(非会员)
2008-07-31 23 浏览
在 柯 士 甸 道 行 了 一 大 輪 , 最 後 都 係 由我揀 了 這 裡 . 坐 了 在 靠 牆 的 位 置 , 唔 算 太 嘈 , 幾 適 合 傾 計 , 起 碼 聽 到 大 家 講 乜 . 由 於 約 了 九 點 , 就 三 個 人 先 坐 係 度 , 慢 慢 食 包 慢 慢 傾 .雖 然 係 淨 坐 了 差 不 多 一 個 鐘 , 店 方 尚 無 表 達 很 不 耐 煩 大 家 都 係 揀 了 Set Dinner加 a la carte , 有 前 菜,湯, 雪芭,主 菜 , 甜 品 同 咖 啡 茶 appetizer一碟四款前菜,精致有凍有熱, 收 貨好味.Soup 洋 蔥 湯 : , 好 足 料 的 洋 蔥 湯 , 洋 蔥 加 上 芝 士 的 味 道 同 樣 係 好 濃 , 湯 底 反 而 算 清 .Foie Gras香 煎 頂 級 法 國 鵝 肝 : 9分 , 鵝 肝 大 大 件 , 幾 肥 美 , 煎 得 香 口, 口 感 不 錯 .鵝 肝 就 係 乜 頂 級 貨 色 了 , 入 口 即 溶 , 又滑 漏 .同 埋用黑醋醬 調 味 去 中 和 一 下 那 份 油
坐 了 在 靠 牆 的 位 置 , 唔 算 太 嘈 , 幾 適 合 傾 計 , 起 碼 聽 到 大 家 講 乜 . 由 於 約 了 九 點 , 就 三 個 人 先 坐 係 度 , 慢 慢 食 包 慢 慢 傾 .雖 然 係 淨 坐 了 差 不 多 一 個 鐘 , 店 方 尚 無 表 達 很 不 耐 煩 大 家 都 係 揀 了 Set Dinner加 a la carte , 有 前 菜,湯, 雪芭,主 菜 , 甜 品 同 咖 啡 茶 appetizer一碟四款前菜,精致有凍有熱, 收 貨好味.Soup 洋 蔥 湯 : , 好 足 料 的 洋 蔥 湯 , 洋 蔥 加 上 芝 士 的 味 道 同 樣 係 好 濃 , 湯 底 反 而 算 清 .Foie Gras香 煎 頂 級 法 國 鵝 肝 : 9分 , 鵝 肝 大 大 件 , 幾 肥 美 , 煎 得 香 口, 口 感 不 錯 .鵝 肝 就 係 乜 頂 級 貨 色 了 , 入 口 即 溶 , 又滑 漏 .同 埋用黑醋醬 調 味 去 中 和 一 下 那 份 油 膩 , 有 點再叫 的 感 覺 .南瓜意大利飯配法 式 烤 鴨脾: 8分 , 又 一 樣 味 濃 的 菜 色 , . 皮 烤 得 幾 脆 的 , 面 頭 的 肉 仲 算 做 嫩 , 火 候剛好配上南瓜意大利飯甜味互補不足扒 安 格 斯 肉 眼 扒 : 10分 , 輝 同 文 迪 都 挑 了 這 個 , 肉 質鮮嫩 , 食 落 口 感 覺柔軟 , 入口有溶化 的 地 步 , . 食 完 只 係 覺 得 這 個 係 .............. 難以形容 扒 鱈 魚 柳 配 檸 檬 汁 : 7分 , 試 了 一 口 亞 妹 叫 的 銀 雪 魚 , 反 而 不 錯 . 煎 得 幾 好 , 唔 腥 , 檸 檬 汁 加 上 小 小 黑 胡 椒 又 幾 香 口 ..最 後 已 咖 啡 茶 作 結 , 小 弟 的咖 啡就 無 乜 問 題 .整 體 食 物 味 道 算 好 出 色 , 但 係 環 境 幾 好 , 坐 得 幾 舒 服 . 價 錢 就 合 理 ,
銀雪魚
肉眼扒
銀雪魚
肉眼扒
  • 銀 雪 魚
2008-07-29 10 浏览
上個星期與朋友聚會,因為想食法國菜,又唔想過海,上左呢度睇話呢間餐廳唔錯,而且朋友甲話食過兩次都覺得唔錯,所以就訂左位上來食。  一上到去,已經知道不妙,原來呢間係蘇絲黃怒罵過的其中一間餐廳,更叫大廚多學幾年才出來煮野,不過既然來左,算吧!首先,這裏是沒有水供應的,一定要點野飲,所以叫左支有氣水($32),之後叫左三個Set Dinner,有一個頭盤拼盤,其中有個風乾肉夾蜜梨(人家總是夾蜜瓜的,但這兒夾蜜梨),味道總是怪怪的。   之後湯係忌廉露筍湯,點知等Pepper等到湯都凍了仍未有人理我們,灰了!再者是雪葩一小杯。最後到了主菜,那個薄豬柳加煙肉,那塊肉又乾又”鞋”,味道似足麥記既豬柳(朋友乙說連麥記都比不上);那個大蝦意粉,那些蝦有一陣雪味,最後那個海鮮包,係用威化紙包著焗的,但濕漉漉之餘,仲要無味無道,唉......  順帶一提,這裏的燈光暗到令人連對面的人都看不見,食完飯簡直頭都痛,仲有11點會變Party場,要注意!

2008-07-16 10 浏览
唔知係咪朋友早早打電話去訂定6位13/7食Sunday Brunch,DAP留定張自成一角嘅6人枱俾我哋,靜靜地傾下計都唔使怕嘈到人地,而且間房仲有好靚嘅吊燈Sundy Brunch 只係$138一位,有一個Main Course,而且Salad, Cold platters, Soup & Desserts 仲要係任食而且仲不停refill,食物新鮮又好味,唔係拎啲平價野出嚟俾人食,大家睇下我啲相就知佢有幾多款式喇,以呢個價錢,真係超值呀,而且仲有咁靚咁舒適嘅環境。大家都食得好滿意好滿足,笑晒口咁走。

大家都食得好滿意好滿足,笑晒口咁走

• Caesar Salad
  • Shrimps Cocktail
  • Chocolate Mousse Cake
  • Coffee
2008-07-11 12 浏览
又忙到不能外出食飯同見面,以為這餐不知要擱置到甚麼時間;佢卻百忙之中都抽空陪我來食飯,首先真的很多謝他!至於食物,可與環境相提並論。凱撒沙律配煙三文魚,真的是爽脆沙律淡淡的醬汁配已咸咸的煙三文魚的是一絕。周打魚湯-鮮嫩的魚柳滿盛,十分足料,可我嫌湯芝士味不足,配以稍帶咸味的麵包脆片享用就較好。每日 Daily香濃龍蝦番茄凍湯-特別加上Brandy酒,味道芳香還帶濃郁的龍蝦味,水準不錯!法式燒小乳豬,聽說是招牌菜香脆又有口感又不油利,不過最好Booking預訂,因為制作需時。香煎雪魚配香檸牛油汁-我還是比較欣賞的主菜,雪魚又香又滑,香檸牛油汁本來有點漏,廚房想到加入香檸令口味更清新,是個聰明做法,還有配菜的鮮嫩美味。如此佳饌配以白酒,實在是賞心樂事。來到滿心期待的甜品環節:拿破侖的大名,今日終於得試其真味,果然質感極度鬆脆,此餅用的白朱古力吉士加紅桑子酸甜比例適中,香脆又滑。其實最滿足是餐後的cappuccino,味道香醇十分好受,真是十分滿足。如此滿足的一頓,我與佢都認為是物超所值呢!
正!香濃龍蝦番茄凍湯
正!香濃龍蝦番茄凍湯
  • 法式燒乳豬
(非会员)
2008-07-11 2 浏览
上次朋友生日,想試法國菜所以去左!!1去到餐廳,唔算多人..環境幾靜,氣氛都幾好..1人1個set dinner.. 個湯一般~但係我覺得男仔可能會覺得唔夠飽!!最後我係個到一早order左個朱古力cake都好食!!總括我覺得都算ok..
上次朋友生日,想試法國菜所以去左!!
1去到餐廳,唔算多人..環境幾靜,氣氛都幾好..
1人1個set dinner.. 個湯一般~
但係我覺得男仔可能會覺得唔夠飽!!
最後我係個到一早order左個朱古力cake都好食!!

總括我覺得都算ok..
2008-07-09 14 浏览
那是個多月前的生日飯.星期一, 舊中學同學請食飯, 未看那齣免費戲之前來到吃西餐.暗淡的光線和華麗的水晶燈, 環境頗有氣氛格調的. 麵包有好幾味, 當中芝麻包較好, 有口感.點了個牛柳 set 另加一個 天使麵和鵝肝.頭盤少得可憐, 有軟殼蟹, 三文魚+帶子, 凍蝦, 和沙律. 那三文魚薄切得很, 真是要讚師父刀功好還是甚麼的. 軟殼蟹較細, 香脆口感不強烈, 中間沙律算較最多野食的了.石榴味雪芭樣子甚討好, 黃黃色的, 不過忘了問味道如何.牛柳: 要 medium well 其實近 medium 多 d, 肉不鞋, 有香的肉味, 不過舊同學整完牙, 吃得有點吃力. 另外的天使麵, 稍嫌太 creamy, 食左幾條都幾飽, 不知是否下了很多橄欖油? 鵝肝: 只是 $55. 雖不算入口即溶, 但外面幾 crispy, 這樣的價錢已盡哂力. set 包的甜品是dessert platter: 我不在行. 最頂的有點像棉花糖, 左邊是 cheesecake, 幾濃味的, 右邊的車厘子 cake, 個餅削左 d.飲品方面要了 Ginger Ale 和 Margarita, 我的 Marg
那是個多月前的生日飯.
暗淡的光線和華麗的水晶燈, 環境頗有氣氛格調的.

麵包有好幾味, 當中芝麻包較好, 有口感.
點了個牛柳 set 另加一個 天使麵和鵝肝.

軟殼蟹較細, 香脆口感不強烈, 中間沙律算較最多野食的了.
石榴味雪芭樣子甚討好, 黃黃色的, 不過忘了問味道如何.

飲品方面要了 Ginger Ale 和 Margarita, 我的 Margarita plain 左, 個人都是覺得配點生果會好飲一點.

侍應服務不錯, 不過送餐時 d 刀碟硬是有點歪, 也弄得有點聲響, 我想要練習一下吧!

食物尚算不錯, 但稍貴一點點.
再次藉此多謝多謝 Ccs
天使麵
牛柳
鵝肝
2008-07-05 14 浏览
環境好OK!! 不過後來全場坐滿後就有點噪吵值得一提的是這裡沒有免費水供應, 要ORDER. 但就好奇怪暖水就有得免費.在香港這地方, 餐廳沒有水提供總使人有種好不爽的感覺. 我先叫了一杯COCKTAIL , 酒的成份比外面飲開的淡咗些餐前的麵包焗得好好食青口做得好味, 又新鮮又有白酒的香味露荀湯好重味, 但我唔是太喜歡. 我自己最愛的都是個龍蝦湯, OK 得 全餐最超正的是 煎鵝肝 , 外面又香又脆 內裡軟軟滑滑 GOOD !!
環境好OK!! 不過後來全場坐滿後就有點噪吵

在香港這地方, 餐廳沒有水提供總使人有種好不爽的感覺.

餐前的麵包焗得好好食

青口做得好味, 又新鮮又有白酒的香味

煎鵝肝配蘋果
青口
露荀湯 / 龍蝦湯
COSMOPOLIANT
2008-07-05 17 浏览
1.) 意大利飯 我試了一口. 感覺有點生, 不是平時吃過的軟軟地, 但芝士味都好濃.2.) Set Dinner內用了三文魚做主菜, 肉質不會太老 3.) 海鮮意大利粉比想像中好, 以新鮮大蝦做主打再併上其他海鮮, 個汁好好味4.) 而個甜品併就有焦甜燉蛋 / pan cake 卷/ 焗朱古力cake

鴨腿南瓜意大利飯
三文魚
辣番茄海鮮意大利粉
套餐內的甜品
2008-06-27 10 浏览
Went there to ate my bday dinner on Wed with my best friends.It's a good view , yummy restarurantWe ordered Full Course Set, the soup is so good, main course is Beef steak, it's yummy le~ so Full ~But the dessert is not good.Fair price, will go there next time le...but the service, not really goodRemember use your Hsbc card, b/c u can get the 15 % discount ...keke
But the dessert is not good.
Yummy
Bread dou okay wo~
  • Seafood Soup and Steak
2008-06-25 10 浏览
講唔出物超所值, 水準和服務環境都與價錢都配合。叫左個兩個套餐,先來面飽,好好食的飽,胃口大的可以食多幾個;前菜有沙律,好多橄欖油,另外三樣野每樣一啖,刪好,OK之後雜菜湯,好多菜料,食完飲完以經有D飽,OK主菜為大蝦和海鮮天使麵,好新鮮的雪藏蝦,又大又好味!但D麵較淡之外都OK;甜品最好味,一來三款,三款都好食。套餐可以加料,包括鵝肝,不過老婆唔夠肚餓(因我訂不到八點,六點幾就來了,但人少好清靜浪漫,晚了就人多了)怕吃不下,下次先,應該會有下次
講唔出物超所值, 水準和服務環境都與價錢都配合。

前菜有沙律,好多橄欖油,另外三樣野每樣一啖,刪好,OK
之後雜菜湯,好多菜料,食完飲完以經有D飽,OK
甜品最好味,一來三款,三款都好食。
前菜沙律
淡左D
兩隻大蝦,蝦鮮汁正
最回味
前菜沙律
淡左D
兩隻大蝦,蝦鮮汁正
最回味
  • 套餐(抵食)
2008-06-16 14 浏览
有次男朋友話去T.S.T區食法國菜,於是喺呢個網頁揾咗幾間俾我揀,我見到其他評家影出嚟啲相,餐廳情調同埋食物都好似唔錯,幾吸引,又見到人哋寫有"法國鵝肝"同甜品有"心太軟",於是決定試試呢間。我哋book咗枱,入到去燈光好暗,情調好好,我地2個人,居然俾張4人枱我地坐,啲櫈大張舒服,整體環境唔錯。打開餐牌,第一眼見到鵝肝,即刻order,先嚟嘅係麵包,好脆,但舊牛油就好普通。另外揀咗煙三文魚凱撒沙律,平時我係唔食煙三文魚架!但今次我就即管試試,估唔味道都幾醒胃。跟住我哋揀咗一個龍蝦湯同埋帶子忌廉湯,龍蝦湯當然好味,唔會太杰,帶子忌廉湯就普通咗啲...主菜揀咗銀雪魚同埋安格斯肉眼扒(5成熟),先講個銀雪魚,塊魚煎得好香,啲肉好滑,又唔腥,個汁好特別,少少甜酸咁,令個銀雪魚唔會因為白汁而變得太"漏"。至於安格斯肉眼扒,雖然叫咗5成熟,但做得都唔太生又唔會話好多血水(所以中意食生啲嘅朋友,千祈唔好叫7成熟啦!否則會好熟),個扒好有牛味,肉質彈牙,我覺得份量就大咗啲。甜品揀咗個香橙梳乎里同埋朱古力三重凑,因為入面有心太軟,梳乎里係好正宗嗰隻,一食落口就變晒泡嗰啲口感,幾得意,都係心太軟最正,i

甜品揀咗個香橙梳乎里同埋朱古力三重凑,因為入面有心太軟,梳乎里係好正宗嗰隻,一食落口就變晒泡嗰啲口感,幾得意,都係心太軟最正,is my love!!

到咗餐飲,諗住無乜特別架啦!但嚟到西餐廳,梗係試吓咖啡啦!於是就咁叫咗杯熱咖啡,男朋友就要凍檸水,估唔到佢杯普通嘅咖啡都唔錯,我平時都有飲開咖啡嘅習慣,雖然唔太識品評咖啡,但覺得佢個咖啡真係幾香同滑。

用三百蚊左右可以喺尖沙咀區食到一餐法國菜真係算抵食,而且味道又好,我下次一定會再去。
2008-06-09 8 浏览
未黎依度之際覺得依度都幾浪漫朋友話黎依度慶祝生日搞party十點上去到諗住坐下侍應問我地邊位訂位我地答訂左今日慶祝生日(因為訂位果個未黎)侍應答番我地黎依度都係慶祝生日=.="搞左一陣先可以入去原來依度係好細同埋唔係咁靚有幾台人係度享受緊浪漫既晚餐為免打擾佢地11點之後我地先可以唱歌同玩色盅仲要唔夠一點話冇哂Bailey`s4點就叫我地離埸對依間野好失望呀!!!!!!!!!!!!!
未黎依度之際覺得依度都幾浪漫
朋友話黎依度慶祝生日搞party
十點上去到諗住坐下
侍應問我地邊位訂位
我地答訂左今日慶祝生日(因為訂位果個未黎)
侍應答番我地黎依度都係慶祝生日=.="
搞左一陣先可以入去
原來依度係好細同埋唔係咁靚
有幾台人係度享受緊浪漫既晚餐
為免打擾佢地
11點之後我地先可以唱歌同玩色盅
仲要唔夠一點話冇哂Bailey`s
4點就叫我地離埸
對依間野好失望呀!!!!!!!!!!!!!
$250 (其他)
2008-06-07 12 浏览
jun 05, 08,3人來dinner,叫咗 : 1) 水-因為完全唔提供飲品,連tap water都無,有d掠水feel-呢樽750ml夠我哋慳住飲 2) 麵包籃-免費-其實都6-7個,有成4-5款,暖熱,又軟,唔錯 3) set dinner i) antipasti - 鮮蝦咯嗲+鮮三文魚帶子薄片+脆炸軟殼蟹+鮮葡萄煙雞沙律-初時落單以為4揀1,原來咁袖珍,所以唔可能每樣1開3-我淨喺食咗三文魚帶子薄片+沙律,切得咁薄,點feel到有嘜味鴉 ii) soup of the day-原本喺洋蔥湯,但上枱時變咗做minestrone,澄清後原來賣晒洋蔥湯-不過waitor/waitress個update麻麻,我唔問都唔講比個客聽有個咁嘅改動,佢哋唔記得之前我問過,所以可能諗住我都唔知是晚餐湯喺咩,費事多講-試咗友人1啖,味道喺3個湯嚟講最好味因足料,"杰"身做法,又有自然嘅甜味 iii) fruit sorbet-喺熱情果味,不俗,都幾有熱情果味 iv) main - 香前海鱸魚配水瓜柳, 香檸欖油汁-個sea bass好嫩滑,因夠魚油,肥美-墊底喺青蘋果片-其他選擇有野菌焗牛柳,
jun 05, 08,3人來dinner,叫咗 :

3) set dinner
-初時落單以為4揀1,原來咁袖珍,所以唔可能每樣1開3

ii) soup of the day

iii) fruit sorbet
-喺熱情果味,不俗,都幾有熱情果味

iv) main - 香前海鱸魚配水瓜柳, 香檸欖油汁
-個sea bass好嫩滑,因夠魚油,肥美
-墊底喺青蘋果片
-其他選擇有野菌焗牛柳,雞蛋芝士香前薄牛仔,辣味肉腸茄蓉炒意粉

v) chef's side dish - 香煎頂級鵝肝
-外脆薄,又唔油膩,內裡好軟滑,有溶化感覺
-不俗

vi) dessert - mini dessert platter
-有panna cotta, swiss roll同banana mousse
-好有心思咁撒咗店名喺隻碟度(所以隻碟都幾長)
-個香蕉mousse+swiss roll普通貨,喺panna cotta可以d

vii) drink - 熱奶茶
-友人話唔多得

4) 帶子湯
-其實似忌廉薯仔base+2片厚切帶子
-個湯本身飲唔到帶子味,但食落舊帶子就有鮮味喇

5) 鴨肉清湯
-試咗友人3啖,有肉味,好清又唔油,但味道唔多突出
-sorry張相out focus咗

6) baby chicken stuff w/tiger prawn
-個樣都幾攪鬼,好似隻雞肶食咗隻蝦咁
-隻蝦都算大隻,雞肶肉可以做得再嫩d同滑d
-都ok

7) lamb rack
-友人本來想叫烤乳豬,但要等成個鐘,咁即改啦
-3個主菜嚟講最普通嘅1個,因無羊味之餘,調味亦無過人之處,好多普通嘅餐廳都做到呢個味道,呢個無嘜難度嘅材料都煮唔出impress客人嘅水準,呢碟都算fail(唔難食,純以$$$$$同味道嘅關係嚟睇)

8) creme brulee
-中規中矩

9) chocolate trio
-有brownie,雪糕,細版心太軟
-個brownie同心太軟嘅蛋糕部份好濃朱古力味,不過心太軟中間嘅朱古力漿個流量都唔會好似決堤咁湧出嚟

- 先多謝2位友人請食飯,下次就輪到我請番佢哋2個食.....................食雲吞麵都唔錯喎,其1友人聽咗喺度笑,我都喺攪吓gag啫,不過諗吓都好開心

- 在openrice download咗$100 coupon,叫做為2個老細出少少綿力。dap=delicious and perfect,會唔會自大咗d呢

- 店內環境都幾暗(所以d相影得唔好),嚟1st date都喺唔錯嘅選擇,而且佢出菜咁慢,真喺幫晒你同心儀嘅女仔/男仔對耐d。不過如果你哋接到邀請嚟呢度食(單對單嗰隻),又覺得對方麻麻地,你就真喺要好好諗清楚,被迫"局對",都幾難頂架~~~

- 呢餐我哋食咗2hrs(食完甜品即走嗰隻,無再hea),友人話佢唔難食,但咁嘅$$$$就expect味道要好d

- 嗰晚估唔到,都好多人,thur nite咋喎
2008-05-17 9 浏览
五月十六日(星期五)因為個plan有變所以前幾日先book呢度!因為見到呢度既網友都比左幾多好評,值得一試呀!staff好nice,因為我要之前一日放低個cake,好多餐廳都唔肯,問左幾間lu!係佢地比!而且唔收切餅費!同埋staff都好細心,記得book左幾點同埋帶埋我睇下既位!因為我要個比較靜d既位)之前仲好細心咁問幾時先上cake,我仲可以放埋份禮物o係佢地度!真係好好既服務態度呀!!!...佢個裝修都幾有feel呢,同埋幾relax,黑黑地,幾浪漫呢!坐得幾舒服呢,同埋d staff幾nice!不得不提,佢d麵包好好食呀!我對麵包既要求幾高,佢呢度arm哂我口味!好鬆軟呀!AntipastiCrab Meat Cocktail on Papaya鮮蟹肉咯嗲伴木瓜 Seafood Ravioli with Tomato Concasse 意式海鮮雲吞Beef Carpaccio served with Parmesan and Extra Olive Oil鮮牛肉薄片Garden Green Salad served with Smoked Buck Breast and Roa
五月十六日(星期五)

坐得幾舒服呢,同埋d staff幾nice!

Antipasti
Crab Meat Cocktail on Papaya
鮮蟹肉咯嗲伴木瓜
意式海鮮雲吞
鮮牛肉薄片
Garden Green Salad served with Smoked Buck Breast and Roast Pine Nut
煙鴨胸雜菜沙律

份量較少,但係法國菜就係這樣,貴精不貴多ma!
個salad幾好味!鴨胸好食!

soup當晚係周打魚湯,好味道呀!好香呢!

Fresh Fruit Sorbet係熱情果呢!不過我地唔太中意食熱情果,所以不予置評呢!

Main Course
Roasted Halibut Stuffed with Tiger Prawn
烤焗虎蝦釀比目魚
呢個真係幾好食呀!esp比目魚真係好鮮味呢!
虎蝦都出色,不過唔夠大隻呢!

Seafood Spaghetti with Tomato Coulis
海鮮意粉配秘製茄醬
意粉彈牙,同埋足料,有青口,蝦...同埋好蕃茄呢!幾濃味!

Dessert
Mini Dessert Platter
呢個好味道呀!不過個杯strawberry比較甜呢!overall好食呀!

呢度同男or 女朋友慶祝生日都唔錯,一黎佢地可以幫你keep住個cake同禮物,二黎佢地既環境靜靜地,同埋幾romantic架都!而且staff幾nice!...仲講解埋個menu既野tim!
麵包
周打魚湯
海鮮意粉
Mini Dessert Platter
2008-05-14 4 浏览
多謝男朋友安排!!!!昨 日 係 我 的 生 日 , 之 前 上 OPENRICE見 過 這 間 法 國 餐 廳 ,像 是 好 吸 引 似 的 , 於 是 決 定 來 這 裡 慶 祝 .男 朋 友 仔 事 先 在 這 裡 訂 枱, 同 放 左 個 蛋 糕 係 餐 廳 .大 概 晚 上 7點 , 我 們 到 達 餐 廳 , 已經 很 多 人 , 只 有 幾 枱冇人坐 我 們 點 了 兩個 full set 餐 . 頭盤係一碟四款不同食物,有烚蛋伴煙三文魚,魚子醬,牛油梨虾伴多士,酥炸軟殼蟹,田園沙律配松子仁 湯係芝士薯容湯至 於主菜 ,芥茉香橙焗三文魚,芝士海蝦闊麵白酒忌廉汁(男朋友) 三文魚好好食,魚並非全熟只有七成,但仍非常熱配上芥茉汁更除去三文魚星味,之於男朋友闊麵彈牙爽口芝士味香再配上海蝦男朋友非常鐘意.甜品一碟三款有 tiramisu cheese cake 及mousse cup 已經好飽既我都要食埋佢之後連蛋糕上埋 因 為 蛋 糕 好 大 個 吃 不 掉 , 所 以 我 們 TAKE AWAY. 但 係 我 地 仲 有 節 目 怕 它 會 溶 , 侍 應 好 好 的 幫
多謝男朋友安排!!!!

甜品一碟三款有 tiramisu cheese cake 及mousse cup 已經好飽既我都要食埋佢之後連蛋糕上埋 因 為 蛋 糕 好 大 個 吃 不 掉 , 所 以 我 們 TAKE AWAY. 但 係 我 地 仲 有 節 目 怕 它 會 溶 , 侍 應 好 好 的 幫 我 們 急 凍 ..臨 走 時 比 番 我 地
最 後 ,叫 了 餐 飲 , 埋 單 走 人 了 . 總 括 來 說 , 食 物 都 算 好 食 既 . 以 這 個 價 錢 不 過 不 失 啦 .

多 謝 男 朋 友 仔 同 我 慶 祝 生 日 呀 , 好 開 心 呢 !