2019-05-16
老公一直都鐘意食印度咖哩,openrice無意間見到中環有一間印度菜buffet,襯著佛誕假期,當然唔去長洲迫,搵間靚餐廳,享受一個悠閒lunch啦!地點方面,係有少許遠,不過係中環站c出口,行去長電梯既方向,搭電梯上去就唔會話太辛苦!不過我老公帶錯路,行左斜路同樓梯🙄就比較辛苦了!不過辛苦都係值得既!一入到去,見到大大隻貓頭鷹,同埋好多獎項!然後環境好闊,坐位好舒服!我地被安排坐卡位!坐到唔想走一坐低,侍應會好有禮貌咁問你飲咩有心理準備,全部都講英文啊不過一定要讚呢到既服務,勁有禮貌,笑容親切,有問必答!5分我地叫左檸檬梳打,唔甜,消滯,好飲!自助餐區既選擇唔算好多,但勝在樣樣齊,一定食得飽!沙律區,一見到已經好開胃,d菜好新鮮!仲有唔同既醬,好特別!仲有唔同種類既炸物!我最鐘意既就係Samosa,以前識得一d南亞裔既朋友都成日整比我食,好懷念呢!炸蝦都好食,唔多粉,好爽脆!新鮮炸,好食仲有唔同種類既咖哩,我最愛呢款butter chicken,因為唔係好食得辣,呢款就剛剛好!少辣得黎又接受到,仲有好香既椰奶味!配埋特色炒飯,無得彈!之前係馬爾代夫都食過類似既炒飯,呢到都整得好正宗!
一入到去,見到大大隻貓頭鷹,同埋好多獎項!
然後環境好闊,坐位好舒服!
我地被安排坐卡位!坐到唔想走
一坐低,侍應會好有禮貌咁問你飲咩
有心理準備,全部都講英文啊
不過一定要讚呢到既服務,勁有禮貌,笑容親切,有問必答!5分
我地叫左檸檬梳打,唔甜,消滯,好飲!
自助餐區既選擇唔算好多,但勝在樣樣齊,一定食得飽!
仲有唔同種類既炸物!
炸蝦都好食,唔多粉,好爽脆!
新鮮炸,好食
配埋特色炒飯,無得彈!
之前係馬爾代夫都食過類似既炒飯,
呢到都整得好正宗!好香!粒粒分明,有食米粉既感覺!
但
比100分既蒜香薄餅
勁熱勁軟熟,又有好香既蒜香味
配合埋咖哩,無得彈呀
但係都唔及我最最最愛既蛋捲,無記錯既蛋捲叫做Dosa,我都係第一次食喳!
有2種醬,分別係椰子同茄醬,有d辣但係好match
入面有好香好香令人上癮既薯蓉
真心!好好味!之前都未試過
我encore左2碟呢!
再嘆返杯印度奶茶,一般黎講奶都比較多!但係我接受到!
整體黎講,環境服務同食物都吸引,仲有甜品同水果!如果食物可以再多d選擇就完美了