2023-08-29
去左黃金海岸🌊過咗一個愉快嘅星期六晚,呢間餐廳係新開嘅,有🔥分鐵板燒同埋🍣壽司刺身~兩邊都人頭湧湧,氣氛好熱鬧,食客都好開心,好有度假氣氛。晚市$988 價錢好公道,有別於一般市區嘅價錢~🧑🍳師傅好熱情,一路整壽司一路同我哋飲杯,令到每一位食客好有賓至如歸嘅感覺~👨🍳呢餐總共有5款刺身、七款壽司、兩款主食等,最重要係廚師再整多款吞拿魚太卷~一路睇住廚師細心嘅整野食,就好似睇咗場表演一樣☺️- 海膽秋葵淮山啫喱杯- 柚子啫喱真鯛- 帶子- 深海池魚嘅醬油漬- 三文魚子杯刺身類我最鍾意食嘅就係三文魚子杯,每一粒都有鹹香,再配埋溫暖嘅白飯,心也甜哂❤️- 醃咗嘅春子鯛壽司- 墨魚配烏魚子粉壽司- 池魚壽司配薑蓉- 赤蝦壽司加入昆布漬 、紫蘇花、蛋黃醬- 赤身醬油漬壽司中間夾咗一塊紫菜- 拖羅壽司落左少少鹽- 左口魚紫菜七款壽司最特別嘅係赤蝦壽司,因為蛋黃醬好香好濃味,從來都未試過呢個煮法~ 最鍾意嘅係左口魚,超多油份,匿埋隻眼一啖食晒落口,完全係享受😌另外廚師特別炮製嘅吞拿魚太卷真係好豐富,好多謝廚師咁俾心機製作- 磯煮鮑魚- 立鱗燒- 檸檬煮嘅番薯 🍠- 鯛魚湯暖下胃- 蜜金柑我最鍾意食
- 海膽秋葵淮山啫喱杯
- 柚子啫喱真鯛
- 帶子
- 深海池魚嘅醬油漬
- 三文魚子杯
- 醃咗嘅春子鯛壽司
- 墨魚配烏魚子粉壽司
- 池魚壽司配薑蓉
- 赤蝦壽司加入昆布漬 、紫蘇花、蛋黃醬
- 赤身醬油漬壽司中間夾咗一塊紫菜
- 拖羅壽司落左少少鹽
- 左口魚紫菜
- 磯煮鮑魚
- 立鱗燒
- 檸檬煮嘅番薯 🍠
- 鯛魚湯暖下胃
- 蜜金柑
我最鍾意食嘅係魚,滑嫩多汁,啲魚鱗超超超脆,第一次食呢個口感