2022-05-22
呢間日式居酒屋位於堅尼地城,鄰近海邊。日式裝潢mix酒吧式設計望落簡單且帶點奢華,地方雖少,但環境舒適。外邊吧枱除左可以望住師傅即叫即燒仲可以欣賞到海旁景觀。裡面就有二人及四人餐桌,隱蔽度高,可以約三五知己靜靜地傾下計。串燒非常高質👍✏️回頭率💯 之作:黑豚五花腩脂肪滿滿嘅五花腩,一層肉質,一層脂肪,非常有口感。脂肪部分油脂香濃,入口即溶。安格斯牛柳 牛柳燒到岩岩好,裡面仲係粉粉地色。肉質好淋,牛味重。鍾意呢到用簡單嘅調味手法,保留住食物原有味道👍。✏️驚喜配搭之作:煙肉荔枝 荔枝配煙肉都系第一次食。煙肉本身嘅咸香味比清甜嘅荔枝味中和,估唔到兩者味道咁相配。雞皮餃子餃子好食與否,重點在於外皮。呢個餃子換上燒到脆樂樂嘅雞皮,當然好食😋。✏️健康之選 (冬菇+ 翠肉瓜+ 甜蕃薯)蔬菜燒完仲咁多汁多水份,就一定好食。蕃薯超甜,非常建議當甜品最後先食。✏️其他孜然薯條薯條夠乾身,外脆內軟,少見孜然口味值得一試。味噌飯糰燒飯檲外邊正正就係我最嘅飯焦。口感煙煙韌韌,記得趁熱食。蘋果,提子梳打提供貼心防疫用品❤️
串燒非常高質👍
✏️回頭率💯 之作:
黑豚五花腩
安格斯牛柳
牛柳燒到岩岩好,裡面仲係粉粉地色。肉質好淋,牛味重。
鍾意呢到用簡單嘅調味手法,保留住食物原有味道👍。
✏️驚喜配搭之作:
煙肉荔枝
雞皮餃子
✏️健康之選 (冬菇+ 翠肉瓜+ 甜蕃薯)
✏️其他
孜然薯條
薯條夠乾身,外脆內軟,少見孜然口味值得一試。
味噌飯糰
燒飯檲外邊正正就係我最嘅飯焦。口感煙煙韌韌,記得趁熱食。
蘋果,提子梳打
提供貼心防疫用品❤️