2024-10-10
睇完黑白大廚,心血來潮想食西餐。餐廳環境雅緻,可以選擇室內或露台用膳。食物精緻小巧,感受到廚師嘅用心,尤其係貓耳朵深得我心🤍酒水Menu設計別出心裁,有張愛玲嘅《半生緣》、以歷史作靈感來源嘅《春秋》、仲有隔離兩台都有叫嘅《四大美人》。除咗Cocktail,酒類同非酒精同樣款式豐富!✨紅菜頭他他 $108 🥂推薦!紅菜頭切成小粒,同Massarella芝士二合為一,甜中帶鹹,清新開胃。脆片就未算好夾,就咁食都ok😼✨火炙糖醋醃帶子 $208帶子被輕輕火炙過,呈半生熟狀態,糖醋醬汁加入松子仁,帶子食落甜甜的,幾特別嘅口味!✨茴香豬肉腸貓耳朵 $168 🥂推薦!貓耳朵形狀好似一個小小麵團,相當掛汁,食落有嚼勁,配埋肉碎同西蘭花碎,口感極佳🥹 重點係個醬汁好好味,同貓耳朵好夾,食到要刮碟🤤✨紅燒乳鴿 $298🥂推薦!由乳鴿骨熬煮而成嘅醬汁,相當有誠意!乳鴿肉質鮮美,切出黎肉汁滿滿。乳鴿同醬汁都係同一款味,食到最後可能會有少少單調😝 但非常適合乳鴿愛好者!-而配菜洋蔥、蘆筍同蕃茄都經過調味同煎香,有心機。重點係!竟然有焗蒜頭🧄 蒜頭食落口好似奶油般溶化,令人wow一聲🥹 -✨Resting Co
✨紅菜頭他他 $108
✨火炙糖醋醃帶子 $208
✨茴香豬肉腸貓耳朵 $168
✨紅燒乳鴿 $298
✨Resting Corner $100
-Earl Gret Tea, Graperfruit, Fresh -Strawberry, Gingerbread Syrup
🥂推薦!入口充滿士多啤梨果香,最後以薑啤嘅風味作餘韻,淡辣既刺激,層次豐富。整體味道偏輕盈,唔死甜,好啱我口味。