度的小酒館。沒想到過了中午飯市也挺旺場,有外藉酒客也有國内食客,氣氛柔和感覺不錯。不知道食甚麼好,便點午餐吧,點了一款素食同一份羊咖喱,午餐仲有小食同主食的。⭐Daily Special Starter前菜有分素同葷,素是炸薯泥餅,外脆內軟帶香料香。葷是雞腿肉,醃制過甜甜辣辣的,幾好味😋⭐Lacha Pyaaz印式的洋蔥沙律,沒有醬料,是新鮮的蔬菜切塊,食到蔬菜的甜味。⭐Palak Paneer素食主菜點了菠菜咖喱,菠菜蓉混合薑、洋蔥同其他香料煮成,食落係濃濃的菠菜味帶少少辛辣,裏邊放了不少茅屋芝士,軟軟糯糯的口感很好👍⭐Lamb Rogun Josh另外一款主菜係羊肉咖喱,有著蒜、薑、洋蔥,玉桂、牛油和其他香料的香味,味道挺復雜的,而咖喱顔色程紅色因爲加了紅辣椒,但入口亦只是微辣。裏邊的羊肉切塊,已炆得軟腍,吸飽了香料香味,好好味🤤⭐Naan主食可選印度香米或烤餅,選了後者,鍾意佢煙煙韌韌的口感,配咖喱食特別正😋看似少少的份量,但食落十分飽,好味好味,又係滿足的一餐🥰

⭐Daily Special Starter

⭐Lacha Pyaaz

⭐Palak Paneer

⭐Lamb Rogun Josh

⭐Naan

看似少少的份量,但食落十分飽,好味好味,又係滿足的一餐🥰
2023-11-04
2023-10-31 359 浏览
是日同朋友來一趟本地小旅遊,上到半山一帶參觀「孫中山紀念館」,參觀完看到這一間印度小餐館,門面看來骨子,再細閱餐牌,午餐約100元左右,以印度餐廳而言很划算喔,就在此用餐。  餐廳裝潢頗為新派,有別一般傳統印度餐廳,感覺舒服,侍應都是印度人,態度親切,招呼十分好。 午市套餐定價$99-$119,有沙律、前菜及主菜,配上印度烤餅或米飯,可以額外加錢配甜品及飲品。此外,如果午市套餐不合口味,還可以從主餐牌着手,選擇十分之多。主菜方面,我們就要了「Dilliwale Butter Chicken」($109)及「Lamb Rogan Josh」($119),一份配印度烤餅,另一份配印度飯,等不久,所有食物一拼送上,全放在枱上,很強打卡感,煞是好看極了。前菜是「Masala Chicken」,印度菜吸引之處就是她們的咖喱,混合了不同的香料,味道複雜,帶微微辛辣,而雞肉質感嫩滑,實在好吃。此外,還伴有一小碟「印式沙律」(Laccha Pyaaz),亦可以視之為前菜,有紫洋蔥、蕃茄、青瓜、甘筍,每樣食材都十分新鮮,正好作為每一口咖喱與咖喱之間的間場,有清清味蕾之效。兩款主菜很吸引,先嚐嚐這個印度牛
Laccha Pyaaz
兩款主菜很吸引,先嚐嚐這個印度牛油雞「Dilliwale Butter Chicken」,雞肉同樣非常之嫩滑,醬汁夠厚身,既有咖喱香,亦有牛油香,真正香濃惹味,還有陣陣細緻的香料味
,十分好吃。
Dilliwale Butter Chicken
 另一主菜咖喱羊肉「Lamb Rogan Josh」,跟上述的咖喱有點分別,雖然同樣有很多香料香味,但感覺更複雜,更具層次
,而羊肉很軟腍鬆化,羶味不太重,相信絕大部人都接受到。
Lamb Rogan Josh
印度米的特點就是十分修長,質感較乾身,不過,伴以咖喱就變得很不同。而吃印度菜又怎可以少得印度烤餅呢!雖然只是原味,但沾上咖喱是一流的配搭,再者,烤餅入口軟熟,帶點韌勁
印度米、印度烤餅
很久沒有吃印度菜了,今餐的選擇正正很合胃口,所以,讓人吃得稱心滿足。
2023-10-18 42 浏览
📍 CHASKA (半山)半山堅道58-62號美蘭閣地下2號舖印度人主理既印度餐果然出色,出色在於佢未,但係價錢又唔貴。真係要試下,佢個薄餅真係令我念念不忘🫰🏿🫰🏿👉 Paneer bhurji quesadilla💰$128😋😋😋😋.5/5呢個好岩食齋人士,佢入面有spinach sauce同Mushroom sauce,將印度同墨西哥gequesadill風味结合一齊。香料調味的芝土碎和蔬菜夹係玉米餅之間,好夾!👉 Beetroot Salad 💰$98😋😋😋😋.8/5紅菜頭天然甜味與其他成分相互融合,沙律入面既Avocado, cherry tomatoes, onion all 令沙律🥗具有獨特的風味。酸味的醋或提亮味道,顏色又靚又好味🤗👉Mutton Saagwala(羊肉咖喱)💰168😋😋😋😋.8/5Mutton Saagwala由羊肉和菠菜組成。味道濃郁帶啲香辣的。羊肉的風味與傳統的印度香料和蔬菜混合在一起,形成了一個豐富的咖喱味道。入面仲大蒜、洋蔥、番茄和其他香料,成個味道好有層次。👉 Cheese Chilli Naan💰$41😋😋😋😋.8/5呢個絕對是值得食!鮮烤餅
📍 CHASKA (半山)

👉 Paneer bhurji quesadilla
💰$128
😋😋😋😋.5/5

👉 Beetroot Salad
💰$98
😋😋😋😋.8/5

👉Mutton Saagwala(羊肉咖喱)
💰168

👉 Cheese Chilli Naan
💰$41
😋😋😋😋.8/5
呢個絕對是值得食!鮮烤餅的香氣和咬下時的芝士和辣椒餡料帶來的滿足感,加埋羊肉咖喱,印度菜,絕對值得一試。

👉 Masala Ginger Tea
💰$38
😋😋😋😋.3/5
Masala Ginger Tea融合了香料和薑的獨特風味。帶啲辣味和芳香,都唔錯

回頭: yesYesyes!!每日都有happy hour🤩🤩🤩食物正宗又好味🤤
2023-10-03 41 浏览
呢排天氣熱 想食辣嘢朋友話見到半山堅道開咗一間幾chill嘅印度fusion菜 環境唔錯 價錢合理 於是約咗兩個閨密星期五晚試吓一入到去就聞到好香嘅香料味 見到隔籬枱叫咗Chicken Nachos Chaat 我哋又跟住叫 Nachos薄片上放咗用香料調味的雞肉 入邊有啲洋蔥碎粒 辣辣地好香口主菜方面,我哋叫咗Prawn Masala fettuccine 大蝦瑪撒拉闊條麵 熱辣辣上菜 闊條麵好掛汁 大蝦新鮮彈牙 用嘅係意大利闊條麵 好特別的一個pasta另外叫咗我最愛嘅 Butter Chicken 加Naan 好正宗 雞好嫩滑 Garlic Naan好有驚喜!熱辣辣 好香蒜味 好正 再加左一份 飲品方便揀咗芒果Lassi 甜度啱啱好~呢度嘅員工係印度人 好親切 價錢親民 會再幫襯!
呢排天氣熱 想食辣嘢

一入到去就聞到好香嘅香料味

熱辣辣 好香蒜味 好正 再加左一份

飲品方便揀咗芒果Lassi 甜度啱啱好~

呢度嘅員工係印度人 好親切 價錢親民 會再幫襯!
2023-09-20 214 浏览
今日男朋友帶我去半山食午餐半山喎!!!突然間咁闊佬既!!點知原來半山都有親民價既印度餐, 好啦係我天真不過都要讚一下, 呢到既印度菜唔係死鹹,食完唔口渴今日一人叫左個LUNCH SET我保守派揀左BUTTER CHCIKEN, 另外就揀左MUTTON SAAGWALA,即係菠菜綠醬煮羊肉先黎左前菜紫洋蔥沙律同埋一件MASALA CHICKEN紫洋蔥沙律超開胃, 酸酸甜甜,芳香解膩MASALA CHICKEN比起平時食既重口味D肉質嫩滑, 一件唔夠喉呀!!BUTTER CHICKEN牛油雞雞肉以大量香料醃製, 醬汁既底係牛油同大量蔬菜煮成除左牛油香, 食落佢仲有陣芝士香配NAAN食一流!!MUTTON SAAGWALA菠菜綠醬唔會有臭青味, 除左菠菜仲有香菜根、綠辣椒同高湯羊肉非常稔, 入口FEEL到融開一絲一絲咁, 然後就係好溫和既羊羶味NAAN既份量唔算少, 足夠一個成年男人夠飽配埋咖哩一路沾一路食, 停唔到口野飲方面試左佢既HOUSE DRAUGHT BEER, 味道清淡但濃度唔少野有飲開酒既我飲晒成杯都微微醺可以一戰!
今日男朋友帶我去半山食午餐
半山喎!!!突然間咁闊佬既!!
點知原來半山都有親民價既印度餐, 好啦係我天真
不過都要讚一下, 呢到既印度菜唔係死鹹,食完唔口渴
今日一人叫左個LUNCH SET

先黎左前菜紫洋蔥沙律同埋一件MASALA CHICKEN
紫洋蔥沙律超開胃, 酸酸甜甜,芳香解膩

MASALA CHICKEN比起平時食既重口味D
肉質嫩滑, 一件唔夠喉呀!!
BUTTER CHICKEN牛油雞
雞肉以大量香料醃製, 醬汁既底係牛油同大量蔬菜煮成
除左牛油香, 食落佢仲有陣芝士香
配NAAN食一流!!

MUTTON SAAGWALA
菠菜綠醬唔會有臭青味, 除左菠菜仲有香菜根、綠辣椒同高湯
NAAN既份量唔算少, 足夠一個成年男人夠飽
配埋咖哩一路沾一路食, 停唔到口
有飲開酒既我飲晒成杯都微微醺
可以一戰!
2023-09-16
1K
想吃印度菜,除了尖沙咀區之外,中環亦有不少好選擇,最近在SOHO附近發掘了這間新開不久的印度菜餐廳CHASKA。餐廳面積不大,不過環境乾淨衛生,裝潢時尚而又帶點異國風情。設有靠窗位置可以望到半山街景,氣氛輕鬆悠閒。這裡由廚師到侍應都是南亞裔,餐牌主打傳統正宗印度料理,還有不少素食菜式。Crispy Aloo Samosa $78咖喱角是印度的家常小食,厚實外層用麵糰搓成脹卜卜的三角形,炸得香脆而不油膩。裏面包裹著飽滿的全素食內餡,主要以咖喱青豆薯蓉製成,香氣四溢。Cheese Malai Tikka $168雞肉燒得帶有炭香,質地扎實,香料味道濃烈,突顯辣味上的多重層次感,不是一味平板的死辣。表面沾上熱溶芝士,口感濕潤,為雞肉添上天然奶香,滴下新鮮檸檬汁,開胃又解膩。Dilliwale Butter Chicken $148由於咖喱已跟牛油調和,質地濃稠順滑,平衡了辛香料的刺激,不像一般想像的印度咖哩味道較嗆口。雞肉煮得入味嫩滑,微辣中帶香甜奶香,辣度溫和,即使是吃不了辣的也會覺得容易入口。Tandoori Roti $26Roti就是沒發酵的烤餅,再直接以tandoor烤爐烤製而成,

餐廳面積不大,不過環境乾淨衛生,裝潢時尚而又帶點異國風情。

設有靠窗位置可以望到半山街景,氣氛輕鬆悠閒。

這裡由廚師侍應都是南亞裔,餐牌主打傳統正宗印度料理,還有不少素食菜式。

Crispy Aloo Samosa $78

Cheese Malai Tikka

Dilliwale Butter Chicken $148

Butter Chicken

Tandoori Roti $26

Roti就是沒發酵的烤餅,再直接以tandoor烤爐烤製而成,餅皮厚度較薄,口感較為紮實,帶著天然純粹的麥香。

Tandoori Roti

Plain Naan $30

Naan 的麵糰會先經過數小時發酵,才放入印度烤爐tandoor烤焗,表面佈滿具有彈性張力的泡泡,富有蓬鬆空氣感,吃起來綿密煙韌。

Plain Naan
2023-09-18
Crispy Aloo Samosa
Tandoori Roti
Plain Naan
Friday's Night was really a good moment for me to find out the good restaurants. Located in mid-level Central,  CHASKA is certainy one of my favourite Northern indian restaurants in Central. I was pleasantly surprised by the quality and taste of their dishes. I ordered Mutton Saagwala ( 菠菜咖喱羊肉, $168) and Paneer Makhani Naanza (牛油芝士印度特色薄餅, $158), and both were delicious and satisfying.Mutton Saagwala is a dish of tender boneless lamb cooked in garlic, ginger, and spinach. The lamb was soft and ju

Iordered Mutton Saagwala ( 菠菜咖喱羊肉)

Mutton Saagwala is a dish of tender boneless lamb cooked in garlic, ginger, and spinach. The lamb was soft and juicy, and the spinach sauce was rich and creamy. The garlic and ginger added a nice kick of flavor, and the spices were well-balanced. I enjoyed this green sauce and savoring every bite.
Paneer Makhani Naanza (牛油芝士印度特色薄餅)

Paneer Makhani Naanza. Naanza is a word combining Naan and pizza that is a crispy naan bread topped with flavorful and creamy cottage cheese cubes and veggies. So it was just like a pizza with an Indian twist. The paneer, indian style cheese  was soft and smooth, and the makhani sauce was sweet and tangy. The veggies like tomatos and onions added some crunch and freshness, and the naan bread was crispy on the edges and soft in the middle. It was a filling and satisfying dish that I would definitely order again.
CHASKA is a great place to enjoy authentic and tasty Indian food in a cozy and friendly atmosphere. The service was attentive and courteous, and the prices were reasonable! I would highly recommend this restaurant to anyone who loves Indian cuisine or wants to try something new.
2023-09-15
  • Paneer Makhani Naanza
2023-09-09 37 浏览
CHASKA 地址: 半山堅道58-62號美蘭閣地下2號舖返了去堅道探以前的鄰居,之後一齊落樓找地方食午餐。那邊住宅比較多,餐廳都是小店,被大大個紅色招牌吸引。lunch menu 見是食印度菜,終於可以試下新餐廳啦lunch set 由百來元起 $109 chicken ,有starter ,butter chicken ,澱粉質有飯/nann ,我當然要nann,因印度長身米比較乾食,我吃不慣。butter chicken 香滑,是大量牛油加蕃茄做成的汁,抹在nann上一起吃。$119 羊肉mutton saagwala ,用上了很多香料,入口爆發複雜的辛香料。羊肉塊有咬口,有點羊脂香。另有素食選擇,在soho 高消費區,呢個lunch set 好抵食。
CHASKA
地址: 半山堅道58-62號美蘭閣地下2號舖

lunch menu 見是食印度菜,終於可以試下新餐廳啦

2023-08-31 109 浏览
Chaska😘😘😘高質印度fusion菜半山堅道新開印度小店、 正宗印度人主理!開放式bar 枱、鮮橙色背椅、仲有高椅靠在窗前、對望住街景、又可品嚐印度美食!魚樂無窮😋Lamb Lollipops $192⋯⋯印度稱羊架、為羊肉捧捧糖、用薄荷、油、檸檬汁、蜜糖、大蒜、鹽和胡椒放在攪拌機中、混合薄荷香蒜醬醃製、將羊肉棒棒糖放入熱鍋中煎4-5分鐘、成為主角、配菜、洋蔥絲、紫椰菜絲、甜甜酸酸、清新爽口、羊肉捧捧糖濃香羊味、肉質嫩滑夠juicy、上碟賣相有驚喜、味道一流、蘸點印度特色綠色醬、帶出味蕾新口味😘Tandoori prawn skewers$88⋯⋯精緻細心巧手菜、鮮蝦用印度醃漬、除掉蝦殻、留蝦頭原隻上碟、鮮甜味美!賣相吸睛🙃🙃Chicken Masaledaar$148⋯⋯正宗印度咖喱、必試之一、一口一口、啖啖雞肉、味濃咖喱香撲鼻!配飯/pastas /naan一流!飽肚滿足😆😆Butter Naan$32⋯⋯冇🉐️輸、濃香牛油、印度出名的手工烤餅naan、外脆內軟、食唔停囗🤩*午市精選套餐*Chaska半山堅道58-62號美蘭閣地下2號舖
Chaska

😘😘😘